جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله نرگس

مشاهده وضعیت هوای قله نرگس در هفت روز آینده
قله نرگس یکی از قلل رشته کوه‌های البرز مرکزی است و بر روی خط الراس سراسری توچال قرار گرفته است. به شکل کلی قله نرگس را به سه قله نرگس 1 و 2 و 3 تقسیم کرده و در گزارش ها گنجانده اند و هیچ منبع رسمی هم پیوست گزارش ها نکرده اند. در این منابع فقط یک قله بنام نرگس است و قله خط الراسی به سمت غرب آن به قله مملزور شناخته شده است.
قلل نرگس‌ها برفراز روستای مرتفع پیچ‌بن و شمال‌شرقی الموت قرار دارند. نرگس‌ها بر روی خط‌الراسی قرار گرفته‌اند که از یک سو به قله سیالان و از سوی دیگر به گردنه هزارچم می‌رسد. قله نرگس ۳ با ارتفاع ۳۶۵۰ متر کوتاه‌ترین و قله نرگس ۱ با ارتفاع ۳۷۱۰ بلندترین قله سه‌گانه نرگس‌ها هستند.
اهالی منطقه این قله را هفت می نامند و به قله نرگس ، رستم چال می گویند و وجه تسمیه آن هم وجود دو چال بزرگ و چشمه ای با همین نام در زیر آن است .

شهرهای نزدیک :
مازنداران
شهرهای کرج، آبیک
چالوس
قزوین
بوئین و میاندشت


رشته کوه:
البر مرکزی
مسیرهای صعود:
-مسیر دشت لار : برای رسیدن به پالون گردن باید وارد دشت لار شد و از یکی از یال های جنوبی خط الراس قبله به خط الراس رسید و در ادامه به سمت غرب رفت تا به پالون گردن رسید .‌( این همان مسیر خط الراس توچال به دماوند ویا مسیر دماوند به علم کوه میباشد که از پالون گردن میگذرد)
۲-مسیر روستای ناحیه : این مسیر چالش سنگ بسیاری دارد .باید در ابتدا قله سرسخت رستم چال را صعود کرد وبه سمت نرگس ها رفت.
۳-مسیر روستای لالون
۴-از سمت آزاد کوه هم میتوان به این قله رسید که مسیری طولانی بوده .
پایین قله پالون گردن به سمت نرگس ها گردنه ایی وجود دارد که ابتدای دره پر ژرف و عمیق وارنگه رود میباشد .‌این دره به جاده چالوس و روستای وارنگه رود میرسید .از ابتدای این دره تا روستا وارنگه رود ۲۷ کیلومتر مسافت دارد .

ارتفاع قله:
3648 متر
عوارض طبیعی موجود:
برکه ها و رودهای جاری
وجود دره در طی مسیر

طول مسیر:
6 کیلومتر



زمان  مناسب برای صعود به قله:
3 ساعت
وضع آب و هوای منطقه:
مسیری چالشی و بهمن گیر و در بهار بسیار سرسبز ، با وجود انواع پوشش جانوری مختلف
بهترین فصل صعود به قله:
خرداد تا مرداد
یخچال ها:
وجود برف چال دائمی در مسیر
چالش های موجود در مسیر:
1-برای صعود به قله نرگس لازم است از اطلاعات کامل و شناخت نسبت به منطقه و مسیر قله آگاهی داشت.
2- حداقل زمان رفت و آمد از تهران به پیچ بن و برگشت با مینی بوس 15 ساعت خواهد بود. لازم به تامل و صبوری شرکت کنندگان است، با توجه به ترافیک همیشگی پایان هفته، مسیر از سه راه طالقان به سمت تهران کمی آزار دهنده است.
3- منابع آبی در نهایت روستای پیچ بن پیشنهاد می شود، زیرا در برکه ها و رودهای جاری نمی توان اطمینان کامل کرد.
4- آنتن دهی بر روی قله مملزور و نرگس وجود داشت، اما در بعضی از نقاط فاقد آنتن دهی برای همراه اول بود.
5- قله نرگس از تردد کمی برخوردار است، و از پاکوب قابل توجهی برخوردار نیست. در ضمن در مسیر سنگ چینی که به عنوان علایم راه دیده نمی شد، لازم است آگاهی کامل به مسیر داشت.
6- قله نرگس به لحاظ شرایط جغرافیایی متاثر از آب و هوای خزری است و هر لحظه امکان پوشیدگی ابرها و مه های منطقه فراهم است، لازم است کوهنوردان عزیز از ترک مسیر و دارا بودن ابزارهایی همچون جی پی اس استفاده کنند تا صعودی ایمن داشته باشند.
7-قله نرگس در قسمت قله به جهت ریزش شدیدی که دیده می شود، هر چند سال احتمال تغییر آن حدس زده می شود. بنابراین به علایمی که از قبل به حافظه سپردید، زیاد تکیه نکنید.
8- لازم به ذکر است در سال 1398 به دلیل بارش های مناسبی که در بهار وجود داشته منابع آبی فراوانی در مناطق البرز و زاگرس بوجود آمد. گزارش هم بر اساس همین سال نگارش شده و احتمال دارد در سال های آینده چنین رخدادی نباشد.
مسیری چالشی و بهمن گیر و در بهار بسیار سرسبز ، با وجود انواع پوشش جانوری مختلف

آبشارها و چشمه های مسیر:
چشمه نرگس
جان پناه ها و محل های تامین آب:
در بعضی فصول آب یخچال در مسیر هست ولی چشمه آب محدود به ارتفاع پایین دست میباشد.
پوشش گیاهی منطقه:
شبدر وحشی، ترشک، گرز، جعفری وحشی، قارچ‌های خوراکی، گلپر، گون، لاله، شقایق، زرشک، سیرک، لوچک، گزنه از جمله گونه‌های گیاهی موجود در منطقه به شمار می‌روند.

پوشش جانوری منطقه:
حیواناتی مانند کل، بز، قوچ، میش، خرس قهوه‌ایی، روباه، گرگ، گراز و پرندگانی چون عقاب طلایی، هما، کبک، دری، چکاوک، هدهد ساکن این منطقه هستند.

منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر: 

متن نظر: 

کد امنیتی:  

 
ویرایش
نوشته شده توسط  داود گل راد
 
اولا مازندران شهر نیست ، و اصلا این کوه ها ربطی به کرج و آبیک و ... نداره ، این قلل مرز بین الموت قزوین و شهسوار یا همون تنکابن هستند
ویرایش
نوشته شده توسط  داود گل راد
 
اولا مازندران شهر نیست ، و اصلا این کوه ها ربطی به کرج و آبیک و ... نداره ، این قلل مرز بین الموت قزوین و شهسوار یا همون تنکابن هستند
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com