سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله اسبی او

موقعیت جغرافیایی : قله بر روی خط الرأس اصلی البرز و در منتهی الیه شمالی آن واقع در رشته کوه نور در جنوب آبادی بزرگ ناحیه از توابع بخش بلده شهرستان نور قرار دارد.
بررسی توپوگرافی قله : آخرین بلندای شمالی خط الرأس خلنو به قله رستم چال منتهی می گردد. رستم چال از سمت غرب به قلل نرگس ها و از جناح شرقی به کوه خاص می رسد.
در بخشی از خط الرأس عظیم البرز مرکزی ، بعد از قلل (نرگس ها) و قبل از رسیدن به گردنه مشهور (گَوَن پُشته)یک یال فرعی از جنوب به این خط الرأس وصل می شود که یک شاخه آن به روستای ناحیه در بخش بلده (مازندران ) و شاخه دیگر ابتدا به قله ای مشهور به «خاص» و بعد به منطقه یوش بلده ختم می شود.


شهرهای نزدیک :
بخش لاریجان شهرستان آمل استان مازندران و بخش جنوبی و جنوب غربی آن در لواسانات شهرستان شمیران استان تهران
رشته کوه:
البرز
مسیرهای صعود:
۱-مسیر دشت لار : برای رسیدن به پالون گردن باید وارد دشت لار شد و از یکی از یال های جنوبی خط الراس قبله به خط الراس رسید و در ادامه به سمت غرب رفت تا به پالون گردن رسید. ‌(این همان مسیر خط الراس توچال به دماوند ویا مسیر دماوند به علم کوه میباشد که از پالون گردن میگذرد)
۲-مسیر روستای ناحیه : این مسیر چالش سنگ بسیاری دارد .باید در ابتدا قله سرسخت رستم چال را صعود کرد وبه سمت نرگس ها رفت وبه پالون گردن رسید.
۳-مسیر روستای لالون که در ابتداباید خلنو را صعود کرد ویا از کاسه خلنو مستقیم به میش چال رسید و به سمت جنوب حرکت کرد وبه پالون گردن رسید .‌این مسیر بیشتر مورد استقبال کوهنوردان قرار میگیرد. اما بسیار طولانی و ریزشی بوده .
۴-از سمت آزاد کوه هم میتوان به این قله رسید که مسیری طولانی بوده .
پایین قله پالون گردن به سمت نرگس ها گردنه ایی وجود دارد که ابتدای دره پر ژرف و عمیق وارنگه رود میباشد .‌این دره به جاده چالوس و روستای وارنگه رود میرسید .از ابتدای این دره تا روستا وارنگه رود ۲۷ کیلومتر مسافت دارد .

ارتفاع قله:
3851 متر
عوارض طبیعی موجود:
مسیری چالشی و بهمن گیر و در بهار بسیار سرسبز ، با وجود انواع پوشش جانوری مختلف
طول مسیر:
9 کیلومتر
زمان  مناسب برای صعود به قله:
5 ساعت
وضع آب و هوای منطقه:
معتدل
وضعیت قله در زمستان : به واسطه اینکه یال های شمال رستم چال فوق العاده بهمن گیر است صعود زمستانی از جناح شمالی حساس و دشوار می باشد.

بهترین فصل صعود به قله:
خرداد و تیر
یخچال ها:
پر از چشمه های آب ، رودخانه ، برفآب و آبشار
چالش های موجود در مسیر:
دامنه های تند و یخچالی غرب وجنوب فاقد هرگونه گذر گاه وپوشش سبز است .دامنه جنوبی کوتاه پرشیب و سنگی بوده که به دودره دوآب خرسنگ رفته است .
قله این کوه سطح هموار با قطعه سنگ های برنزی رنگ در تمام سطوح ستیغ پالون گردن و تا دامنه های اطراف دیده میشود .
در بعضی نقاط نیاز به دست به سنگ شدن و عبور از برف چال های فصلی
وضیعت آنتن دهی: انتن دهی موبایل در بعضی نقاط روی آبشار، گردنه ورزاب و قله امکان پذیر است

آبشارها و چشمه های مسیر:
تنگه لالون چشمه تلخ آب آبشار خلنو


جان پناه ها و محل های تامین آب:
دسترسی به آب:با توجه موجود بودن 5 چشمه در مسیر دسترسی به آب به راحتی امکان دارد.
پوشش گیاهی منطقه:
گل پر، گزنه، خار، گون، آویشن،


پوشش جانوری منطقه:
کل، بز، گرگ، ، ، و روباه و پرندگانش بلدرچین وحشی، سینه سرخ، عقاب طلایی، ، ، کبک معمولی
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
نکات مهم

چند نکته مهم هواشناسی کوهستان

- همنوردان عزیز دقت فرمایید داده های هواشناسی کوهستان از مدل های پیشرفته جهانی بهره می برد و با توجه به اینکه پیش بینی هواشناسی در حقیقت پیش بینی آینده است هر چه قدر هم مدل های هواشناسی قدرتمند باشند باز هم خالی از خطا نیستند توصیه می شود برای پیش بینی وضعیت مسیرهای کوهنوردی مورد نظرتان علاوه بر سایت قله از چندین منبع معتبر برای بررسی وضعیت قله ها استفاده کنید
- با توجه به اینکه هر چه قدر بازه پیش بینی کمتر باشد دقت دقت پیش بینی هواشناسی بیشتر می شود حتما یک روز مانده به برنامه کوهنوردی از سایت قله یا سایر منابع برای پیش بینی دقیق استفاده کنید.
-پيش‌بينی‌های مربوط به هواشناسی کوهستان در سايت قله جنبه توصيه دارد و به خاطر شرايط متغير جوی در کوهستان، احتمال تغييرات ناگهانی وجود دارد .
- کوهنوردان عزیز دقت فرمایید که یکی از پیش نیازهای اصلی برای داشتن یک کوهنوردی امن دانستن وضعیت جوی مسیری است که برای کوهنوردی انتخاب کرده ایم پس حتما هواشناسی کوهستان را در کوهنوردی های خود در اولویت برنامه های قبل از صعود قرار دهید.
- دوستان عزیز کوهنورد باعث خوشحالی گروه قله است که نظرات شما را در مورد کیفیت پیش بینی های سایت قله در حوزه هواشناسی کوهستان بدانیم برای ارسال نظرات خود لطفا پیج قله در اینستاگرام به آدرس @gholleh_com  را دنبال کنید.

پارامترهای هواشناسی

Sn:ارتفاع برف به سانتی متر  ,  Ra:میزان بارش  به میلیمتر  ,  Ws:سرعت باد  به  کیلومتر بر ساعت , WG:سرعت باد جستی  به  کیلومتر بر ساعت ,  Hu:رطوبت به درصد  ,  Pr:فشار ها  به هکتو پاسکال ارایه می شود.
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر: 

متن نظر: 

کد امنیتی:  

 
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری #کوهستان #زندگی
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : [email protected]    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   [email protected]

نصب اپلیکشن قله قله را دنبال کنید