این قله با ارتفاع 3719 متر از سطح دریا، قرار دارد و از شمال با یالی بلند به روستای شکرآب، از جنوب به دریوک توچال و ایستگاه ۷ تلهکابین توچال، از شرق به درۀ شکرآب، و از غرب با گردنهای به قلۀ گلکلیه منتهی میشود. کوهنوردانی که از قلۀ توچال به سمت شمال غربی حرکت میکنند، این قله را در سمت راست خود میبینند. در دو طرف قلۀ قزقونچال، گردنههایی وجود دارد که آن را از دیگر قلههای منطقه مجزا، و به صورت تکقله مشخص مینماید. این قله در قسمت جنوبی خود یالی کوتاه، و در قسمت شمالی یالی بلند و طولانی دارد. با ایستادن روی قزقونچال میتوان درهها و دشتهای وسیع و پهناور اطراف را مشاهده کرد. بهترین مسیر صعود به این قله از طریق ادامۀ راه صعود به قلۀ توچال در ناحیۀ شمال غربی، پس از رسیدن به پای قله، از مسیر جنوبی آن امکانپذیر است. این قله در زمستان پربرف و کولاک است. توچال از طریق جناح شمالی هومند به قله قزقونچال و یال گردد این خط فرعی منطقه آهاربشــم و شهرســتانک منتهــی میالراس شــمال توچال را از طریق قله قلعه دختر و ســی چال به های البرز مرکزی متصل گردنه دیزین و ســپس به ســایر بلندیهای البرز مرکزی متصل می شود. دو قله،بسیار کم مورد توجه واقع شده در این منطقه موسوم به قزقونچال و قله همسایه آن یعنی سرباز با ارتفاع بیش از 3800 متر در شمال قله توچال قرار دارند.صعود کنندگان به توچال با اینکه همواره رو به سوی شمال در تابستان ها برای رسیدن به ییلاق شکرآب و یا به سوی شهرستانک از کنار این قلل عبور می کنند،لیکن کمتر صعود به این قلل انچام می شود.هر دو ارتفاع از هوای سرد و مطبوعی برخوردارند و هر یک ویژگی خاص خود را دارند.کوهنوردان و کوهپیمایان علاقه مند به صعود به قلل کوهستان توچال از طریق راه پاکوب تاریخی گردنه شهرستانک، محل کنونی تاسیسات ایستگاه 7 تله کابین توچال می توان طی یک برنامه نیم روزه به آن صعود کرد.بهترین زمان برای صعود به این قلل اوایل خرداد ماه تا اوایل تیر است.در اوایل تیر منطقه از سرسبزی بیشتری برخوردار است. دشت مرتفعی که در جنوب این قلل قرار دارد،هتل تله کابین در آن ساخته شده است و در این ماه از سال بسیار سرسبز است.صعود به قزقونچال از طریق طی کردن این دشت،رو به شمال شرقی و سینه کش سنگلاخی آن تا قله سپری می گردد برای صعود به قله سرباز راهی طولانی تر در پیش است.این را با گذر از میان تکه سنگ های بزرگ و کوچکی در انتهای دشت به سمت شمال شرقی ارتفاع گرفته ، از یک فرعی کوتاه عبور کرده و با گذر از گردنه فی مابین می توان گام بر قله آن نهاد.
تهران فشم روستای آهار
البرز
بهترین مسیر صعود به این قله از طریق ادامه راه صعود به قله توچال در ناحیه شمال غربی، پس از رسیدن به پای قله، از مسیر جنوبی آن امکانپذیر است.
3719 متر
رودخانه بین مسیر آهار و شکرآب
7 کیلومتر
6 ساعت
در بیشتر روزهای سال روی قله توچال باد شدیدی وجود دارد لذا برای صعودهای زمستانه و بهاره بدلیل ناپایداری هوا در قله آب و هوای آن را چک نمایید. زمستان به دلیل شیب زیاد بهمن گیر است .
اواخر بهار و تابستان
برفچال و یخچال دارد.
برای برنامه های نرمال تابستان و پاییزه ، آب ، پوشاک مناسب برنامه یک روزه، بادگیر حتما فراموش نشود. زمستان به دلیل شیب زیاد بهمن گیر است
آبشار شکرآب
دارد.
گل های رز وحشی، شقایق، گلایل وحشی، انواع چای کوهی، گون و ارغوان
عقاب، کلاغ، کل، بز، گونه هایی از خزندگان
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی