جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله قله فرعی

مشاهده وضعیت هوای قله قله فرعی در هفت روز آینده
رشته کوه زاگرس از سه کوهستان مهم به نام‌های اشتران‌کوه، زردکوه و دنا تشکیل شده است. زرد کوه بختیاری با حداکثر ارتفاع بیش از ۴۲۰۰ متر دومین کوه زاگرس از نظر ارتفاع پس از دنا است. عمده کوهستان زردکوه از شمال در استان چهارمحال‌وبختیاری واقع شده و از جنوب به مناطق گرمسیر مسجدسلیمان در استان خوزستان می‌رسد .از قلل زیبا و معروف آن می‌توان به شاه شهیدان، زرده، دوزرده،قله فرعی، هفت‌تنان، کلونچی اشاره کرد.
پس از صعود قله چال میشان برای حرکت به سمت ‌قله‌ زرده‌ و دوزرده‌، یال خط فراز (خط الراس) اصلی را در راستای جنوب غربی ادامه می دهیم.نخست چندین متر فرود رفته و مسیر از زیر صخره های خط فراز گذر کرده و دوباره به خط راس می رسد و سپس با بالاروی از یک شیب به نسبت تند و چند پیچ و خم کوچک از بین صخره ها ابتدا به قله زرده و سپس به قله دوزرده می رود.در اینجا بیشترقلل‌ زردکوه‌ نمایان‌ است‌ . در سمت‌ شمال‌ غرب‌ چشم انداز قله‌ های‌ آب‌ سفید ، هفت‌تنان‌ و سیردان‌ و در سمت‌ جنوب‌ شرق‌کلونچی‌ ، شاه‌ شهیدان‌ و قلل‌ جنوب‌ شرق خودنمایی‌ می‌ کنند . به طور متوسط ‌زمان حرکت از قله‌ چال‌ میشان‌ به‌ قله‌ دو زرده‌ حدود 30 تا 45 دقیقه است. ارتفاع‌این‌ قله‌ حدود 4000 متر است‌ . دره‌ سر سبز بازفت‌ با امتداد شمال‌ غرب‌ - جنوب‌ شرق‌ از سمت‌ جنوب این‌ قله‌ قابل‌ مشاهده‌است‌. در سمت‌ غرب‌ این‌ قله‌ پرتگاه‌ بلندی‌ قرار دارد که‌ در پایین‌ آن‌ یخچال‌ بزرگی‌ از یخهای بلوری‌ شکل‌ گرفته‌ است‌ . این قله بعد از قله دوزرده و شاه شهیدان واقع شده است.

شهرهای نزدیک :
شهرکرد
اصفهان

رشته کوه:
زاگرس
مسیرهای صعود:
مسیرهای صعود از شمال و شمال شرقی بهتر است و دامنه‌های غربی را دیواره‌ها و دره‌های عمیق فرا گرفته و از یخچال ایلوک در دامنه شمالی هفت تنان و خرسان در دامنه کلونچین را می‌توان نام برد.

ارتفاع قله:
3863 متر
عوارض طبیعی موجود:
دره کول خدنگ ، جنگلهای بلوط و دریاچه کوهرنگ
طول مسیر:
20 کیلومتر
زمان  مناسب برای صعود به قله:
یک . نیم روز
وضع آب و هوای منطقه:
بستگی به فصل سال دارد.
وزش با، برف و کولاک در فصول سرد سال

بهترین فصل صعود به قله:
از اواخر بهار تا اوایل تابستان
یخچال ها:
ایل بیگ، پورسونان، کوله خدنگ و خرسان
یخچالهای سرسخت زردکوه به سمت دره کلونچین






چالش های موجود در مسیر:
به دلیل سقوط بهمن و سردی فوق‌العاده در زمستان صعود این قلل دشوار و تا حدی خطرناک است.
صعود به این قله در زمستان یکی از فنی ترین و سخترین برنامه ها است و می طلبد کوهنوردان از آمادگی لازم ، امکانات و تجهیزات کافی برای صعود برخوردار باشند

آبشارها و چشمه های مسیر:
وجود چشمه های آب زیرزمینی
جان پناه ها و محل های تامین آب:
نبود اب و چشمه در جان پناه است و تنها راه رفع نیاز،استفاده از یخچال های اطراف است که به فراخور زمان صعود میزان ان متفاوت است.
یک مسیر ادامه ی قله ی زرده است. مسیر دارای گرده می باشد و توانایی دست به سنگ شدن همنوردان باید مد نظر قرار داده شود.
مسیر دیگر به این صورت است که باید از یال سمت چپ ارتفاع کم کرده، یخچال ها را تراورس کرده، گرده را دور بزنیم و سپس به سمت قله برویم. این مسیر نیز دست به سنگ مختصری دارد اما ساده است و تمامی همنوردان به راحتی ازین قسمت گذر کرد.

پوشش گیاهی منطقه:
پوشش گیاهی: انواع گون، کنگر، آویشن، مرزن جوش و دیگر گیاهان دارویی
پوشش جانوری منطقه:
گوناگونی جانوری گرگ، خرس، خرگوش، کل، بز کوهی، پرستو، بلبل کمری، گنجشک و …
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com