قله الله اکبر در جنوب شهرستان درگز قرار دارد و از اهمیت اکولوژیکی بالایی برخوردار است. کوه و گردنه ی الله اکبر در امتداد جاده ی قوچان به درگز قرار دارد. آب گرم الله اکبر ۲۲ کیلومتری جنوب درگز در مسیر جاده قدیم درگز-قوچان قرار دارد. آب این چشمه پس از عبور از اردوگاه امیدهای انقلاب اسلامی یک شاخه آن به روستای مینا قله و شاخه دیگر آن به روستای ینگه قلعه و شهر چاپشلو میریزد و زمینهای کشاورزی آن منطقه را آبیاری میکند. این چشمه آبشخور حیات وحش این منطقه است. در شرق قله اللّهاکبر، کوه کاماس و کوه خارپشته قرار گرفتهاند که ارتفاع آنها به ۲۴۱۰ متر میرسد و هنوز هم انبوهترین جنگلهای اُرُس کوههای هزارمسجد در آنها دیده میشود. کوه عمارت، در جنوب شرقی اللّهاکبر و در شرق شهر قوچان قرار گرفته است، و رودخانه اترک از آن سرچشمه میگیرد که با بستری به طول ۶۰۰ کیلومتر طویلترین رود این ناحیه از استان خراسان است. در 88 کیلومتری جاده قدیم قوچان به درگز در چهار کیلومتری شرق روستای کپکان در دامنه جنوبی کوه الله اکبر عارضه سنگی به چشم می خورد که در بین اهالی موسوم به هزار پله نادری است. در دامنه جنوبی الله اکبر دره باریکی وجود دارد که در این دره روستاهایی واقع شده اند و راه آنها از میان این دره می گذرد. از دو راهی امام قلی تا ابتدای گردنه و پلکان نادری، روستاهای اینچه ساوبلاغ، اینچه کیکانلو، آق مزار، خارانلو، گپی و کپکان و تأسیسات پایگاه نظامی بر سر راه قرار دارد. در جنوب کپکان دره ای حاصلخیز قرار دارد که با امتداد به جنوب و قوچان راه مالرو قوچان به درگز را پس از بریدن کوههای هزار مسجد، در کپکان بر گردنه الله اکبر متصل می کند و هم اکنون روستاهای کلاته گلستان ، دربند قشلاق و دربند ییلاق در میان این دره قرار دارند. برای دیدن پلکان نادری، روستاها و امکان طبیعی و زیبایی را هم می توان دید که بسیار دلنشین است. پلکان نادری که عارضه ای سنگی است از ارتفاع 500 متری کوههای الله اکبر آغاز و به طول تقریبی یک کیلومتر پس از چند پیج و تاب در امتداد جاده به فاصله 800 متری خط الرأس کوه پایان می یابد. این پلکان حدود 1000 متر طول دارد و عرض هر پله بین دو تا سه متر در نوسان است. کاربرد این پلکان بطور دقیق مشخص نشده ولی در باره آن نظرات مختلف ابراز شده است. برخی می گویند این پلکان برای چابک سازی و تمرین اسبهای سواره نظام نادر ساخته شده و برخی آن را راهی برای ارتباط به دشت درگز از طریق گردنه الله اکبر که در زمستانها بسیار سخت گذر بوده است می دانند و معتقدند این پلکان از لغزش سواران سپاه در یخبندان جلوگیری می کرده است.
مشهد- شهر درگز
رشته کوه الله اکبر
از طریق روستای کپکان در دامنه جنوبی کوه الله اکبر
2269 متر
در 88 کیلومتری جاده قدیم قوچان به درگز در چهار کیلومتری شرق روستای کپکان در دامنه جنوبی کوه الله اکبر عارضه سنگی به چشم می خورد که در بین اهالی موسوم به هزار پله نادری است. در دامنه جنوبی الله اکبر دره باریکی وجود دارد که در این دره روستاهایی واقع شده اند و راه آنها از میان این دره می گذرد. سرچشمه رودخانههای رودبارسو و درونگر
3 کیلومتر
2 ساعت و نیم
تابستان آب و هوایی منطقه بسیار گرم بوده و در پاییز و زمستان نیز شاهد سرمای بیش از حد و بارش برف در این ناحیه
اواخر فصل بهار
در صورت آشنایی به این منطقه در قسمت ویرایش این قسمت تکمیل گردد.
با توجه به وجود گردنه الله اکبر عبور از این قسمت با تجهیزات کوهنوردی و آمادگی لازم می طلبد.
در صورت آشنایی به این منطقه در قسمت ویرایش این قسمت تکمیل گردد.
در صورت آشنایی به این منطقه در قسمت ویرایش این قسمت تکمیل گردد.
گونه های درختی منطقه حفاظت شده الله اکبر شامل ارس و زرشک و از گونه های مرتعی منطقه می توان از گون، کلاه میرحسن و درمنه نام برد.
کل و بز و گرگ و گراز و شغال، میش و قوچ اوریال، گراز،پلنگ،گرگ،روباه معمولی،گربه جنگلی،گربه پالاس،تشی،کبک،تیهو،دلیجه، کبک دری،سهره،چکاوک شاخ دار،کورکور،لیل،مرغ حق،عقاب طلایی و دشتی،پیغو،بالاوان،شاهین و انواع کوکرها، انواع مارها و مارمولک ها در منطقه به وفور یافت می شوند.
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی