جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله گلستان کوه

مشاهده وضعیت هوای قله گلستان کوه در هفت روز آینده
رشته کوه خوانسار رشته کوهی است واقع میان شهرستان گلپایگان و فریدن مرکب از کوههای دربند ، صاف دوتو ، زرد ، برجی ، الشگر ، خوانسار ، دربند و شنستان است .
دشت لاله‌های واژگون دره بید در فاصله‌ای حدود ۱۵۰ کیلومتری شمال غرب اصفهان در دره باریکی در روستای دره‌ بید از توابع شهرستان فریدن و در ۲۰ کیلومتری شهر داران واقع شده است. دشت لاله‌های واژگون دره بید، دارای حدود ۱۰ کیلومتر وسعت است و در فصل بهار مملو از گلهای طبیعی به ویژه لاله سرخگون است که به رنگ سرخ مایل به بنفش بوده و لاله‌های این منطقه از روز چهلم تا شستم بعد از عید شکفته می‌شوند و در موقع وزش باد سیر و روشن می‌شوند.
وجه تسمیه ی نام منطقه : نام خوانسار به صورت‌های کانسار، کانیسار، خنسار، خونسار و در نهایت خوانسار بوده که به معنی چشمه‌سار است. خوان به معنای چشمه و سار پسوند نشان دهنده کثرت است. در گذشته به علت کثرت چشمه‌های موجود در این منطقه این نامگذاری صورت گرفته است. خان، خانی و خُن در فارسی به معنی چشمه است. بعضی بر این باورند که خوانسار کوچک شده خوانسالار، یعنی سفره دار، سفره چی و آشپزباشی سلطان است. عده‌ای نیز این واژه را مخفف خون ساربان دانسته و منشاء آن را کشته شدن ساربانی در این محل، توسط دزدان می‌دانند. همچنین عده‌ای با توجه به این که خان به معنی شأن عسل و به بیان دیگر مکان تولید عسل هم است، این نام را محل تولید عسل تعبیر کرده‌اند.

شهرهای نزدیک :
اصفهان- خوانسار- گلپایگان
رشته کوه:
زاگرس
مسیرهای صعود:
تا رسیدن به یال اصلی، مسیر از سه قسمت مختلف تشکیل می شود:
۱-مسیر خاکی با پوشش گیاهی فراوان از جمله لاله های واژگون
۲-مسیر میانی: سنگی با شیبی نسبتا تند
۳-مسیر انتهایی: سنگی با شیب تند
جهت عبور از قسمت سوم، آشنایی مختصر با اصول ابتدایی سنگ نوردی کافی است.
مشخصات مسیر: عدم وجود پاکوب در جبهه جنوبی و پاکوب در مسیر برگشت(جبهه شمالی)

ارتفاع قله:
2986 متر
عوارض طبیعی موجود:
از جمله دره های عرضی که به نام دره دربند نامیده می شوند دره عرضی کوچکی است به نام دربند کوچک و دره عرضی بزرگتری در مجاورت آن که به نام دربند بزرگ نامیده می شود.
نوع مسیر: خاکی با شیب متوسط

طول مسیر:
7 کیلومتر
زمان  مناسب برای صعود به قله:
6 ساعت
وضع آب و هوای منطقه:
بهار و تابستان های معتدل و مطبوع و پاییز و زمستان های برف گیر و سرد ارمغان این اقلیم برای منطقه می باشد.
بهترین فصل صعود به قله:
ماه اردیبهشت
پاییز و زمستان : با شروع فصل سرما دمای هوا به سرعت کاهش می یابد و سرد می شود. پوشیده شدن کل منطقه از برف می گردد.

یخچال ها:
گلستانکوه دارای اقلیم کوهستانی و برف گیر رو به شمال کوهساران زاگرس آب و هوایی متفاوت نسبت به مرکز استان اصفهان را به این منطقه هدیه کرده است. بهار و تابستان های معتدل و مطبوع و پاییز و زمستان های برف گیر و سرد ارمغان این اقلیم برای منطقه می باشد.
چالش های موجود در مسیر:
با شروع فصل سرما دمای هوا به سرعت کاهش می یابد و سرد می شود. پوشیده شدن کل منطقه از برف می گردد.
در دره جنوبی قله ، راه فرعی از شهر دامنه کشیده شده و در کنار این جاده و دقیقا در پای قله تعدادی ماشین سواری به منظور تریح پارک کرده بودند بنابراین از سمت جنوبی قله نیز میتوان صعود راحتی داشت گرچه راه آن دورتر و بیشتر مناسب کوهنوردان محلی است.
در گردنه بین ابتدای ورود به یال تا قله گودال طبیعی وجود دارد.

آبشارها و چشمه های مسیر:
چشمه کاسون ،چشمه حقی ها،چشمه تیزاب،چشمه یاقی هاو چشمه گلستانکوه
جان پناه ها و محل های تامین آب:
محل های مناسب برای شب مانی:در زیر قله گلستانکوه به سمت غرب دشت های مسطحی وجود دارد.
پوشش گیاهی منطقه:
مهم ترین و چشم گیر ترین پوشش گیاهی این منطقه گلهای طبیعی آن و به ویژه لاله های واژگون و انواع لاله های سرنگون حنایی، لاله بیشه زار، لاله آتشی و لاله کوهی هستند که در فصل بهار سراسر منطقه شامل دشت ها و حتی صخره ها را می پوشانند. از میان 70 نوع گیاه شناسایی شده و مهم منطقه می توان به گز انگبین ( ماده ی اولیه ی تهیه شیرینی گز )، گزعلفی، ریواس، کنگر، مرزنجوش، آویشن، قارچ، بادام، تره و پیاز کوهی و گل پیازموسیر و دیگر گیاهان دارویی و علوفه ای اشاره کرد که این منطقه ای را منبعی غنی از نظر گیاه پزشکی تبدیل کرده و مراتع مناسبی را جهت چرای دام و رونق زنبور داری به وجود آورده اند.
پوشش جانوری منطقه:
خرس سیاه که در معرض خطر انقراض قرار دارد، گرگ، شغال، تشی، سمور، سنجاب، گزار وحشی، قوچ و میش، کل و بز، انواع پرندگان و خزندگان
سینه سرخ ایرانی، بلبل یا شباهنگ یا هزاردستان یا عندلیب نام گونه ای پرنده خوش آوا است که بیشتر در ایران یافت می شود و معروف است که نماینده نوای ساز ایرانی محسوب می شود.

منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر: 

متن نظر: 

کد امنیتی:  

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : [email protected]    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   [email protected]