قلهٔ سرکچال ۱ (۴۲۱۰ متر)، همراه با قلههای فرعی سرکچال ۲ (۴۱۵۲ متر) و سرکچال ۳ (۴۱۲۴ متر)، بر روی یک خط الرأس شرقی - غربی، در شمال شمشک و همچنین روستای روته قرار گرفتهاست. انتهای شرقی این خطالرأس، از طریق گردنه مرتفع ۴۰۲۰ متری ورزاب به قله برج و سپس خلنو متصل میشود. از سمت شمال، به دره دریوک و رود ولایترود مشرف بوده و از غرب به قله کلونبستک منتهی میشود. همچنین این قله از سمت جنوب، از طریق گردنه لجنی به قلههای پیناسوم و آبک متصل میشود. روستاهای اطراف: غرب: شمشک، سپیدستون شرق: لالون، زایگان جنوب: روته، فشم
تهران از سمت فشم و در شمال منطقه شمشک و دربندسر
البرز مرکزی
مسیر اصلی صعود به قله سرکچال، از طریق یال جنوبی است که از کنار ایستگاه تلهسیژ شمشک و روستای سپیدستان شروع میشود. در این مسیر، جانپناه این قله که جانپناه لجنی نامیده میشود و در سال ۱۳۶۴ ساخته شده، قرار گرفتهاست. همچنین بهدلیل قرار گرفتن این قله همراه با قله کلونبستک بر روی یک خطالرأس، صعود قله کلونبستک از طریق گردنه دیزین و سپس قلههای سرکچال در ادامه خطالرأس نیز رایج است. 1- مسیر غربی: گردنه دیزین – قله کلون بستک – خطالرأس سرکچال – قلل سرکچال 3 و 2 و در آخر قله سرکچال1 2- مسیر شرقی: روستای لالون- قله شانه شرقی – قله سرکچال1 3- مسیر جنوب غربی (لجنی): روستای سپیدستون – پناهگاه لجنی - قلل سرکچال 3، 2 و 1
4210 متر
ساختار سنگی این منطقه مثل سایر مناطق البرز گرانیتی میباشد. چشمانداز قله: شمال: قلل برج، خلنو، دال کولی و خطالرأس هرزه کوه شمال شرقی: قلل جانستون، خرسنگ و خاتون بارگاه جنوب شرقی: قلل کاسونک، شیورکش، پیرزنکلوم، مهرچال و دماوند جنوب: قله روته جنوب غربی: قلل آبک، سیچال، توچال و خطالرأس توچال غرب: قله کلون بستک شمال غربی: منطقه علمکوه
برای رسیدن به روستای سپیدستون با فاصله تقریبی 40 کیلومتر از تهران، باید در جاده لشگرک به سمت فشم، میگون و سپس شمشک گذر کرد و به روستای سپیدستان رسید.
یک روز
بستگی به فصل
از جمله مناسبترین ماهها برای صعود سرکچال باید از تیرماه به لحاظ تنوع رنگ کوهها و عکسبرداری و مهرماه یکی از زیباترین فصول صعود به این قله نام برد.
اکثرا از حدودا ارتفاع سه هزارمتری به بعد سطح کوه پوششیده از برف است و نیاز به برف کوبی دارد.
وضعیت آنتن دهی تلفن همراه: در بیشتر مسیر صعود آنتن دهی تلفن همراه ( همراه اول و ایرانسل ) به صورت ضعیف وجود دارد. در نزدکی قله مسیر برفکوبی است.
در مسیر صعود چشمهای وجود ندارد. چشمه آفتاب ندیده ، چشمه در شمال شرقی صخره بزرگ بند است، در قدیم ساختار این چشمه به گونه اى بود که هیچ گاه در معرض آفتاب قرار نمیگرفت و همیشه در سایه بود به همین دلیل به آن چشمه ى آفتاب ندیده گفته میشد . متاسفانه در حال حاضر شکل قدیمی آن در اثر تخریب تغییر کرده است.
پناهگاه لجنی در مسیر صعود قله سرکچال (جنوب غربی) قرار دارد. این پناهگاه حدود ۲۰ نفر ظرفیت دارد و در سال ۶۴ توسط عدهای کوهنوردان بنا شده. فاصله پناهگاه از روستا حدود ۲ ساعت و تا قله سرکچال هم حدود ۲ ساعت است.
خار ، گون ، گرز ، آویشن کوهی ، گلپر ، والک و قارچ.
خرگوش ، روباه و گرگ ، کل ، بز کوهی و گراز.
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی