معرفی قله کلکچال

یکی از قله‌های رشته کوه البرز مرکزی، با ارتفاع تقریبی 3350 متر در شمال تهران است. قله‌ای منفرد که در نزدیکی قلل لزون‌ها و اسپیلت واقع است و از چند یال می توان به آن صعود کرد. این قله از معدود قللی است که در روی هیچ خط‌ الرأسی قرار ندارد. معروفترین مسیری که به قله کلکچال ختم می‌شود، مسیر اردوگاه است که از پارک جمشیدیه آغاز شده و بعد از گذشتن از اردوگاه کلکچال و گردنه کلکچال از یال غربی به قله کلکچال می‌رسد. به علت کولاک‌های بسیار فصل زمستان این قله را کلکچال می نامند. کلکچال را یخچال پربرف هم معنی کرده‌اند. برای آشنایی بیشتر با قله ی کلکچال در ادامه با قله همراه باشید.
چشم‌انداز قله:
بر فراز قله کلکچال نمایی از شهر تهران در سمت جنوب و جنوب شرق خواهید دید.
جهت شمال قلل لزون و خط الراس توچال
شمال شرق نمایی از قله دماوند ، پناهگاه و قله دارآباد
شمال غرب قله توچال، شاه نشین
غرب قلل دوشاخ و چین کلاغ
درباره اردوگاه کوهستانی کلکچال (کولکچال)

ارتفاع این پناهگاه از سطح دریا ۲۶۰۰ متر است. این پناهگاه سه مسیر دسترسی دارد. بوستان جمشیدیه ، گلاب‌دره و دره وزباد. پناهگاه دارای تأسیسات آب ، برق و بخاری است. همچنین این مجموعه دارای چندین ردیف درختکاری بوده و امکاناتی از قبیل استخر، مسجد، بوفه، سرویس بهداشتی و غیره را دارا می‌باشد. نام دیگر این مجموعه اردوگاه دانش‌آموزی شهید باهنر است. این پناهگاه در سال ۱۳۳۹ و توسط سازمان پیشاهنگی ایران ساخته شد. در روی برج سفید آن ، نام گروه‌های پیش‌آهنگی به چشم می‌خورد. می‌توان از راه پیازچال و گردنه کلکچال، به دیگر پناهگاه‌های کوهنوردی مانند شیرپلا عزیمت نمود
چرا باید به قله کلکچال صعود کرد؟
– یکی از محبوب ترین کوههای شمال تهران برای کوهنوردان، صعود به قله کلکچال با حدود ۳۳۵۰ متر ارتفاع است.
– قله کلکچال دارای مسیرهای صعود متنوعی از سمت پارک جمشیدیه، گلابدره، دربند و حتی پارک نیلوفر است و می توان با برنامه ریزی های مختلفی به آن صعود کرد.
– ابتدای تمام مسیرهای صعود قله کلکچال دارای دسترسی مطلوب و سرویس وسایل نقلیه عمومی از میدان تجریش و سایر مناطق شمال تهران است.
– مسیر صعود قله کلکچال، دارای پاکوب پهنی است و چند چشمه، ایستگاه استراحت و به خصوص اردوگاه کلکچال در این مسیر قرار دارند.
– با ادامه مسیر کوهنوردی کلکچال می توان با صعود به قله لزون و توجال، مسیرهای کوهنوردی طولانی تری را نیز پیمود.
قله کلکچال کجاست؟
قله کلکچال، به عنوان قله ای فرعی در جنوب خط الراس توچال و شمال تهران واقع است. کلکچال در شرق دره دربند و غرب داراباد قرار گرفته است و از پارک جمشیدیه و گلابدره نیز دارای دسترسی مناسب برای کوهپیمایی است.
ارتفاع قله کلکچال از سطح دریا و پای کوه در مبدا صعود چقدر است؟


قله کلکچال ۳۳۵۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد و بر حسب مسیری که برای صعود انتخاب می کنید باید در حدود ۱۵۰۰ متر از مبدا ارتفاع بگیرید.
مسیرهای صعود به قله کولکچال کدام هستند؟


قله کلکچال چند مسیر صعود دارد. مسیر اصلی صعود کلکچال از پارک جمشیدیه با ۱۸۵۰ متر ارتفاع شروع می شود و برای رسیدن به قله باید در مسیری به طول ۸ کیلومتر، حدود ۱۵۰۰ متر بر ارتفاع خود اضافه نمایید. این مسیر به دلیل وجود استراحتگاهها و چشمه های متعدد و پاکوب مناسب، مسیر جذابی است. مسیر شرقی از پارک نیلوفر با ۱۷۷۰ متر ارتفاع شروع می شود و آن نیز نزدیک به ۸ کیلومتر طول دارد اما در مجموع از مسیر پارک جمشیدیه کمی سخت تر است زیرا در بین راه از چند قله کوچک باید عبور کنید. مسیر گلابدره نیز مسیر دیگری است که بیشتر آن با مسیر پارک جمشیدیه مشترک است و از نظر سختی در یک سطح قرار دارد. علاوه بر این سه مسیر می توان از طریق پناهگاه شیرپلا نیز به قله کلکچال صعود کرد اما به سبب طولانی بودن مسیرش چندان رایج نیست. از قله کلکچال می توانید با عبور از گردنه پیاز چال به روی خط الراس توچال بروید و پس از قللی مانند لزون و برفچال و قله اصلی توچال برسید. در این حالت می توان از طریق ایستگاه هفتم تله کابین به تهران بازگشت.
محبوبیت صعود به قله کلکچال در چیست؟
قله کلکچال، امکان صعود در سطح سنگین و با استفاده از مسیرهای متعدد را دارد و وجود ایستگاههای استراحت، چشمه ها و پاکوب مناسب، آن را تبدیل به یکی از جذاب ترین قلل تهران نموده است.
بهترین جاهای دیدنی دامنه ها و کوهپایه های کلکچال و اطراف آن کجاست؟


پارک جمشیدیه، پارک نیلوفر، سد گلابدره، قله عرقچین، قله دوپستون و قله شاه آباد، اردوگاه کلکچال، تپه نورالشهدا، دره و چشمه پیازچال و قله اسپیلت
درجه سختی صعود به قله کلکچال چقدر است؟
قله کلکچال را از مسیرهای دشواری مانند پارک جمشیدیه و نیلوفر یا گلابدره می توان صعود کرد و موقعیت آن به شکلی است که همه مسیرهای صعود آن سخت هستند. این دشواری در زمستان می تواند بیشتر و حتی به سبب بهمن خطرناک نیز باشد. گردشگران و کوهنوردان مبتدی می توانند از پارک جمشیدیه تا اردوگاه کلکچال مسیر را به صورت رفت و برگشت بپیمایند در این صورت تنها ۷۵۰ متر ارتفاع اضافه می کنند و مجموعا ۹ کیلومتر طی مسیر خواهند داشت. خوشبختانه حتی در زمستان نیز در این بخش از مسیر با خطر بهمن روبرو نخواهید شد. بنابراین درجه سختی برنامه متوسط تا سخت و مناسب برای افراد با توانایی پیمایش ۹ تا ۱۶ کیلومتر یا بیشتر در مسیرهای ناهموار طبیعت مانند پاکوب و مسیرهای دارای شیب است.
فاصله میدان تجریش تا مبدا صعود کلکچال از مسیرهای مختلف با ماشین چقدر است؟
فاصله میدان تجریش تا بوستان گلابدره، پارک جمشیدیه و پارک نیلوفر به عنوان مبدا مسیرهای صعود به قله کلکچال با ماشین به ترتیب ۳، ۵ و ۶ کیلومتر است.
مسیر دسترسی و راههای رفتن به ابتدای مسیرهای صعود کلکچال چطور است؟
بهترین راه دسترسی به مناطق شمالی تهران، مترو است و شمالی ترین ایستگاه مترو تهران در نزدیکی میدان تجریش واقع است. از این نقطه می توانید با تاکسی های خط آبک یا باغ فیض که ایستگاه آنها در میدان تجریش است از طریق خیابان دربند وارد خیابان گلابدره شوید و سپس خود را به بوستان گلابدره در ابتدای دره گلابدره برسانید.
برای رسیدن به پارک جمشیدیه که در نزدیکی نیاوران و شمالی ترین نقطه منظریه و جماران قرار دارد نیز باید از تجریش سوار تاکسی‌های جمشیدیه شوید و بعد از عبور از خیابان های باهنر و فیضیه وارد خیابان امیدوار بشوید تا به پارک جمشیدیه برسید.
پارک نیلوفر در نزدیکی دارآباد قرار دارد. دسترسی به پارک نیلوفر کمی سخت تر از بوستان گلابدره و پارک جمشیدیه است و استفاده از وسیله نقلیه شخصی بیشتر توصیه می شود با این حال می توانید با تاکسی یا اتوبوسهای خط دارآباد از تجریش و از طریق خیابان باهنر خود را به ابتدای خیابان صبوری برسانید و دوباره با تاکسی های خیابان صبوری خود را به انتهای آن که پارک نیلوفر قرار دارد برسانید.
بهترین زمان و فصل صعود به قله کلکچال چه موقع است؟


آب و هوای قله کلکچال در فصول بهار، پاییز و تابستان برای صعود عالی است. کلکچال نیز مانند سایر قلل شمال تهران معمولا زمستانی سرد و پر برف دارد. به دلیل خطر بهمن صعود از برخی مسیرها در زمستان و اوایل بهار خطرناک است. با وجودی که مناظر سپید کوهستان صعود زمستانه به کلکچال را نیز جذاب می سازد اما هوای سرد و شرایط سخت و خطرناکی را باید تحمل کنید. صعود از مسير پاكوب پارک جمشیدیه تا اردوگاه كلكچال کاملا ایمن از نظر بهمن و خطرات صعود زمستانه است بنابراین یکی از بهترین مسیرهای کوهنوردی تهران در صعود زمستانه به کلکچال محسوب می شود و تنها باید مراقب یخ زدگی مسیر باشید چون تردد زیاد باعث کوبیده شدن برف و یخ زدگی می شود. صعود کلکچال در اوایل بهار و از طریق مسیر پارک جمشیدیه که ایمن تر است ترکیبی از مناظر زیبای کوهستان و دمای خوب است. در صعود تابستانه به قله کلکچال صبح خیلی زود برنامه را شروع کنید تا با گرم تر شدن هوا به ارتفاعات رسیده باشید. در مجموع از بهار تا پاییز صعود به قله کلکچال دلچسبتر از سایر زمانهاست.
در صعودهای زمستانه به کلکچال در صورتی که از طریق ایستگاه هفتم و با تله کابین به تهران بازمی گردید بایست از ساعت کاری تله کابین مطلع باشید تا بدون سرپناه بر روی خط الراس توچال باقی نمانید. در تابستان با توجه به طولانی تر بودن روز و سادگی صعود استفاده از تله کابین برای بازگشت راحت تر است.
بهترین رستوران های نزدیک به مسیرهای صعود قله کلکچال کجا هستند؟
پارک جمشیدیه و اطراف آن دارای چندین رستوران است که تبلیغات اینترنتی برخی از آنها همه جا را پر کرده است اما برنامه های سفر aminmana غیر انتفاعی هستند. بهترین توصیه سایتهای غیر تبلیغاتی تریپ ادوایزر که بر اساس نظرات گردشگران ایرانی و خارجی می باشد و همچنین سایت لونلی پلنت که بر اساس اطلاعات حرفه ای ترین جهانگردهای دنیا است رستوران مرکزی جمشیدیه در شمال پارک جمشیدیه است با این وجود چند کافه و رستوران دیگر در طول مسیر صعود کلکچال نیز وجود دارند که می توانید بر حسب شرایط از آنها استفاده کنید.
اگر از سمت گلابدره یا دربند نیز قصد صعود دارید بهترین توصیه سایتهای تریپ ادوایزر و لونلی پلنت رستوران معروف کوهپایه در ابتدای مسیر دره دربند و حدودا ۳۰۰ متر پس از میدان سربند است.
دارآباد نیز دارای چندین رستوران است اما متاسفانه در این منطقه رستورانی دارای سابقه و اعتبار کافی در حد تایید سایتهای بین المللی مانند تریپ ادوایزر و لونلی پلنت وجود ندارد. اما قبل از دارآباد و در مسیر خیابان باهنر، رستوران مرشد نرسیده به پارک باهنر امتیاز بسیار بالایی از کاربران گوگل دریافت کرده است و می توانید از ان استفاده کنید.
بهترین جا و مکان برای چادر زدن یا محل اقامت در برنامه صعود به قله کلکچال کجاست؟


برای کمپینگ در مسیر صعود به قله کوه کلکچال می توانید از پناهگاه کلکچال که بر فراز گلابدره و پارک جمشیدیه قرار دارد استفاده کنید.
هتل توچال بر روی خط الراس توچال و در محل پیست اسکی توچال نیز برای اقامت محل ایده آلی است. پناهگاه شیرپلا در مسیر روتین صعود به قله کلکچال قرار ندارد اما آن هم دارای امکانات عالی است و می توانید محل خواب یا اتاق کرایه کنید. به این ترتیب می توانید از فشردگی برنامه خود بکاهید.
وسایل و لوازم ضروری برای صعود به قله کلکچال چیست؟
کوله پشتی مناسب، کفش کوهنوردی یا طبیعت گردی ساقدار با آج مناسب در کف ، عینک آفتابی و کلاه نقاب دار برای روزهای آفتابی ، لباس گرم و تجهیزات زمستانه برای فصول سرد ، دوربین عکاسی ، دارو و لوازم شخصی ، بطری آب، میوه، غذا و تننقلات ، کیت امداد و بقای طبیعت گردی ، GPS با باطری اضافه یا پاوربانک برای گوشی، تمام وسایل لازم برای پیمایش در طبیعت مانند باتوم
بهترین برنامه صعود به قله کلکچال چند روزه است؟
یک روز زمان نیاز دارید تا بتوانید به قله کوه کلکچال صعود کنید. برنامه امین مانا نیز یک برنامه یک روزه است اما برای فرصت یک و نیم روزه یا دو روزه نیز انعطاف پذیر است و امکان صعود وجود دارد.
بهترین برنامه ریزی صعود به قله کلکچال بر اساس فرصت زمانی شما چیست؟
قله کلکچال امکان صعود نیم روزه ندارد اما علاقمندان کوهستان و کوهپیمایی در مسیرهای ایمن می توانند صعود از مسير پاكوب پارک جمشیدیه تا اردوگاه كلكچال را که حتی از نظر بهمن و خطرات صعود زمستانه نیز کاملا ایمن است تجربه کنند. در فصل تابستان مسیر از پارک جمشیدیه تا اردوگاه کلکچال، مسیری ساده است و می توانید از پناهگاه کلکچال به پارک جمشیدیه بازگردید تا یک برنامه نیم روزه جذاب داشته باشید.
بهترین راه برای صعود یک روزه به قله کلکچال، صعود از مسیر رایج اصلی یعنی مسیر پارک جمشیدیه است. با این وجود همین مسیر هم یک مسیر سنگین محسوب می شود زیرا باید افزایش ارتفاعی معادل ۱۵۰۰ متر را انجام دهید. بنابراین تنها کوهنوردان دارای آمادگی جسمانی خوب می توانند در یک برنامه یک روزه به قله کلکچال صعود کنند. پس از صعود می توانید از همان مسیر پارک جمشیدیه یا یکی از مسیرهای گلابدره یا پارک نیلوفر نیز به تهران بازگردید اما برخی کوهنوردان با صعود به خط الراس توچال، خود را به ایستگاه هفتم تله کابین می رسانند و از طریق ولنجک به تهران بازمی گردند. به این منظور لازم است زمان بندی و ساعت کار تله کابین را بدانید و به موقع خود را به مقصد برسانید.
بر حسب توان نفرات و مسیری که انتخاب می کنید به ۴.۵ تا ۶ ساعت زمان برای صعود تا قله کلکچال نیاز دارید. برای فرود از قله کلکچال تا پارک جمشیدیه نیز به حدود ۳.۵ تا ۴.۵ ساعت زمان نیاز دارید.
برای صعود یک و نیم روزه و یا صعود دو روزه به قله کوه کلکچال می توانید از پناهگاه کلکچال یا هتل توچال بر روی خط الراس توچال و در محل پیست اسکی توچال برای اقامت شبانه استفاده کنید تا از سنگینی و فشردگی صعود بکاهید. به این ترتیب کوهنوردان با آمادگی جسمانی متوسط نیز می توانند به قله کلکچال صعود کنند.
منبع :   shaghayeghclub.com ,  aminmana.com


#بدنسازی_سالم #سارم_و_عضله_سازی #خطرات_عضله_سازی_سریع #بدن_سالم #بدنسازی_پایدار #تمرین_با_احتیاط #ساخت_عضلات_به_شیوه_سالم #سلامتی_بدن
رازهای پنهان در ساخت عضلات: سارم و بدنسازی
بدنسازی و عضله‌سازی از جمله فعالیت‌هایی است که بسیاری از ما به دنبال آن هستیم؛ اما آیا همیشه بهترین روش‌ها را برای دست‌یافتن به اهدافمان استفاده می‌کنیم؟ این روزها، روش‌های ساخت عضلات سریع و موثری وجود دارد که با نام‌هایی چون سارم شناخته می‌شوند. اما آیا این روش‌ها همواره بدون خطر هستند؟ در این مقاله از قله به بررسی خطرات پنهانی که ممکن است در پشت سرمایه‌گذاری‌های سریع برای ساخت عضلات پیدا شوند، می‌پردازیم و راه‌های بهتری را برای دست‌یافتن به اهداف بدنی خود اکتشاف می کنیم. در ادامه با قله همراه باشید.
#پل_خواجو#معماری_ایرانی#تاریخ_ایران#گردشگری_اصفهان#پل_های_تاریخی#زاینده_رود#شاهکار_معماری#آثار_صفویه
معرفی پل خواجو
پل خواجو یکی از بزرگترین و شناخته‌شده‌ترین پل‌های تاریخی در ایران است. این پل در استان اصفهان قرار دارد و جزو نمادهای اصفهان به شمار می‌رود. پل خواجو در دوره صفویه ساخته شده و از دوران حکومت شاه عباس اول صفوی (حکومت: ۱۵۹۸–۱۶۲۹ میلادی) به سرپرستی اصفهان تا امروز باقی مانده است.این پل بر روی رودخانه زاینده‌رود ساخته شده و ارتفاع آن از سطح آب رودخانه برابر با ۲۳ متر است و طول آن حدوداً ۱۳۰ متر می‌باشد. پل خواجو به دلیل طراحی زیبا و معماری منحصر به فردش همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار داشته و یکی از مقاصد گردشگری مهم در ایران است. این پل برای عبور پیاده‌روی و همچنین عبور اسب‌ها و وسایل نقلیه مختلف ساخته شده و همچنین برای گذر ابتدایی قطار نیز به کار رفته است.پل خواجو از لحاظ معماری، به ویژه تزئینات هنری و ستون‌های چوبی منحصر به فردش، جذابیت زیادی دارد و به عنوان یکی از شاهکارهای معماری ایرانی شناخته می‌شود. برای آشنایی بیشتر با تاریخچه این پل زیبا در ادامه با قله همراه باشید.
#گرانی_با_حکمت#علت_ارزانی#حکمت_در_قیمت#ارزش_حکمتمند#علت_های_قیمت#ارزانی_با_علت#حکمت_در_خرید#معنای_قیمت
هیچ گرانی بی حکمت نیست، هیچ ارزانی بی علت نیست!
ضرب المثل "هیچ گرانی بی حکمت نیست، هیچ ارزانی بی علت نیست" به طور کامل ترجمه می‌شود به این معنا که همیشه یک دلیل یا علتی وجود دارد که یک چیز گران قیمت باشد یا ارزان. این ضرب المثل به معنایی عمیق و کلی برای ارتباطات اجتماعی، تجاری و فرهنگی بسیار کاربرد دارد. هر چیزی که ارزش یا قیمتی دارد، اغلب به دلیلی مشخص است که ممکن است شامل عواملی مانند کیفیت، کارایی، دشواری در تولید یا حتی فراهمی آن باشد. از طرف دیگر، چیزهایی که ارزان هستند نیز معمولا به دلیلی خاص این قیمت مناسب را دارند، مثلا به دلیل ارزانی در تولید یا در دسترس بودن. این ضرب المثل به ما یادآوری می‌کند که درک علل و دلایل پشت هر قیمتی، مهم است و بیش از همه، دقت و حکمت در تصمیم‌گیری‌هایمان اساسی است. با این حکایت زیبا در ادامه با قله همراه باشید.
#انگیزه_و_هدفگذاری#آرمان_و_انگیزش#هدفگذاری_شخصی#تطابق_هدف_و_آرمان#انگیزه_و_خودباوری#روانشناسی_هدفگذاری#انگیزش_داخلی#رضایت_از_زندگی
نقش هدف‌ها و آرمان‌ها در ایجاد انگیزه
در زندگی، هر فردی به دنبال دست‌یابی به اهداف و آرزوهای خود است؛ اما چرا برخی از افراد با انگیزه و انرژی بیشتری به تحقق این اهداف پیش می‌روند؟ این انگیزه و انرژی از کجا می‌آید؟ به عنوان یکی از عوامل اصلی، هدف‌ها و آرمان‌ها نقش بسیار حیاتی در ایجاد انگیزه دارند. وقتی هدف‌های فرد با ارزش‌ها، اعتقادات و اصول شخصی همخوانی دارند، انگیزه داخلی و خودباوری او به شدت تقویت می‌شود و او را به پیشرفت و تحقق آن هدف‌ها سوق می‌دهد. در این مقاله، به بررسی نقش بی‌اهمیت نبودن هدف‌ها و آرمان‌ها در ایجاد انگیزه و ارتقای خودباوری خواهیم پرداخت.
#سمنو #داروگیاهی #خواص_گیاهان #طب_سنتی #سلامتی_طبیعی #ضد_استرس #آرامبخش #خواص_دارویی
خواص سمنو و کاربردهای آن
سمنو یک گیاه دارویی است که از زمان‌های قدیم در پزشکی سنتی مورد استفاده قرار می‌گرفته است. این گیاه در بسیاری از فرهنگ‌ها به عنوان دارویی موثر برای درمان مشکلات گوارشی، التهابات، اضطراب، و استرس شناخته شده است. سمنو، یک میان وعده ی مقوی، لذیذ و خوشمزه ای است که از جوانه گندم و آرد گندم، درست می شود. این میان وعده نمادی از برکت است که در سفره های هفت سین قرار می دهیم. این میان وعده از خواص بی شماری برخوردار است که در این مقاله از قله، به بررسی خواص سمنو و کاربردهای آن می‌پردازیم. در ادامه با قله همراه باشید.
سایر مقالات مفید
نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر: 

متن نظر: 

کد امنیتی:  

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com

نصب اپلیکشن قله قله را دنبال کنید