جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله آیقار

مشاهده وضعیت هوای قله آیقار در هفت روز آینده
قله آیقار با ارتفاع ۴۰۲۰ متر بعد از سه قله سبلان و هرم کسری که جز قلل کوهستان سبلان هستند، چهارمین قله مرتفع شمال غرب ایران است و در عین حال یکی از زیبا ترین قلل ایران می باشد. دامنه این قله محل بسیار مناسب برای کمپینگ است واز این لحاظ در میان سایر قلل بی رقیب می باشد.
وجه تسمه: در مورد نامگذاری آیقار نظرات متعددی وجود دارد اما به نظر می رسد صائب ترین نظریه انتساب نام این قله به دو عنصر اصلی و جدایی ناپذیر آن یعنی برف و خرس باز میگردد که آی در زبان ترکی به معنی خرس و قار به معنی برف است.
با توجه به روایت های که از بزرگان این منطقه نقل می شود تا دو سه دهه قبل خرس های زیادی در این منطقه دیده می شد به طوری که آثار رد پاهای آن ها در کنار چشمه ها به وضوح مشخص بود اما بعد ها به دلیل احداث جاده های متعدد عشایری و هجوم گردشگران به مناطق بکر، کم کم تعداد این حیوان در منطقه کم شده به طوری که به حد انقراض رسیده است و در چند سال اخیر شاید کم تر کسی باشد که بتواند توله خرس ها را در این منطقه ببینند.
پس از قله های سه گانه سبلان آیقار تنها قله ای است که دارای یخچال های طبیعی دائمی است هرچند در ابعاد های کوچک هستند از این جهت هر چقدر هم که در فصل تابستان هوا گرم باشد باز هم مناطقی از این قله هستند که برف های آن آب نشده اند.
در زمان های گذشته قبل از اینکه یخچال در میان مردم رایج شود زمانی که مردم از گرمای آفتاب کلافه می شدند به این ارتفاعات پناه می آورند و پس از سپری کردن شب در کوه صبح زود و قبل از طلوع آفتاب خورجین های خود را از برف یخزده انباشته و بسوی شهر حرکت می کردند از همین جهت است که لقب آیقار را به این قله زیبا داده اند

شهرهای نزدیک :
اردبیل
مشگین شهر

رشته کوه:
جزو قلل سبلان
مسیرهای صعود:
برای صعودکردن به قله آیقار از طریق تفرجگاه بیلاقی تندیرلی که در ضلع جنوبی روستای موئیل در دامنه غربی ساوالان که یکی از زیباترین مسیر های کوهنوردی در کوههای اطراق مشگین شهر می باشد عبور کرد. این مسیر شگفت انگیز به دلیل شیب ملایم ومناظر زیبای همچون چمنزار های گسترده و آبشار ها وفضا های زیبا بیلاقی و عشایری که در اطرافش وجود دارد به یقین یکی از به یادماندنی ترین صعود های هر کوهنوردی خواهد بود.
مسیر فوق العاده دیدنی و جذاب قینرچه به آیقار
یکی دیگر از مسیر های که می توانید خود را به وسیله آن به آیقار برسانید عبور از مسیر چشمه قینرچه به آیقار است که به داغ ترین چشمه جهان معروف می باشد و شما می توانید قبل از صعود کردن به قله آیقار یک آبتنی لذت بخش را در این چشمه شگفت انگیز تجربه کنید.
در هنگام پیاده روی از هر دو مسیر تندیرلی و قینرچه برای رسیدن به قله آیقار شما شاهد چشمه های بزرگ وکوچک و دره های زیبایی که مملو از درختان وگیاهان وحشی خوش عطر است خواهید بود.
صعودبه آیقارازطریق کرکری
برای صعودبه ایقارازطریق کرکری می توان ازطریق راه خاکی به سرچشمه رودخانه رسیدکه اگرمبداحرکت راازمشکین شهرحساب کنیم بااتومبیل حدود یک ساعت زمان خواهد برد.پس ازرسیدن به سرچشمه بایدازسربالایی تندی بالارفت که درپاییزوزمستان وماههای اردیبهشت وخردادآکنده ازتوده های برف یخزده است وتنهادرخردادماه گذرگاه هایی به دلیل اب شدن برف ایجادمی شودکه برای صعود می توان از آنهااستفاده کرد.پس ازاتمام این سربالایی تندبه منطقه میرعلم(mir alam)خواهیم رسیدکه درتابستان ییلاق چندین طایفه ازعشایرمیباشدودارای چمنزارهای زیبا وچشمه های فراوان می باشد.قله آیقاردرشرق این منطقه قرارداردکه پس ازحدودیک ساعت می توان به آن رسید

ارتفاع قله:
4020 متر
عوارض طبیعی موجود:
ییلاق "تندیرلی"
تالاب آیقار

طول مسیر:
7 کیلومتر حدودا
زمان  مناسب برای صعود به قله:
یک روز
وضع آب و هوای منطقه:
بستگی به فصل
بهترین فصل صعود به قله:
خرداد ماه و تیر ماه
یخچال ها:
یخچال های دائمی و برفچال های فراوان
چالش های موجود در مسیر:
شیب ملایم می باشد.
آبشارها و چشمه های مسیر:
دریاچه ی آیقار معروف به صمد گولی در ارتفاع ۳۵۰۰ متری
دریاچه زیبا آیقار که به صمد گولی نیز مشهور است در بالای کوه آیقار و درارتفاع ۳۵۰۰ متری از شهر مشگین شهر واقع شده است.
این دریاچه در میان طبیعت بسیار زیبا، بکر و وصف ناشدنی آیقار با پیوستن رودهای شکل گرفته از برفهای ذوب شده بوجود آمده است. در بالا دست این دریاچه کوه ککیللی آیقار ودرپایین دست آن بیلاقات بسیار زیبای تندیرلی قرار دارد که همه ساله گردشگران زیادی را به خود جلی می کند

جان پناه ها و محل های تامین آب:
جانپناه ندارد.برای ماندن باید چادر به همراه داشت
پوشش گیاهی منطقه:
گل های وحشی و گیاهان متنوع خودرویی
پوشش جانوری منطقه:
پرندگان و خزندگان کوچک
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com