کوه بُل ( در زبان پهلوی به معنای بلند)، بلندترین قله کوهستان سفید از منطقه زاگرس مرکزی و بلندترین کوه استان فارس است. وجه تسمیه : نام این قله به زبان پهلوی به بُل به معنای بلند و به زبان انگلیسی به بِل شناخته می شود.
استان فارس شهر اقلید
زاگرس
از سمت جنوب شهر اقلید این کوه را میتوان از دو جبهه غربی و شرقی صعود کرد. جبهه غربی صعود به قله بُل، از منطقهای به نام لایشکفت آغاز میشود که برای رسیدن به آن میبایست از اقلید حدود ۸ کیلومتر به سمت جنوب رفت. این منطقه یک آبگیر کوچک هم دارد. از لایشکفت تا جانپناه بل حدود دو ساعت مسیر است که از طریق دره لایشکفت و در جهت کلی جنوب شرقی میباشد و با میله و سنگچین مشخص است. از جانپناه تا قله هم مسیر به جهت شرق است. جبهه شرقی صعود به قله بُل از منطقه باغ ضرغامی در ظرق قله آغاز میشود که برای رسیدن به آن میتوان از اقلید به سمت جنوب شرق رفت. مسیر از باغ ضرغامی تا قله به صورت یال کشیدهای میباشد که در ارتفاع حدود ۳۵۰۰ متری به یک قله فرعی میرسد و پس از آن با ادامه حرکت به سمت غرب میتوان به قله رسید. مسیر شمالی: دره ریواس مسیر غربی:دره لایشکفت مسیر شمال غربی:دره زمستانه مسیر شرقی: باغ ضرغامی مسیر شمال شرقی:چشمه لگنی”تورناس” مسیر جنوبی:دره سبز”مگسی” مسیر جنوب غربی: دره قبله
3965 متر
سنگ هایی به رنگ سفید و زرد
6 کیلومتر
4 ساعت صعود 2و نیم ساعت فرود
بستگی به فصل
اردیبهشت و شهریور ماه
وجود لکه برف دربرخی از جاهای مسیر صعود
مسیر صخره ای می باشد
چشمه کنار جانپناه چشمه لنگی
در جبهه غربی قله بُل و در ارتفاع حدود ۳۵۵۰ متری و بر سر گردنه کوتاهی جانپناه بزرگی ساخته شدهاست. در کنار این جانپناه چشمه ی بسیار زیبا با آب خنکی که از دل کوهستان بیرون میاید جاریست.دره ای که کنار این جانپناه واقع شده به نام دره ی زمستانی معروف است که میگویند در گذشته یخچال این کوهستان بوده . این جانپناه در مسیر صعود از جبهه غربی (اقلید) میباشد و از جانپناه تا قله حدود ۱.۵ کیلومتر راه میباشد.
پوشش گیاهی استان فارس گیاهان دارویی و صنعتی است مانند شیرین بیان، گل گاو زبان، کتیرا، آنغوزه و گون
گونههای جانوری استان فارس را در دوبخش میتوان دستهبندی کرد، اول محیط خشکی که از مهمترین جانوران این بخش میتوان به خرس قهوهای، پلنگ، گراز، گوزن، قوچ، گربه وحشی، سنجاب، گورایرانی، آهو، کفتار وگرگ ودوم محیط آبی که از مهمترین جانوران این بخش نیز میتوان به انواع اردک، پلیکان، درنا، غاز، کبک، فلامینگو، دارکوب، تیهو و هوبره اشاره نمود.
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی