چگونه یک کوهنورد حرفه ای شویم؟

حرفه ای شدن در معنای لغت به معنای کسب درآمد از کاریست البته ما از این واژه برای کسی که در یک فعالیت مهارت بالایی نیز دارد استفاده می کنیم. پس بنابراین در پاسخ به سوال “چگونه یک کوهنورد حرفه ای شویم” به هر دو بعد قضیه خواهیم پرداخت. ابتدای این مطلب به بعد مهارت و توانمندی می پردازیم و پس از آن نیز قدری پیرامون کوهنوردی به عنوان یک حرفه بحث خواهیم کرد. در ادامه با قله همراه باشید.
چگونه یک کوهنوردی حرفه ای (ماهر) شویم؟
قطعا انداختن کوله پشتی روی شانه باعث نمی شود کوکوچکا شوید. همانطور که خوردن توپ به سر هر کسی هم باعث نمی شود علی دایی شود. بنابراین در ادامه به چند مورد از مهترین نکات پیرامون تبدیل شدن به یک کوهنوردی ماهر خواهیم پرداخت:
مطمئن شوید که این رشته را واقعا دوست دارید.
اولین نکته را به نقل از یکی از بهترین کوهنوردان تاریخ جهان کریستوف ویلچکی می گوییم. رمز موفق شدن در کوهنوردی اشتیاق است. کوهنوردی ورزش سختیست و حتی عاشقان این ورزش هم در شرایط فشار زیاد به پشیمانی می افتند. پس در گام اول مطمئن شوید که کوهنوردی را عمیقا از ته دل دوست دارید. باور کنید آمادگی جسمانی، مهارت، دوره و … در رتبه های بعدی قرار خواهد گرفت.
دوست داشتن این رشته ورزشی سخت باعث نمی شود شکست نخورید یا با موانع روبرو نشوید اما می توانید با توسل به علاقه تان از این منابع یک به یک عبور کنید.
خود ویلچکی در صعود زمستانی قله لوتسه پس از یک آسیب دیدگی کمر توانست این کوه را به صورت انفرادی و آنهم به تنهایی در زمستان صعود کند. قطعا چیزی جز اشتیاق نمی تواند این تلاش را توجیه کند.
کوه بروید

خیلی ساده است. بیشتر کوه بروید. بگذارید این نکته را با ذکر مثالی از ورزش دویدن بیشتر توضیح دهیم. یکی از معیارهای اصلی تمرینات در دو استقامت بیشتر دویدن یا حجم تمرین بیشتر است. یعنی یک دونده برتر حجم تمرین سالانه بیشتری نسبت به یک دونده متوسط دارد که با واحد کیلومتر مشخص می شود.
بیایید ما هم از کیلومتر برای سنجش میزان تلاشمان استفاده کنیم اما به جای کیلومتر افقی (آنطور که در دویدن رایج است) این کیلومتر عمودی است که می تواند تعیین کننده باشد.
به طور مثال کوهنوردان جماهیر شوروی سابق که یکی از پیشگامان کوهنوردی بودند از صعود عمودی به عنوان یک معیار برای ملکه شدن اصول کوهنوردی یاد می کنند. به طوری که هزار متر صعود دیواره نوردی در یک روز به عنوان یک تمرین معمول برای آنها برشمرده می شد.
والری بابانوف یکی از کوهنوردان برتر معاصر جهان نیز به هفته ای ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ متر صعود عمودی به عنوان تمرین اشاره کرده است. ژان کریستوفر لافایل، اولی اشتک و بسیاری دیگر از کوهنوردان نیز صعود عمودی را به گونه ای در رزومه خود داشتند.
همچنین اریک هورست در کتاب مشهور تمرین برای سنگنوردی به حجم تمرینی بیشتر برای کسب مهارت در سنگنوردی آلپی اشاره کرده است.
پس بیشتر، بیشتر است! به زبان ساده برای اینکه تبدیل به یک کوهنورد حرفه ای شوید باید رزومه کوهنوردی تنومندی شکل دهید.
البته نکته مهم در اینجا صبوری هم خواهد بود. کسب رزومه در این رشته ورزشی سنگین نیاز به سالها وقت گذاشتن و تجربه اندوزی تدریجی دارد.
یاد بگیرید.
یاد گرفتن کلید رشد در هر کاریست و راههای گوناگونی برای یادگیری وجود دارد. راه کلاسیک در یادگیری کوهنوردی شرکت در دوره های گوناگون آموزشی است. اما این تمام داستان قطعا نیست.
به این مثال توجه کنید. آیا کسب گواهینامه رانندگی باعث خواهد شد تبدیل به مایکل شوماخر شوید. قطعا نه. برای تبدیل شدن به مایکل شوماخر نیاز به کسب مهارت و تعمیق مهارت، گذراندن دوره های حرفه ای تر، میدان دیدن و یادگیری از باتجربه تر ها خواهد بود. پس کسب تنها چند مدرک نمی تواند موارد لازم برای تبدیل شدن به یک کوهنورد حرفه ای را تامین کند.
برای یادگیری در کوهنوردی به موارد زیر توجه داشته باشید:
مطالعه کنید: خواندن مقالات، گزارش برنامه ها، دیدن فیلم های مختلف، اخبار کوهنوردی و مواردی از این دست باعث می شود دانش شما به روز و عمیق شود.
به ازای هر دوره ای که شرکت می کنید بارها و دهها بار به تمرین بپردازید. تمرین باید در محیط واقعی اما ایمن انجام شود. به طور مثال یادگیری مباحث سنگنوردی با صدها بار تمرین صعود در باشگاه و طبیعت ایجاد می شود، هر چند ممکن است شما فقط ۱۰ روز در کلاس حضور داشته باشید. به قول معروف درس یک بار و تمرین هزار بار.
آمادگی خود را افزایش دهید.
تمام این داستانها بدون آمادگی یعنی هیچ. فرض کنید یک کوهنورد برای تمرین سنگنوردی راهی پل خواب می شود، وی در کلاس ها متعدد شرکت کرده و دارای معلومات نیز هست. اما هنوز نمی تواند در یک تمرین استقامتی در باشگاه سنگنوردی ۳۰ تا ۴۰ دقیقه روی دیواره کار کند. نتیجه حضور در پل خواب از پیش تعیین شده است.
در بحث قله نوردی هم همین شرایط وجود دارد. تمام معلومات جهان هم نمی تواند یک پایه آمادگی پایین را برطرف کند. برای آمادگی جسمانی صحیح برای کوهنوردی باید به تمرینات استقامتی، قدرت، تمرینات فنی مانند سنگنوردی، دیواره نوردی، یخ و برف و … توجه داشت.
کسب مهارت های کافی در این بخش هم نیاز به برنامه ریزی و زمان گذاشتن و همچنین صبر کافی دارد. شما یکروزه نمی توانید آمادگی جسمانی خود را تغییر دهید اما ترکیب از صدها روز تمرین انسان دیگر از شما خواهد ساخت.
هدف داشته باشید
برنامه های شاخص خون جاری در رگهای ورزش کوهنوردی هستند. حال این برنامه شاخص ممکن است در سطح فرد، باشگاه، شهر یا حتی ابعاد بزرگتر تعریف شود. برنامه شاخص یک کوهنورد تازه کار ممکن است صعود به قله دماوند باشد، در حالی که فرد باتجربه تر به سراغ صعود گرده آلمان ها در علم کوه برود و افراد با تجربه تر هم به دنبال گشایش مسیر و صعودهای سرعتی و … باشند. اما در هر صورت لازم است یک هدف هوشمندانه انتخاب کنید.
به عنوان یک راهکار عملی در هر فصل یک برنامه شاخص برای خودتان در نظر بگیرید که البته به سطح فعلی شما نزدیک باشد و تنها قدری چالش ایجاد کند. این هدف به شما انگیزه تمرین و تلاش خواهد داد و همچنین باعث می شود بیشتر یاد بگیرید. این امکان هست که به دلایلی موفقیت کامل حاصل نشود اما همیشه درس هایی هست که می توان فرا گرفت.
در سیستم کار کنید
کوهنوردی ذاتا گروهی است و برای رشد کردن قطعا نیاز به سیستم خواهید داشت. مثل یک فوتبالیست حرفه ای شما هم باید به یک باشگاه معتبر بپیوندید. در اردوها شرکت کنید و در سیستم های مختلف جامعه کوهنوردی فعال بمانید. این یک بازی برد برد است که باعث می شود شما رشد کنید و شما هم باعث رشد سیستم خواهید شد. حضور در چنین مجامعی شما را به ورزشکاران با تجربه و کوه دیده نزدیک می کند. همچنین فرصت پیدا می کنید در برنامه های مختلف با حضور افراد با تجارب گوناگون حضور به هم رسانید. کار تیمی از مهارت های لازم برای یک کوهنورد می باشد.
زمان
در ورزش بدنسازی بیان می شود بدنسازی حرفه ای کسی است که حداقل شش سال در آن ورزش سابقه داشته باشد. در کوهنوردی هم شاید حداقل همین زمان لازم باشد. این چیزیست که نمی توان با عجله به آن رسید. زمان تاثیر شگرفی در مسایل می گذارد و چیزها تحت تاثیر زمان مفهومی تازه پیدا می کنند.
یکی از موضوعاتی که تحت تاثیر زمان شکل می گیرد بلوغ است. مارک توایت در کتاب اکستریم آلپینیسم به فاکتور بلوغ اشاره می کند و بیان می کند که این فاکتور می تواند به عنوان بخش مهمی از ایمنی در کوهنوردی به شمار رود. پس تنها رسیدن مهم نیست، بلکه مهم ماندن و البته صبر کردن برای رسیدن بهتر است.
چگونه یک کوهنوردی حرفه ای(شاغل) شویم؟

در این بخش از بحث پیرامون تبدیل شدن به کوهنوردی حرفه ای به عنوان یک حرفه خواهیم پرداخت. در اینجا بحث درآمدزایی مطرح است که البته و صدالبته بخش قبلی لازمه آن خواهد بود. یعنی شما به عنوان یک کوهنورد شاغل باید حتما یک کوهنورد ماهر هم باشید. به همین دلیل بود که مبحث کسب مهارت را زودتر بیان کردیم.
مواردی که در پایین ذکر شدند را می توان در کشورهای مختلف رصد کرد، هرچند که برخی از آنها هنوز در کشور ما جای کار دارد. اما چه فرصت هایی در کوهنوردی به عنوان شغل وجود دارد:
مربی کوهنوردی
یکی از منابع درآمدی در رشته کوهنوردی تبدیل شدن به یک مربی کوهنوردی است. برای تبدیل شدن به یک مربی کوهنوردی شما نیاز به گذراندن دوره های کلاسیک رسمی، کسب مدارک مربیگری و دوره های بازآموزی و غیره دارد. نکته مهم برای تبدیل شدن به یک برند در مربیگری این است که حتما باید رزومه قوی به عنوان یک کوهنورد داشته باشید. داشتن رزومه قوی باعث می شود شاگردان به مراتب بیشتر برای آموزش گرفتن به شما رجوع کنند که منطقی هم خواهد بود.
راهنمای کوهستان
در اکثر کشورهای دنیا به خصوص منطقه آلپ و هیمالیا صعود به همراه راهنماهای کوهستان امری معمول است که با روند موجود در کشور ما هم توسعه بیشتری خواهد داشت. یک راهنمای کوهستان علاوه بر مدارک و آمادگی کافی باید توانایی رهبری بالا و همچنین مهارت لازم در امدادرسانی به تیم را داشته باشد تا موفقیت خود را تضمین کند.
کوهنورد حرفه ای
یکی از روندهای موجود در جهان ورزش اسپانسرشیب یا حمایت مالی از ورزشکاران است. به عنوان مثال شرکت پاتاگونیا تیم سفیران پاتاگونیا را دارد که از ورزشکاران تحت حمایت این شرکت تشکیل شده است. یک مثال دیگر هم می توان از ردبول یادکرد.
برای تبدیل شدن به یک کوهنوردی حرفه ای (کسی که کوهنوردی می کند و به ازای آن درآمد کسب می کند) به چند چیز نیاز دارید. اول از همه لازم است رزومه خوبی داشته باشید. یعنی اسپانسرها بدانند که شما می توانید کارهای خاص انجام دهید که مورد توجه جامعه قرار گیرد. دوم داشتن یک پایگاه اجتماعی می باشد. مطمئنا اهالی کسب و کار از بهترین کوهنورد جهان که کسی او را نمی شناسد حمایت نخواهند کرد. پس باید حضور داشته باشید. این حضور به معنای ریاکاری و نمایش دادن نیست. بلکه در دنیای حرفه ای ورزش تبلیغات است. شما نیاز دارید دیده شوید تا اسپانسرها علاقمند به حمایت مالی از شما شوند. البته لازم است در این باره مطالعه کنید یا کسانی که در این زمینه تخصص دارند صحبت داشته باشید. یکی از ساده ترین راهکارها هم حضور دایمی در فضای مجازی خواهد بود. اما این تمام ماجرا نیست.
مستندسازی

به تازگی فیلم فری سولو توانست در گیشه به موفقیت ۲۵ میلیون دلاری برسد. این نشان داد که دنیا در حال تغییر است. کوهنوردی قبلا به عنوان یک ورزش مشارکتی و بدون تماشاگر در نظر گرفته می شد اما اینروزها با توسعه اینترنت و شبکه های اجتماعی کوهنوردی هم مثل فوتبال تماشاگر دارد. پس نیاز به کارگردان، فیلم بردار و … نیز خواهد داشت. برای موفقیت در این بخش شما باید هم کوهنورد باشید و هم در فیلم برداری و سایر مهارت های مرتبط هم آمادگی کافی کسب کنید. جیمی چین یکی از مثالهای موفق در این مورد است.
در بالا به چند مورد از فرصتهای شغلی در زمینه کوهنوردی اشاره کردیم. از فرصتهای دیگر در این زمینه می توان به فعالیت در بخش بازاریابی، تولید لوازم کوهنوردی، باشگاه داری و سایر موارد پرداخت اما فراموش نکنید که مهمترین نکته در بین همه اینها اشتیاق و دوست داشتن قلبی این ورزش است که می تواند باعث شود احساس خوبی داشته باشید.
منبع : mountainhomies


#بدنسازی_سالم #سارم_و_عضله_سازی #خطرات_عضله_سازی_سریع #بدن_سالم #بدنسازی_پایدار #تمرین_با_احتیاط #ساخت_عضلات_به_شیوه_سالم #سلامتی_بدن
رازهای پنهان در ساخت عضلات: سارم و بدنسازی
بدنسازی و عضله‌سازی از جمله فعالیت‌هایی است که بسیاری از ما به دنبال آن هستیم؛ اما آیا همیشه بهترین روش‌ها را برای دست‌یافتن به اهدافمان استفاده می‌کنیم؟ این روزها، روش‌های ساخت عضلات سریع و موثری وجود دارد که با نام‌هایی چون سارم شناخته می‌شوند. اما آیا این روش‌ها همواره بدون خطر هستند؟ در این مقاله از قله به بررسی خطرات پنهانی که ممکن است در پشت سرمایه‌گذاری‌های سریع برای ساخت عضلات پیدا شوند، می‌پردازیم و راه‌های بهتری را برای دست‌یافتن به اهداف بدنی خود اکتشاف می کنیم. در ادامه با قله همراه باشید.
#پل_خواجو#معماری_ایرانی#تاریخ_ایران#گردشگری_اصفهان#پل_های_تاریخی#زاینده_رود#شاهکار_معماری#آثار_صفویه
معرفی پل خواجو
پل خواجو یکی از بزرگترین و شناخته‌شده‌ترین پل‌های تاریخی در ایران است. این پل در استان اصفهان قرار دارد و جزو نمادهای اصفهان به شمار می‌رود. پل خواجو در دوره صفویه ساخته شده و از دوران حکومت شاه عباس اول صفوی (حکومت: ۱۵۹۸–۱۶۲۹ میلادی) به سرپرستی اصفهان تا امروز باقی مانده است.این پل بر روی رودخانه زاینده‌رود ساخته شده و ارتفاع آن از سطح آب رودخانه برابر با ۲۳ متر است و طول آن حدوداً ۱۳۰ متر می‌باشد. پل خواجو به دلیل طراحی زیبا و معماری منحصر به فردش همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار داشته و یکی از مقاصد گردشگری مهم در ایران است. این پل برای عبور پیاده‌روی و همچنین عبور اسب‌ها و وسایل نقلیه مختلف ساخته شده و همچنین برای گذر ابتدایی قطار نیز به کار رفته است.پل خواجو از لحاظ معماری، به ویژه تزئینات هنری و ستون‌های چوبی منحصر به فردش، جذابیت زیادی دارد و به عنوان یکی از شاهکارهای معماری ایرانی شناخته می‌شود. برای آشنایی بیشتر با تاریخچه این پل زیبا در ادامه با قله همراه باشید.
#گرانی_با_حکمت#علت_ارزانی#حکمت_در_قیمت#ارزش_حکمتمند#علت_های_قیمت#ارزانی_با_علت#حکمت_در_خرید#معنای_قیمت
هیچ گرانی بی حکمت نیست، هیچ ارزانی بی علت نیست!
ضرب المثل "هیچ گرانی بی حکمت نیست، هیچ ارزانی بی علت نیست" به طور کامل ترجمه می‌شود به این معنا که همیشه یک دلیل یا علتی وجود دارد که یک چیز گران قیمت باشد یا ارزان. این ضرب المثل به معنایی عمیق و کلی برای ارتباطات اجتماعی، تجاری و فرهنگی بسیار کاربرد دارد. هر چیزی که ارزش یا قیمتی دارد، اغلب به دلیلی مشخص است که ممکن است شامل عواملی مانند کیفیت، کارایی، دشواری در تولید یا حتی فراهمی آن باشد. از طرف دیگر، چیزهایی که ارزان هستند نیز معمولا به دلیلی خاص این قیمت مناسب را دارند، مثلا به دلیل ارزانی در تولید یا در دسترس بودن. این ضرب المثل به ما یادآوری می‌کند که درک علل و دلایل پشت هر قیمتی، مهم است و بیش از همه، دقت و حکمت در تصمیم‌گیری‌هایمان اساسی است. با این حکایت زیبا در ادامه با قله همراه باشید.
#انگیزه_و_هدفگذاری#آرمان_و_انگیزش#هدفگذاری_شخصی#تطابق_هدف_و_آرمان#انگیزه_و_خودباوری#روانشناسی_هدفگذاری#انگیزش_داخلی#رضایت_از_زندگی
نقش هدف‌ها و آرمان‌ها در ایجاد انگیزه
در زندگی، هر فردی به دنبال دست‌یابی به اهداف و آرزوهای خود است؛ اما چرا برخی از افراد با انگیزه و انرژی بیشتری به تحقق این اهداف پیش می‌روند؟ این انگیزه و انرژی از کجا می‌آید؟ به عنوان یکی از عوامل اصلی، هدف‌ها و آرمان‌ها نقش بسیار حیاتی در ایجاد انگیزه دارند. وقتی هدف‌های فرد با ارزش‌ها، اعتقادات و اصول شخصی همخوانی دارند، انگیزه داخلی و خودباوری او به شدت تقویت می‌شود و او را به پیشرفت و تحقق آن هدف‌ها سوق می‌دهد. در این مقاله، به بررسی نقش بی‌اهمیت نبودن هدف‌ها و آرمان‌ها در ایجاد انگیزه و ارتقای خودباوری خواهیم پرداخت.
#سمنو #داروگیاهی #خواص_گیاهان #طب_سنتی #سلامتی_طبیعی #ضد_استرس #آرامبخش #خواص_دارویی
خواص سمنو و کاربردهای آن
سمنو یک گیاه دارویی است که از زمان‌های قدیم در پزشکی سنتی مورد استفاده قرار می‌گرفته است. این گیاه در بسیاری از فرهنگ‌ها به عنوان دارویی موثر برای درمان مشکلات گوارشی، التهابات، اضطراب، و استرس شناخته شده است. سمنو، یک میان وعده ی مقوی، لذیذ و خوشمزه ای است که از جوانه گندم و آرد گندم، درست می شود. این میان وعده نمادی از برکت است که در سفره های هفت سین قرار می دهیم. این میان وعده از خواص بی شماری برخوردار است که در این مقاله از قله، به بررسی خواص سمنو و کاربردهای آن می‌پردازیم. در ادامه با قله همراه باشید.
سایر مقالات مفید
نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com

نصب اپلیکشن قله قله را دنبال کنید