سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله سیاه سنگ

علم‌کوه درمنطقه‌ای زیبا در شمال ایران قرار دارد که به لحاظ موقعیت جغرافیایی از آب‌و‌هوای مطلوب بهاری برخوردار است و حتی بسیاری از کوهنوردان آن را با رشته کوه‌های آلپ در اروپا مقایسه می‌کنند. قله علم‌کوه با ارتفاع 4850 متر پس از دماوند، دومین قله مرتفع البرز مرکزی و ایران به شمار می‌رود. این قله در منطقه‌ای از البرز به نام رشته‌کوه تخت سلیمان قرار دارد و تنها نقطه‌ای از ایران است که از لحاظ زمین‌شناسی می‌توان یخچال‌های قدیمی را در آن مشاهده کرد. بیشتر شهرت این قله به خاطر دیواره‌ای است که در دامنه شمالی آن واقع است و دارای یکی از فنی‌ترین و سخت‌ترین مسیرهای سنگ‌نوردی و دیواره نوردی در ایران است.
یکی از قلل بی نظیر علم کوه سیاه سنگ می باشد

شهرهای نزدیک :
رودبارگ
رشته کوه:
علم کوه البرز
مسیرهای صعود:
با توجه به ارتباط علم‌کوه با کوه‌های اطراف و وجود دیواره و گُرده، برای رسیدن به آن راه‌های بسیاری وجود دارد. مسیرهای رایج صعود به علم‌کوه را می‌توان به شرح ذیل نام برد:

1-مسیر جبهه جنوبی (حصارچال): این مسیر از رودبارک آغاز شده و با گذر از ونداربن، تنگ گلو و حصار چال از یال جنوبی به قله علم‌کوه می‌رسد. حصارچال ساده‌ترین مسیر صعود به قله است. شروع مسیر از منطقه تنگ گلو (3300 متر) بوده که معمولاً با شبمانی در دشت حصارچال (3750 متر) همراه است. صعود از مسیر حصارچال به‌طور متوسط حدود 6 ساعت زمان می‌برد. (1.5 ساعت تا حصارچال و 4.5 ساعت تا قله)
2- مسیر جبهه شمالی (سیاه سنگ): مسیر کوه‌پیمایی شمالی هم از رودبارک آغاز می‌شود و با گذر از ونداربن، جان‌پناه سرچال، علم‌چال و گردنه سیاه سنگ از سمت شرق به قله علم‌کوه می‌رسد. این مسیر به‌عنوان یکی از سخت‌ترین مسیرهای کوه‌پیمایی در ایران محسوب می‌شود و غالباً با یک شبمانی در جان‌پناه سرچال (3700 متر) همراه است. صعود از مسیر سرچال به‌طور متوسط حدود 12 ساعت زمان می‌برد. (6 ساعت روز اول تا پناهگاه سرچال و 6 ساعت روز دوم تا قله)
3- مسیر گرده آلمان‌ها: مسیر کوهنوردی که از رودبارک آغاز می‌شود و با گذر از ونداربن، جان‌پناه سرچال، علم‌چال و گرده آلمان‌ها دقیقاً از سمت شمال به قله علم‌کوه می‌رسد. این مسیر از لحاظ زمانی کوتاه‌تر از مسیر سیاه سنگ است ولی نیازمند ابزار فنی می‌باشد و مانند آن، غالباً با یک شبمانی در پناهگاه سرچال همراه است.
4-مسیر دیواره شمالی: مسیر دیواره نوردی نیز از رودبارک آغاز می‌شود و با گذر از ونداربن، جان‌پناه سرچال، علم‌چال و دیواره شمالی به قله می‌رسد که با توجه به تعدد مسیرهای دیواره، دسترسی به قله نیز متفاوت خواهد بود. مسیر هاری روست، مسیر فرانسوی‌ها، مسیر آرش، مسیر همدانی‌ها و … از مسیرهای دیواره علم‌کوه هستند که از نخستین تلاش‌ها یعنی سال 1343 تاکنون بر روی این دیواره گشوده شده‌اند.

ارتفاع قله:
4558 متر
عوارض طبیعی موجود:
یخچال های طبیعی
طول مسیر:

زمان  مناسب برای صعود به قله:

وضع آب و هوای منطقه:
سرد و خشک
بهترین فصل صعود به قله:
بهترین فصل صعود فصل تابستان، خصوصاً مردادماه است. اوایل مردادماه، هم‌زمان با آب شدن برف‌ها اوج سرسبزی و زیبایی منطقه حصارچال است که خیل عظیمی از کوهنوردان علاقه‌مند را از سراسر کشور به این منطقه می‌کشان
یخچال ها:

چالش های موجود در مسیر:
سخت و نیاز به تجهیزات کامل کوهنوردی
آبشارها و چشمه های مسیر:

جان پناه ها و محل های تامین آب:
1- قرارگاه ونداربن 2- سنگ کشتی (2 ساعت از قرارگاه) 3- چشمه جلوی سیاه کمان (4.5 ساعت از قرارگاه) 4- چشمه پناهگاه سرچال
پوشش گیاهی منطقه:

پوشش جانوری منطقه:

منابع محتوای ثبتی:

نکات مهم

چند نکته مهم هواشناسی کوهستان

- همنوردان عزیز دقت فرمایید داده های هواشناسی کوهستان از مدل های پیشرفته جهانی بهره می برد و با توجه به اینکه پیش بینی هواشناسی در حقیقت پیش بینی آینده است هر چه قدر هم مدل های هواشناسی قدرتمند باشند باز هم خالی از خطا نیستند توصیه می شود برای پیش بینی وضعیت مسیرهای کوهنوردی مورد نظرتان علاوه بر سایت قله از چندین منبع معتبر برای بررسی وضعیت قله ها استفاده کنید
- با توجه به اینکه هر چه قدر بازه پیش بینی کمتر باشد دقت دقت پیش بینی هواشناسی بیشتر می شود حتما یک روز مانده به برنامه کوهنوردی از سایت قله یا سایر منابع برای پیش بینی دقیق استفاده کنید.
-پيش‌بينی‌های مربوط به هواشناسی کوهستان در سايت قله جنبه توصيه دارد و به خاطر شرايط متغير جوی در کوهستان، احتمال تغييرات ناگهانی وجود دارد .
- کوهنوردان عزیز دقت فرمایید که یکی از پیش نیازهای اصلی برای داشتن یک کوهنوردی امن دانستن وضعیت جوی مسیری است که برای کوهنوردی انتخاب کرده ایم پس حتما هواشناسی کوهستان را در کوهنوردی های خود در اولویت برنامه های قبل از صعود قرار دهید.
- دوستان عزیز کوهنورد باعث خوشحالی گروه قله است که نظرات شما را در مورد کیفیت پیش بینی های سایت قله در حوزه هواشناسی کوهستان بدانیم برای ارسال نظرات خود لطفا پیج قله در اینستاگرام به آدرس @gholleh_com  را دنبال کنید.

پارامترهای هواشناسی

Sn:ارتفاع برف به سانتی متر  ,  Ra:میزان بارش  به میلیمتر  ,  Ws:سرعت باد  به  کیلومتر بر ساعت , WG:سرعت باد جستی  به  کیلومتر بر ساعت ,  Hu:رطوبت به درصد  ,  Pr:فشار ها  به هکتو پاسکال ارایه می شود.
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر: 

متن نظر: 

کد امنیتی:  

 
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری #کوهستان #زندگی
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : [email protected]    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   [email protected]

نصب اپلیکشن قله قله را دنبال کنید