قله بُزابُن (یا بزاکوه = به معنای جایگاه بزهای وحشی) در قلب منطقه تاریخی اشکِوَرات قرار گرفته است. این قله ۳۵۰۰ متری در خط الرأس البرز غربی است که از شرق به قلل شهور سیالان و خشچال و از غرب به قله سماموس متصل است. «بزابن» قلهای است صخرهای و منفرد که شکل ظاهری آن مانند مثلثی است که یک ضلع آن به گیلان و اضلاع دیگرش به مازندران و الموت تکیه دارند.این قله 3286 متری در خط الرأس البرز غربی است که از شرق به قلل مشهور سیالان و خشچال و از غرب به قله سماموس متصل است. اشکورات مردمی مهربان، مهماندوست، بافرهنگ و با اصالتی دارد که در میان آنان افراد تحصیلکرده فراوانی را میتوان یافت. زبان (لهجه)، آداب و رسوم و فرهنگ بومی این منطقه با مناطق اطراف خود تفاوت دارد. لذا از این حیث میتوان آن را منطقهای خاص در میان مناطق شمالی کشور برشمرد..این قله ازروستاهای چاهکول وگیری نیزصعودمیشود.دورنمای قلل خشچال وسیالان در جنوب وسماموس درشمال بسیاردیدنی است. فعالیت بیشتر اهالی این منطقه علاوه بر دامداری، کشاورزی «کوهستانی» است و عمدهترین محصول آن، کشت و برداشت «فندق» میباشد که بخش زیادی از تولید فندق کشور را دربرگرفته است. قلههای مشهور این منطقه که دور تا دور اشکورات را احاطه کردهاند، عبارتند از: سرخهکوه، خولتابارها، زیورچال، سیاهچور، بزابن، لاکرو، پیلهتابار، شاهسفیدکوه، شیطانکوه، سماموس و هفتخوانی که در این میان قله بزابن مشهورترین و مهمترین آنان در قلب منطقه اشکورات است.
گیلان (روستای چاکل اشکور جنوب شرقی شهرستان رودسر) , مازندران رحیم آبادرودسر,گرمابدشت,کیت ازطرف قزوین رازمیان ,سپارده
البرز غربی
بزابن را میتوان از چهار مسیر اصلی صعود کرد: ۱- روستای جورده (مسیر صعود ما) ۲- روستای چاکل (همان منطقه) ۳- جنت رودبار (رامسر) ۴- تُمُل (مسیر رازمیان ـ الموت) مسیر صعود قله بزابن از روستای جورده به شرح زیر میباشد: این قله در جنوبشرقی این روستا قرار دارد و راه دسترسی به آن بسیار طولانی است. زیرا به دلیل وجود مسیری دشوار و غیرقابل عبور، ابتدا باید به طرف شمال حرکت کرد. سپس با تراورس و دورزدن و کوهپیمایی ۳ تا ۴ ساعته به گردنه بین جنترودبار و جورده صعود کرده و از آنجا از کنار خطالرأس اصلی به زیر قله بزابن رسید. یکی دیگر از کوهای زیبا منطقه اشکورات بزابن نام دارد. که در جنوب شرقی استان گیلان در مرز با استان مازندران واقع شده است. ارتفاع آن به 3322 متر می رسد. روستای گیری در دامنه غربی و روستاهای تکامجان و لیاسی و چاکل در دامنه شمالی آن واقع شده است.
3286 متر
رودخانههای ازگین و سفیدآب و اوان که از شاخههای شاهرود(سفیدرود) میباشند، از ارتفاعات جنوبی، و رودخانه چالکرود که پس از گذشتن از دهستان جنترودبار و کلیجان، در بندر شیرود به دریای مازندران میریزد، از ارتفاعات شمالی این کوه سرچشمه میگیرند. در دامنه جنوبی این کوه، دریاچهای قرار دارد که به نام دریاچه اوان مشهور است.
9 کیلومتر
5 ساعت
منطقه اشکورات در ارتفاعات مرکزی البرز و در 20 کیلومتری دریای خزر قراردارند بی نصیب از آب وهوای سیبری و مدیترانه ای نیستند و بخار آب و حرکت ابر در این منطقه بدلیل برخورد با البرز ضمن پدید آوردن آب و هوایی معتدل، ریزش باران و رشد گیاهان، مناظر طبیعی زیبایی را نیزبا خود به همراه دارد.
خرداد و تابستان
یخچال کوهستانی پلئیستوسن
زیرقله شن اسکی خشنی هست که باید آن راازروی یال صخره ای سمت راست صعودکرد.تقریبا آنتن درتمامی مسیروجوددارد. شیبهایی ملایم و عبور از درههای کوچک که بیشتر آنها به شکل تراورس است.
وجود چشمه و آبشار در مسیر
جانپناه ندارد. چادر باید به همراه داشت. وجود چشمه در مسیر
گونههای گیاهی سرخدار، زربین، راش، افرا، نمدار، شمشاد، بلوط، سوسن چلچراغ
منطقه شکار ممنوع اشکورات به مساحت تقریبی چهل هزار هکتار گنجینه ارزشمند تنوع زیستی شامل کل و بز کوهی، پلنگ ایرانی، خرس قهوهای، شوکا و انواع پرندگان، دوزیستان و خزندگان
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی