رشته کوه الوند ، یکی از ویژگیهای طبیعی و جذاب استان همدان می باشد. الوند ، بلندترین قله آن ، با ارتفاع 3574 متر از سطح دریا،حد طبیعی بین این دو شهر می باشد . جهت این کوهستان از شمال غربی به جنوب شرقی کشیده شده است و استان همدان را به دو نیمه شمالی و جنوبی تقسیم می کند . این کوهستان ، با دره های عمیق و سرسبز ، چشمه سارها ، چمن زارها ، قله ها و پوشش گیاهی و ... میعادگاه هزاران انسان شیفته طبیعت می باشد . قله های کوهستان الوند : معروفترین قله ها ، از شمال غربی به جنوب شرقی عبارتند از : المابلاغ 2997 متر،کرکس 2959 متر ، قزل ارسلان 3250 متر ، دائم برف 3450 متر ، کلاغ لان 3480 متر ، الوند 3584 متر ، تاریک دره 3314 متر ،کمر لرزان 3338 متر ، چهار قله (3184 ، 3172 ، 3166و 3170 متر) ، یخچال صاحب (گاو بره) 3486 متر شاه نشین 3496 متر ، سرخ بلاغ 3124 متر و قله کلاه قاضی 3125 متر .
در جنوب شهر همدان و شمال شهر تویسرکان قرار گرفته است.
قلل منفرد رشته کوه الوند
یک راه رسیدن به قله این کوه از مسیر دره گنجنامه، میدان میشان و تخت نادر است. راه دیگر دستیابی به قله از ضلع جنوبی کوه از شهر سرکان است.
3450 متر
دره های شمالی و جنوبی الوند : در دامنه های شمالی الوند دره های پر آبی مانند : دره برفین ، دره گنجنامه ، دره عباس آباد ، دوزخ دره ، دره گوساله ، دره کیوارستان ، دره سیمین دره ، دره مراد بیگ ، دره دیوین ، دره قز ، دره حیدریه و غیره وجو دارد و دره های مصفایی نیز در دامنه جنوبی الوند واقع است ، از جمله دره سرکان ، دره آرتیمانی ، دره فاران ، دره گزندر ، دره شهرستانه و غیره دره زینا دره زینا همدان : دره زینا مشتمل بر دو دره حیدره و کیوارستان است که اولی به دامنه های کوه میدان میشان منتهی می شود و روستای حیدره را مانند نگینی در خود جای می دهد و دومی همراه رودخانه های پشت کوه های الوند و کلاغ لان به دامنه آن کوه ها ختم می شود . از ویژگی های چشمگیر این دره ، چشم انداز زیبای میدان میشان در آن سوی الوند است . این دره با چشمه سارهای زیبا و پوشش گیاهی مناسب از ویژگی های منحصر به فردی برخوردار است . دوزخ دره : این دره از دره های صخره ای و ریزشی است که به امامزاده کوه منتهی می شود . آبشار این دره که حدود 15 متر ارتفاع دارد ؛ معروف است . این دره که عناصر زیبای طبیعی و چشم اندازهای بدیعی دارد ، علاقهمندان زیادی را ، به ویژه در فصل تابستان ، به سوی خود جلب می کند . وجود بیشه زار و رودخانه در عمق دره های رشتهکوههای الوند زیبایی های گردشگاهی آن را دو چندان کرده است . وجه تسمیه : کوه الوند بلندترین کوه در کوهستان الوند است .در دامنه جنوبی آن که به سمت تویسرکان است شکافی کوچک و گود سنگچین شده وجود دارد و برخی عقیده دارند که این شکاف آرامگاه سام پسر نوح است.
8 کیلومتر (صعود و فرود جمعا)
یک و نیم روز
بستگی به فصل
بهترین زمان برای صعود به الوند اردیبهشت ماه می باشد، ولی از جمله فصول مناسب برای صعود به قله از زمستان نیز میتوان نام برد. به هنگام صعود زمستانی الوند باید ضمن توجه به فنون کوهنوردی زمستانی از صعود هنگام طوفان اجتناب کرد.
برفکوبی بودن اکثر مسیر صعود.وجود برف در بیشتر مواقع سال
شیب مسیر صعود رفته رفته بیشتر می شود.
وجود چشمه در مسیر
پناهگاه میشان پایگاه امداد کوهستان
پوشش گیاهی غالب در رشته کوه الوند “گون” است.و در اطراف چشمه ها و چمن زارها، گلهای زرد و بنفش و گلهای لاله، آلاله، سوسن و گیاهانی از قبیل : پونه ، آزربه ، مفرا ، گزنه ، ریواس ، موسیر ، کنگر ، شیرین بیان ، طوطیا و غیره به وفور می روید.
گرگ، روباه، خرگوش، شغال و سمور و پرندگان مانند : عقاب سیاه و دال در این کوهستان دیده می شود. قوچ، میش، بز کوهی کبک، کبوتر و عقاب دشت نیز، از حیوانات و پرندگان این منطقه می باشند.
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی