کوهستان هماگ یا همای در فاصله ۶۰ کیلومتری شمال شهرستان بندرعباس و قسمت جنوبی شهرستان حاجی-آباد قرار دارد و بلندترین ارتفاعات این استان ساحلی زیبای کشور عزیزمان ایران را به خود اختصاص داده است؛ قله تشگر با ارتفاع ۳۲۶۷ متر، بلندترین قله این کوهستان می باشد؛ کوهستانی وحشی و کمتر پاخورده و حتی بکرتر و صعب العبورتر از قلل زاگرس و دارای دیواره ها و صخره های فراوان و یال های ریزشی و دره های سنگی با پوشش گیاهی ویژه. کوه فارغان هماگ با ارتفاعی برابر با ۳۲۶۷ متر در در ۷۸ کیلومتری شمال شهرستان بندرعباس واقع شده و بلندترین نقطه استان هرمزگان است. یکی از مناطق خوش آب و هوای شهرستان حاجی آباد، بخش فارغان و کوه های هماگ، زردکوه، فارغان، کوشا و کافری است. این منطقه کوهستانی از طبیعت بکر و زیبایی بهره مند است و انواع پرندگان و حیوانات در آن یافت می شود. این مکان سالانه میزبان گردشگران و مسافران داخلی و خارجی است. وجه تسمیه فارغان از کلمه فارغ به معنی آزاد ،رها و آسوده گرفته شده است .از آنجا که این سرزمین ،مکانی امن ،دلنشین و خوش منظر و دارای آبهای گوارا و خنک بوده و مردمان فارغ از هیاهو و مشکلات در این سامان به استراحت و خوشی می پرداختند لذا کلمه فارغان به معنی کسانی که آزاد و رها هستند در مورد این سرزمین به کار رفته .
استان هرمزگان شهرستان بندرعباس
زاگرس جنوبی
1- مسیر سیاهو درگز دره زاکین که مسیر جنوبی محسوب میشود 2- مسیر روستای توتنگ که مسیر شمالی این قله است برای رسیدن به توتنگ باید از روستای سیاهو بسمت روستای هماگ بالا وبعد به توتنگ رسید . مسیر رایج صعود: روستای زاکین و حرکت به سمت شمال و سپس از روی یال به سمت شرق
3222 متر
کوه فارغان سرچشمه رودهای ماشاری، وایکان، نسا و مزرعه است و مساحتی بالغ بر ۱۱۰۰کیلومتر را دربردارد.
15 کیلومتر
8 ساعت
آب و هوای نیمه استوایی بوده ودر واقع استان از نظر آب و هوایی به سه دسته مناطق ساحلی – بلوچی ، استپی گرم و کوههای مرتفع تقسیم می شود . آب و هوای منطقه گرم و خشک بوده و در ارتفاعات، زمستانهای سرد و تابستانهای معتدل است.
همه فصول به غیر از تابستان یکی از مناطق خوش آب و هوای شهرستان حاجیآباد، بخش فارغان و کوههای هماگ، زردکوه، فارغان، کوشا و کافری است.
ندارد.
در قسمتهای مرکزی و غربی اکثراً صخره ایی بوده و در آن چنان شیب زیاد دارند.
دو چشمه آب، به نامهای پره زرد و گدار سوز (گدار سبز) بوده که نام گذاری آنان با توجه به رنگ آنها است.
دسترسی به آب چشمه قابل شرب: ارتفاع ۱۶۶۶ متر محل شب مانی: ارتفاع ۲۵۸۶ متر (در این مکان کلبه هایی ساخته شده از سنگ و برگ درختان خرما که در زبان محلی به آن کپر می گویند وجود دارد)
درختان میوه شامل نارنگی، انگور، گردو، خرما، انجیر و زردآلو و در ارتفاعات میانی بادام کوهی، بنه، گیچ، آبنوس و گون است و در ارتفاعات بالا ارس، زیتون وحشی.
انواع پرندگان شکاری، جغدها، دیدوک زنبورخورها، کیلو، سبزقباها، باقرقره، سسک، دم جنبانک، چک چک در این منطقه زیست می کنند و خزندگانی مانند مار، آگاما، بزمچه و مارمولک
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی