قله شاه پیل کوه (Shah Pil Kuh) یکی از قلههای زیبا و شمالی منطقه کوهستانی البرز مرکزی است که در استان مازندران و مرز شهرستانهای نوشهر و چالوس (شرق منطقه سیاه بیشه) قرار دارد و یکی از قلههای حاشیهایی جاده چالوس محسوب میشود. به صورت کلی سه مسیر برای رسیدن به قله وجود دارد که در ادامه به شرح آن می پردازیم. قله پهن شاه پیل کوه در شمال غربی وروشت واقع شده است. برای صعود به این قله باید از جنگل بگذرید و سپس به کوهستان وارد شوید، همزمانی این دو منطقه متفاوت از زیباییهای صعود به این قله است. برای رسیدن به شاه پیل کوه چند مسیر وجود دارد. مسیر اول جاده کرج- چالوس و در منطقه کجور است. برای رفتن به این مسیر چند کیلومتر بعد از مرزن آباد، در محل پل دوآب وارد منطقه کجور میشوید. در یکی از مسیرهای فرعی سمت راست جاده به سمت جنوب حرکت کرده تا به تابلوی «کندلوس ۲۶ کیلومتر، دشت نظیر پنج کیلومتر»، برسید. مسیرتان را به سمت دشت نظیر ادامه داده تا پس از گذر از دشت نظیر و سما به روستای فیروزآباد برسید. در صورت صاف بودن هوا از روی قله شاه پیل میتوان در سمت شمال دریای خزر، منطقه زیبای علم کوه و تخت سلیمان در سمت شمال غرب، در سمت جنوب قله وروشت با دیوارههای زیبایش و در جبهه جنوب شرق قلههای آزادکوه، سوتک، دونا و کمانکوه و حتی توچال و بالاخره دماوند را دید. وجه تسمیه شاه پیل کوه: طبق نظر لغت نامه دهخدا شاه پیل یا شه پیل به معنای فیل بزرگ یا شاه فیلان می باشد. در فرهنگ فارسی معین هم این گونه آمده است: پیل در گل مانده را شه پیل باید تا کشد. پیل یا فیل در نام های دیگر مناطق مازندرانی نیز دیده می شود مانند جنگل و روستای فیلبند.
مازندران، مرزنآباد، روستای آشیر چالوس
البرز مرکزی
مسیرهای صعود: صعود به قله شاه پیل کوه از روستاهای واقع در یال شمالی این کوه به شرح ذیل صورت میگیرد: 1- روستای پیرجه (pey-rajeh)، واقع در شهر مرزنآباد 2- روستای آشیر، واقع در شهر مرزنآباد (مسیر صعود ما) 3- روستای فیروزآباد، واقع در بخش کجور، شهرستان نوشهر برای رسیدن به روستای آشیر باید راهی جاده چالوس شده و حدود ۹ کیلومتری مرزن آباد با تابلوی روستای میجلار به سمت شرق منحرف شوید. تا روستای میجلار یک کیلومتر راه دارید و بعد از ۶ کیلومتر پرپیچ و خم به روستای پنجک می رسید و ۳ کیلومتر بعد روستای آشیر. در واقع از خروجی میجلار تا روستای آشیر حدود ۱۰ کیلومتر فاصله است که به دلیل جاده باریک و ناهموار و پیچ های متعدد، زمان زیادی از شما خواهد گرفت. روستای میجلار در ۹ کیلومتری جنوب مرزن آباد واقع شده است.
3394 متر
چشمه ی مال گردن
20 کیلومتر
یک و نیم روز (7 ساعت مدت زمان صعود) بالای گوسفندسرا، یال پرشیب و نهایی را صعود کنید. از گوسفندسرا تا قله حدود 3 ساعت زمان میبرد.
منطقه کوهستانی
فصل بهار و پاییز
در صورت آشنایی به این منطقه در قسمت ویرایش این قسمت تکمیل گردد.
از آنجا که تا گوسفندسرا ممکن است به چشمهای برنخورید حتما آب کافی به همراه داشته باشید. در بخشهایی از جنگل مسیرهای پاکوب مشخص نیست، بهتر است از راهنمای محلی برای رسیدن به گوسفندسرا کمک بگیرید. پیش از سفر آمادگی بدنی خود را بالا ببرید تا در زمان حرکت دچار گرفتگی عضلانی نشوید. از همراه داشتن ظروف یکبار مصرف بپرهیزید. همراه داشتن بارانی به واسطه متغیر بودن هوای جنگل ضروری است. پیش از حرکت درجه آب و هوا را در سایت مرور کنید. نوع و سطح برنامه: کوھنوردی سنگین
چشمه ی مال گردن: بعد از محلی به نام مال گردن که آخرین منطقه بدون پوشش جنگلی تا رسیدن به خط الرأس می باشد.
منابع آب در مسیر: 1-روستای آشیر، شیر آب داخل منازل، متصل به آب چشمه 2- لوله آب متصل به چشمه، بالای روستا 3- چشمه آب مالگردن، (1.5 تا 2 ساعت بالای روستا) 4- چشمه آب گوسفندسرا در ارتفاع 2500 متر نکته مهم: تا جایی که بنده اطلاع کسب کردم چشمههای ذکرشده در مسیر دائمی هستند اما در برخی گزارشها خواندم که به دلیل فصلی بودن و یا عدم موفقیت در پیدا کردن چشمهها(خصوصاً در مسیر صعود از پیرجه) با مشکل آب مواجه شدهاند. پس آب بهقدر نیاز، خصوصاً در فصول خشک سال، همراه خود بردارید. محلهای مناسب کمپینگ: 1- داخل روستای آشیر و بالای روستا جنب لوله آب 2-منطقه مالگردن (داخل جنگل ، 1.5 تا 2 ساعت پس از شروع کوهپیمایی) 3- گوسفندسرا (بالای جنگل، حدود 4 ساعت پس از شروع کوهپیمایی) از روستا تا قله راه مالرو و پاکوب وجود داشته و در مسیر صعود دوراهی گیجکنندهای وجود ندارد. بهجز دوراهی فیروزآباد در منطقه “گیج اسب” که در مسیر فرود ممکن است باعث اشتباه در تشخیص راه شود! با تکیه بر این گزارش میتوانید برنامه را اجرا کنید اما بااینحال همراه داشتن جیپیاس و ترک (Track) مسیر و یا راهنمای محلی توصیه میشود. چراکه در جنگل به دلیل دید کم و بروز عوامل طبیعی چون باران و مه گرفتگی همواره احتمال گمشدن و دردسر وجود دارد.
پلم، درختچه های زالزالک، زرشک، کنوس(ازگیل)، کاج خزنده، سپیدار، هوروس (اوروس) ، بوته های گون، بانج (از خانواده گون)
پوشش جانوری منطقه شامل: کبک، دارکوب، جغد، خرس، گراز، آهو و بزکوهی
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی