طبیعت ایران ترکیب مسحور کننده ای از رنگ ها و اشکال چشم نواز است. مناظری که هیچ طبیعت دوست و رهگذری نمی تواند آن را نادیده بگیرد. فرقی نمی کند به چه نوع طبیعی علاقه دارید، دشت و صحرا، کوه، کویر، آبشار و یا دریا، ایران ترکیب بی نظیری از تمام این جاذبه ها است که باید برای دیدنشان وقت بگذارید. در این مطلب قصد داریم شما را با یکی از همین زیبایی ها یعنی مرتفع ترین قله ی البرز شرقی آشنا کنیم که مکان مناسبی برای ورزش کوهنوردی و لذت بردن از طبیعتی بی نظیر در نزدیکی پایتخت به شمار می آید. طبق اظهارات افراد محلی علت نامگذاری قله بدلیل قرارداشتن مجسمه های میش درراه قله بصورت مخفی بوده است که تنها پیرمردی ازآن خبرداشته وجای آنرا فقط به پسر کنگ خود گفته است.ومرگ نام چشمه ای درنزدیک قله بوده که آب آن برای پرندگان مضر بوده وباعث مرگ آنها میشده است.میشینه مرگ در شمال روستای لزور، و در جنوب روستاهای نشل و خرم قرار گرفته است و قله ای تک است که از طریق مسیری به قله ی فرعی خود متصل می شود. این قله ی فرعی در حدود ۸۰ متر پایین تر از قله ی میشینه مرگ قرار گرفته است و بافتی سنگی دارد. در حدود ۱۵۰ متر بالاتر از این دریاچه لزور، می توانید به سرویس بهداشتی، کلبه و چشمه دسترسی داشته باشید. دشت معجزه چشمه نیز، چشمه های آب متعددی دارد که در مسیر صعود به قله می توانید از تماشای آن ها و آب گوارایشان لذت ببرید.این قله در میان کوهنوردان از محبوبیت بالایی برخوردار است. اگر در زمان مناسب به این قله صعود کنید می توانید منظره ی زیبای قله دماوند، کارون، ورارو و ناظر را در جنوب غربی قله ببینید.
بخش ارجمند شهرستان فیروزکوه استان تهران
البرز شرقی
برای صعود به این قله بهتر است از مسیر جنوبی آن از سمت روستای لزور اقدام کنید که در آن با عبور از کنار دریاچه زیبای سد سیاه رود یا لزور نیز لذت دوچندانی از حضور در این طبیعت خواهید برد. برای رسیدن به روستای لزور نیز بهتر است از طریق جاده تهران- فیروزکوه، پس از خروجی روستای هرانده، وارده جاده هراز به فیروزکوه بشوید و به سمت ارجمند بروید. در زمستان، به دلیل پوشیده از برف بودن مسیر صعود به قله، بهتر است با تجهیزات کامل و افراد حرفه ای به این منطقه سفر کنید. بهتر است در فصل بهار برای رسیدن به قله از مسیری که بعد از روستای لزرو به سمت تنگه، دشت معجزه چشمه، دریاچه لزور و بعد از آن به گردنه و قله می رسد اقدام نکنید. در فصل بهار به دلیل بارندگی های بسیار، مسیر تنگه پر آب شده و عبور از آن ناممکن می شود. برای رسیدن به قله در فصل بهار از مسیر روستای لزور، جاده خاکی ماشین رو، دریاچه سد سیاهرود (دریاچه لزور)، گردنه، قله و یا از مسیر روستای لزور، مسیر پاکوب گوسفند سراها، دشت معجز چشمه، دریاچه سد سیاهرود (دریاچه لزور)، گردنه و در نهایت قله اقدام کنید.
3980 متر
دست به سنگ بودن در برخی موارد و شن اسکی بودن مسیر در برخی از موارد
20 کیلومتر
8 ساعت صعود 4 ساعت فرود
بستگی به فصل
اردیبهشت و خرداد و تیر ماه
وجود برف خیلی جزئی در طول مسیر البته در فصل زمستان برف و باد شدید در این کوه وجود دارد.
وجود شیب تند در هنگام رسیدن به قله و هنگام فرود از آن آنتن دهی تا چشمه است و پس از آن کم کم آنتن دهی موبایل کاهش میابد.
دریاچه لزور وجود منبع آب در ابتدای مسیر آب رودخانه (به دلیل وجود دام در منطقه استفاده از اون توصیه نمیشود) معجز چشمه
وجود یک پناهگاه در طول مسیرصعود باید همراه خود چادر داشت
آویشن، نعناع، پونه، گلپر، انواع گلسنگ، گون، خرگوشک، کلاه میر حسن، کاکوتی، سیاهدانه، کاسنی, گل محمدی، بارهنگ، نعنای فلفلی و سبزی کوه
مار و حیوانات دامی
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی