قله سهسنگ با ارتفاع 4044 متر در منطقه دیزین و بر روی خطالراس هرزهکوه قرار دارد. مسیر صعود این قله از یال مقابل پیست اسکی دیزین و بالای کاخ قدیمی شاه شروع میشود. قلل سه سنگ از دیرباز مورد خاصه کوهنوردان بوده این منطقه به علت عدم دسترسی کمتر مورد صعود قرار گفته . این منطقه جز البرز مرکزی و خط الراس طویل دوخواهران میباشد . در طی صعود هر سه قله دماوند ویال غربی آن به زیبایی صعود افزوده میکند . سه سنگ ها از سه قله تقریبا هم ارتفاع تشکیل شده اند که بلند ترین آن قله اولی از سمت خط الراس دوخواهران میباشد . فاصله میان سه قله خیلی کم میباشد ولی کاملا فنی و خشن که عبور رو سخت میکند . ویو این قله ها از گردنه کهون و خط الراس گاوینک چال خیره کننده میباشد . قلل سه سنگ از سمت شمال به قلل سه گانه لهرا و کهون واز سمت جنوب به گونگچال وشرق و غرب این منطقه به خط الراس منتهی میشود که سمت غرب مخروطه سر و دوخواهران ها وشرق قله ورارو و دماوند قرار گرفته . گوسفند سرایی در سمت شرق قله ورارو قرار گرفته که مکان خوبی برای استارت این قله میباشد . این قلل از کف دره دیوآسیاب تشکیل شده ار برج های بلند و ریزشی که صعود آن نیاز مهارت بالای سنگوردی رو داراست . خط الرأس ۳۰ کیلومتری شرقی غربی دوخواهرون در منتهی الیه شمالی دشت لار در منطقه نمارستاق از استان مازندران و بخشی از رشته کوه های البرز مرکزی قرار دارند. قلل سه سنگ بعد قله تخت برفی قرار گرفته اند . پوشش سنگی و هرم بزرگ سه سنگ ۱ به سختی این قلل افزوده .مجموعه سه سنگ ها توسط قله ورارو به یال سرداغ و قله دماوند وصل میشوند . همسایگان غربی این قله عبارتند از ؛ کهو – تخت خرس و چپکرو. خط الرأس هفت سران لار و قله مشهور شکرلَقاس و ناظر در شمال این قله قرار گرفته اند و از طریق قله کهو قابل صعودند.
شهر آمل تهران
البرز مرکزی
۱-مسیر خط الراس غرب به شرق و بالعکس ( چپکرو - ورارو ) برای رسیدن به این مسیر میتوان از دشت لار به سرخک و گردنه قو رسید و خط را پیمایش کرد تا گوسفند سرای چشمه کلوم و بالعکس ۲-مسیر نمارستاق به دشت دریوک و سیاهرود ودریال های شمالی نمارستاق . دشت دریوک . چشمه اشلت . آبشار آسونه کر .دشت لهرا .گردنه کهون . دشت سیاهرود . یال شمالی قله سه سنگ
4044 متر
دشت دریوک .دشت لهرا .گردنه کهون
12کیلومتر
6 ساعت
صعود زمستانی قلل متطقه نمارستاق جز صعود های خاص بوده و مشقت فراوان داشته و باید در نظر داشت که حتما از منطقه ترک منطمئن داشته باشیم و واقف صعود های زمستانی بوده بعد راهی این منطقه بشویم چرا که منطقه بیشتر اوقات مه غلیظ داشته و مسیر های بهمنی در مسیر بوده که با کوچک ترین اشتباه حوادثی ناگوار به همراه خواهد داشت .تیمی که برای صعود عازم این منطقه میشود باید در نظر داشته باشند که چه شب مانی داشته و یا نداشته حتما بیل برف همراه داشته باشند .
تابستان
وجود برفچال در مسیر
درصورت آشنایی با منطقه در قسمت ویرایش اطلاعات این قسمت را تکمیل بفرمایید.
چشمه اشلت ، آبشار آسونه کر چشمه اشلت، چشمه ایی گوگوردی که آب آن خواص درمانی دارد که البته آب آن خشک شده
گوسفند سرایی در سمت شرق قله ورارو قرار گرفته که مکان خوبی برای استارت این قله میباشد . این قلل از کف دره دیوآسیاب تشکیل شده ار برج های بلند و ریزشی که صعود آن نیاز مهارت بالای سنگوردی رو داراست .
ارس، توس، گون، درمنه، گل گندم البرز مرکزی، کاسنی، توسکا، زبان گنجشک، آویشن و گلپر
گونه های شاخص جانوری: تنوع اقلیمی و شرایط خاص اکولوژیک و توپوگرافی منطقه شرایط زیست مساعدی را برای زندگی انواع وحوش در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی فراهم آورده است. پستانداران: حدود ۴۸ گونه پستاندار از جمله مرال، خرس قهوه ای، کل و بز، مرال، قوچ و میش، پلنگ، گربه وحشی، گرگ، گراز، تشی، سمور سنگی و… در این منطقه شناسایی شده است. پرندگان: ۱۵۶ گونه پرنده از جمله عقاب طلایی، کبک، کبک دری، تیهو ، شاهین، دلیجه در این منطقه شناسایی شده است. خزندگان و دوزیستان: ۲۶ گونه خزنده از جمله افعی قفقازی، افعی البرزی، مار جعفری و ۷ گونه دوزیست و ۱۷ گونه ماهی در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی شناسایی گردیده است.
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی