قله قنبر کش یکی از قله های مهم بخش شمال غرب زردکوه است. از نظر موقعیت عمومی قله قنبر کش در شمال غرب قله معروف هفت تنان و جنوب غرب منطقه چما قرار گرفته است. در شمال این قله دره حاج قلی کشیده شده که آبهای دامنه شمالی این بخش از زردکوه را به سوی شمال شرق می برد و در منطقه چما (جایی که سه شاخه آب مهم به هم پیوسته و یکی از شاخاب های اصلی رودخانه کوهرنگ را شکل می دهند) به آب چما می پیوند و رودخانه سرده یا سرکشان را تشکیل می دهد. ابتدای دره حاج قلی از چما به نام ساچما (نسای چما) یا تنگ غار یخی خوانده می شود. دراین بخش یخ برف ها در سال های پر بارش تا چندین سال می مانند و زیر آنها بر اثر گذر آب به صورت غار یخی در می آید. بر روی خط الراس اصلی کوهستان زردکوه از قله قنبر کش به سوی شمال غرب از ارتفاع زردکوه کمی کاسته می شود ، اما پهنای آن زیاد می گردد. در این بخش از زردکوه چندین خط الراس به هم نزدیک می گردد و در بین آنها دره های وسیع و باز با دشت های کوچک وجود ندارد. قله قنبر کش بر اساس نقشه های توپوگرافی 3943 متر از سطح آبهای آزاد ارتفاع دارد. وجه تسمیه : یکی از خوانین بختیاری به نام قنبر در پای این کوه کشته شده است و به همین دلیل به این کوه قنبر کش می گویند . قلل منطقه زرد کوه این کوهستان کوهستان قله های بسیاری دارد. نکته جالب اینجاست که هنوز برآورد دقیقی از قلل این منطقه به دست نیامده و هنوز به نام برخی از آنها در نقشه های جغرافیایی اشاره نشده است. با توجه به اطلاعات در دسترس احتمالا تعداد قله های بالاتر از ۴۰۰۰ متر زرد کوه حدود ۲۰ مورد می باشد. از قلل زرد کوه می توان به موارد زیر اشاره کرد: شاه شهیدان زرده نازی چال تاو تپا شدنگ دودنگ سیردان قنبرکش پله بلند چال میشان ایلوک آب سفید : دو زرده هفت تنان درویش کزلی کلونچی یا کلونچین چگاله چری کینو
اصفهان چهارمحال بختیاری
زاگرس- زردکوه
مسیر غار یخی چما و یالی در دره حاج قلی (یال شمال غربی)
3943 متر
در شمال این قله دره حاج قلی کشیده شده که آبهای دامنه شمالی این بخش از زردکوه را به سوی شمال شرق می برد و در منطقه چما (جایی که سه شاخه آب مهم به هم پیوسته و یکی از شاخاب های اصلی رودخانه کوهرنگ را شکل می دهند) به آب چما می پیوند و رودخانه سرده یا سرکشان را تشکیل می دهد. ابتدای دره حاج قلی از چما به نام ساچما (نسای چما) یا تنگ غار یخی خوانده می شود. دریاچه گهر سدهای کوهرنگ در دامنههای شرقی این رشته واقع شده است و آب ذخیره شده در آن به وسیله تونل کوهرنگ از داخل کوه کارکنان به حوضه آبریز زایندهرود منتقل میشود. ایلوک، پورسونان، خرسان، کول خدنگ و قنبرکش از یخچالهای دائمی مهم منطقه زردکوه به شمار میروند که منبع اصلی رودهای بازفت و کوهرنگ هستند.
14 کیلومتر
6 ساعت
سرد و کوهستانی
تابستان
خط الرأس بزرگ زرد کوه بختیاری یکی از نقاط واقع در استان چهارمحال، بختیاری یکی از نقاط بسیار مهم چه از نقطه نظر تعدد قلل و چه از حیث وجود رودخانه های بزرگ و یخچال ها و برفچال های همیشگی است. از جمله یخچال های بزرگ و دیدنی این خط الرأس می باید از یخچال ایلوک، یخچال پورسونان، یخچال خرسان،یخچال خورتاب سر، یخچال قنبرکش چال،یخچال میشان و یخچال کینو نم برد.
زمستان های برفی (با تجهیزات کامل صعود انجام شود)
در شمال این قله دره حاج قلی کشیده شده که آبهای دامنه شمالی این بخش از زردکوه را به سوی شمال شرق می برد و در منطقه چما (جایی که سه شاخه آب مهم به هم پیوسته و یکی از شاخاب های اصلی رودخانه کوهرنگ را شکل می دهند) به آب چما می پیوند و رودخانه سرده یا سرکشان را تشکیل می دهد. ابتدای دره حاج قلی از چما به نام ساچما (نسای چما) یا تنگ غار یخی خوانده می شود.
جان پناه ندارد.
تنوع گیاهی منطقه بسیار غنی است و گونه های شاخص آن شامل لاله واژگون، کرفس کوهی، کما، انواع زنبق، کلاه میرحسن، آویشن، گون، تنگز، دافنه و اسپرس کوهی است. در واقع پوشش گیاهی غالب منطقه را گیاهان بالشتکی خاردار تشکیل داده اند که در زمستان های سرد و پربرف منطقه دارای ارزش بالایی برای حفاظت از خاک و سایر گونه ها هستند.
این منطقه شاهد گونه هایی چون کبک دری، کبک، کل و بز، خرس قهوه ای، زاغ نوک زرد و قرمز در درون خود می باشد.
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی