قله سیاه پلاس با ارتفاع 3361 متر در رشته کوه البرز مرکزی ودر شمال منطقه رودهن وجاجرود ودر جنوب شرق دشت لار قراردارد.این قله روی خط الراس -شرقی-غربی قرار دارد که شامل قله های: گل زرد-وستان – سیاه پلاس – فیل زمین- گاوبینی- سر سیاه غار- سیاه چال – سیاه ریز- ریزان- آتشکوه –مهرچال – پیرزن کلوم می شود. رشتهکوه سیاهپلاس در جهت غرب به شرق در شمال روستای ایرا واقع در دهستان لواسان بزرگِ شهرستان شمیران و روستای جورد در دهستان آبعلی در شهرستان دماوند امتداد یافته است. این قله روی خط الرأس شرقی – غربی قرار دارد که شامل قله های : گل زرد ، وستان، سیاه پلاس، فیل زمین، گاوبینی، سر سیاه غار، سیاه چال، سیاه ریز، ریزان، آتشکوه ، مهر چال، پیرزن کلوم می شود. آبریز دامنههای جنوبی این کوه به دو قسمت تقسیم میشود: بخشی از آن به سمت گردنۀ سیرکسر واقع در حدفاصل روستای ایرا و مزرعۀ شاهنشین میریزد و سرچشمۀ رودخانۀ شاهنشین را ــ که سرانجام رودخانۀ لوارک نامیده میشود ــ تشکیل میدهد و به دریاچۀ سد لتیان میپیوندد. بخش دیگر آب دامنههای جنوبی کوه سیاهپلاس به سمت روستاهای ایرا و جورد جریان مییابد و سرچشمۀ رودخانۀ سیاهرود دماوند را تشکیل میدهد. در جنوب کوه سیاهپلاس غربی، کوه کوتاهتری وجود دارد که کوه لارک نامیده میشود. از دامنۀ شرقی کوه لارک و کوه سیاهپلاس غربی که دارای ۱۳۰‘ ۳ متر ارتفاع است، چشمههایی به سمت جنوب جریان مییابد که آب آنها به یکدیگر میپیوندد و رودخانۀ لارک یا لارکرود و یا لالکرود را تشکیل میدهند. این رودخانه در سمت غرب روستای ایرا به درۀ سیاهرود میریزد و سرچشمۀ سیاهرود را سامان میدهد. دامنههای جنوبی، شمالی، شرقی و غربی کوه سیاهپلاس از مراتع بسیار سرسبز و دارای پوشش گیاهی انبوه است افزون بر این رشتهکوه، نام سیاهپلاس به مرتع و گردنهای در این منطقه اطلاق میگردد. بخشهایی از راه روستاهای جورد و ایرا به دشت لار از کوه سیاهپلاس میگذرد و وارد درۀ قوشخانه میشود و به دشت لار منتهی میگردد. یکی از راههای سبکرو تهران به مازندران در گذشته همین راه بود. وجه تسمیۀ سیاهپلاس آن است که «پلاس» نام دستبافتهای است که بیشتر برای برپایی چادر ایلات و عشایر از آن استفاده میشود. این دستبافتهها با پشم سیاه بز بافته میشود و به همین سبب، به این دستبافتهها سیاهپلاس یا سیاهچادر میگویند. در منطقۀ
تهران، چاده هراز، جاده جاجرود، روستای جورد
البرز مرکزی
1- روستای ایرا – جاده خاکی قوشخانه –گردنه قوشخانه – قله سیاه پلاس 2- روستای جورد دره وستان- گردنه وستان -قله فیل زمین
3361 متر
قله سیاهپلاس بهسبب فراوانی چشمه و مراتع سرسبز، هرساله صدها تن از ایلات و عشایر اطراق کرده و سیاهپلاس یا سیاهچادرهای خود را برپا میکنند،و ازاینرو، این منطقۀ وسیع را سیاهپلاس میخوانند.
8 کیلومتر
6 ساعت
معتدل کوهستانی دارای زمستان های برفی
اوایل اردیبهشت تا اواخر مهر ماه
رشتهکوه بلند سیاهپلاس، برفگیر است؛ از این رو، یکی از ذخایر آبی منطقه به شمار میرود.
دسترسی برای صعود به قله به خاطر دیواره ای بودن قله از ضلع های غربی و شرقی و از روستای ایرا یا روستای جورد امکان پذیر است، نزدیک دشت و سد لار و رخ نمایی قله دماوند یکی از زیباییهای این قله میباشد پیمایش سبکی دارد و به عنوان کبود کوه نیز معروف است.
چشمه آب مطمئنی در مسیر وجود ندارد.
چشمه آب مطمئنی در مسیر وجود ندارد در صورت آشنایی به این منطقه در قسمت ویرایش این قسمت تکمیل گردد.
پلم، درختچه های زالزالک، زرشک، کنوس(ازگیل)، کاج خزنده، سپیدار، هوروس (اوروس) ، بوته های گون، بانج (از خانواده گون)
گراز ، گرگ ، تشی ، خرس ، پلنگ ، کل و بز
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی