نکات مهم کوهنوردی در فصل پاییز

پاییز، زیباترین و دوست داشتنی ترین فصل سال است. پاییز، فصل سفری متفاوت است. کوهنوردان به دلیل رنگ های گرم و ازدحام جمعیت، عاشق فصل پاییزند. پاییز زمان بستن کوله پشتی، ترک شهر و رفتن به دل طبیعت است. تابستان و هوای گرمش بار سفر بسته و پاییز با رنگهای گرمش بر ما حاکم شده است.اما مانند هر نوع تفریحی، کوهنوردی و پیاده روی در پاییز خطراتی را با خود به همراه دارد. در این مقاله از قله شما را با شرایط کوهنوردی در پاییز بیشتر آشنا خواهیم کرد. در ادامه با قله همراه باشید.
قبل از برنامه ریزی در تور و کمپین های پاییزی، همیشه با آمادگی و احتیاط از ایمنی خود اطمینان حاصل کنید. علاوه بر رنگ های شاد و پر جنب و جوش، پاییز در کوهستان روزهایی کوتاه تر، شبهایی سردتر و تغییرات سریع آب و هوایی را به همراه دارد. این شرایط بی ثبات می تواند حتی یک پیاده روی یک روزه ساده را نسبت به سفرهای تابستانی شما خطرناک تر کند. هنگام پیاده روی در پاییز، حتما لوازم ایمنی و اضافی را درون کوله پشتی خود قرار دهید.
واقعیت های پاییزی که کوهنوردان با آن روبرو می شوند؟
شاخ و برگ سست و لیز درختان


تحقیقات و مطالعات نشان می دهد که سقوط خطرناک ترین چیزی است که می تواند برای کوهنوردان رخ دهد. اگرچه شاخ و برگهای پاییزی در برابرچشمان ما، زیبا و خوشایند به نظر می رسند، ولی همین برگهای دوست داشتنی می توانند نسبتاً خطرناک نیز باشند. عاشقان پاییز می گویند پاییز دومین بهار است و هر برگ درختان همانند یک گل است، اما این گلهای زیبا سست و لیزند و خطرات سقوط را با خود به همراه می آورند. برگهای مرطوب کف جنگل را می پوشانند و شما نمی توانید ریشه‌ها ، سنگها و حتی گودال ها کوچک و بزرگ را در زیر آنها ببیند. برای جلوگیری از هرگونه سقوط غیرمنتظره بایستی از لحاظ فیزیک بدنی، قوی باشید و یک چوب دستی محکم نیز لازم است. قبل از هر قدم، منطقه ی اطراف خود را کاملا بررسی کنید و با اطمینان به جلو بروید، به خصوص در دامنه های شیب دار که یک سقوط می تواند فاجعه بار باشد.
هوای غیرقابل پیش بینی


پاییز فصلی با طیف گسترده ای از تنوع آب و هوایی می باشد. شما می توانید مسیر خود را با یک پیاده روی آفتابی شروع کنید و در پایان روز از یک هوای سرد زمستانی لذت ببرید. لازم است قبل از شروع پیاده روی از سازمان هواشناسی منطقه، اطلاعاتی در مورد آب و هوای آن روز کسب کنید. اگر با آب و هوای بد و شرایط ناپایدار روبرو هستید، بهتر است اگر می توانید کوهنوردی را برای روز دیگری بیاندازید و اگر نه، با تجهیزات کامل و مناسب در برابر باران و برف و با آگاهی درست از خطر بهمن سفر خود را آغاز کنید.
ساعات کمتری در روز


در تابستان می توانید تا نزدیک ساعت 9 غروب در نور پیاده روی کنید اما در فصل پاییز اگرچه چشم انداز و ویوها بسیار زیبا تر هستند، اما روزها نیزکوتاه ترند. با حرکت زمین از اعتدال پاییز به ایستگاه زمستانی، خورشید خیلی زودتر غروب می کند. این بدان معناست که حیات وحش، فعالیت های خود را زودتر آغاز می کند و ممکن است شما به دلیل دیدن و لذت بردن از مناظر زیبا، پیگیری زمان را از دست بدهید و در بازگشت با تاریکی هوا روبرو شوید. با کمک چراغ قوه راه برگشت خود را پیدا کنید.
فصل شکار


پاییز فصل شکار است و هر ساله شکارچیان برای تعقیب آهو، گوزن و سایر حیوانات به طبیعت می آیند. این بدان معنی است که کوهنوردان باید احتیاط کنند. کوهنوردان به راحتی می توانند در طبیعت در کنار شکارچیان روزهای خود را بگذرانند و همزیستی مسالمت آمیز داشته باشند، اما باید مراقب شیوه های شکار نیز باشند. بهتر است کوهنوردان از پیاده روی در مناطق شکار عمومی به ویژه در چند روز اول پاییز خودداری کنند و برنامه زمانی شروع و پایان فصل شکار را از سازمان مدیریت استانی حیات وحش منطقه به دست آورند. حتما به یاد داشته باشید هنگام پیاده روی در هر نقطه از طبیعت در فصل شکار، لباس نارنجی با تن تند و یا سایر رنگهای روشن و جیغ بپوشید تا شکارچیان با بتوانند شما را ببینند.
چند نکته مهم
اگرچه مگس و پشه ها تا بهار آینده عقب نشینی کرده اند اما برای اینکه در طبیعت از گزند حشراتی نظیر کنه درامان باشید، حتماً لباس گرم خود را با شلوارهای بلند جفت کنید تا توسط آنان آسیبی به شما نرسد. پماد گزیدگی و اسپری حشره کش به همراه داشته باشید تا در صورت لزوم از آنها استفاده کنید.
ملزومات کوهنوردی برای کاشفان پاییز
1-ابزارهای جهت یابی


ابزارهای جهت یابی معمولاً شامل نقشه، قطب نما ، ردیاب GPS و یک چراغ یاب شخصی (PLB) می باشد. در واقع، دستگاه های GPS مانند ردیاب شخص می توانند همه این موارد را برای راحتی در کوله پشتی شما جایگزین کنند. ردیاب شخصی به دلیل امکانات و قابلیت های بالا می تواند برای کوهنوردان یک برگ برنده باشد و در صورت بروز هر گونه مشکلی برای فرد و جدا شدن او از گروه، شخص به راحتی می تواند مسیر بازگشت را پیدا کرده و به گروه بازگردد.
2.  لوازم نورپردازی


روزهای پاییز بسیار کوتاهند و با اینکه تلفن همراه شما دارای چراغ قوه است، اما به یاد داشته باشید که تقریباً در طول مسیر از دیگر آپشن های گوشی خود مانند  GPS برای ردیابی مسیر، تماس، موزیک و گرفتن عکس های زیبا استفاده می کنید و ممکن است در زمانیکه به چراغ قوه گوشی نیاز دارید، دیگر شارژی نداشته باشد. بنابراین لازم است  لوازمی مانند چراغهای LED ، چراغهای قابل شارژ ، چراغ قوه و یا فانوس را در کوله پشتی خود داشته باشید.
3. محافظت از آفتاب


بله ، می توانید حتی در اواسط پاییز نیز آفتاب بگیرید. ممکن است هوا سردتر باشد، اما خورشید هنوز در آسمان است. ضد آفتاب، عینک آفتابی و کلاه آفتابگیر را در بین لوازم ضروری در کوله پشتی خود قرار دهید.
4- کمک های اولیه و لوازم بهداشتی


گذشته از لوازم کمکهای اولیه، ملزومات بهداشتی نیز برای کوهنوردان مهم است. در طول مسیر ممکن است هر اتفاقی برای شما و یا دوستانتان رخ بدهد و آنجاست که وجود کمک های اولیه احساس می شود. لوازم بهداشتی نظیر شامپو، صابون، پدر رخت شویی و ... را هرگز فراموش نکنید زیرا به احتمال زیاد به آنها نیاز پیدا می کنید.
5- جعبه ابزار کوچک

حتما در طول مسیر متوجه خواهید شد که یک جعبه ابزار کوچک می تواند بسیاری از مشکلات کوهنوردی شما را برطرف کند و وجو آن الزامیست، بخصوص چاقوها و ابزارات چند کاره بسیار مفید هستند.
6-پناهگاه

هر نوع پناهگاه اضطراری در صورت گرفتار یا مجروح شدن در مسیر می تواند شما را در برابر باد و باران محافظت کند. حتما وسایلی مانند کیسه خواب، پتو، پلاستیک کلفت و کیسه زباله بزرگ را در کوله پشتی خود قرار دهید.
7- تغذیه


یک کوهنورد به طور میانگین باید حداقل 200 کالری در ساعت مصرف کند. بسته به وزن بدن ، متابولیسم و ​​میزان فشار خون ممکن است بدن فرد به کالری بیشتر و یا کمتری احتیاج داشته باشد. برای سفر یک روزه، غذاهای قابل فساد مانند ساندویچ را بسته بندی کنید. و اگر در حال اردو زدن هستید، غلات، مواد غذایی کنسرو شده و غذای فوری یا مخلوط ها را برای خوردن آماده کنید.
8- هیدراتاسیون


حتی اگر در پاییز به اندازه تابستان عرق نکنید، آب هنوز عنصر اصلی زندگی است و باید در هنگام انجام کارهایی مانند کوهنوردی و پیاده روی، آن را به مقدار زیادی مصرف کنید. متخصصین توصیه می کنند قبل از شروع به حرکت، حداقل دو لیوان آب بخورید.
منبع : ایران اسمارت


#کوهنوردی#مفاهیم_اولیه#آموزش_کوهنوردی#سفر_به_ارتفاعات#تجهیزات_کوهنوردی#جذابیت_طبیعت#مسیریابی_در_کوهستان#آغاز_ماجرا
آغاز ماجرا: در دل کوهنوردی، راهنمایی در دنیای اصطلاحات و مفاهیم اولیه
در گنجینه طبیعت، کوهنوردی به ما این امکان را می‌دهد که با جلوه‌های بی‌پایان زیبایی و چالش‌های ناتمام آشنا شویم. اما تازه وارد شدن به این دنیای سرسبز و چالش‌انگیز نیازمند یک آشنایی کامل با اصطلاحات و مفاهیم اولیه است. در این مقاله از قله، می‌خواهیم به دنیای جذاب اصطلاحات و مفاهیم اولیه کوهنوردی سفر کنیم. از اصطلاحات امنیتی تا تجهیزات ضروری، این مقاله راهنمای جامعی است برای کسانی که تازه قدم به دنیای کوهنوردی گذاشته‌اند یا می‌خواهند تجربیات خود را بهبود دهند. با قله همراه شوید تا مفاهیم اولیه را به دقت بررسی کرده و به یادگیری این هنر وحشتناک اما فوق‌العاده بپردازیم.
#شادزیستن#رضایتزندگی#زندگی_مثبت#افزایش_شادی#سلامت_روان#ارتباطات_سالم#مدیریت_استرس#زندگی_متعادل
راهکارهای شاد زیستن: از آگاهی زندگی تا هنر و خلاقیت
شادی، به عنوان یکی از اهداف اساسی زندگی، همواره مورد جلب توجه انسان‌ها قرار گرفته است. گاهی اوقات، ما در تلاش برای دستیابی به موفقیت‌ها و تحقق اهداف، از معنا و لذت لحظات کوچک زندگی گذشته و احساسات مثبت را فراموش کرده‌ایم. اما چگونه می‌توانیم با وجود چالش‌ها و فشارهای زندگی، به عنوان انسان‌های شاد و راضی از زندگی بهره‌مند شویم؟ در این مقاله از قله، به بررسی راهکارها و استراتژی‌های مختلفی که می‌توانند به افراد کمک کنند تا شادی را در زندگی یابند، خواهیم پرداخت. از تأثیرات ارتباطات اجتماعی و آگاهی از لحظه حال گرفته تا نقش ورزش، هنر و خلاقیت در افزایش رضایت زندگی، در ادامه با قله همراه باشید.
#غار_سهولان #طبیعت_زیبا #کاوش_گردشگری #معماری_طبیعی #سفر_ماجراجویانه #گردشگری_ایران #آبشار_و_غار #کاوش_زیرزمینی
سفر به عمق زمین: غار سهولان و جذابیت‌های زیرزمینی
غار سَهولان در روستای سهولان، ۴۲ کیلومتری جنوب شرقی شهر مهاباد در مسیر جاده برهان و روستای عیسی کند واقع شده‌است. این غار میان شهرستان مهاباد و شهرستان بوکان قرار گرفته‌است. از سمتِ شهر بوکان تنها ۲۵ کیلومتر فاصله دارد. سهولان در زبان کردی به معنی یخبندان است و مردم محلی، غار را «کونه کفتر» یعنی لانه کبوتر نیز می‌نامند. دلیل این نامگذاری وجود تعداد زیادی لانه کبوتر درون غار است. این غار در فهرست آثار طبیعی ملی ایران قرار دارد. در این مطلب از قله با جاذبه های غار سهولان بیشتر آشنا خواهید شد. در ادامه با قله همراه باشید.
#کوهنوردی#هیمالیا#کریس_بانینگتون#صعود_آناپورنا#اورست#سفر_ماجراجویانه#کوهنورد_معروف#تاریخ_کوهنوردی
کریس بانینگتون: مستند سفر به قله‌های آناپورنا و اورست در دهه هفتاد
کریس بانینگتون یک کوهنورد و سرپرستان برنامه‌های فنی در هیمالیا بوده است. او به خصوص برای سرپرستی در صعود به دیواره جنوبی آناپورنا و تیم صعود به دیواره جنوب غربی اورست شناخته شده است.صعود به دیواره‌های این کوه‌های بلند و خطرناک در هیمالیا نیاز به مهارت‌ها و استعدادهای فوق‌العاده کوهنوردانه دارد، و این دو کوه از جمله بلندترین قله‌های جهان هستند. انجام موفق این صعودها نشان‌دهنده توانمندی و تجربه زیاد کوهنوردی کریس بانینگتون است. در این مطلب از قله با کریس بانینگتون بیشتر آشنا شوید. در ادامه با قله همراه باشید.
 #جهانگردی_دوچرخه‌سواری#سفر_با_دوچرخه#ماجراجویی_دوچرخه‌سواری#دوچرخه_سفرها#آداب_و_رسوم_دوچرخه‌سواری#بهبود_فیزیکی_در_سفرهای_دوچرخه‌سواری#مسئولانه_دوچرخه‌سواری#تجهیزات_جهانگردی_با_دوچرخه
راهنمایی برای جهانگردی فعال با دوچرخه
جهانگردی با دوچرخه، یک تجربه هیجان‌انگیز و فرهنگی است که به شما این امکان را می‌دهد که با زیبایی‌ها و تاریخ‌های مختلف جهان آشنا شوید، همچنین این وسیله نقلیه ساده و پویا، فرصتی فوق‌العاده برای بهره‌مندی از فعالیت‌های ورزشی و محیطی است. با دوچرخه‌سواری، شما به راحتی می‌توانید به مناطق دورافتاده دسترسی یابید و از زیبایی‌های طبیعت و فرهنگ‌های محلی لذت ببرید و با سبک زندگی و مردمان محلی آشنا شوید. این تجربه باعث می‌شود که با واقعیت‌ها و چالش‌های جهان، از جمله مسائل محیطی و اجتماعی، به صورت مستقیم در تماس باشید.در این مقاله از قله با هیجان جهانگردی با دوچرخه بیشتر آشنا خواهید شد. در ادامه با قله همراه باشید.
سایر مقالات مفید
نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر: 

متن نظر: 

کد امنیتی:  

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
آمار تعداد نفرات بازدید کننده از سایت قله
بازدید امروز: 3042  نفر
بازدید روز گذشته: 856  نفر
بازدید هفته: 20140  نفر
بازدید ماه: 193538  نفر
کل بازدید ها: 3216975  نفر
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com
تلفن :02191692194
نصب اپلیکشن قله قله را دنبال کنید