کوه لَجوَر در جنوب غربی شهرستان اراک در منطقه خنداب و در مجاورت روستای اسکان واقع شده و یکی از کوههای زیبای استان مرکزی به شمار میرود. بلندترین نقطه این کوه قله لجور نام دارد که ارتفاع آن در حدود 2503 متر و طول دیواره آن ۳۵۰ متر میباشد و از این نظر به عنوان سومین دیواره کشور مشهور شده است. جنس سنگهای این کوه غالباً از جنس سنگ خارا است و همین امر صعود به قله کوه را با دشواری همراه میسازد. در واقع به دلیل وجود این مسیرهای دشوار، این کوه به نام «لَجوَر» به معنای لجوج نامگذاری شده است. این کوه سابقهٔ زیادی در جذب کوهنوردان و صخرهنوردان دارد. این کوه دارای چندین مسیر صعود با درجه سختی بالا بوده که موجب جلب نظر سنگنوردان از استانهای مختلف ایران میباشد. (مسیر های سنگنوردی) دیواره شمالی این قله در حال حاضر دارای سه مسیر میباشد و دیوارهٔ شرقی آن نیز دارای چهارده مسیر است، که توسط هیئت کوهنوردی استان با اسامی زیر، نامگذاری شده: ۱- فراز: مصنوعی ۵ طول -A1.A2 ۲- دیدار: طبیعی ۵طول ۵٫۱۰C ۳- تولد: طبیعی ۴ طول ۵٫۱۰ a ( ۴- شاخک: طبیعی ۳ طول ۵٫۹ ۵- صادق:مصنوعی طبیعی ۹ طول ۵٫۱۰ ۶- الهام: طبیعی ۹طول، کار با ابزار ۷- عروج:مصنوعی طبیعی ۳طول ۵٫۸ ۸- پرواز: مصنوعی طبیعی ۹ طول ۵٫۱۰ ۹- تنوره:طبیعی ۶ طول ۵٫۹ ۱۰- سکوت: طبیعی ۵ طول ۵٫۱۰ ۱۱- کریم: طبیعی ۳ طول ۵٫۱۱ ۱۲- گرده:طبیعی ۸ طول ۵٫۸ ۱۳- کامران:طبیعی ۵ طول ۵٫۱۰ ۱۴- شقایق: طبیعی ۳ طول ۵٫۱۰b کوه لجور در کنار روستاهای جزنق و چرّا در امتداد رودخانه ی قره چای در 35 کیلومتری اراک واقع شده است. رشته کوه لجور بطول تقریبی 11 کیلومتر یکی از معروفترین رشته کوههای استان مرکزی است. جهت کلی این رشته شمال غربی-جنوب شرقی است. عرض آن 2/5 کیلومتر است. جنس سنگ آن آهکی بوده ودارای سوزنی های ریز وتیز است که در سنگ نوردی باعث جراحت دست وفرسایش وسایل میگردد.رخ عمده این رشته در هردو طرف شمالشرقی وجنوب صخره ای است . خط الرس این رشته درابتدا هلالی شکل است وسپس مستقیم میشود ودارای بده وبستان زیاد است در طول خط الرس آن 22 قله دیده میشود که اسامی محلی دارند بلند ترین آنها قله لجور وچت یواشن است.
اراک
لجور
دیواره لجور در شمال شهرستان شازند در جوار روستای اسکان در 43 کیلومتری اراک – بروجرد واقع شده – تقریباً 350 متر ارتفاع داره از پای کار برای صعود نرمال قله لجور از جاده اراک ملایر بعد از پل دوآب ونرسیده به شهر توره با دیدن تابلو ی کنار گذر روستای بصری وارد این جاده شده بعداز 5 کیلومتر به یک دوراهی میرسیم. بطرف راست ادامه مسیر داده از کنار کوه لجور عبور کرده به سراب اسکان در سمت راست خود که 500 متر باجاده اصلی فاصله دارد میرسیم. از طریق جاده خاکی مشخصی کمی بالاتر از جاده اصلی ماشین را پارک کرده از دهلیز روبرو که به زیر دیواره میرود صعود را شروع میکنیم این مسیر با کمی دست بسنگ شدن ما را به زیر دیواره و پناهگاه آن میبرد. از کنار دیواره وارد جناح شمالشرقی کوه شده از راه مالرو زیر دیواره شمالشرقی خودرا بروی یال رسانده بطرف چپ یعنی جناح شمالی کوه متمایل شده وبا مقداری دست بسنگ شدن به قله کوه صعود میکنیم این قله از مسیر دره بصری هم صعود میشود که طولانی تراست.
2503 متر
درصورت آشنایی با منطقه اطلاعات خود را با شماره تلفن واتساپ 09353704931 به اشتراک بگذارید.
4 کیلومتر
2 ساعت
با مراجعه به قسمت هواشناسی کوهستان از سایت www.gholleh.com اطلاعات خود در زمینه هواشناسی قله رامشاهده بفرمایید.
بهار و پاییز
درصورت آشنایی با منطقه اطلاعات خود را با شماره تلفن واتساپ 09353704931 به اشتراک بگذارید.
در مسیر در فصل گرم افعی دیده میشود مواظب زیر سنگها باشید. تجهیزات موردنیاز برای صعود از مسیر تنوره: 1- آب خوردن 3 لیتر: چون پای دیواره دسترسی به آب نیست. 2- چادر برای شبمانی در زمانی که پناهگاه شلوغ است = لوازم شبمانی 3- کلاه کاسک، هارنس، خود حمایت، طناب هر دو نفر 50 متر – کوله کوچک – کفش سنگ، خوراک برای بین صعود، کفش مناسب برای کوهپیمائی برگشت – کارابین 4 عدد – ابزار فرود – اسلینگ 60 و 120
درصورت آشنایی با منطقه اطلاعات خود را با شماره تلفن واتساپ 09353704931 به اشتراک بگذارید.
آب در تمام طول سال در مسیر موجود نیست.
گیاهانی مثل ریواس، چای کوهی، گل ارغوانه، آویشن،گون تنک در دامنه و گون انبوه در خط الراس و نزدیک به قله، مرزنجوش، بنسور
افعی
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی