جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله پسند کوه

مشاهده وضعیت هوای قله پسند کوه در هفت روز آینده
این قله در جناح شمال خط الرأس سیاه سنگ چالون و از جمله آخرین بلندی های ۴۰۰۰ متری دره نفت چاک در شمال منطقه تخت سیلمان و در حاشیه جنوبی رودخانه سرد آبرورد است.
پسندکوه قله ای نوک تیز است که از کف دره سردآبرود در نقطه به نام ونداربُن ارتفاع می گیرد. بلندای یال قسمت جنوبی قله خود دارای نام جداگانه ای به نام مارشنواست در فاصله نزدیکی ازآن قرار دارد. سپس بر ارتفاع ادامه یال جنوبی آن افزوده شده ازقلل مارشنو، نفت چاک،کل بزان، گله گردنک، وکلاچبند گذشته به قله چالون بزرگ متصل می شود. جناح های شرقی و غربی و شمالی قله باشیب های تند صخره ای سنگلاخی محصور می باشند.
وجه تسمه: قرن ها پیش ، آخرین سکنه این آبادی به دلیل برف و سرمای شدید، به سواحل خزری(شهرستان عباس آباد) کوچ کرده اند که نام پسنده را بر آبادی جدید خود نهاده اند (پسند علیا-پسند سلفی) و تا به امروز در آن محل سکونت دارند.

شهرهای نزدیک :
شهرستان کلارشت
چالوس
رودبارک

رشته کوه:
البرز مرکزی
منطقه ونداربِن

مسیرهای صعود:
کرج – جاده چالوس – کلاردشت – قرارگاه ونداربن فدراسیون
برای دستیابی به این قله زیبا وبرج مانند می باید از راه رودبارک به ونداربُن استفاده کرد. از این نقطه ییلاقی زیباکه زمان هایی دور نقطه اسکان روانشاد مرحوم درویش میرزا آقانامی بوده است صعود را آغاز می کنیم. یال شرقی قله دارای برج های صخره ای بزرگی است که مانع اصلی برای یک صعود راحت به حساب ما آید وشناخت کافی از سنگ نوردی را الزامی می کنند. اما یال شمال شرقی آن موسوم به یال درختی در بالای ونداربن مسیر نسبتاً ساده تری است. ازونداربُن بر روی یال درختی که با شیب تندی توأم است ارتفاع گرفته در نوک یال به یک قله فرعی به نام کندلکوم به ارتفاع ۳۵۴۰ متر می رسیم. از اینجا مسیر را به سمت تیغه های اصلی در سمت جنوب تغیرجهت داده با صعود ازمیان آنها و مقدار کمی درگیری با سنگ به ارتفاع ۳۸۰۰ متر پا می گذاریم. دراین مسیر بایددو قله فرعی راصعودکنیم. درحالی که نما کُرماکوه رادر پشت سر ویال سترگ سیاه کمان را درسمت غرب داریم. با عبور از میان تیغه های سنگلاخی به قله پسندکوه به ارتفاع ۴۰۰۰ متر نزدیک می شویم. بر روی نقشه ها توپوگرافی ارتفاع پسند کوه ۳۸۷۰ مترثبت شده است در حالی که ارتفاع سنج های ما اعداد بالاتری را نشان می دهد. به علاوه از اینجا به وصوح پیداست که ما بلندتر از کفی مسطح لبه یخچال سرچال قرار داریم. بنابراین ارتفاع ما باید بیشتر از این ها باشد. به هرحال بادیداری ازنفت چاک وقله گردُه مانندکلاچبند و دره زیبای قله اَبیدر در قسمت شرقی مان از مسیر صعود شده با دقت کافی به ونداربُن بازمی گردیم.

ارتفاع قله:
3820 متر
عوارض طبیعی موجود:
گردنه مارشنو
طول مسیر:
12 کیلومتر
زمان  مناسب برای صعود به قله:
12 ساعت
وضع آب و هوای منطقه:
بستگی به فصل
بهترین فصل صعود به قله:
تیر ماه
یخچال ها:
وجود برف چال و لکه برف هایی در برخی از جاهای مسیر صعود
چالش های موجود در مسیر:
جزو کوهنوردی های سنگین می باشد.
مسیر ریزشی است.
استفاده از کلاه کاسک
شیب زیاد تا 60 درجه
وضعیت زمستان قله: بواسط وجود تیغه های سنگی و شیب بیش ازحد مسیر احتمال ریزش بهمن در امتداد یال درختی و اطراف آن وجود دارد. صعود زمستانی به این قله با توجه به مشکلات آن بیش از سه روز زمان می خواهد. همچنین زمستان های سخت منطقه و شرایط سخت قله، صعود بدان را با مسائل گوناگون روبه رو می سازد.

آبشارها و چشمه های مسیر:
در دره ابتدای مسیر دسترسی به آب رودخانه داخل دره وجود دارد (البته این آب آشامیدنی نیست) و در باقی طول مسیر صعود و فرود دسترسی به آب وجود ندارد.
رودخانه سرد آبرورد
رودخانه نفت چاک (نفت چال)

جان پناه ها و محل های تامین آب:
جانپناه سرچال
برای ماندن می توان در زیر قله پسندکوه و روی گردنه مارشنو چادر زد.

پوشش گیاهی منطقه:
تا پناهگاه سرچال پوشش گیاهی اسنپ و سرسبز است.
پوشش جانوری منطقه:
پرندگان و خزندگان کوچک
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر: 

متن نظر: 

کد امنیتی:  

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : [email protected]    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   [email protected]