#توچال #بام تهران #صعود #قله #ارتفاع #کوهنوردی

معرفی قله توچال بام تهران

قله توچال با ارتفاع 3962 متر در کوهستان توچال (Tochal mount) در شمال تهران و در بخشی از دامنه رشته کوه البرز قرار گرفته است. دامنه جنوبی توچال مجاور با شهر تهران و بلندترین نقطه شهر تهران محسوب می‌گردد که به بام تهران نیز شهرت دارد. قله توچال یکی از پر رفت آمدترین و پرخطرترین قلل ایران است. در این مقاله با قله ی زیبای توچال بیشتر آشنا خواهید شد. در ادامه با قله همراه باشید.
مشهورترین پناهگاه‌ها و جانپناه‌های توچال به ترتیب از شرق به غرب جانپناه دارآباد، اردوگاه کلکچال، پناهگاه شروین، پناهگاه شیرپلا، جانپناه قله توچال، جانپناه امیری، هتل اوسون، ایستگاه پنجم تله کابین، جانپناه اسپیدکمر و پناهگاه پلنگچال هستند در مطلب پناهگاه و جانپناه‌های استان تهران گنجانده شده است که همگی آنها مشرف به شهر تهران هستند.

جان پناه قله توچال

کوه توچال از جنوب، به شهر تهران و از شمال به آهار، شکراب و شهرستانک مشرف است.
نام کوه توچال
معنی نام توچال چال آبگیر و دریاچه کوچک است. قله توچال در کنار دریاچه‌ای از یخ طبیعی قرار دارد به همین دلیل آن را بدین نام خوانده‌اند.
موقعیت جغرافیایی توچال


قله توچال در شمال شهر تهران و کوهستان پیرامون آن به صورت یک خط‌الرأس شرقی- غربی در جناح جنوبی رشته کوه‌های البرز مرکزی قراردارد. این کوه از شمال به دره رودخانه‌های جاجرود و شهرستانک و از غرب توسط خط‌الرأس کم ارتفاع‌تری به قلل شمالی کوه‌های استان البرز (کرج) متصل می‌باشد.
قله توچال بلندترین ارتفاع شمال تهران از طریق شانه غربی خود موسوم به هومند به ارتفاع 3900 متر به گردنه 3700 متری شهرستانک و سپس به قله شاهنشین بزرگ به ارتفاع 3850 متر متصل می‌شود و از سمت شرق توسط خط‌الرأس قوسی شکلی پس از تشکیل قله پیازچال و قله لزون از طریق گردنه لوپهنه به قله دارآباد ارتباط می‌یابد.
قله توچال از جناح شمالی هومند به قله قزقونچال و یال‌های فرعی منطقه آهار و شهرستانک منتهی می‌گردد. این خط‌الرأس شمال توچال را از طریق قله قلعه دختر و قله سی چال به گردنه دیزین و سپس به سایر بلندی‌های البرز مرکزی متصل می‌سازد.
مختصات قله توچال: ۳۵°۵۳′۰۴″ شمالی ۵۱°۲۵′۰۹″ شرقی
ویژگی توچال
از جمله جاذبه‌های فرعی کوهستان توچال باید از امامزاده ابراهیم، دیواره 150 متری مشهور بندیخچال، منطقه سنگنوردی بندیخچال، آبشار دوقلو، پناهگاه‌های بزرگ شیرپلا، کلکچال و پلنگچال و تأسیسات تله‌کابین و به خصوص پیست اسکی و هتل بین‌المللی توچال بر فراز این قله نام برد.
پیش‌بینی آب و هوای قله توچال
در بیشتر روزهای سال روی قله توچال باد شدیدی وجود دارد لذا برای صعودهای زمستانه و بهاره بدلیل ناپایداری هوا در قله آب و هوای آن را چک نمایید.
پیش‌بینی هواشناسی توچال در ارتفاع  1771 متر | 2836 متر | 3901 متر
کروکی مسیرهای صعود به قله توچال


مسیرهای صعود به قله توچال
قله توچال، به دلیل نزدیکی به تهران، همواره دارای شمار زیادی صعودکننده است. صعود به توچال از مسیرهای مختلفی امکان‌پذیر است. همچنین بهترین ماه‌های صعود به قله توچال اردیبهشت، خرداد، مهر و آبان است.
مسیر شمالی صعود به قله توچال
    یال ایگل که دقیقا به زیر قله توچال ختم می‌شود.
    یال آهار که بعد از صعود به قله قزقونچال از گردنه هومند به توچال می‌رسد.
البته در طی راه مسیر یال آهار می‌توان با تغییر مسیر، از یال ایگل استفاده کرد.
مسیر شرقی صعود به قله توچال
    مسیر شرقی همان مسیر معروف، طولانی و دشوار تیغه‌های دارآباد است.
مسیر جنوب‌شرقی صعود به قله توچال
    از طریق صعود قله کلکچال و قله پیازچال که بعد با مسیر شرقی مشترک می‌شود.
مسیر جنوبی صعود به قله توچال
این مسیر از منطقه دربند که خود شامل چند یال می‌شود آغاز می‌گردد:
    مسیر چشمه نرگس و یال دشوار و کم تردد چهارپالون؛
    یال معروف و پر رفت و آمد امیری (رایج‌ترین مسیر صعود به قله توچال)؛
    دره اسون و یال گمنام و بسیار کم تردد اسپیدکمر (قدیمی‌ترین مسیر صعود به قله توچال)؛
    یال پر تردد تله‌کابین.
مسیر جنوب‌غربی صعود به قله توچال
این جبهه شامل دو مسیر است:
    یال کم تردد کماچال؛
    مسیر طولانی از جنگل کارا، قله چین‌کلاغ، قله دوشاخ، قله پلنگچال، قله شاه‌نشین و سرانجام قله توچال.
مسیر شمال‌غربی صعود به قله توچال
    از روستای شهرستانک به سمت هتل توچال و قله توچال.
مسیر غربی صعود به قله توچال
    مسیر بسیار طولانی و دشوار که از قله منار جاده چالوس شروع شده و بعد از قله لوارک و قله شاه‌نشین به قله توچال می‌رسد.
مسیر کامل این خط‌الرأس که غربی – شرقی است و ستون فقرات منطقه می‌باشد بعد از قله توچال به قله دارآباد می‌رسد و نهایتاً به گردنه قوچک ختم می‌شود. طول این خط‌الرأس حدود ۷۰ کیلومتر می‌باشد.

مجتمع ورزشی کوهستانی شیرپلا

دربند، شیرپلا، سیاه‌سنگ، قله توچال (رایج‌ترین مسیر)
مناسب‌ترین مسیر برای صعود به توچال، عمومی‌ترین و نزدیکترین مسیر می‌باشد که از دربند و پناهگاه شیرپلا صورت می‌گیرد.
وقتی از میدان تجریش به میدان سربند و مجسمه کوهنورد (نقطه شروع کوهپیمایی) در بخش شمیران رسیدید، مسیر با شیب اولیه نسبتا تند رو به شمال و راه پاکوب آغاز و پس از 30 دقیقه به آبادی کوچک پس‌قلعه با باغهای باصفا می‌رسد.
از این منطقه مسیر اصلی با شیبهای کم‌وبیش تندی آغاز و با گذر از قهوه‌خانه‌های کنار رودخانه سربند به ابتدای مسیر سنگی مرسوم به پناهگاه شیرپلا می‌رسد.
کوهپیمایان می‌توانند از روستای پس‌قلعه در نهایت آمادگی و احتیاط کافی مسیر سنگی کاملا مشخص را که در حمایت پلکان‌های فلزی و سیم بکسل است، طی کرده و با صرف حدود 2 ساعت به مجمتع وزرشی کوهستانی شیرپلا (پناهگاه مجهز سه طبقه) برسند. ارتفاع پناهگاه شیرپلا 2850 متر می‌باشد.
از شیرپلا رو به شمال مسیری پرشیب را پی‌گرفته که پس از 2 ساعت به جانپناه امیری (سیاه سنگ) و سپس با صرف 1 ساعت دیگر به قله توچال می‌رسد. مناظر اطراف به خصوص رو به شمال توچال بی‌اندازه دلفریب و زیبا هستند.
نمای با شکوهی از قله دماوند تا قله علم کوه و کلاردشت در میان صدها ارتفاع 4000 متری البرز مرکزی به چشم می‌خورد.

جانپناه کارگر و اردلان بر فراز قله توچال با ارتفاع 3962

مسیر فرود از قله توچال
    بهترین و سریعترین مسیر برای فرود از قله توچال مسیر تله‌کابین می‌باشد که با اندکی فرود از قله به سمت ایستگاه هفتم و سپس با تله تا ولنجک فرود خواهید آمد. (فرود از قله توچال به سمت ایستگاه هفت در هوای طوفانی و مه‌آلود هرگز توصیه نمی‌شود.)
    مسیر جانپناه امیری به پناھگاه شیرپلا و پس از آن به سمت میدان سربند؛
    مسیر جانپناه امیری و سپس دره اسون و پس از آن به سمت میدان سربند؛
اگر در فصل زمستان اقدام به صعود می‌کنید، بدلیل کوتاهی روز، امکان بسته شدن تله‌کابین (حدود ساعت 3 بعدازظهر)، سرمای شدید روی قله و همچنین دلتان را به جانپناه روی قله خوش نکنید و نسبت به آگاهی، توانایی و زمان تصمیم لازم به صعود بگیرد.
در صورت مشکل و به خطر افتادن جان خود با 125 (آتش نشانی) تماس بگیرید. قله توچال یکی از پرخطرترین قلل ایران محسوب می‌شود.
در زمستان فرود از ایستگاه شماره هفت تله‌کابین به سوی ایستگاه پنج نیز مشکل است زیرا دیگر از جاده تابستانی اثری نیست و برف سنگین زمستانی جاده را کاملاً می‌پوشاند. علی‌رغم پاکوب شدن لبه جاده توسط کوهپیمایان دیگر، باید توجه داشت که در هوای طوفانی و مه‌آلود فرود به ایستگاه پنج خطرناک بوده و احتمال گم کردن مسیر زیاد است.
مسیر فرود نهایی به سوی ایستگاه پنج، از دل بهمن بزرگی می‌گذرد که خود مانع بزرگی بر سر راه محسوب می‌شود و راه تابستانی را پوشانده است. این مسیر با عبور از فراز دره بهمن‌گیر فراخلا انجام شده و در زمستان بسیار خطرناک است. برای فرود از توچال بهترین راه فرود همان یال گوله‌بند می‌باشد.
عبور از این مسیر می‌بایست با حضور کوهنوردان با تجربه انجام پذیرد. بدیهی است راهی که توسط کوهپیمایان در دل بهمن باز می‌گردد و تردد به ایستگاه پنج از آنجا صورت می‌گیرد، همواره در معرض خطر ریزش بهمن است.

نقشه راهنمای مناطق کوهستانی توچال

رسیدن به جانپناه اسپیدکمر از گردنه انجام می‌شود و مشکل چندانی ندارد و فقط با برف‌کوبی همراه است، اما رسیدن به مسیر هفتی شکل در بالای جانپناه مستلزم عبور از مسیر بهمن‌گیر است. این مسیر سنگلاخی و کمی مشکل است و ادامه راه تا ایستگاه هفت با مشکلات عبور از فراز بهمن فراخلا توأم است و توصیه نمی‌شود.
به هر حال باید توجه داشت که فرود از قله توچال به سوی شیرپلا نیز مستلزم شناخت تابستانی از مسیر صعود می‌باشد. اغلب حوادث منجر به فوت در هنگام فرود اتفاق افتاده است که بیشتر به دلیل یکدستی و سینه‌کش بودن مسیر و عدم دید کافی در هوای خراب و انحراف از مسیر اصلی بوده است.
میله‌گذاری‌ها در سالهای اخیر در این مسیر، از جمله اقداماتی است که به پیدا کردن مسیر صحیح کمک فراوانی می‌کند.
تذکر: در مسیر غربی بعد از پناهگاه شیرپلا، به سمت گردنه منتهی به یال توچال شیبهای بهمنی سنگینی وجود دارد که انتهای آن به دره غار پلنگ و دره آبشار دوقلو و کافه صفر کشیده می‌شود. در لبه‌های گردنه نیز نقابهای برفی شکل می‌گیرد.
دره‌های کمرکش جنوبی توچال بخصوص دره اوسون و دره فراخلا و اسپیدکمر،  باید با احتیاط و تنها از مسیر برف‌کوبی شده طی شود و نباید به جبهه‌های سنگی و شمالی آن وارد شد. خصوصاً این مسیر در هنگام ناپایداری هوا و مه‌آلود شدن بسیار گمراه‌کننده است.
یک خطر پس از گردنه اسپیدکمر و دره ورودی به گردنه ایستگاه پنج وجود دارد. در این مسیر به علت حجم شدید برف و بادکوب شدن آن در مسیر و شیب تند از بالای گردنه، باید بطور مستقیم نه به صورت تراورس صعود شود تا خطر بهمن به حداقل برسد.
پس از نزدیک شدن به ایستگاه 5، یک سه راهی وجود دارد، راه صعود به قله توچال از مسیر جاده و یال پهن بین جاده و دره غربی کاملاً ایمن بوده، اما در زمان بارش سنگین برف باید خیلی با دقت  صعود شود و در زمانی که به علت مه یا بارندگی دید در این منطقه وجود نداشته باشد، صعود به بالا دست غیرممکن است.
مسیری دیگر از سمت غرب ایستگاه 5 به گردنه پلنگچال متصل شده که به پناهگاه پلنگچال منتهی می‌شود. این گردنه و مسیر آن را به سمت دره پلنگچال در زمستان باید با احتیاط و از مسیر برف‌کوبی شده فرود و یا صعود نمود.
یک راه دیگر که عموم کوهپیمایان از آن استفاده می‌کنند، جاده عریض کنار پیست اسکی و زیر قله کماچال در جنوب غرب ایستگاه 5 است، که به طرف ایستگاه 2 و ایستگاه 1 ولنجک ختم می‌گردد و مسیری ایمن است. اما فرود و عبور از دره شرقی موسوم به دره گداهک و جنوب به سمت ولنجک در خارج از جاده اصلی به علت شیبهای تند و بعضا صخره‌ای، حادثه‌آفرین است.
پیست اسکی و تله‌کابین توچال

تله‌کابین توچال دارای سه خط اصلی و سه خط تله‌سی‌یژ و یک خط تله‌اسکی می‌باشد. روی هم رفته در ازای سه خط اصلی این تله‌کابین، نزدیک به ۷۵۰۰ متر است که در میان تله‌کابین‌های نصب شده در دنیا یکی از طولانی‌ترین خطوط تله‌کابین پیوسته به شمار می‌رود.
    ارتفاع ایستگاه اول تله‌کابین توچال ۲۰۰۰ متر از سطح دریا؛
    ارتفاع ایستگاه دوم تله‌کابین توچال ۲۳۰۰ متراز سطح دریا؛
    ارتفاع ایستگاه پنجم تله‌کابین توچال ۳۰۰۰ متر از سطح دریا؛
    ارتفاع ایستگاه هفتم تله‌کابین توچال ۳۷۰۰ متر از سطح دریا.
کار ساخت تله‌کابین توچال، در سال ۱۳۵۳ به دست بهمن باتمان‌قلیچ و با همکاری شرکت فرانسوی “پوما – Poma” و شرکت اتریشی “دوپل‌مایر – Doppelmayr” آغاز شد و در سال ۱۳۵۷ پایان یافت.
پیست اسکی توچال

هتل توچال

هتل بین المللی توچال

از سال ۲۰۰۳ مهمان‌پذیری به نام «هتل توچال» در ایستگاه هفتم تله‌کابین توچال تکمیل و راه‌اندازی شده است. نمای این هتل از چوب بوده و به دامنهٔ شمالی توچال و دامنهٔ جنوبی البرز مرکزی و قلل کلون بستک و قله خلنو اشراف دارد. قدیمی‌ترین جانپناه کوهنوردی ایران (جانپناه اسپیدکمر) در جنوب قله توچال و شرق ایستگاه پنج قرار دارد.
نکته مهم
روزهای کاری تله‌کابین توچال در صورت مساعد بودن شرایط جوی همه روزه بجز روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه است و از ساعت 8 صبح تا 12:30 بعدازظهر (تا تکمیل ظرفیت – حدود 3 بعدازظهر) این تله‌کابین ارائه خدمت می‌کند.

نقاشی ارتفاعات توچال اثری از کمال‌الملک

منبع : عاشقان طبیعت ایران

#توچال #بام تهران #صعود #قله #ارتفاع #کوهنوردی


#بدنسازی_سالم #سارم_و_عضله_سازی #خطرات_عضله_سازی_سریع #بدن_سالم #بدنسازی_پایدار #تمرین_با_احتیاط #ساخت_عضلات_به_شیوه_سالم #سلامتی_بدن
رازهای پنهان در ساخت عضلات: سارم و بدنسازی
بدنسازی و عضله‌سازی از جمله فعالیت‌هایی است که بسیاری از ما به دنبال آن هستیم؛ اما آیا همیشه بهترین روش‌ها را برای دست‌یافتن به اهدافمان استفاده می‌کنیم؟ این روزها، روش‌های ساخت عضلات سریع و موثری وجود دارد که با نام‌هایی چون سارم شناخته می‌شوند. اما آیا این روش‌ها همواره بدون خطر هستند؟ در این مقاله از قله به بررسی خطرات پنهانی که ممکن است در پشت سرمایه‌گذاری‌های سریع برای ساخت عضلات پیدا شوند، می‌پردازیم و راه‌های بهتری را برای دست‌یافتن به اهداف بدنی خود اکتشاف می کنیم. در ادامه با قله همراه باشید.
#پل_خواجو#معماری_ایرانی#تاریخ_ایران#گردشگری_اصفهان#پل_های_تاریخی#زاینده_رود#شاهکار_معماری#آثار_صفویه
معرفی پل خواجو
پل خواجو یکی از بزرگترین و شناخته‌شده‌ترین پل‌های تاریخی در ایران است. این پل در استان اصفهان قرار دارد و جزو نمادهای اصفهان به شمار می‌رود. پل خواجو در دوره صفویه ساخته شده و از دوران حکومت شاه عباس اول صفوی (حکومت: ۱۵۹۸–۱۶۲۹ میلادی) به سرپرستی اصفهان تا امروز باقی مانده است.این پل بر روی رودخانه زاینده‌رود ساخته شده و ارتفاع آن از سطح آب رودخانه برابر با ۲۳ متر است و طول آن حدوداً ۱۳۰ متر می‌باشد. پل خواجو به دلیل طراحی زیبا و معماری منحصر به فردش همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار داشته و یکی از مقاصد گردشگری مهم در ایران است. این پل برای عبور پیاده‌روی و همچنین عبور اسب‌ها و وسایل نقلیه مختلف ساخته شده و همچنین برای گذر ابتدایی قطار نیز به کار رفته است.پل خواجو از لحاظ معماری، به ویژه تزئینات هنری و ستون‌های چوبی منحصر به فردش، جذابیت زیادی دارد و به عنوان یکی از شاهکارهای معماری ایرانی شناخته می‌شود. برای آشنایی بیشتر با تاریخچه این پل زیبا در ادامه با قله همراه باشید.
#گرانی_با_حکمت#علت_ارزانی#حکمت_در_قیمت#ارزش_حکمتمند#علت_های_قیمت#ارزانی_با_علت#حکمت_در_خرید#معنای_قیمت
هیچ گرانی بی حکمت نیست، هیچ ارزانی بی علت نیست!
ضرب المثل "هیچ گرانی بی حکمت نیست، هیچ ارزانی بی علت نیست" به طور کامل ترجمه می‌شود به این معنا که همیشه یک دلیل یا علتی وجود دارد که یک چیز گران قیمت باشد یا ارزان. این ضرب المثل به معنایی عمیق و کلی برای ارتباطات اجتماعی، تجاری و فرهنگی بسیار کاربرد دارد. هر چیزی که ارزش یا قیمتی دارد، اغلب به دلیلی مشخص است که ممکن است شامل عواملی مانند کیفیت، کارایی، دشواری در تولید یا حتی فراهمی آن باشد. از طرف دیگر، چیزهایی که ارزان هستند نیز معمولا به دلیلی خاص این قیمت مناسب را دارند، مثلا به دلیل ارزانی در تولید یا در دسترس بودن. این ضرب المثل به ما یادآوری می‌کند که درک علل و دلایل پشت هر قیمتی، مهم است و بیش از همه، دقت و حکمت در تصمیم‌گیری‌هایمان اساسی است. با این حکایت زیبا در ادامه با قله همراه باشید.
#انگیزه_و_هدفگذاری#آرمان_و_انگیزش#هدفگذاری_شخصی#تطابق_هدف_و_آرمان#انگیزه_و_خودباوری#روانشناسی_هدفگذاری#انگیزش_داخلی#رضایت_از_زندگی
نقش هدف‌ها و آرمان‌ها در ایجاد انگیزه
در زندگی، هر فردی به دنبال دست‌یابی به اهداف و آرزوهای خود است؛ اما چرا برخی از افراد با انگیزه و انرژی بیشتری به تحقق این اهداف پیش می‌روند؟ این انگیزه و انرژی از کجا می‌آید؟ به عنوان یکی از عوامل اصلی، هدف‌ها و آرمان‌ها نقش بسیار حیاتی در ایجاد انگیزه دارند. وقتی هدف‌های فرد با ارزش‌ها، اعتقادات و اصول شخصی همخوانی دارند، انگیزه داخلی و خودباوری او به شدت تقویت می‌شود و او را به پیشرفت و تحقق آن هدف‌ها سوق می‌دهد. در این مقاله، به بررسی نقش بی‌اهمیت نبودن هدف‌ها و آرمان‌ها در ایجاد انگیزه و ارتقای خودباوری خواهیم پرداخت.
#سمنو #داروگیاهی #خواص_گیاهان #طب_سنتی #سلامتی_طبیعی #ضد_استرس #آرامبخش #خواص_دارویی
خواص سمنو و کاربردهای آن
سمنو یک گیاه دارویی است که از زمان‌های قدیم در پزشکی سنتی مورد استفاده قرار می‌گرفته است. این گیاه در بسیاری از فرهنگ‌ها به عنوان دارویی موثر برای درمان مشکلات گوارشی، التهابات، اضطراب، و استرس شناخته شده است. سمنو، یک میان وعده ی مقوی، لذیذ و خوشمزه ای است که از جوانه گندم و آرد گندم، درست می شود. این میان وعده نمادی از برکت است که در سفره های هفت سین قرار می دهیم. این میان وعده از خواص بی شماری برخوردار است که در این مقاله از قله، به بررسی خواص سمنو و کاربردهای آن می‌پردازیم. در ادامه با قله همراه باشید.
سایر مقالات مفید
نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com

نصب اپلیکشن قله قله را دنبال کنید