سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله بزکوه

قله بُزابُن (یا بزاکوه = به معنای جایگاه بزهای وحشی) در قلب منطقه تاریخی اشکِوَرات قرار گرفته است. این قله ۳۵۰۰ متری در خط‌ الرأس البرز غربی است که از شرق به قلل شهور سیالان و خشچال و از غرب به قله سماموس متصل است. «بزابن» قله‌ای است صخره‌ای و منفرد که شکل ظاهری آن مانند مثلثی است که یک ضلع آن به گیلان و اضلاع دیگرش به مازندران و الموت تکیه دارند.این قله 3286 متری در خط‌ الرأس البرز غربی است که از شرق به قلل مشهور سیالان و خشچال و از غرب به قله سماموس متصل است.
اشکورات مردمی مهربان، مهمان‌دوست، بافرهنگ و با اصالتی دارد که در میان آنان افراد تحصیل‌کرده فراوانی را می‌توان یافت. زبان (لهجه)، آداب و رسوم و فرهنگ بومی این منطقه با مناطق اطراف خود تفاوت دارد. لذا از این حیث می‌توان آن را منطقه‌ای خاص در میان مناطق شمالی کشور برشمرد..این قله ازروستاهای چاهکول وگیری نیزصعودمیشود.دورنمای قلل خشچال وسیالان در جنوب وسماموس درشمال بسیاردیدنی است.
فعالیت بیشتر اهالی این منطقه علاوه بر دامداری، کشاورزی «کوهستانی» است و عمده‌ترین محصول آن، کشت و برداشت «فندق» می‌باشد که بخش زیادی از تولید فندق کشور را دربرگرفته است.
قله‌های مشهور این منطقه که دور تا دور اشکورات را احاطه کرده‌اند، عبارتند از: سرخه‌کوه، خول‌تابارها، زیورچال، سیاه‌چور، بزابن، لاکرو، پیله‌تابار، شاه‌سفیدکوه، شیطان‌کوه، سماموس و هفت‌خوانی که در این میان قله بزابن مشهورترین و مهمترین آنان در قلب منطقه اشکورات است.

شهرهای نزدیک :
گیلان (روستای چاکل اشکور جنوب شرقی شهرستان رودسر) , مازندران
رحیم آبادرودسر,گرمابدشت,کیت ازطرف قزوین رازمیان ,سپارده

رشته کوه:
البرز غربی
مسیرهای صعود:
بزابن را می‌توان از چهار مسیر اصلی صعود کرد:
۱- روستای جورده (مسیر صعود ما)
۲- روستای چاکل (همان منطقه)
۳- جنت رودبار (رامسر)
۴- تُمُل (مسیر رازمیان ـ الموت)
مسیر صعود قله بزابن از روستای جورده به شرح زیر می‌باشد:
این قله در جنوب‌شرقی این روستا قرار دارد و راه دسترسی به آن بسیار طولانی است. زیرا به دلیل وجود مسیری دشوار و غیرقابل عبور، ابتدا باید به طرف شمال حرکت کرد. سپس با تراورس و دورزدن و کوهپیمایی ۳ تا ۴ ساعته به گردنه بین جنت‌رودبار و جورده صعود کرده و از آنجا از کنار خط‌الرأس اصلی به زیر قله بزابن رسید.
یکی دیگر از کوهای زیبا منطقه اشکورات بزابن نام دارد. که در جنوب شرقی استان گیلان در مرز با استان مازندران واقع شده است. ارتفاع آن به 3322 متر می رسد.
روستای گیری در دامنه غربی و روستاهای تکامجان و لیاسی و چاکل در دامنه شمالی آن واقع شده است.

ارتفاع قله:
3286 متر
عوارض طبیعی موجود:
رودخانه‌های ازگین و سفیدآب و اوان که از شاخه‌های شاهرود(سفیدرود) می‌باشند، از ارتفاعات جنوبی، و رودخانه چالک‌رود که پس از گذشتن از دهستان جنت‌رودبار و کلیجان، در بندر شیرود به دریای مازندران می‌ریزد، از ارتفاعات شمالی این کوه سرچشمه می‌گیرند. در دامنه جنوبی این کوه، دریاچه‌ای قرار دارد که به نام دریاچه اوان‌ مشهور است.


طول مسیر:
9 کیلومتر


زمان  مناسب برای صعود به قله:
5 ساعت
وضع آب و هوای منطقه:
منطقه اشکورات در ارتفاعات مرکزی البرز و در 20 کیلومتری دریای خزر قراردارند بی نصیب از آب وهوای سیبری و مدیترانه ای نیستند و بخار آب و حرکت ابر در این منطقه بدلیل برخورد با البرز ضمن پدید آوردن آب و هوایی معتدل، ریزش باران و رشد گیاهان، مناظر طبیعی زیبایی را نیزبا خود به همراه دارد.
بهترین فصل صعود به قله:
خرداد و تابستان
یخچال ها:
یخچال کوهستانی پلئیستوسن


چالش های موجود در مسیر:
زیرقله شن اسکی خشنی هست که باید آن راازروی یال صخره ای سمت راست صعودکرد.تقریبا آنتن درتمامی مسیروجوددارد.
شیب‌هایی ملایم و عبور از دره‌های کوچک که بیشتر آنها به شکل تراورس است.

آبشارها و چشمه های مسیر:
وجود چشمه و آبشار در مسیر
جان پناه ها و محل های تامین آب:
جانپناه ندارد. چادر باید به همراه داشت.
وجود چشمه در مسیر

پوشش گیاهی منطقه:
گونه‌های گیاهی سرخدار، زربین، راش، افرا، نمدار، شمشاد، بلوط، سوسن چلچراغ
پوشش جانوری منطقه:
منطقه شکار ممنوع اشکورات به مساحت تقریبی چهل هزار هکتار گنجینه ارزشمند تنوع زیستی شامل کل و بز کوهی، پلنگ ایرانی، خرس قهوه‌ای، شوکا و انواع پرندگان، دوزیستان و خزندگان
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
نکات مهم

چند نکته مهم هواشناسی کوهستان

- همنوردان عزیز دقت فرمایید داده های هواشناسی کوهستان از مدل های پیشرفته جهانی بهره می برد و با توجه به اینکه پیش بینی هواشناسی در حقیقت پیش بینی آینده است هر چه قدر هم مدل های هواشناسی قدرتمند باشند باز هم خالی از خطا نیستند توصیه می شود برای پیش بینی وضعیت مسیرهای کوهنوردی مورد نظرتان علاوه بر سایت قله از چندین منبع معتبر برای بررسی وضعیت قله ها استفاده کنید
- با توجه به اینکه هر چه قدر بازه پیش بینی کمتر باشد دقت دقت پیش بینی هواشناسی بیشتر می شود حتما یک روز مانده به برنامه کوهنوردی از سایت قله یا سایر منابع برای پیش بینی دقیق استفاده کنید.
-پيش‌بينی‌های مربوط به هواشناسی کوهستان در سايت قله جنبه توصيه دارد و به خاطر شرايط متغير جوی در کوهستان، احتمال تغييرات ناگهانی وجود دارد .
- کوهنوردان عزیز دقت فرمایید که یکی از پیش نیازهای اصلی برای داشتن یک کوهنوردی امن دانستن وضعیت جوی مسیری است که برای کوهنوردی انتخاب کرده ایم پس حتما هواشناسی کوهستان را در کوهنوردی های خود در اولویت برنامه های قبل از صعود قرار دهید.
- دوستان عزیز کوهنورد باعث خوشحالی گروه قله است که نظرات شما را در مورد کیفیت پیش بینی های سایت قله در حوزه هواشناسی کوهستان بدانیم برای ارسال نظرات خود لطفا پیج قله در اینستاگرام به آدرس @gholleh_com  را دنبال کنید.

پارامترهای هواشناسی

Sn:ارتفاع برف به سانتی متر  ,  Ra:میزان بارش  به میلیمتر  ,  Ws:سرعت باد  به  کیلومتر بر ساعت , WG:سرعت باد جستی  به  کیلومتر بر ساعت ,  Hu:رطوبت به درصد  ,  Pr:فشار ها  به هکتو پاسکال ارایه می شود.
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر: 

متن نظر: 

کد امنیتی:  

 
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری #کوهستان #زندگی
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : [email protected]    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   [email protected]

نصب اپلیکشن قله قله را دنبال کنید