قله بر روی خط الرأس اصلی البرز و در منتهی الیه شمالی آن واقع در رشته کوه نور در جنوب آبادی بزرگ ناحیه از توابع بخش بلده شهرستان نور قرار دارد. آخرین بلندای شمالی خط الرأس خلنو به قله رستم چال منتهی می گردد. رستم چال از سمت غرب به قلل نرگس ها و از جناح شرقی به کوه خاص می رسد. بررسی توپوگرافی قله : آخرین بلندای شمالی خط الرأس خلنو به قله رستم چال منتهی می گردد. رستم چال از سمت غرب به قلل نرگس ها و از جناح شرقی به کوه خاص می رسد. برای یک گروه سه نفره، تقریبا در تمام طول خط الراس و در نقاط معینی امکان برپایی چادر وجود دارد . از روی قله پالون گردن که بر روی رشته اصلی البرز قراردارد، یالی طولانی منشعب می شود که تا قله دماوند و در نهایت دره هراز امتداد می یابد. با توجه به مرکزیت این قسمت از البرز از روی آن تقریبا تمام قله های البرز مرکزی و غربی دیده می شود. دامنه شرقی قلل پالون گردن، میش چال و خلنو کوچک ، سرچشمه رود خانه های لار و هراز را تشکیل میدهند و دامنه های غربی و شمالی قلل پالون گردن، میش چال و خلنو بزرگ ابتدای دره و رود خانه وارنگه رود را تشکیل میدهند.
نور-توابع بخش بلده شهرستان نور کرج
البرز
مسیر صعود به قله : از طریق جاده کرج، چالوس در محلی به نام پل زنگوله وارد جاده آسفالته فرعی سمت راست شده و پس از عبور از دو گردنه ترکه بشم و لابشم به جاده بلده وارد می شوید. بعد از پشت سرگذاردن آبادی های کمربن و نِسن، از ده میناک به داخل جاده خاکی سمت جنوب، با طی آبادی های اوز و اوزکلا به آخرین آبادی این دره یعنی روستای بزگ ناحیه می رسید. آبادی از ردوخانه های متعددی مشروب می شود که همگی از دامنه های شمال رستم چال سرچشمه می گیرند با عبور از کوچه باغ های مصفای ده از آخرین دره رودخانه سمت چپمان ارتفاع گرفته به تدریج زیر یک تپه با شیب های خاکی که برفراز آن صخره ای قرار دارد از گردنه قله آزادکوه در شمال و خط الرأس قلل نرگس در جنوب به وضوح پیداست. یال پس از گردنه را به سمت جنوب با شیب تندی که چند نوار سنگلاخی آن را قطع می کند بالا میکشید. ارتفاع به سرعت افزوده می شود و پس از مدتی بربالای فرم قله ماند آن قرار می گیرید. سپس کمی به سمت راست مایل شده مسیر را در شیب ملایمی تا قله رستم چال می پیمایید. از فراز قله بسیاری از قلل دیگر البرز مرکزی پیداست. ارتفاعاتی چون خلنو، پالون گردن، نرگس در جنوب، خط الرأس های خرسنگ و جانستون و کوه دماوند در شرق، آزادکوه در غرب و وروشت در شمال دیده می شوند. بهترین زمان برای صعود به قله رستم چال تیرماه می باشد.
4294 متر
سرچشمه رود خانه های لار و هراز
16 کیلومتر
7 ساعت
وزش باد در منطقه وضعیت قله در زمستان : به واسطه اینکه یال های شمال رستم چال فوق العاده بهمن گیر است صعود زمستانی از جناح شمالی حساس و دشوار می باشد.
تیرماه
وجود برفچال در مسیر از روی قله چکاد خلنوها ، پالون گردن ، نرگس ها ، آزاد کوه ، یخچال سرماهو ، خرسنگ ، جانستون ، دوخواهران ، دماوند و بسیاری از قلل البرز تا علم کوه دیده می شد .
وضعیت قله در زمستان : به واسطه اینکه یال های شمال رستم چال فوق العاده بهمن گیر است صعود زمستانی از جناح شمالی حساس و دشوار می باشد.
ابتدای مسیر رودخانه وجود دارد.
عدم امکان نصب ۴ تخته چادر بر روی یال و تاثیر وزش باد روی یال بر استراحت شبانه آب کافی همراه داشته باشید
گون، اسپرس کوهی ، زرشک، نسترن، قیاق، شقایق، علف قناری، پوآ، کوما، علف پیازی، جو وحشی، چچم، یولافو و بسیار گونه های دارویی و خوراکی شامل ملیس، بومادران، گل گاوزبان، گل بنفشه، بابونه، ترشک، شنگ، والک، کنگر، آویشن، گون، سیرک، نعنا، پونه، گزنه
کل، بز، گرگ، ، و روباه و پرندگانش بلدرچین وحشی، سینه سرخ
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی