معرفی نیرمال پورجا اسطوره ی کوهنوردی

“پورجا” برای تحقق رویایش که بسیار بزرگ و غیرممکن جلوه می کرد به توان جسمی و ذهنی خود باور داشت و این امری است که او را در انجام موفقیت آمیز پروژه اش یاری رساند. او معتقد است: “اهداف بزرگ مانند کوههای بزرگ هستند برای دستیایی به آنها باید قدم های متوالی و پیوسته برداشت. در این بخش از قله به معرفی نیرمال پورجا فاتح تمامی قله های هشت هزار متری، پرداخته ایم. برای آشنایی با این اسطوره ی کوهنوردی در ادامه با قله همراه باشید.
“بخش اول”
پورجا می گوید: زمانی که در ماه آوریل امسال(۲۰۱۹) از “پروژه ممکن” و هدفم برای صعود به تمامی ۱۴قله ۸۰۰۰ متری درمدت ۷ماه صحبت می کردم بسیاری به من می خندیدند گویی برایشان جوک تعریف می کردم در نظر آنان هدفم آنقدر بزرگ بود که هرگز تحقق نخواهد یافت.
او از آغاز پروژه ممکن تصریح کرد که پروژه اش را با استفاده از اکسیژن کمکی به پیش خواهد برد.
هنگامیکه در بهار ۲۰۱۹ “پورجا “و تیمش که در تلاش تحقق “پروژه ممکن ۱۴/۷” بودند، “فاز اول پروژه ممکن” که صعود به ۶قله ۸۰۰۰متری بود و از ۲۳ آوریل ۲۰۱۹ تا ۲۴ می ۲۰۱۹ عملی شد ،رکوردهای باورنکردنی ای هم شکسته شد:
۵قله آخر در “فاز اول” پروژه را فقط در ۱۲ روز صعود کرد و در عین حال با صعود به سه قله اورست ،لوتسه و ماکالو از ۲۲می تا ۲۴می و فقط در ۴۸ساعت ،رکورد گینس قبلی خود در این سه قله که صعود در پنج روز بود را به ۴۸ساعت تقلیل دهد بدین ترتیب در” فاز اول “توجه بسیاری به “پروژه ممکن” جلب شد.
“فاز دوم پروژه ممکن” که در پاکستان کامل شد شامل صعود به پنج قله ۸۰۰۰متری از ۳جولای تا ۲۶جولای ۲۰۱۹بود.
“فاز سوم پروژه ممکن ” شامل سه قله باقیمانده بود که از اول سپتامبر تا ۲۹ اکتبر ۲۰۱۹ کامل شد و برای اولین بار در تاریخ، کوهنوردی موفق شد ۱۴ قله ۸۰۰۰متری را در ۱۸۹روز صعود کند.
☆☆☆☆
🔷 نیرمال پورجا مانند بسیاری از نپالی ها و کوهنوردان شرپا که در کوهستان کار می کنند هرگز در دهکده های ارتفاعات بالا زندگی نکرد و تا سال ۲۰۱۲ به ارتفاعات هم صعود نکرده بود.
محل زندگی “نیرمال پورجا” و خانواده اش، در منطقه میاگدی نپال و در شهر “نارایانگات”بود که فقط در حدود ۱۶۰۰متر بالاتراز سطح دریا بود و توریست ها برای جاذبه طبیعی و امکان دیدن ببر و نه قله های هیمالیا به آنجا سرازیر می شدند.
 نیرمال پورجا متولد ۱۹۸۳(اکنون۳۶ساله) به پیروی از پدرش در ۲۰۰۳ ودر ۲۰سالگی به “بریگارد گورخاها” در ارتش انگلیس پیوست.
گورخاها گروهی از سربازان نپالی هستند که در ارتش بریتانیا از زمان تشکیل آن در حدود ۲۰۰ سال پیش خدمت میکنند.گورخاها از سربازان بی باکی هستند که از قدیم الایام دارای شهرت ویژه ای هستند.
فیلد مارشال “سام منکشاو از فرماندهان سابق ارتش هند روزی گفت: اگر مردی بگوید از مرگ نمی ترسم ،یا دروغ می گوید یا “گورخا” است.
🔷 نیرمال پورجا بمدت ۶سال بعنوان بریگارد گورخا خدمت کرد و سپس توجه اش به نیروهای ویژه که با تمرینات فشرده دارای توانایی جسمی و ذهنی فوق العاده ای می شوند معطوف شد و از سال ۲۰۰۹ به مدت ۱۰سال دیگر بعنوان “نیروی ویژه گورخا” در ارتش انگلیس خدمت کرد تا جایی که در ۲۰۱۸ تصمیم گرفت که دنیای رمز آلود کوهنوردی را با ارتش جایگزین کند.
🔷 نیرمال پورجا از اینکه از او بارها در ارتش سئوال می شد که آیا قله اورست را صعود کرده ای؟ به تنگ آمده بود.تصمیم گرفت حداقل به بیس کمپ اورست صعود کند!
در سال ۲۰۱۲ و در ۲۹ سالگی از فرصتی استفاده کرد و عزمش را جزم کرد و با یک راهنما بطرف بیس کمپ اورست براه افتاد.
در دومین و سومین روز از ترکینگ که از نامچه بازار بزرگترین شهر در دره خومبو به ستیغ تپه ای رسیدند تصویر شگفت انگیز “آمادابلام”با آن بالهای کوسه ای مانندش ،نظر “نیرمال” را بخود جلب کرد. از راهنمای خود پرسید: میتوانیم به آنجا صعود کنیم؟
راهنما اما قاطعانه گفت:خیر، “آمادابلام” کوهی برای صعود یک مبتدی نیست!
اما سرانجام “نیرمال “راهنمایش را متقاعد کرد که او را به لوبوچه شرقی (۶۱۱۹متر) ببرد. (لوبوچه در هیمالیای نپال دارای دو قله شرقی و غربی است)
نیرمال پورجا بسرعت راه رفتن با کرامپون را توده های چمن در دهکده اطراف فرا گرفت و دو نفر موفق شدند که قله لوبوچه شرقی را صعود کنند و به این ترتیب این اولین صعود بلند نیرمال پورجا تا آن زمان بود.
درست دو سال بعد ، نیرمال پورجا با اولین صعود ۸۰۰۰ متری به دائولاگیری در ۱۸ می ۲۰۱۴ خود را محک زد.
او درباره صعود به دائولاگیری گفت: در این اولین صعود ۸۰۰۰ متری بود که متوجه شدم که واقعا در ارتفاعات بالا خیلی خوب می توانم عمل کنم و از آن به بعد هر فراغتی که داشتم در ارتفاعات بالای هیمالیا می گذراندم.
🔷 در ۱۳می ۲۰۱۶ نیرمال پورجا قله اورست را بعنوان دومین ۸۰۰۰ متری صعود کرد.


“بخش دوم”
🔷در ۱۵ می ۲۰۱۷ اکسپدیشن G200E گورخاها به اورست را سرپرستی کرد و بهمراه ۱۳ گورخا ،دویستمین سالگرد تشکیل گورخا را گرامی داشتند.
🔷 در سال ۲۰۱۷، “نیرمال پورجا” با صعود به سه قله اورست ،لوتسه و ماکالو در ۵روز رکورد جدیدی در گینس از خود برجای گذاشت و شاید در این مرحله در خود توانایی ویژه ای مشاهده کرد که سال بعد باعث تغییر شیوه زندگیش از یک سرباز گورخا به کوهنوردی قابل تحسین و استثنایی در جهان کوهنوردی شود.
🔷 در ۹ ژوئن ۲۰۱۸ او بعنوان MBE توسط ملکه انگلیس برای عملکرد عالی اش در ارتفاعات بالا برگزیده شد.
🔷در سال ۲۰۱۸،”پورجا”از ارتش بریتانیا با حقوق مکفی کناره گیری کرد تا وارد دنیای پر رمز و ماجراجویانه ارتفاعات بالای هیمالیا شود.
🔷 او پس از کناره گیری از ارتش و روی آوردن به کوههای بلند هیمالیا کمپانی کوهنوردی را تحت عنوان” نخبگان ماجراجوی هیمالیا” تاسیس کرد.
🔺 “آغاز پروژه ای که “غیر ممکن” جلوه می کرد”
نیرمال پورجا پس از بازنشستگی از ارتش ،با همراهی و موافقت همسرش تمامی حساب بانکی اش را خالی کرد و خانه اش را در رهن بانک گذاشت تا بتواند پروژه ای ظاهرا “ناممکن” را عملی کند او نام این پروژه را “پروژه ممکن۱۴/۷″گذاشت.
نیرمال پورجا با آموزش هایی که طی سالیان دراز بعنوان یک نیروی ویژه گورخا دیده بود و به قدرت فیزیکی و ذهنی خاصی دست یافته بود و تحقق “پروژه ممکن”را که از دید دیگران مضحک و خنده دار جلوه میکرد برای او امری دست یافتنی و ممکن بود.
اگر او معتقد به توانایی خود از نظر جسمی و ذهنی نبود دست به اقدامی به این بزرگی نمیزد و از سویی اگرچه از کودکی در ارتفاعات پایین نپال رشد کرده بود ولی از اجدادش ژن هایی را به ارث برده بود که مختص ارتفاعات بالای کوهستان بود و او به این مهم در اولین صعود ۸۰۰۰متری خود به دائولاگیری پی برد.
(قابل ذکر است که افرادی که در نپال و ارتفاعات هیمالیا زندگی میکنند دارای توانایی ویژه ای هستند که کاملا آنها را با افرادی که در ارتفاعات آند زندگی میکنند متمایز میکنند .نپالی ها که در ارتفاعات بالا بخوبی میتوانند عمل کنند میزان هموگلوبین و گلبول های قرمز بالایی برخلاف ساکنان ارتفاعات بالای کوههای آند ندارند حتی گلبولهای قرمز آنها پایین تر از حد نرمال است اما آنها دارای رگ های پهن و وسیعی هستند که گلبولهای قرمز بسرعت میتوانند خود را به سلولهای ارگانهای بدن برسانند و اکسیژن کافی را برای عملکرد عالی فرد در ارتفاعات فراهم کنند.
برای اطلاعات بیشتر در این موضوع به سایت باشگاه اسپیلت www.espilat.com و به مقاله”مکانیزم هم هوایی با لینک b2n.ir/07361 مراجعه کنید.)
🔷 نیرمال پورجا در مورد رویایش اینگونه میگوید: وقتی من به نیروهای ویژه گورخاپیوستم هرگز انگیزه من پول نبود،شور و هیجانی بود که میخواستم در واحد نخبه و زبده ارتش حضور داشته باشم چون آن محدوده را در توان خود می دیدم و هنگامیکه که برای اجرای “پروژه ممکن” اقدام کردم من از همان اصل قبلی تبعیت کردم، من از قلبم برای انجام این پروژه پیروی کردم.
آغاز” پروژه ممکن “که هدف اصلی آن صعود به ۱۴قله بالای ۸۰۰۰متری در ۷ماه بود با شلوغی و اجازه صعود بی سابقه برای قله اورست درفصل بهار ۲۰۱۹ همراه بود .”پورجا” در عین حال که باید برای اجرای “پروژه ممکن” نگران میشد در عین حال شرایط بهار سال ۲۰۱۹ و شلوغی و ازدحام و تبعات آن هم او را نگران میکرد ،او برای اجرای لجستیکی این پروژه ، هزینه بسیاری کرده بود و اکنون در ابتدای راه بود و ۷ماه برای تکمیل بزرگترین پروژه تاریخ کوهنوردی در پیش داشت که هیچگاه به مخیله هیچ کوهنورد حرفه ای در جهان هم خطور نکرده بود و تنها واژه “غیر ممکن”میتوانست آنرا توصیف کند.
آیا تمرکز ذهنی و آمادگی جسمی فوق العاده و ژن هایی تطابق یافته با ارتفاعات بالا که از قرنها پیش به او ارث رسیده بود میتوانست از اضطراب این مرد بزرگ بکاهد ؟
نیرمال پورجا همواره میگفت مشکل من کوهها نیستند! و واقعا بدرستی بروی این مسئله کلیدی تاکید میکرد. پس تنها مسئله ای که او باید او بیشتر می پرداخت حواشی کوهستان بود و در بهار ۲۰۱۹ شلوغی کوهستان می توانست بر روی پروژه اش تاثیر منفی داشته باشد!


عکسی که نیرمال پورجا از شلوغی اورست انتشار داد در نیویورک تایمز و واشنگتن پست و بزرگترین نشریات جهان دست به دست چرخید و این نشان از این حواشی داشت .
بی دقتی و بی برنامگی کوهنوردان و کمپانی های کوهنوردی، شلوغی و ازدحامی را در کوه اورست نشان میداد و مردی که این عکس را گرفت به آرامی در صف شلوغ کوهنوردان عاشق بام جهان قرار گرفت و در” باتل نک ” قدمگاه هیلاری و قله جنوبی به فیکس طناب ها کمک کرد تا از بار ترافیک انسانی در ارتفاعات بالا بکاهد و این صبر او گیرا و تاثیرگذار بود و این در حالی بود که او برای بعد از ظهر همانروز برنامه ای فشرده برای صعود به قله لوتسه را داشت.
“بخش سوم”
🔷 بعد از صعود به قله اورست در ساعت ۵:۳۰ صبح ۲۲ ماه می ،پورجا و یارانش به گردنه جنوبی بازگشتند ،سپس او همانروز برای صعود به قله لوتسه(چهارمین قله بلند جهان) اقدام کرد ،بعد از صعود لوتسه به کیلومترها آنسوتر یعنی به بیس کمپ ماکالو با هلی کوپتر پرواز کرد و در یک تلاش ماکالو را صعود کرد و این بار سه قله را فقط در ۴۸ ساعت صعود کرد و رکورد قبلی خود را شکست.
🔷 نیرمال پورجا در ۱۵می ۲۰۱۹ هنگامیکه با همنوردانش مینگما دیوید شرپا و گسمان تامانگ از قله کانچن جونگا(سومین قله بلند جهان) باز می گشتند به تعدادی از کوهنوردان برخوردند که اکسیژن کمکی اشان به اتمام رسیده بود،همنوردان پورجا اکسیژن کمکی خود را به کوهنورد هندی “بیپلاب بایدیا”و راهنمایش “داواشرپا” دادند ، کمی پایین تر آنها با کوهنورد هندی “کونتال کارار” مواجه شدند که او هم اکسیژن کمکی اش به اتمام رسیده بود ،”پورجا” اکسیژن کمکی خود را به او داد اما “کوهنورد هندی خیلی زود جانش را از دست داد .
این کوهنوردان هندی مکررا با بیسیم درخواست اکسیژن کمکی کرده بودند اما هیچکسی از اکسپدیشن اشان برای امداد و کمک نیامده بودند.
نیرمال پورجا در اینستاگرامش نوشت:
می توانید تصور کنید که عملیات امداد و نجات در ارتفاع ۸۴۵۰ متری بدون استفاده از اکسیژن کمکی تا چه حد دشوار است ،به من اطلاع دادند که ۳شرپا با اکسیژن کمکی در حال صعود به ارتفاعات بالا هستند اما هرگز کسی به بالا نیامد،این خطر بزرگی برای من و تیمم بود .
همنوردان “پورجا” علائمی از ادم مغزی را آشکار کردند و مجبور شدند بسرعت فرود آیند.
“بایدا “کوهنورد هندی قبل از رسیدن به کمپ۴ جانش را از دست داد.
💥در اولین فاز “پروژه ممکن” دربهار ۲۰۱۹، نیرمال پورجا با همنوردانش قله های آناپورنا، دائولاگیری ،کانچن جونگا ،اورست ، لوتسه و ماکالو را که شش قله بالای ۸۰۰۰متری در هیمالیا هستند را فقط در یک ماه صعود کردند.
سپس “پورجا” برای ادامه “فاز دوم پروژه ممکن “و صعود به ۵ قله بالای۸۰۰۰متری در قراقروم پاکستان به جمع آوری پول پرداخت او در این فاصله در برنامه های تلویزیونی در انگلیس حضور پیدا کرد و اگرچه مشکلات مالی ادامه پروژه اش را میتوانست ناممکن کند ولی همچنان بخت با او یاری کرد و توانست عازم قراقروم پاکستان شود.
💥 در” فاز دوم پروژه ممکن” در ۳ جولای نانگاپاربات را صعود کرد و سپس گاشربروم ۱ را در ۱۵جولای و گاشربروم ۲ را در ۱۸جولای صعود کرد.
“پورجا”سپس برای صعود k2 اقدام کرد و در ۲۴ جولای موفق شد k2 را صعود کند این در حالی بودکه بیشتر تیم های بزرگ و کوهنوردان توانا بخاطر انباشت برف و تهدید سقوط بهمن در بالای “باتل نک” و ارتفاعات بالاتر کمپ های خود را جمع کرده و منطقه را ترک کرده بودند ولی تعدادی از کوهنوردان همچنان در انتظار شرایط مناسب بودندکه بعد از ۲۴ جولای تعدادی از کوهنوردان مصمم به قله صعود کردند.
دو روز بعد در ۲۶ جولای “پورجا”و یارانش قله برودپیک را صعود کردند و بدین ترتیب” فاز دوم” هم با صعود ۵قله ۸۰۰۰متری در قراقروم به پایان رسید و نیرمال پورجا موفق شد ۱۱قله بالای ۸۰۰۰متری را در ۹۰روز صعود کند که رکورد جدیدی بود.
💥 در”فاز سوم پروژه ممکن” در پاییز ۲۰۱۹،
“پورجا” قله چوآیو در نپال/چین را در ۲۳ سپتامبر و ماناسلو در نپال را در ۲۷ سپتامبر صعود کرد.
برای صعود به آخرین قله باقیمانده شیشاپانگما از “پروژه ممکن” که در چین واقع شده است و دولت چین بعلت جشن های هفتادمین سالگرد تاسیس جمهوری خلق چین اجازه صعود به شیشاپانگما را برای کوهنوردان ممنوع کرده بود و این میتوانست برای “پروژه ممکن” خللی ایجاد کند که با درخواست دولت چین و کوهنوردان سراسر جهان سرانجام اجازه صعود ویژه برای “نیرمال پورجا” و یارانش صادر شد و “فاز سوم پروژه ممکن” با صعود شیشاپانگما در ۲۹اکتبر به پایان رسید و بدین ترتیب “نیرمال پورجا”توانست ویژگی های جدیدی از توان آدمی را به دنیای کوهنوردی معرفی کند که غیر ممکن قلمداد میشد .
🔸رکورد قبلی متعلق به کوهنورد کره جنوبی بود که او ۱۴ قله ۸۰۰۰متری را در مدت زمان ۷سال و ۱۰ماه و ۶روز در ۲۰۱۳ را صعود کرد.
🔸”پورجا” اکنون رکورددار صعود به ۱۴ قله ۸۰۰۰متری در مدت ۱۸۹ روز است که بنظر میرسد سالها این رکورد در دنیای کوهنوردی دست نخورده باقی بماند و این دستاورد بزرگی برای دنیای کوهنوردی است، اگرچه اخیرا بعد از دستاورد بزرگ نیرمال پورجا نظرات مختلفی شنیده میشود ولی این امری طبیعی و از خصلت های آدمی است وهمواره کسانی هستند که به انحاء مختلف ساز مخالف مینوازند و سعی میکنند با ایده های و دستاوردهای جدید مخالفت کنند.
“بخش چهارم”
“رکوردهای کوهنوردی نیرمال پورجا”
(فاز اول پروژه ممکن بهار ۲۰۱۹)
☆آناپورنا(۸۰۹۱متر/نپال/۲۳آوریل ۲۰۱۹)
☆دائولاگیری(۸۱۶۷متر/نپال/۱۲می)
☆کانچن جونگا(۸۵۸۶/نپال/ ۱۵می)
☆اورست(۸۸۴۸متر/نپال/ ۲۲می)
☆لوتسه(۸۵۱۶متر/نپال/ ۲۲می)
☆ماکالو(۸۴۸۱متر/نپال/ ۲۴می)
(فاز دوم پروژه ممکن تابستان ۲۰۱۹ )
☆نانگاپاربات(۸۱۲۵متر/پاکستان/۱۳جولای)
☆گاشربروم۱(۸۰۸۰متر/پاکستان/۱۵جولای)
☆گاشربروم۲(۸۰۳۵متر/پاکستان/۱۸جولای)
☆کی۲(۸۶۱۱متر/پاکستان/ ۲۴ جولای)
☆برودپیک(۸۰۵۱متر/پاکستان/۲۶جولای)
(فاز سوم پروژه ممکن پاییز ۲۰۱۹)
☆چوآیو(۸۱۸۸متر/نپال،چین/۲۳سپتامبر)
☆ماناسلو(۸۱۶۳متر/نپال/۲۷سپتامبر)
☆شیشاپانگما(۸۰۲۷متر/چین/۲۹اکتبر۲۰۱۹)
بدین ترتیب “نیرمال پورجا”موفق شد ۱۴ قله ۸۰۰۰متری را در مدت ۱۸۹روز صعود کند و پروژه ای را که در ۲۳ آوریل ۲۰۱۹ تحت عنوان”پروژه ممکن۱۴/۷” آغاز کرد در ۲۹اکتبر ۲۰۱۹ به پایان رساند.

او در این پروژه موفق شد سه قله اورست ،لوتسه و ماکالو را در ۴۸ساعت صعود کند و رکورد گینس خود را که در این سه قله صعود در ۵روز بود را به ۴۸ساعت تقلیل دهد.
“نیرمال پورجا”در فاز اول پروژه خود موفق شد که ۵قله ۸۰۰۰متری را در ۱۲روز صعود کند.
منبع : اسپیلت


#کوهنوردی#مفاهیم_اولیه#آموزش_کوهنوردی#سفر_به_ارتفاعات#تجهیزات_کوهنوردی#جذابیت_طبیعت#مسیریابی_در_کوهستان#آغاز_ماجرا
آغاز ماجرا: در دل کوهنوردی، راهنمایی در دنیای اصطلاحات و مفاهیم اولیه
در گنجینه طبیعت، کوهنوردی به ما این امکان را می‌دهد که با جلوه‌های بی‌پایان زیبایی و چالش‌های ناتمام آشنا شویم. اما تازه وارد شدن به این دنیای سرسبز و چالش‌انگیز نیازمند یک آشنایی کامل با اصطلاحات و مفاهیم اولیه است. در این مقاله از قله، می‌خواهیم به دنیای جذاب اصطلاحات و مفاهیم اولیه کوهنوردی سفر کنیم. از اصطلاحات امنیتی تا تجهیزات ضروری، این مقاله راهنمای جامعی است برای کسانی که تازه قدم به دنیای کوهنوردی گذاشته‌اند یا می‌خواهند تجربیات خود را بهبود دهند. با قله همراه شوید تا مفاهیم اولیه را به دقت بررسی کرده و به یادگیری این هنر وحشتناک اما فوق‌العاده بپردازیم.
#شادزیستن#رضایتزندگی#زندگی_مثبت#افزایش_شادی#سلامت_روان#ارتباطات_سالم#مدیریت_استرس#زندگی_متعادل
راهکارهای شاد زیستن: از آگاهی زندگی تا هنر و خلاقیت
شادی، به عنوان یکی از اهداف اساسی زندگی، همواره مورد جلب توجه انسان‌ها قرار گرفته است. گاهی اوقات، ما در تلاش برای دستیابی به موفقیت‌ها و تحقق اهداف، از معنا و لذت لحظات کوچک زندگی گذشته و احساسات مثبت را فراموش کرده‌ایم. اما چگونه می‌توانیم با وجود چالش‌ها و فشارهای زندگی، به عنوان انسان‌های شاد و راضی از زندگی بهره‌مند شویم؟ در این مقاله از قله، به بررسی راهکارها و استراتژی‌های مختلفی که می‌توانند به افراد کمک کنند تا شادی را در زندگی یابند، خواهیم پرداخت. از تأثیرات ارتباطات اجتماعی و آگاهی از لحظه حال گرفته تا نقش ورزش، هنر و خلاقیت در افزایش رضایت زندگی، در ادامه با قله همراه باشید.
#غار_سهولان #طبیعت_زیبا #کاوش_گردشگری #معماری_طبیعی #سفر_ماجراجویانه #گردشگری_ایران #آبشار_و_غار #کاوش_زیرزمینی
سفر به عمق زمین: غار سهولان و جذابیت‌های زیرزمینی
غار سَهولان در روستای سهولان، ۴۲ کیلومتری جنوب شرقی شهر مهاباد در مسیر جاده برهان و روستای عیسی کند واقع شده‌است. این غار میان شهرستان مهاباد و شهرستان بوکان قرار گرفته‌است. از سمتِ شهر بوکان تنها ۲۵ کیلومتر فاصله دارد. سهولان در زبان کردی به معنی یخبندان است و مردم محلی، غار را «کونه کفتر» یعنی لانه کبوتر نیز می‌نامند. دلیل این نامگذاری وجود تعداد زیادی لانه کبوتر درون غار است. این غار در فهرست آثار طبیعی ملی ایران قرار دارد. در این مطلب از قله با جاذبه های غار سهولان بیشتر آشنا خواهید شد. در ادامه با قله همراه باشید.
#کوهنوردی#هیمالیا#کریس_بانینگتون#صعود_آناپورنا#اورست#سفر_ماجراجویانه#کوهنورد_معروف#تاریخ_کوهنوردی
کریس بانینگتون: مستند سفر به قله‌های آناپورنا و اورست در دهه هفتاد
کریس بانینگتون یک کوهنورد و سرپرستان برنامه‌های فنی در هیمالیا بوده است. او به خصوص برای سرپرستی در صعود به دیواره جنوبی آناپورنا و تیم صعود به دیواره جنوب غربی اورست شناخته شده است.صعود به دیواره‌های این کوه‌های بلند و خطرناک در هیمالیا نیاز به مهارت‌ها و استعدادهای فوق‌العاده کوهنوردانه دارد، و این دو کوه از جمله بلندترین قله‌های جهان هستند. انجام موفق این صعودها نشان‌دهنده توانمندی و تجربه زیاد کوهنوردی کریس بانینگتون است. در این مطلب از قله با کریس بانینگتون بیشتر آشنا شوید. در ادامه با قله همراه باشید.
 #جهانگردی_دوچرخه‌سواری#سفر_با_دوچرخه#ماجراجویی_دوچرخه‌سواری#دوچرخه_سفرها#آداب_و_رسوم_دوچرخه‌سواری#بهبود_فیزیکی_در_سفرهای_دوچرخه‌سواری#مسئولانه_دوچرخه‌سواری#تجهیزات_جهانگردی_با_دوچرخه
راهنمایی برای جهانگردی فعال با دوچرخه
جهانگردی با دوچرخه، یک تجربه هیجان‌انگیز و فرهنگی است که به شما این امکان را می‌دهد که با زیبایی‌ها و تاریخ‌های مختلف جهان آشنا شوید، همچنین این وسیله نقلیه ساده و پویا، فرصتی فوق‌العاده برای بهره‌مندی از فعالیت‌های ورزشی و محیطی است. با دوچرخه‌سواری، شما به راحتی می‌توانید به مناطق دورافتاده دسترسی یابید و از زیبایی‌های طبیعت و فرهنگ‌های محلی لذت ببرید و با سبک زندگی و مردمان محلی آشنا شوید. این تجربه باعث می‌شود که با واقعیت‌ها و چالش‌های جهان، از جمله مسائل محیطی و اجتماعی، به صورت مستقیم در تماس باشید.در این مقاله از قله با هیجان جهانگردی با دوچرخه بیشتر آشنا خواهید شد. در ادامه با قله همراه باشید.
سایر مقالات مفید
نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر: 

متن نظر: 

کد امنیتی:  

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
آمار تعداد نفرات بازدید کننده از سایت قله
بازدید امروز: 2711  نفر
بازدید روز گذشته: 856  نفر
بازدید هفته: 19809  نفر
بازدید ماه: 193207  نفر
کل بازدید ها: 3216644  نفر
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com
تلفن :02191692194
نصب اپلیکشن قله قله را دنبال کنید