#الوند #رشته کوه #معرفی #کوهنوردی #صعود #قله

معرفی قله الوند

کوهستان الوند در استان همدان و حد فاصل تویسرکان و شهر همدان قرار دارد. الوند از طریق گردنه شمال غربی به کلاغ لانه و دائم برف و از سمت جنوب غربی به دره کیوارستان و سپس به چهار قله متصل می شود. رشته کوه الوند که بلندترین قله آن قله الوند است دومین قله مرتفع در ایران بعد از قله دماوند است. هرساله تعداد بسیاری از کوهنوردان در فصول مختلف به این قله صعود می کنند. درجه سختی صعود به قله الوند متوسط است و حتی کوهنوردان تازه کار هم می توانند این قله را به همراه تورهای قله نوردی و مربیان مجرب فتح کنند. در این مطلب با قله الوند بیشتر آشنا شوید. در ادامه با قله همراه باشید.
الوند کجاست؟
کوهستان الوند واقع در استان همدان کوهستانی تقریبا نعل اسب شکل است که از جنوب شرقی تا جنوب غربی شهر همدان امتداد گرفته است. مسافت تقریبی  این رشته کوه 30 کیلومتر برآورد شده است .دارای 6 قله اصلی است.قله الوند ، مهم ترین قله در کوهستان الوند است.اطلاعات ثبت شده درباره ارتفاع دقیق این قله بعضا متفاوت است اما بیشترین مقدار ثبت شده توسط جی پی اس 3574 متر می باشد.قله الوند در صخره بزرگی در دامنه جنوبی کوه است که روبروی شهر تویسرکان واقع شده است،که به صورت شکافی کوچک و گود سنگ چین شده است.
بسیاری بر این باورند که این شکاف آرامگاه سام پسر نوح پیامبر است.
مسیر صعود به قله الوند

مسیر رایج صعود به قله الوند از سمت دره گنجنامه است بعد از حدود نود دقیقه به میدان میشان و بعد از حدود یک ساعت به منطقه تخت نادر و بعد از آن به قله الوند می رسید.
در ارتفاع 2600 متری و انتهای دشت میشان پناهگاهی مجهز برای استراحت و اقامت شبانه کوهنوردان وجود دارد و اندکی بالاتر هم پناهگاه شماره دو قرار گرفته است که جنب آن پایگاه امداد و نجات برای رسیدگی به موقعیت های اضطراری واقع شده است.
دره های الوند

در دامنه شمالی دره های پر آبی مثل دره گنجنامه،دره برفین،دوزخ دره ،دره عباس آباد،دره کیوارستان،دره گوساله،دره مرادبیگ،سیمین دره ،دیوین دره، دره قز و دره حیدریه وجود دارد. دره های زیبای دیگری هم از جمله دره آرتیمانی،دره فاران،دره سرکان،دره گزندر و… در دامنه جنوبی الوند واقع شده است.
دشت های الوند

کوهستان الوند علاوه بر قلل و سطوح مرتفعی که دارد دشت های کوچکی هم در خود جای داده است که شامل چمنزارهایی زیبا و چشمه هایی پرآب هستند و به علت مسطح بودنشان محل مناسبی برای اتراق و استراحت کوهنوردان میسر کرده است.
چشمه های الوند

چشمه حوض نبی: از مشهورترین چشمه های الوند  میباشد که از زیر صخره ای در زیر قله الوند سرچشمه می گیرد
چشمه کلاغ لان: این چشمه در چمنزار کلاغ لان جاری است و یکی از منابع تامین کننده آب شرب روستای دره مرادبیگ است.
چشمه تخت نادر: در ابتدای تخت نادر واقع شده است .
چشمه ملک: سرچشمه رودخانه جاری در دیون است.
چشمه قاضی :در دره مرادبیگ جاری است و یکی از منابع تامین کننده آب شرب روستای دره مرادبیگ است.
چشمه خسرو: این چشمه در مسیر یخچال به کلاه قاضی جاری است.
هفت چشمه: این چشمه در دامنه جنوبی چهار قله جاری است
چشمه افعی: در دامنه دوزخ دره واقع است.
بهشت آب : چشمه ای تقریبا کم آب است که حتی گاهی در تابستان خشک میشود در سمت دره کیوارستان و جنوب قله الوند واقع شده است.
چشمه آب مروارید: چشمه ای بسیار زلال ،پر آب و گواراست که همراه چشمه افعی از مسیر رودخانه جاری میشود.
خطرات صعود به الوند

به طور کلی کوهنوردی و صعود به قله خطرات خاص خودش را دارد پس بهتر است با خطرات کوهنوردی که هر کوهنوردی را تهدید می کند بیشتر آشنا شویم و برای مقابله با آنها آماده باشیم.
از مهمترین خطراتی که ممکن است هر کوهنوردی را تهدید کند سقوط از ارتفاع است که آمار مصدومین و کشته شدگان در این مورد در جهان بسیار بالاست.
یکی دیگر از خطرات وقوع بهمن و گیر افتادن در آن شرایط است .
از سایر خطراتی که کوهنوردان را تهدید میکند هم می توان به حمله حیوانات وحشی،تغییرات آب و هوایی و.. اشاره کرد.
بهترین کار رعایت توصیه های ایمنی و پیروی از توصیه های هم گروهیان حرفه ای تر است.
بهترین زمان صعود به قله الوند

درباره این موضوع نمی توان قطعی مشخص کرد که بهترین زمان صعود دقیقا چه زمانی است عده ای از کوهنوردان بیشتر تمایل به صعود در زمستان را دارند و و عده ای هم فصل های گرم تر مثل بهار و تابستان را زمان خوبی برای صعود به قله الوند میدانند هر کدام هم دلایل خاص خودشان را دارند :
صعود تابستانه به قله الوند
نبود خطراتی مثل تغییرات ناگهانی آب هوا ،طبیعت زیبای کوهستان ،دشت ها و دره های سرسبز،دیدن چادر های عشایر در و دام های آنها در مسیر مخصوصا در منطقه تخت نادر،طولانی بودن روز،امکان صعود کوهنوردان آماتور و کم تجربه از جمله دلایلی است که کوهنوردان بسیاری را مجاب به صعود به قله الوند در تابستان می کند.
صعود زمستانه به قله الوند
صعود به قله الوند در زمستان می تواند بسیار پر چالش باشد اما نباید از جاذبه این قله در فصل سرد غافل شد ،طبیعت وحشی و سکوت عمیق کوهستان در فصل زمستان ،امکان پیمایش راحت تر در برف نسبت به سنگ ریزه و… از جمله دلایل علاقه مندان صعود در فصل زمستان به الوند است.البته پیشنهاد ما این است که اگر با آموزش ها و دوره های تئوری و عملی کوهنوردی آشنا نیستید و تجربه کافی در صعود به قلل را ندارید از صعود در فصل زمستان به قله الوند بپرهیزید!
لوازم مورد نیاز برای صعود به قله الوند
به همراه داشتن لوازم کوهنوردی استاندارد و تجهیزات لازم کوهنوردی از مهمترین نکات کلیدی کوهنوردی است که رعایت نکردن آن می تواند حتی برای حرفه ای ترین کوهنوردان ه مشکلات جدی به همراه داشته باشد.
خرید و به همراه داشتن تجهیزات مهم کوهنوردی همواره برای کوهنوردان تازه کار مورد چالش بوده است.
برای رهایی از این سردرگمی پیشنهاد می کنم به دوره چیدمان کوله پشتی نگاهی بیندازید.
هزینه های صعود به قله الوند
هزینه های صعود به قله الوند به عوامل مختلفی بستگی دارد که البته برای سهولت شما حدود قیمت ها را ذکر خواهیم کرد.
تورهای صعود به قله الوند از مبدا تهران معمولا دو روزه برگزار می شوند. و هزینه ثبت نام هم از 400 تا 800 تومان به ازای هر فرد بسته به نوع تور و شرکت برگزار کننده متفاوت است
پوشش گیاهی و جانوری  الوند
پوشش گیاهی

پوشش گیاهی غالب در رشته کوه الوند "گون" است.و در اطراف چشمه ها و چمن زارها، گلهای زرد و بنفش و گلهای لاله، آلاله، سوسن و گیاهانی از قبیل : پونه ، آزربه ، مفرا ، گزنه ، ریواس ، موسیر ، کنگر ، شیرین بیان ، طوطیا  و غیره  به  وفور می روید.
گوناگونی جانوری

گرگ، روباه، خرگوش، شغال و سمور و پرندگان مانند : عقاب سياه و دال در اين كوهستان ديده مي شود. قوچ، ميش، بز كوهي كبك، كبوتر و عقاب دشت نيز، از حيوانات و پرندگان اين منطقه مي باشند
قله های دیگر کوهستان الوند

قله قزل ارسلان
صعود به این قله 3250 متری از سمت روستای وهنان میسر است.
قله کرکسین
آخرین قله کوهستان الوند است.به قله کرکس همدان معروف است و 2959 متر ارتفاع دارد.صعود به این قله به علت صخره ای بودن از سمت شمالی و دیواره ای بودن از سمت غرب با تجهیزات فنی میسر است.
قله کلاغ لان
معنی اسم این قله لانه کلاغ میباشد که بخاطر سوزنی بودن سنگ های قله و شباهت ظاهری به لانه کلاغ به این اسم شهرت یافته است،قله ای کله قندی بر فراز کوهی صخره ای و مشرف به دوزخ دره است که ارتفاع آن به 3480 مترمیرسد.
سه مسیر برای صعود به این قله وجود دارد.
     شروع از میدان میشان سپس تخت نادر رسیدن به دوراهی مسیری که یکی به قله الوند و دیگری به قله کلاغ لان میرود.
    شروع از دره کیوارستان به سمت چپ سپس از جنوب قله الوند به قله کلاغ لان میرسیم.
    شروع از روستای برفین و دره مریانج
    (مسیر اول و دوم مسیری تقریبا یکسان دارند اما مسیر آخر طولانی تر است.)
قله دائم برف
این قله در غرب قله الوند قرار دارد ارتفاع آن به 3450 متر میرسد و از آنجایی که در بیشتر ایام سال پوشیده از برف است این نام برایش انتخاب شده است.از دو مسیر روستای برفین(مسیر ساده تر)و قله کلاغ لان (مسیر دشوارتر) راه دارد.
قله تاریک دره
به خاطر شرایط جغرافیایی و و طلوع دیر هنگام و غروب زودهنگام این منطقه به این نام مشهور شده است.ارتفاع این قله 3314 متر است و بهترین مسیر برای صعود به آن گردنه تویسرکان میباشد.
قله کمرلرزان
در ادامه قله تاریک دره به سمت شرق اول به قله کمرلرزان  سپس به چهار قله میرسیم.این قله 3338 متر ارتفاع دارد و یکی از مسیرهای صعود به آن دره مرادبیگ است.
چهار قله
چهار قله نزدیک به هم و تقریبا هم ارتفاع که در جنوب شرقی قله الوند واقع شده اند.ارتفاع های ای چهار قله 3184،3172،3166و3170 میباشد. که از سمت جنوب به قله کمرلرزان و در شرف پیست اسکی تاریک دره  در سمت شمال آن چشمه های ملک و قاضی در جریان هستند.
مسیر های صعود به این چهار قلل دره گوساله(کوتاه ترین)،دره دیوین و دره مرادبیگ هستند.
قله یخچال صاحب
ین قله 3486 متری به علت کمتر بودن تابش نور خورشید به این ناحیه برف بیشتری دارد که علت نامگذاری آن هم همین میباشد.مسیر صعود به آن هم از مسیر دره مرادبیگ شروع میشود و بعد از گذشتن از هزارپیچ به این قله میرسیم.
قله آلمابلاغ
این قله در شمال غربی رشته کوه الوند واقع شده ارتفاع آن 2997 متر است و حاوی معادن سنگ بسیار غنی است.
بهترین مسیر صعود به این قله از طریق روستای باباعلی است.در فصل بهار بسیار زیباست اما به علت دور بد از شهر همدان کمتر مورد توجه کوهنوردان قرار میگیرد البته به علت صخره ای بودن  توجه سنگنوردان بسیاری را به خود جلب کرده است.
قله کلاه قاضی
ادامه رشته کوه الوند در مسیر جنوب شرقی و بعد از قله یخچال صاحب به قله کلاه قاضی میرسیم که از طریق شاه نشین و روستای ابرو و سپس راه خاکی روستای سیمین ورده عرب خان امکان صعود به این قله 3125 متری میسر است.
قله شاه نشین
در سمت جنوب غربی قله شاه نشین این قله واقع شده است.
پس از قله الوند این قله با 3496 متر مرتفع ترین قله این رشته کوه است و مسیر صعود به آن از روستای ابرو می گذرد.


مشخصات کلی :
ارتفاع قله : 3574
ارتفاع پای کار : 2600
موقعیت جغرافیایی : همدان - گنجنامه -تخت نادر
مختصات قله :   48.402439 , 34.763496
بهترین فصل صعود :  تمامی فصول سال
وضعیت آب و هوای قله : مشاهده در سایت هواشناسی قله
رشته کوه  : قلل منفرد
منبع : بریم کوه

#الوند #رشته کوه #معرفی #کوهنوردی #صعود #قله


#بدنسازی_سالم #سارم_و_عضله_سازی #خطرات_عضله_سازی_سریع #بدن_سالم #بدنسازی_پایدار #تمرین_با_احتیاط #ساخت_عضلات_به_شیوه_سالم #سلامتی_بدن
رازهای پنهان در ساخت عضلات: سارم و بدنسازی
بدنسازی و عضله‌سازی از جمله فعالیت‌هایی است که بسیاری از ما به دنبال آن هستیم؛ اما آیا همیشه بهترین روش‌ها را برای دست‌یافتن به اهدافمان استفاده می‌کنیم؟ این روزها، روش‌های ساخت عضلات سریع و موثری وجود دارد که با نام‌هایی چون سارم شناخته می‌شوند. اما آیا این روش‌ها همواره بدون خطر هستند؟ در این مقاله از قله به بررسی خطرات پنهانی که ممکن است در پشت سرمایه‌گذاری‌های سریع برای ساخت عضلات پیدا شوند، می‌پردازیم و راه‌های بهتری را برای دست‌یافتن به اهداف بدنی خود اکتشاف می کنیم. در ادامه با قله همراه باشید.
#پل_خواجو#معماری_ایرانی#تاریخ_ایران#گردشگری_اصفهان#پل_های_تاریخی#زاینده_رود#شاهکار_معماری#آثار_صفویه
معرفی پل خواجو
پل خواجو یکی از بزرگترین و شناخته‌شده‌ترین پل‌های تاریخی در ایران است. این پل در استان اصفهان قرار دارد و جزو نمادهای اصفهان به شمار می‌رود. پل خواجو در دوره صفویه ساخته شده و از دوران حکومت شاه عباس اول صفوی (حکومت: ۱۵۹۸–۱۶۲۹ میلادی) به سرپرستی اصفهان تا امروز باقی مانده است.این پل بر روی رودخانه زاینده‌رود ساخته شده و ارتفاع آن از سطح آب رودخانه برابر با ۲۳ متر است و طول آن حدوداً ۱۳۰ متر می‌باشد. پل خواجو به دلیل طراحی زیبا و معماری منحصر به فردش همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار داشته و یکی از مقاصد گردشگری مهم در ایران است. این پل برای عبور پیاده‌روی و همچنین عبور اسب‌ها و وسایل نقلیه مختلف ساخته شده و همچنین برای گذر ابتدایی قطار نیز به کار رفته است.پل خواجو از لحاظ معماری، به ویژه تزئینات هنری و ستون‌های چوبی منحصر به فردش، جذابیت زیادی دارد و به عنوان یکی از شاهکارهای معماری ایرانی شناخته می‌شود. برای آشنایی بیشتر با تاریخچه این پل زیبا در ادامه با قله همراه باشید.
#گرانی_با_حکمت#علت_ارزانی#حکمت_در_قیمت#ارزش_حکمتمند#علت_های_قیمت#ارزانی_با_علت#حکمت_در_خرید#معنای_قیمت
هیچ گرانی بی حکمت نیست، هیچ ارزانی بی علت نیست!
ضرب المثل "هیچ گرانی بی حکمت نیست، هیچ ارزانی بی علت نیست" به طور کامل ترجمه می‌شود به این معنا که همیشه یک دلیل یا علتی وجود دارد که یک چیز گران قیمت باشد یا ارزان. این ضرب المثل به معنایی عمیق و کلی برای ارتباطات اجتماعی، تجاری و فرهنگی بسیار کاربرد دارد. هر چیزی که ارزش یا قیمتی دارد، اغلب به دلیلی مشخص است که ممکن است شامل عواملی مانند کیفیت، کارایی، دشواری در تولید یا حتی فراهمی آن باشد. از طرف دیگر، چیزهایی که ارزان هستند نیز معمولا به دلیلی خاص این قیمت مناسب را دارند، مثلا به دلیل ارزانی در تولید یا در دسترس بودن. این ضرب المثل به ما یادآوری می‌کند که درک علل و دلایل پشت هر قیمتی، مهم است و بیش از همه، دقت و حکمت در تصمیم‌گیری‌هایمان اساسی است. با این حکایت زیبا در ادامه با قله همراه باشید.
#انگیزه_و_هدفگذاری#آرمان_و_انگیزش#هدفگذاری_شخصی#تطابق_هدف_و_آرمان#انگیزه_و_خودباوری#روانشناسی_هدفگذاری#انگیزش_داخلی#رضایت_از_زندگی
نقش هدف‌ها و آرمان‌ها در ایجاد انگیزه
در زندگی، هر فردی به دنبال دست‌یابی به اهداف و آرزوهای خود است؛ اما چرا برخی از افراد با انگیزه و انرژی بیشتری به تحقق این اهداف پیش می‌روند؟ این انگیزه و انرژی از کجا می‌آید؟ به عنوان یکی از عوامل اصلی، هدف‌ها و آرمان‌ها نقش بسیار حیاتی در ایجاد انگیزه دارند. وقتی هدف‌های فرد با ارزش‌ها، اعتقادات و اصول شخصی همخوانی دارند، انگیزه داخلی و خودباوری او به شدت تقویت می‌شود و او را به پیشرفت و تحقق آن هدف‌ها سوق می‌دهد. در این مقاله، به بررسی نقش بی‌اهمیت نبودن هدف‌ها و آرمان‌ها در ایجاد انگیزه و ارتقای خودباوری خواهیم پرداخت.
#سمنو #داروگیاهی #خواص_گیاهان #طب_سنتی #سلامتی_طبیعی #ضد_استرس #آرامبخش #خواص_دارویی
خواص سمنو و کاربردهای آن
سمنو یک گیاه دارویی است که از زمان‌های قدیم در پزشکی سنتی مورد استفاده قرار می‌گرفته است. این گیاه در بسیاری از فرهنگ‌ها به عنوان دارویی موثر برای درمان مشکلات گوارشی، التهابات، اضطراب، و استرس شناخته شده است. سمنو، یک میان وعده ی مقوی، لذیذ و خوشمزه ای است که از جوانه گندم و آرد گندم، درست می شود. این میان وعده نمادی از برکت است که در سفره های هفت سین قرار می دهیم. این میان وعده از خواص بی شماری برخوردار است که در این مقاله از قله، به بررسی خواص سمنو و کاربردهای آن می‌پردازیم. در ادامه با قله همراه باشید.
سایر مقالات مفید
نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com

نصب اپلیکشن قله قله را دنبال کنید