کوهستان دومیر یا اردهال جدا از رشته کوه کرکس است که از گردنه نابر به این رشته کوه متصل میگردد. قلّهای بسیار زیبا به ارتفاع تقریبی ۳۵۰۵ متر در فاصله ۴۵ کیلومتری شهرستان کاشان و در ۳۵ کیلومتری شهرستان دلیجان قرار گرفته و بلندترین قله استان مرکزی بهشمار میرود. این کوهستان چندین یال طولانی دارد که از قلّه اصلی انشعاب گرفته و دارای چندین قلّه شاخص بالای ۳۰۰۰ متر میباشد، که برای صعود به هر یک از این قلّه ها یک یا یک و نیم روز برای برنامه کوهنوردی زمان نیاز است. واژه «دومی» به معنای بلندچهره و واژه «ار» به معنای باشکوه میباشد. دومیر یعنی بلندچهره و باشکوه. قلل معروف این کوهستان عبارتند از: نک به ارتفاع 3400 متر، هودنگ به ارتفاع 3280 متر، انگوره به ارتفاع 3250 متر و گلهزنجن به ارتفاع 3000 متر در یال شرقی به طول 20 کیلومتر قرار دارد. قلل مارفیون به ارتفاع 3070 متر، چالکمان به ارتفاع 3050 متر و سیاهکوه به ارتفاع 3000 متر در یال شمالی به طول 10 کیلومتر که به سمت شهر نیاسر کشیده شده است قرار دارد. قلل اوغان به ارتفاع 3100 متر، لادهون به ارتفاع 3000 متر، سرمال به ارتفاع 2900 متر و کلجار به ارتفاع 2800 متر در یال شمال غربی به طول 20 کیلومتر قرار گرفته که تا گردنهی نراق کشیده شده است. روستای مزوش: واژه «مز» به معنی صعب و سخت و واژه «وش» به معنی مانند و گونه می باشد و به احتمال زیاد به خاطر کوهستانی بودن و عدم دسترسی آسان و صعب العبور بودن مسیر رسیدن به این روستا و نیز اینکه بن بست می باشد؛ نام «مزوش» به معنی سخت گونه انتخاب شده است. مسیر دلیجان به روستای مزوش ابتدا با مسیر غار چالنخجیر یکی است، که همان جاده دلیجان به نراق است اما نرسیده به خروجی غار، با فلش «بیبی زبیده خاتون» از آن جدا میشود. روستای مزوش آخرین روستا در مسیر است. از دلیجان تا این روستا حدودا 40 تا 45 دقیقه راه است.
استان مرکزی شهر دلیجان-نراق
کوه های ممتد مرکزی
1) مسیر شرقی: روستای نراق- قله دومیر 2) مسیر غربی: روستای مزوش- دره معدن- قله دومیر 3) مسیر شمالی: روستای نشلج - قله دومیر 4) مسیر جنوبی: روستای قالهر - قله دومیر مسیر شمالی معروف ترین مسیر صعود می باشد. و مسیرغربی کوتاه ترین مسیرصعود است
3505 متر
درهای بنام بیدستان است که بخاطر وجود چند درخت بید به این نام معروف است (البته به دره معدن نیز معروف است).
حدودا 8.5 کیلومتر
6 ساعت و 30 دقیقه
بستگی به فصل
فصل بهار و تابستان
وجود لکه برف و برف چال هایی با نزدیک شدن به دامنه کوه و با نزدیک شدن به قله
وضعیت آنتندهی: در طول مسیر نداشتیم.
در منطقه تنها یک چشمه بنام چشمه اوغان در دره بیدستان وجود دارد که آن هم خشک است.
ندارد. باید چادر به همراه داشت.البته نزدیکی روستا هم حسینیه هست که می توان آنجا اقامت و استراحت کرد.
این کوهستان دارای پوشش گیاهی متنوعی مانند آویشن، انواع باریج، آنغوزه، درمنه، انواع گون، طره، گزنه، زرشک کوهی، زرینگیاه، پودنه و بومادران میباشد.
حیواناتی مانند گراز، روباه، شغال، گرگ، خرگوش، انواع مار و آفتابپرست نیز دیده میشود.
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی