جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله یخچال

مشاهده وضعیت هوای قله یخچال در هفت روز آینده
الوند کوهستانی است بین همدان و دو شهر اسدآباد و تویسرکان که مانند دژی مستحکم این شهرهای کوهستانی را از هم جدا کرده است. الوند تقریباً به شکل نعل اسبی از جنوب‌شرقی تا جنوب‌غربی شهر همدان امتداد دارد که طول تقریبی خط‌الرأس آن به بیش از ۳۰ کیلومتر می‌رسد و دارای ۶ قله اصلی (به ترتیب از شرق به غرب) کلاه‌قاضی ـ یخچال ـ کمرلرزان ـ الوند ـ کلاغ‌لان ـ دائم‌برف و قزل‌ارسلان می‌باشد.
موقعیت جغرافیایی : قله یخچال در قسمت جنوبی سلسله جبال الوند همدان قرار دارد.
بررسی توپوگرافی قله : قله یخچال مرتفع ترین بلندی الوند از شمال به قله 3413 متری تاریک دره و از سمت جنوب غربی به قله اردک مردک به ارتفاع 3486 متر و از سمت شرق به قله 2985 متری تخت رستم و بالاخره از سمت جنوب به قلل شاه نشین بزرگ و کلاه قاضی محدود می گردد و آبادی خاکو در قسمت شرقی آن قرار دارد.
قله یخچال بلندترین قله در میان سلسله قلل استان همدان است که ارتفاع ثبت شده آن از سطح دریا ۳۵۸۰ متر می باشد. متداولترین مسیر صعود به قله یخچال همدان از درون دره مراد بیگ بوده و اکثر کوهنوردان و دوستداران طبیعت این مسیر را برای صعود به قله انتخاب می کنند. ارتفاع پای کار ۲۰۶۰ متر می باشد و مقدار مسافت بین پای کار تا قله در حدود ۱۲ کیلومتر می باشد. تابش خورشید به این قله به صورت مایل است به همین دلیل برف‌های این قله دیرتر ذوب می‌شود و به آن یخچال اطلاق می شود.

قله در ارتفاع حدود ۳۲۰۰ متری دارای پناهگاه زیبا و نسبتا بزرگی است با نام پناهگاه یخچال به سال تاسیس ۱۳۸۳ که امکانات کامل و خوبی داشته و نیازهای کوهنوردان را پوشش می دهد. پناهگاه یخچال دارای سیستم روشنایی کاملی است که با سلول های خورشیدی کار می کند، سرویش بهداشتی صحرایی و دایم و همچنین چشمه آب دایمی ( حتی در زمستان ها ) و طراحی مناسب و جالب دو طبقه پناهگاه و چند قفسه کتاب با موضوعات مختلف کوهنوردی، تاریخی و ادبی و … محیط خوبی را برای علاقه مندان صعود به این قله فراهم آورده است. چراغ های نصب شده در اطراف پناهگاه و میله های نشانگر که با شبرنگ مشخص شده اند در شب ها راهنمای بسیار خوبی برای راهیابی به پناهگاه و شناخت مسیر در تاریکی یا شرایط نا مناسب جوی است. گنجایش پناهگاه برای استراحت و خواب در صعود های زمستانی حدود ۵۰ نفر با تجهیزات کامل و در فصول معتدل و گرم سال حدود ۸۰ نفر می باشد که البته در بیرون پناهگاه سه سکوی سنگفرش، ظرفیت استراحت و برقراری چادر را داشته و دارای چشم اندازی زیبا از شهر همدان است وضعیت قله در زمستان : زمستان قله یخچال سرد و طوفانی و در زیر قله عبور از امتداد نقاب برفی مشهور آن به دلیل ریزش بهمن خطرناک می باشد
این قله به یخچال صاحب الزمان ( ع ) نیز شهرت دارد. و تابش نور خورشید در آن مایل است و به همین دلیل گرمای کمتری به آن می رسد برفهایش دیرتر ذوب می شود. و. اطلاق نام یخچال نیز به همین علت است. اولین برف پائیزی و یا زمستانی این کوه را سفید پوش می کند و حتی در تابستان نیز دارای هوای بسیار سردی است. و بیشترین آب ورودی به سد اکباتان همدان از طریق همین قله تامین می شود. راه صعود، از طریق دره مرادبیک به چشمه سنگ سفید، و در ادامه به هزارپیچ و سپس به یخچال می رسد. این قله از خط الراس تاریک دره نیز قابل دسترسی است.
وجه تسمیه : تابش نور خورشید در آن مایل است و سبب شده برفهایش دیرتر ذوب شود،نام یخچال نیز به همین علت است.

شهرهای نزدیک :
همدان
رشته کوه:
رشته کوه الوند
مسیرهای صعود:
مسیر رایج صعود
دره مراد بیگ، جانپناه ایزدی، پناهگاه صاحب‌الزمان، قله
مسیرهای صعود
دره مرادبیک به چشمه سنگ سفید، هزارپیچ.
خط الراس تاریک دره.

ارتفاع قله:
3580 متر
عوارض طبیعی موجود:
از مکان‌های معروف دره مرادبیگ می‌توان به دره گرگ، دره غول، دره حاج احمد(حاجمد)، لیژه، چرچرآب، گوشتخل دره، قلعه سیلوار، قزوله دره، سر دوش، حمام خرابه، محمود دره، قرق، کندو خانه، منبع، پیررحمان و دره بهشت اشاره کرد.
دره هزار پیچ
دره تاریک دره

طول مسیر:
24 کیلومتر
فاصله این قله از شهر همدان 17 کیلومتر است.

زمان  مناسب برای صعود به قله:
2 روز
وضع آب و هوای منطقه:
بستگی به فصل
بهترین فصل صعود به قله:
اردیبهشت و خرداد ماه
یخچال ها:
وجود لکه برف هایی در مسیر صعود به قله و وجود برف جزئی در سرقله یخچال
چالش های موجود در مسیر:
وضعیت آنتن دهی موبایل آنتن دهی موبایل در کنار جانپناه مرحوم ایزدی و پناهگاه صاحب الزمان (عج) و بعضی نقاط در طول مسیر حرکت تا قله وجود دارد.
وجود شیب نسبتا تند در دره هزارپیچ

آبشارها و چشمه های مسیر:
رود الوسجرد
چشمه سنگ سفید
چشمه فرشه

جان پناه ها و محل های تامین آب:
2 پناهگاه در مسیر صعود به قله
پناهگاه اول که در سمت چپ رودخانه و بر بلندای تپه ای ساخته شده بود (پناهگاه ایزدی)
پناهگاه دوم در نزدیکی قله (پناهگاه یخچال)

پوشش گیاهی منطقه:
گون زرد- گزنه -جاروبوته ای – زولک- و گیاهان مرتعی
پوشش جانوری منطقه:
بز کوهی(کَل)، خوک ، کبک(زَرِچ)، عقاب، شاهین ، خرگوش، روباه، گرگ ، شغال ، لاکپشت(کَسو) و سنجاب
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
معرفی
نوشته شده توسط  محسن موسیوند
 
انگار که اصلا تویسرکانی وجود نداره به نظر من بهترین مسیر صعود از سمت سرکان هست در طول مسیر پناهگاه خوبی هست برای استراحت مسیربسیارزیبا چشمه های فراوان ازجمله چشمه سرداُو معروف درنزدیکی قله یخچال وکوبری ،لطفا یا اطلاعاتی ننویسیدیا کامل معرفی کنید باتشکر
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com