#کمپینگ #زمستان #کوهنوردی #شبمانی #قله #تجهیزات

تجهیزات مناسب برای کمپینگ زمستانی

کمپینگ در زمستان و شبمانی در هوای سرد از جهات بسیاری با فصول گرم سال متفاوت است. مهمترین مشکل در اینجا سرماست که بعضا حتی تا ۵۰ درجه سانتیگراد پایینتر از تابستان خواهد بود. مساله دیگر وجود رطوبت ناشی از برف است که شرایط را برای خشک ماندن سختتر می کند. در فصل زمستان همچنین آب و هوای بد و بادهای شدید معمول هستند که روی کیفیت کمپ تاثیر بسزایی خواهند داشت. با این همه توجه به برخی نکات به شما کمک خواهد کرد تا به بهترین شکل ممکن شبمانی داشته باشید و شرایط خود را بهینه کنید. در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد. با قله همراه باشید.
چادر مناسب برای زمستان
ما این چادرها را به نام چادر چهارفصل می شناسیم. چادرهای چهارفصل همانطور که از نامشان پیداست برای کوهنوردی و شبمانی در چهارفصل سال طراحی و تولید می شوند. این چادرها دارای پارچه مقاوم و ساختار اسکلتی بهتر در برابر باد و سرما هستند که باعث می شود توان مقاومت بیشتری در شرایط سخت زمستانی پیدا کنند. از این چادرها همچنین در صعود به قلل ۷۰۰۰ و ۸۰۰۰ متری استفاده می شود.

چادرهای مناسب کمپینگ در زمستان در انواع دو پوش و تک پوش تولید شده است. چادرهای دوپوش که معمولا به شکل گنبدی هستند دارای مقاومت و گرمای بیشتر بوده در حالی که سنگین تر نیز هستند. چادرهای تک پوش زمستانی بیشتر برای صعودهای سبک بار و آلپی به کار برده می شوند. این مدل چادرها به شکل مشخصی از چادرهای سه فصل گرانترند.
پس اگر هدف شما از کمپینگ در زمستان صعود به ارتفاعات و شبمانی است به چادر چهارفصل نیاز خواهید داشت. هر چند برخی از انواع چادر سه فصل با ویژگی های ضدباد و ضدآب نسبی برای کمپ زمستانی در ارتفاعات پایینتر مناسب خواهند بود.
به عنوان یک قاعده تجربی چادرهای سه فصل با کیفیت در شرایط سرمای نهایتا منفی پنج درجه سانتیگراد و باد تا ۳۰-۴۰ کیلومتر در ساعت مقاومت خواهند کرد. در حالی که توانایی یک چادر چهارفصل معمولی نیز بیش از این است. به طور مثال چادرهای گنبدی نورث فیس در شرایط تونل باد با بیش از ۱۰۰ کیلومتر در ساعت تست می شوند.
کیسه خواب

کیسه خواب نه تنها برای گرم ماندن در طول شب بلکه برای خشک کردن پوشاک مانند جوراب و دستکش و پوش کفش و.. اهمیت دارد. کیسه خواب های مورد استفاده برای کمپینگ در زمستان به طور کلی از پر تهیه می شوند که دلیل آن هم توانایی گرما نسبت به وزن بالا در پر است. پر با پف کردن حباب های هوایی را در بین لایه های خود گیر انداخته که به شکل عایق عمل خواهند کرد.
شما در فصل زمستان با دمای زیر صفر مواجه هستید پس کیسه خواب شما هم باید توانایی ایجاد آسایش نسبی در این دما را داشته باشد. در اینجا باید به چند فاکتور توجه کرد: میزان پف شوندگی (تراکم پر) و میزان پری که در کیسه خواب به کار رفته از مهمترین موارد هستند. همچنین طراحی کیسه خواب، سیستم زیپ ها، شکل کلاه و نسبت پر به ساقه نیز می تواند روی گرمایش این مورد از لوازم کوهنوردی تاثیر خود را داشته باشد.
اکثر کیسه خواب های مناسب برای فصل زمستان دارای حداقل تراکم ۷۰۰ اینچ مکعب می باشند و حداقل پر خالص به کار رفته در آنها هم از ۵۰۰ گرم فراتر می رود. هر چه میزان سرما بیشتر باشد نیاز به میزان پف شوندگی و حجم پر برای رسیدن به گرمای مطلوب هم افزایش خواهد یافت.
زیرانداز

فرض موجود این است که در کمپینگ زمستانی شما روی برف قرار دارید پس زیرانداز حایل شما در برابر سرما و رطوبت زمین خواهد بود. در اینجا برای حفظ حداکثری گرما به چند مورد زیر توجه کنید:
در صورت استفاده از زیراندازهای فومی، زیراندازهایی که دارای فرم سه بعدی هستند مناسب ترند. این مدل زیر اندازها سطح تماس با زمین را کاهش داده و در نتیجه باعث تبادل حرارتی کمتر می شوند.
یک راه دیگر برای کمپینگ در زمستان استفاده از زیراندازهای بادی یا خود باد شونده است. زیراندازهای بادی با ایجاد لایه هوایی به شما یک عایق اضافی می دهند. در زیراندازهای خودبادشونده هم یک لایه فوم در کنار یک سیستم اسکلتی فومی وجود دارد که باعث عایق اضافی می شود.
یک روش دیگر در اینجا که در هوای بسیار سرد توصیه می شود استفاده از دو زیرانداز روی همدیگر است.
به عنوان یک نکته اضافی می توانید از پلاستیک حباب دار یا فوم متری (بر اساس ضخامت به میلی متری مثلا ۵ یا ۱۰ میلی متری) در زیر زیرانداز خود استفاده کنید. این می تواند برای کمپهای نسبتا طولانی مدت شرایط را بهتر کند.
تجهیزات پخت و پز

پیش از این از سوخت بنزین برای پخت و پز و سرشعله های هماهنگ با این سوخت استفاده می شد اما اینروزها کپسول های بوتان-پروپان به دلیل راحتی، سبکی و در دسترس بودن همه گیر شده اند. یکی از چیزهایی که در فصل زمستان به آن باید در رابطه با تجهیزات پخت و پز اشاره کرد راندمان سوخت است.
به دلیل وجود سرما و سرد شدن کپسول و سایر موارد در صورتی که به ارتفاعات مراجعه می کنید احتمالا مدلهای پیشرفته تر سرشعله برایتان مناسب خواهد بود. این مدلها با اتصال مستقیم ظرف پخت و پز به سرشعله باعث افزایش راندمان سوخت می شوند.
در غیر این صورت شاید بهتر باشد سرشعله های شلنگ دار را امتحان کنید. این موارد هم برای استفاده از کمپینگ در زمستان به دلایلی مانند امکان جابجایی سوخت و تعادل بهتر مناسبترند. البته این موارد بستگی به هدف شما از کمپینگ خواهد داشت.
مراحل کمپ زدن در فصل زمستان

در ادامه این مطلب به مرور کلی مراحل کمپ زدن در فصل زمستان می پردازیم:
پس از رسیدن به محل کمپ لباس اضافه کنید
در فصل زمستان بدن ما به سرعت گرمای خود را از دست می دهد. شما از حرکت به حالت توقف در آمده اید و این می تواند در مدت زمان کوتاهی باعث سرد شدن به خصوص دست ها و پاهای شما شود. با دست سرد هم عملا نمی شود کار کرد و روند برقراری چادر مختل خواهد شد.
حتما پس از رسیدن به محل کمپ لباس خود را اضافه کنید یا زیپ لباسها را به طور کامل ببندید تا گرمای بدن برای مدت طولانی تری حفظ شود. پوشیدن کاپشن پر در این شرایط از راهکارهای معمول است.
محل کمپ را آماده کنید.
کمپینگ در زمستان اغلب روی برف و یخ انجام می شود پس باید نسبت به مسطح کردن زمین اقدام کنید. به همراه داشتن کلنگ کوهنوردی در این شرایط می تواند کمک خوبی برای مسطح کردن زمین، کندن یخ و برقرار کردن چادر باشد. به علاوه در هنگام انتخاب جای چادر به مواردی مانند جهت باد، شرایط زمین، خطرات بالای سر و نکاتی از این دست توجه داشته باشید.
در هنگام مسطح کردن چادر باید ابعاد چادر خود را بدانید تا مساحت آماده شده با فضای مورد نیاز چادرتان هماهنگ باشد.
نصب چادر
پس از آماده کردن جای چادر زمان پهن کردن چادر می رسد. برای این کار باید چادر را پهن کرده و یک کوله پشتی درون آن بیاندازید و زیپ آنرا ببندید تا پوش چادر سنگین شود و در اثر باد حرکت نکند. بادهای شدید حتی می توانند چادر شما را با خود ببرند که نتیجه هم اسف بار خواهد بود.
سپس تیرک ها را بر آماده کرده و از سوراخ های چادر رد کنید. بهترین راهکار این است که پس از رد کردن همه تیرکها اقدام به بلندکردن و نصب تیرک ها به چادر کنید. در این صورت کارتان به خصوص در شرایط باد راحتتر است.
حتما نسبت به مهار چادر به زمین اقدام کنید. حتی در شرایط کم باد هم این امکان هست که در نیمه شب باد شروع شود و یک چادر مهار نشده زودتر از چیزی که فکرش را بکنید خواهد شکست.
می توانید از بندها، میخهای چادر، باتوم، کلنگ، کرامپون، سنگها و غیره برای مهار چادر استفاده کنید. در صورت نبود عوارض روی زمین هم می شود از ددمن (دفن کردن چیزی برای مهار چادر) استفاده کرد.
آماده کردن درون چادر
پس از برقرار کردن چادر یک نفر درون چادر می رود و اقدام به پهن کردن زیراندازها خواهد کرد. نکته مهم در اینجا این است که حتی المقدور از بردن برف و رطوبت به درون چادر اجتناب کنید. وجود برف بیشتر در چادر به معنای خیس شدن هر چه سریعتر لوازم است که تاثیر بدی روی گرما و راحتی خواهد داشت.
نکات مهم کمپینگ در زمستان

چند نکته زیر را برای لذت از کمپینگ در زمستان و کوهنوردی در این فصل به یاد داشته باشید.
تجهیزات و شرایط آب و هوایی را با هم چک کنید.
اینکه باید شرایط آب و هوایی را چک کنید بدیهی است اما نکته دیگر در اینجا این است که تجهیزات خود را با سرمای پیش رو ارزیابی کنید. شبمانی در ارتفاع ۴۰۰۰ متر در فصل زمستان با یک چادر سه فصل اصولا ایده منطقی نیست، حتی اگر هوا خوب باشد. هر چند احتمالا بتوانید یک کمپ طبیعت در همین فصل با یک چادر سه فصل نسبتا قوی داشته باشید.
خشک یعنی گرم
هر چه لوازم خود را خشک نگه دارید گرم هم خواهید ماند. یک عیب منسوجات پر این است که پر در صورت خیس شدن تا حد زیادی خاصیت گرمایی خود را از دست می دهد پس بهتر است خشک بماند تا گرم بمانید.
تا حد امکان از بردن برف به درون چادر خودداری کنید. یک فرچه کوچک برای تمیز کاری کفش و سایر تجهیزات در این شرایط می تواند کمک خوبی باشد. همچنین اگر برنامه شما به شکل شبمانی پیمایش و شبمانی مجدد است در هنگام جمع کردن چادر آنرا بتکانید تا برف درون چادر خارج شود.
کفش خود را داخل چادر ببرید.
به چند دلیل کفش خود را به داخل ببرید. در ارتفاع پایین امکان جذب شدن حیوانات به وسایل وجود دارد و قطعا هیچ کسی دوست ندارد در طبیعت بدون کفش بماند. در ارتفاعات بالا هم رطوبت کفش به سرعت یخ می زند و پوشیدن آن با مشکلات و حتی سرد شدن پا و افزایش خطر سرما زدگی همراه خواهد بود.
به تهویه چادر توجه کنید
بستن تمامی زیپ ها و مجراهای تهویه برای گرمای بیشتر چادر اغوا کننده است اما می تواند باعث کاهش اکسیژن و همچنین افزایش رطوبت داخل چادر شود. رطوبت بیشتر چادر در زمستان هم مساویست با برفک زدن و خیس شدن تمامی تجهیزات.
در صورت امکان بیرون چادر آشپزی کنید
آشپزی درون چادر به دلیل بخار آب ناشی از آن به شدت رطوبت داخل چادر را بالا می برد که باعث افزایش برفک چادر می شود. در صورت امکان بیرون چادر یا در محوطه آشپزخانه چادر آشپزی کنید. در صورتی که به دلیل خرابی مجبور به آشپزی درون چادر هستید حتما تهویه را باز بگذارید تا رطوبت بتواند خارج شود.
چادر به اندازه
گرم کردن چادر بزرگ سختتر است پس چادری انتخاب کنید که متناسب با تعداد نفرات باشد. به غیر از این چادرهای بزرگتر سنگین تر هم هستند.
تغذیه
بدن شما برای گرم شدن به غذا و آب نیاز دارد. بهتر است در کمپینگ با خوردن مایعات یا غذاهای رقیق مثل سوپ شروع کنید. سپس می توانید وعده غذایی اصلی داشته باشید. بهتر است این خوردن به شکل تدریجی انجام شود. به یاد داشته باشید که خوردن زیادی غذا می تواند باعث به هم ریختن سیستم گوارش شود. آب زیادی هم به دفع می انجامد که شما را راهی دستشویی خواهد کرد. چیزی که اصلا در شرایط کمپینگ در زمستان راحت نیست.
مایعات سرد نخورید
نوشیدن مایعات سرد در زمستان به سرعت می تواند باعث تحریک سیستم تنفسی شود که در ارتفاعات حتی خطرناک هم خواهد بود. می توانید برای صرفه جویی در سوخت از مایعات ولرم استفاده کنید.
درست کردن آب
به خصوص در ارتفاعات لازم است که با ذوب کردن برف آب درست کنید. برای این کار یک کیسه پلاستیک بزرگ و یک قاشق یا قابلمه بزرگ داشته باشید تا بتوانید کیسه پر برف را در کنار چادر گذاشته و از برف آن استفاده کنید. در زمان جمع کردن برف هم مراقب جای دستشویی باشید.
جمع بندی
کمپینگ در زمستان یک هنر است که به تدریج فرا خواهید گرفت. پس بهتر است ابتدا از سطح پایینتر شروع کرده و مهارت خود را افزایش دهید. سپس می توانید شرایط چالشی تر را امتحان نمایید.
منابع : msrgear / campingandcaravanningclub

#کمپینگ #زمستان #کوهنوردی #شبمانی #قله #تجهیزات


#بدنسازی_سالم #سارم_و_عضله_سازی #خطرات_عضله_سازی_سریع #بدن_سالم #بدنسازی_پایدار #تمرین_با_احتیاط #ساخت_عضلات_به_شیوه_سالم #سلامتی_بدن
رازهای پنهان در ساخت عضلات: سارم و بدنسازی
بدنسازی و عضله‌سازی از جمله فعالیت‌هایی است که بسیاری از ما به دنبال آن هستیم؛ اما آیا همیشه بهترین روش‌ها را برای دست‌یافتن به اهدافمان استفاده می‌کنیم؟ این روزها، روش‌های ساخت عضلات سریع و موثری وجود دارد که با نام‌هایی چون سارم شناخته می‌شوند. اما آیا این روش‌ها همواره بدون خطر هستند؟ در این مقاله از قله به بررسی خطرات پنهانی که ممکن است در پشت سرمایه‌گذاری‌های سریع برای ساخت عضلات پیدا شوند، می‌پردازیم و راه‌های بهتری را برای دست‌یافتن به اهداف بدنی خود اکتشاف می کنیم. در ادامه با قله همراه باشید.
#پل_خواجو#معماری_ایرانی#تاریخ_ایران#گردشگری_اصفهان#پل_های_تاریخی#زاینده_رود#شاهکار_معماری#آثار_صفویه
معرفی پل خواجو
پل خواجو یکی از بزرگترین و شناخته‌شده‌ترین پل‌های تاریخی در ایران است. این پل در استان اصفهان قرار دارد و جزو نمادهای اصفهان به شمار می‌رود. پل خواجو در دوره صفویه ساخته شده و از دوران حکومت شاه عباس اول صفوی (حکومت: ۱۵۹۸–۱۶۲۹ میلادی) به سرپرستی اصفهان تا امروز باقی مانده است.این پل بر روی رودخانه زاینده‌رود ساخته شده و ارتفاع آن از سطح آب رودخانه برابر با ۲۳ متر است و طول آن حدوداً ۱۳۰ متر می‌باشد. پل خواجو به دلیل طراحی زیبا و معماری منحصر به فردش همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار داشته و یکی از مقاصد گردشگری مهم در ایران است. این پل برای عبور پیاده‌روی و همچنین عبور اسب‌ها و وسایل نقلیه مختلف ساخته شده و همچنین برای گذر ابتدایی قطار نیز به کار رفته است.پل خواجو از لحاظ معماری، به ویژه تزئینات هنری و ستون‌های چوبی منحصر به فردش، جذابیت زیادی دارد و به عنوان یکی از شاهکارهای معماری ایرانی شناخته می‌شود. برای آشنایی بیشتر با تاریخچه این پل زیبا در ادامه با قله همراه باشید.
#گرانی_با_حکمت#علت_ارزانی#حکمت_در_قیمت#ارزش_حکمتمند#علت_های_قیمت#ارزانی_با_علت#حکمت_در_خرید#معنای_قیمت
هیچ گرانی بی حکمت نیست، هیچ ارزانی بی علت نیست!
ضرب المثل "هیچ گرانی بی حکمت نیست، هیچ ارزانی بی علت نیست" به طور کامل ترجمه می‌شود به این معنا که همیشه یک دلیل یا علتی وجود دارد که یک چیز گران قیمت باشد یا ارزان. این ضرب المثل به معنایی عمیق و کلی برای ارتباطات اجتماعی، تجاری و فرهنگی بسیار کاربرد دارد. هر چیزی که ارزش یا قیمتی دارد، اغلب به دلیلی مشخص است که ممکن است شامل عواملی مانند کیفیت، کارایی، دشواری در تولید یا حتی فراهمی آن باشد. از طرف دیگر، چیزهایی که ارزان هستند نیز معمولا به دلیلی خاص این قیمت مناسب را دارند، مثلا به دلیل ارزانی در تولید یا در دسترس بودن. این ضرب المثل به ما یادآوری می‌کند که درک علل و دلایل پشت هر قیمتی، مهم است و بیش از همه، دقت و حکمت در تصمیم‌گیری‌هایمان اساسی است. با این حکایت زیبا در ادامه با قله همراه باشید.
#انگیزه_و_هدفگذاری#آرمان_و_انگیزش#هدفگذاری_شخصی#تطابق_هدف_و_آرمان#انگیزه_و_خودباوری#روانشناسی_هدفگذاری#انگیزش_داخلی#رضایت_از_زندگی
نقش هدف‌ها و آرمان‌ها در ایجاد انگیزه
در زندگی، هر فردی به دنبال دست‌یابی به اهداف و آرزوهای خود است؛ اما چرا برخی از افراد با انگیزه و انرژی بیشتری به تحقق این اهداف پیش می‌روند؟ این انگیزه و انرژی از کجا می‌آید؟ به عنوان یکی از عوامل اصلی، هدف‌ها و آرمان‌ها نقش بسیار حیاتی در ایجاد انگیزه دارند. وقتی هدف‌های فرد با ارزش‌ها، اعتقادات و اصول شخصی همخوانی دارند، انگیزه داخلی و خودباوری او به شدت تقویت می‌شود و او را به پیشرفت و تحقق آن هدف‌ها سوق می‌دهد. در این مقاله، به بررسی نقش بی‌اهمیت نبودن هدف‌ها و آرمان‌ها در ایجاد انگیزه و ارتقای خودباوری خواهیم پرداخت.
#سمنو #داروگیاهی #خواص_گیاهان #طب_سنتی #سلامتی_طبیعی #ضد_استرس #آرامبخش #خواص_دارویی
خواص سمنو و کاربردهای آن
سمنو یک گیاه دارویی است که از زمان‌های قدیم در پزشکی سنتی مورد استفاده قرار می‌گرفته است. این گیاه در بسیاری از فرهنگ‌ها به عنوان دارویی موثر برای درمان مشکلات گوارشی، التهابات، اضطراب، و استرس شناخته شده است. سمنو، یک میان وعده ی مقوی، لذیذ و خوشمزه ای است که از جوانه گندم و آرد گندم، درست می شود. این میان وعده نمادی از برکت است که در سفره های هفت سین قرار می دهیم. این میان وعده از خواص بی شماری برخوردار است که در این مقاله از قله، به بررسی خواص سمنو و کاربردهای آن می‌پردازیم. در ادامه با قله همراه باشید.
سایر مقالات مفید
نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com

نصب اپلیکشن قله قله را دنبال کنید