قله شاه جهان بلندترین نقطه از رشته کوه آلاداغ بوده که در شهرستان فاروج و در استان خراسان شمالی واقع شده است. این کوه به علت وسعت زیاد در سه شهرستان خراسان شمالی گسترده شدهاست. قله شاه جهان از شمال شرق و شرق به شهرستان فاروج، از شمال و شمال غرب به شهرستان شیروان ، از جنوب و غرب به شهرستان اسفراین منتهی می گردد. اما بیشتر حوضه شاه جهان در فاروج قرار دارد. در شمال شاه جهان روستاهای بلقان، اسطخری و امیرانلوی شیروان قرار دارد. در جنوب کوه روستای جهان، نوده بام، در، اسفراین قرار دارد، در شرق روستای تبریان و مگچی فاروج قرار دارد، از غرب به النگ زار بسیار زیبا و وسیع دشت میدان جیک وصل است و در انتهای غربی میدان جیک قله کرکزای قرار دارد. مسیر صعود به قله از روستای نوده بام اسفراین شروع و با حدود ده ساعت پیادهروی به پایان خواهد رسید. وجه تسمیه :علت نام گذاری شاه جهان به این نام وجود قبر زنی سرداره بنام شاه جهان است که حدود ۳۰۰ سال قبل حاکم یا کدخدای منطقه بوده و در این قله دفن گردیده است.
شاه جهان به علت وسعت زیاد در سه شهرستان گسترده شده است.از شمال شرق در شهرستان فاروج،از شمال و شمال غرب در شیروان و از جنوب در حوزه شهرستان اسفراین می باشد.در شمال شاه جهان روستاهای بلقان،اسطخری و امیرانلوی شیروان قرار دارد.
کوه های خراسان
از اسفراین سمت بزرگ بام در جهت جنوب شرق می رویم بعد از حدود 50 کیلومتر به روستای نوده بام می رسیم،در شمال روستا از میدان وسیع وسایل نقلیه را پارک می نماییم وپیاده روی را شروع می کنیم از میان باغات میوه در جهت شمال روستا حرکت می کنیم راه پاکوب از تپه های،زمینهای کشاورزی و باغات زیاد گذر کرده و یالهای سنگی در دامنه های جنوبی ما را به روی گردنه ای در شرق قله نمایان می سازد ،این گردنه مشرف به روستاهای فاروج،شیروان و اسفراین می باشد و یک راه خاکی از کنار آن تا روستای بلقان شیروان وجود دارد از گردنه تا قله که در سمت غرب ما واقع است حدودا یک ساعت تا قله راه است. راه دیگر صعود:از شیروان در امتداد جنوب به روستای بزرگ گلیان می رویم و بعد از آن روستاهای بلقان و امیرانلو را رد می کنیم،از امیرانلو و انتهای روستا راهی پاکوب در دامنه های شمالی شاه جهان است که تا قله ادامه دارد.از بلقان راهی خاکی و تراکتور رو وجود دارد که تا 50 متری قله ادامه دارد وبعد از به سمت جنوب می رود این راه،راه عشایر منطقه است.
3064 متر
مسیر ملایم می باشد.
12 کیلومتر
14 ساعت
بستگی به فصل
اردیبهشت ماه و آبان ماه
وجود لکه برف و برفچال هایی در طول مسیر صعود
وجود شیب تند با نزدیک شدن به قله خاکی بودن برخی از مسیر های صعود دست به سنگ بودن در بعضی از موارد
چشمه کبابی در شمال قله، چشمههای تخت رستم و چشمه رستم درکاسه قله و رودخانه بیدواز رود پرآبی است که از ارتفاعات شاه جهان سرچشمه میگیرد؛ و وجود یک آبشار بسیار زیبا در دامنه شمالی قله و در دره ای زیبا مشرف به اسطخری معروف به آبشار اسطخری است. لازم به توضیح است که اسم چشمه اول (چکلیگ chokallig) و چشمه دوم(گندگو gandago) میباشد.
فاقد جانپناه
درختان ارس، زرشک کوهی، کاسنی، پونه، آنخ، آق باش، اسطوقودوس، انواع درمنه، گون، سیاه تلو، انواع گلهای لاله وحشی و مراتع وسیع و صدها گونه ناشناخته دیگر است.
گرگ، پلنگ، روباه، شغال، آهو، گراز، گربه وحشی پالاس، مارمولک، موش، مار، خرگوش و تشی و از پرندگان کبک، تیهو، کبوتر، بلدرچین و عقاب طلایی مکرراً مشاهده میشود.
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی