قله ورکش در استان البرز، شهرستان ساوجبلاغ، بخش چندار، دهستان برغان واقع است. در جنوب این قله روستا ی سنج، در جنوب شرق آن روستای دوروان و در جنوب غرب روستای سیواندره قرار دارند. نام دیگر این قله فراخ نو می باشد. قلل کهار، میشه نو، ناز و ورکش در جهت شرق مجموعه قلل علم کوه قرار دارند. جهت صعود به قله ورکش با ارتفاع 4199 متر می توان از منطقه برغان، روستای سنج، مسیری طولانی را در کنار رودخانه در قسمت شمالی روستا طی کرد و در انتهای دره، شیبی نسبتا تند را به سمت خط الراس پیمایش کرد. چشمانداز قله: از شرق قله ناز و کهار ،از شمال منطقه کوهستانی طالقان، از غرب کوهستان های هشتگرد و آبیک قابل رویت است.
استان البرز- شهرستان ساوجبلاغ –بخش چندار- دهستان برغان کرج - منطقه برغان - روستای سنج مسیر دسترسی به منطقه صعود : کرج - منطقه برغان - روستای سنج
مجموعه قلل علم کوه
1- مسیر جنوبی: روستای سنج – از کنار رودخانه- دشت توکین- قله اشکدر- قله ورکش 2- مسیر جنوب شرقی : روستای دوروان –قله مهدنو- قله ورکش راهنمای مسیر: مسیر جنوبی: روستای سنج – از کنار رودخانه - دشت توکین - قله اشکدر - قله ورکش مسیر جنوب شرقی: روستای دوروان – قله مهدنو - قله ورکش مسیر منتهی به روستای سنج : اتوبان کرج قزوین ، خروجی کردان . جاده برغان . ابتدای روستای برغان . جادی اسفالت ب سمت روستای سنج
4199 متر
وجود چشمه و آبشار در مسیر
18 کیلومتر
8 ساعت
زمستان سرد همراه با بارش
اواخر فصل بهار و تابستان
بارش برف در ارتفاعات و احتمال وقوع بهمن در سمت دره ها در اواخر فصل زمستان و اوایل فصل بهار
وضعیت آنتن دهی موبایل : آنتن دهی موبایل بعد از روستای سرهه وجود ندارد. فقط در ابتدای خط الراس تا قله آنتن دهی بسیار محدودی وجود دارد. البته خطوط ایرانسل آنتن دهی بیشتری دارند.
وجود چشمه ها و آبشارهای زیبا در طی مسیر
در مسیر صعود قله، جان پناه یا پناهگاه وجود ندارد . در طول مسیر دره علاوه بر آب رودخانه برای شستشو چند چشمه برای تامین آب آشامیدنی وجود دارد. پس از طی دره و سوار شدن بر روی یال صعود هم در منطقه گوسفند سرای کُلوًرٍه و همچنین در دره جنوب شرقی منتهی به قله و درمسیر قله وارکش هم چشمه آب وجود دارد. این منطقه محل مناسبی جهت شب مانی است. به خصوص در انتهای دره در سمت شمال غربی و در زیر دامنه صخره ای محل مناسبی جهت برپایی چادر وجود دارد. در کف دره ، در مسیر پاکوب به یک دو راهی در پاکوب می رسید که به دو راهی کلوره معروف است یک راه در جهت شمال به سمت انتهای دره و چشمه قلقلک می رسد و یک راه در سمت شرق به گوسفند سرای کلوره منتهی می شود، . ادامه مسیر داده کمی جلوتر به گوسفند سرای کلوره می رسید چشمه ای داخل دره کناری گوسفند سرا است که آب آن به وسیله لوله تا نزدیکی گوسفند سرا هدایت می شود که در واقع تا قله دیگر چشمه ای وجود ندارد و میتوان آب برداشت. در جهت شرق در امتداد پاکوب ادامه مسیر دادیم به منطقه ای زیر شیب منتهی به خط الراس رسیدیم که در زبان محلی به سی چم معروف است ، شیب تند قبل از خط الراس وجود دارد.
پوشش گیاهی منطقه شامل درختان گردو، بید نقره ای، کاکوتی، گلپر، پونه، بومادران و... می باشد. این مسیر به دلیل وجود چشمه ها و آبشارهای زیبا، سرسبز و پر از گیاهان دارویی است.
کبک ، خرگوش ، روباه ، ، گرگ ، کل ، بز کوهی و گراز
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی