چمبرهبند، قلهای واقع بر روی خطالرأس قلۀ دارآباد به قلۀ توچال. کوه چمبرهبند از شمال به کوه شهربانوکشک، از جنوب به کوه دارآباد، از شرق به روستای حاجیآباد در ابتدای جادۀ اوشان ـ فشم، و از غرب به درۀ بزرگ دارآباد منتهی میگردد. قلۀ چمبرهبند با ارتفاعی حدود 3142 متر از سطح دریا واقع گردیده است. کوه چمبرهبند در غرب، توسط شیارهایی موازی و یالهای کمارتفاع با شیب بسیار تند به انتهای درۀ بزرگ دارآباد ختم میشود. قلۀ این کوه از نقاط مختلف شهر تهران به خوبی قابل دیدن است. مسیـر خطالـرأس قلـۀ دارآبـاد بـه توچال ــ که از توچال به سمت شرق است ــ در ناحیۀ قلۀ سیاهبند تغییر میکند و از این قله به دارآباد، جهت آن شمال به جنوب میگردد. در دو طرف شرق و غرب قلۀ چمبرهبند درههایی با شیب تند وجود دارد که عبور از آن را در زمستان بسیار دشوار میسازد. با ایستادن بر روی این قله در غرب تمامی درۀ دارآباد و گردنۀ پیازچال و قلۀ کلکچال بهخوبی دیده میشود. بهترین مسیر صعود به این قله از طریق درۀ دارآباد و رسیدن به قلۀ دارآباد و ادامۀ مسیر به سمت شمال تا رسیدن به این قله است. قله ی دارآباد در جنوبی ترین ردیف از سلسله جبال البرز مرکزی واقع شده است.این قله به دلیل مجاورت آن به منطقه ی دارآباد تهران به این نام خوانده می شود. نام دیگر این قله ی زیبا مونگ چال می باشد. مونگ چال ارتفاعی معادل ۳۱۶۰ متر دارد این قله در مسیر قلل تیغه ای چپ دره و چنبره بند و شهربانوکشک و سیاه بند قرار گرفته است و به دلیل وجود کمپ در قله ی دارآباد دسترسی به قلل مذکور میسر میشود. این منطقه در ماه های اردیبهشت و خرداد دارای پوشش گیاهی نسبتً بالایی است. ریواس و کنگر به وفور درآن یافت می شود. چند مسیر پرشیب و عبور از مسیر سنگلاخی بعد از قله دارآباد مسیرهای تیغه ای شکل و مشهور خط الراس دارآباد شروع می شود. در تابستان با سختی نه چندان زیادی می توانید از قله چپ دره و سپس قله چمبره بند عبور کنید. قله شهربانوکشک هم با کمی ارتفاع بیشتر در مسیر شما قرار دارد. در فاصله بین قله ها همیشه ارتفاع کم و دوباره زیاد می کنید. قله دارآباد از شرق به گردنه تخت تلهرز و قوچک و از غرب به صورت خط الراس به قلل چمبره بند – سیاه بند – بندلارکرور – لزون شرقی – لزون غربی – چهارپالون و توچال ، و قله توچال نیز توسط گردنه شهرستانک به قلل شاه نشین و بازارک و لوارک متصل می باشد .
تهران
البرز
1-بیمارستان 505 ارتش- جنگل بانی- سریال چشمه یورد - تل هرز(برجک نگهبانی) - سنگ چین- قله دارآباد- چپ دره- چمبره بند 2-پارکینگ دارآباد - سربند غلاک- ایستگاه جنگل بانی – سر یال چشمه یورد- تل هزر(برجک نگهبانی)- سنگ چین- قله دارآباد- چپ دره- چمبره بند 3-پارکینگ دارآباد - سربند غلاک- دره زردبند- یال شن سیاه- سریال چشمه یورد- تل هزر( برجک نگهبانی)- سنگ چین- قله دارآباد- چپ دره- چمبره بند 4-پارکینگ دارآباد - سربند غلاک - دره زردبند - یال شن سیاه - چشمه درازلش- سنگ چین - قله دارآباد - چپ دره- چمبره بند 5-پارکینگ دارآباد - سربند غلاک- دره زردبند- دوآب- چشمه سیردرو پائین(تارون)- یال کمربن- گردنه توپوز- سنگ چین- قله دارآباد- چپ دره- چمبره بند
3142 متر
صخره های دیواری، مناطق بهمن خیز، دره ها، رودخانه ها، چشمه ها
5 کیلومتر
2.5 ساعت
سرد و کوهستانی
در فصلهای مختلف سال صعود انجام میگیرد.
بهمنی بودن مسیر در اواخر فصل زمستان و اوایل فصل بهار
آشنایی با فنون سنگنوردی از جمله ملزومات این صعود می باشد. لیکن در فصل سرما، عبور از خط الراس دارآباد به سیاه بند به علت یخ زدگی مسیر و وزش طوفان شدید به دشواری صورت می گیرد.
چشمه درازلش چشمه سیردرو پائین(تارون) دره زردبند چشمه یورد
منبع آب ابتدای مسیر (کافه سربند غلاک) ، لوله آب موجود در دوراهی شن سیاه- درازلش ، چشمه درازلش
تره کوهی، بوته های گون، و گلهای صحرایی زیبا، والک، کنگر، ریواس، آویشن و قارچ
خرگوش و روباه وکبک، مرغ کوهی، عقاب، شاهین، قناری، بلبل، شانه بسر و دارکوب
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی