نام دیگری از قلل دشت پهنه حصار است که در ضلع غربی آن قرار دارد. نام قله از چشمهای گرفته شده است که در مسیر صعود به قله قرار دارد. قله های سه گانه: پهنه حصار، بارو و کندر را به نام مجموعه قله های چشمه شاهی نام برده می شوند که قله شمالی به عنوان بلندترین قله این مجموعه پهنه حصار نام داشته و قله بارو (که به آن چشمه شاهی نیز می گویند) در جنوب این قله واقع است. بعضا برخی کوهنوردان قله های پهنه حصار و چشمه شاهی را جابجا می شناسند. یعنی به قله شمالی و بلندرتر چشمه شاهی و به جنوبی پهنه حصار می گویند. پهنه حصار، نام رشتهکوه و قلهای است در شمال غرب تهران از ارتفاعات بخش کن به ارتفاع ۳۳۷۵ متر است. این کوه که در در مسیر جاده چالوس (بین جاده سولقان و جاده چالوس) قرار دارد. این رشته کوه که نام خود را از بلندترین قله خود با ۳۴۰۰ متر ارتفاع گرفته و در میان تعدادی از مقاصد گردشگری و جاهای دیدنی تهران واقع شده است، از شمال به روستای شهرستانک، از غرب به روستای خور و جاده چالوس، از شرق به روستای سنگان و جاده سولقان و از جنوب به روستای واریش و وردآورد منتهی میشود. این رشته کوه را با نامهای دیگری همچون پهنه سار، پشته بند و گندم چال نیز میشناسند. رودی که از دامنهٔ شرقی این کوه سرچشمه میگیرد، در مسیر خود، آبشار سنگان را میسازد و در نهایت به رود کن میریزد. این رشتهکوه بین جاده سولقان و جاده چالوس قرار داشته و از شمال به شهرستانک، از غرب به روستای خور ، روستای چاران و جاده چالوس، از شرق به دهکده سنگان و جاده سولقان و از جنوب به منطقه وردآورد منتهی میشود.
تهران چالوس شهرستانک
البرز میانی
1- جبهه شمال شرقی، از جاده امام زاده داود و روستای سنگان 2- جبهه جنوبی، از جاده چالوس و روستای واریش (رایج ترین مسیر) 3- جبهه غربی، از جاده چالوس و روستای خور 4- جبهه غربی، از جاده چالوس و روستای چاران 5- جبهه جنوب غربی، از جاده چالوس و روستای کندر مسیر تابستانه: مسیر تنگه؛ این مسیر بیشتر تابستانه بوده و در زمستان به دلیل برفگیر بودن و حتی احتمال ریزش بهمن توصیه نمی شود. مسیر زمستانه: مسیر یال؛ این مسیر در ابتدا کمی ریزشی و و بدون پاکوب است اما مشکل خاصی در عبور ندارد. حدود نیم ساعت بعد از دشت و قبل از اینکه تنگه دیده شود، از سمت راست به روی یال ارتفاع می گیرید.
3353 متر
وجود دره و احتمال فرود بهمن در فصل زمستان
14 کیلومتر
11 ساعت
بستگی به فصل دارد
بهار
مسیر یخچال برفی دارد.در کنار سنگها حفره های مثل تله برفی ایجاد شده
مسیر یخچال برفی به صخره شیب تندی دارد.
چشمههای مسیر: 1- چشمه پایین روستای واریش، نزدیک دره. این چشمه در مسیر صعود نیست و در زمستان هم معمولا آب ندارد. 2- شیر آب داخل مسجد جامع واریش. اگر مسجد باز باشد و فقط در زمستان میتوانید روی آن حساب کنید. در فصول گرم به علت کمبود آب، این شیر نیز آب ندارد. 2- چشمه های واقع در مسیر کنار رودخانه، قبل از سرچشمه. دو یا سه چشمه به فاصله چند دقیقه از هم در این بخش از مسیر قرار دارد که نشانه خاصی ندارند. این چشمه ها نیز در زمستان یا مخفی اند یا بی آب. 3- چشمه آبی نیز در دشت پهنه سار و کنار بقعه بی بی زرین قمر قرار دارد که برای صعود به قله پهنه سار می شود روی آن حساب کرد. از قله چشمه شاهی تا این چشمه حدود نیم ساعت تا 45 دقیقه راه است.
در ابتدای مسیر قسمتی که شبیه گوسفند سرا می باشد. چشمه و آب فقط تا دره انتهای روستا وجود داشت در کل برای صعودهای زمستانی در این مسیر، حتما آب از منزل بردارید که روی هیچکدام از چشمه های مسیر نمی توانید حسابی باز کنید.
پوشش گیاهی این منطقه از خانواده گیاهان استپی و گونه غالب آن از خانواده کرامینه می باشد، پوشش گیاهی موجود غالبا به صورت چراگاه¬های فصلی مورد استفاده دامداران دهستان و یا خارج از آن قرار میگیرد. گونههای مرتعی موجود عبارتند از: کن، جاشیر، تلخه، ریواس، تیغ، کنگر، گون و والک و گونه های درختی مانند سماق، گیلاس، گلابی، سیب، توت، گردو، انجیر، زرشک، انجیر وحشی، بید، زبان گنجشک و چنار که به وفور یافت می شود.
روباه، کفتار، گرگ، گراز، انواع مار و پرندگانی نظیر کبک، دلیجه، شاهین سانان و انواع گنجشک سانان
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی