جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله سینه زا

مشاهده وضعیت هوای قله سینه زا در هفت روز آینده
یکی از قلل سرسخت البرز مرکزی، قله سینه زا است که در بخش شرقی خط‌الراس پالون‌گردن واقع شده است که شامل قله های پالون گردن، آرش بزان، سینه زا، میش چالک، سودر و لور است.
بیشتر کسانی که این قله را صعود کرده‌اند کسانی هستند که به صورت خط‌الراسی از خلنو و پالون‌گردن عازم چپکرو و دو خواهرون بوده اند و بالعکس. این قله از غرب به قله‌های آرش بزان و پالون گردن، خلنو به صورت خط‌الراسی و از جنوب به قلل خاتون بارگاه، خرسنگ شرقی و غربی و از شمال به دره بطاهرکلا مشرف است.این منطقه به منطقه گرمابدر معروف است.

شهرهای نزدیک :
شهر لواسان
فشم
شهرستان شمیرانات

رشته کوه:
البرز مرکزی
مسیرهای صعود:
مسیر اول: از طریق منطقه لواسان بزرگ (گردنه ایرا) می‌باشد. این مسیر از روستای ایرا تا پاسگاه محیط بانی قوشخانه (ورودی جنوبی پارک ملی لار) امتداد می‌یابد. روستای ایرا، به وسیله راه آسفالته، از یک سو با شهر رودهن و از یک سو با جاجرود (از مسیر سد لتیان) و از دو مسیر دیگر به شهر لواسان مرتبط است. رسیدن به روستای ایرا پس از خروج از لواسان با عبور از برگ جهان و نیکنام ده یا از مسیرجاجرود با عبور از کنار سد لتیان و گذر از رسنان و چهارباغ از روستای کلان به سادگی میسر می‌شود.
مسیر دوم: از جاده هراز در داخل روستای پلور منشعب می‌شود. این مسیر از سه راهی پلور تا پست ورودی پاسگاه محیط بانی دلیچای (ورودی شرقی پارک ملی لار) امتداد یافته و دسترسی به پارک ملی لار را از طریق جاده آسفالته، ممکن می‌سازد.
مسیر سوم: از طریق روستای گرمابدر شهرستان شمیرانات در نزدیکی فشم است که به غرب پارک ملی لار دسترسی دارد و بیشتر مورد استفاده دامداران بومی و عشایر قرار می‌گرفته‌است. عبور از این مسیر نیاز به اخذ مجوز از پاسگاه شکاربانی گرمابدر دارد.

ارتفاع قله:
3873 متر
عوارض طبیعی موجود:
دشت لار :
دشت لار یا لار در کوهپایه قله دماوند واقع شده که در تقسیمات کشوری بخش شمالی و شمال شرقی آن در بخش لاریجان شهرستان آمل استان مازندران و بخش جنوبی و جنوب غربی آن در لواسانات شهرستان شمیران استان تهران قرار دارد. دشت لار از شمال به کوه‌های شهرستان نور مازندران از شرق و شمال شرق به کوه دماوند، از جنوب شرق به ایرا، شهرستان دماوند و پلور مازندران از جنوب به افجه و امامه و لواسان بزرگ و از غرب به خاتون بارگاه و گرمابدر کشیده شده‌است. عنوان دشت لار در سال ۵۴ به عنوان پارک ملی لار تبدیل شد. وسعت لار در حدود ۷۳۵۰۰ هکتار است. از سال ۶۱ طبق مصوبه شورای عالی حفاظت محیط زیست به عنوان منطقه حفاظت شده اداره می‌شود و از سال ۷۰ بعضی از مناطق آن برای شکار و تیراندازی ممنوع اعلام شد. مختصات منطقه حفاظت شده لار ۵۴ °۳۵ عرض شمالی و ۳۳ °۵۱ طول شرقی است.
کوه لار در همسایگی خاوری این دشت، بخشی از ارتفاعات البرز مرکزی است. رشته شمالی پس از تشکیل گردنه کهو (سفیدآب) در شمال قریه گرمابدر از توابع رودبار قصران به دو رشته شمال غربی و جنوب شرقی منشعب می‌شود که بخش شمال غربی آن با تشکیل قلل تخت خرس و سه سنگ، در جهت غرب امتداد می‌یابد و قله عظیم دماوند را پدید می‌آورد. بخش جنوب شرقی آن نیز پس از امتداد در دشت لار، قلل معروف هفت‌سران را به وجود می‌آورد. بخش جنوبی این کوه‌ها که همان خط الرأس اصلی است، در جنوب دشت لار امتداد دارد و پس از تشکیل قلل مهرچال، آتشکده، ریزان، سیاه چال و ماز در جهت شمال شرقی به کوه‌های خنسک و شادکوه متصل می‌شود.

طول مسیر:
40 کیلومتر (صعود و فرود جمعا)
زمان  مناسب برای صعود به قله:
15 ساعت
وضع آب و هوای منطقه:
بستگی به فصل
بهترین فصل صعود به قله:
خرداد ماه با در نظر گرفتن وضعیت هوا تا اوایل تیرماه
یخچال ها:
وجود برفچال و لکه های برفی در برخی از جاهای مسیر صعود
چالش های موجود در مسیر:
وضعیت آنتن دهی : فقط از ابتدای گردنه خاتون بارگاه تا 200 متر پایین‌تر از گردنه به سمت گرمابدر و روی قله سینه‌زا آنتن‌دهی دارد و بقیه مسیر فاقد آنتن دهی است.
مسیر صعود چندین صعود و فرود داشت و از نیمه راه دست به سنگ داشت و باید از بین دهلیزها مسیر را طی می‌کردیم. پس از صعود و فرودها و دست به سنگ‌ها مسیر خط الراسی می‌شد. از اینجای مسیر، مسیر صعود ساده‌تر می‌شود.

آبشارها و چشمه های مسیر:
: از دشت لار تا ابتدای دره سودر اما بعد از شروع صعود از ابتدای دره سودر چشمه آب وجود ندارد
رود لار پس از سد لار در پلور به هراز می‌پیوندد. بخشی از آب سد لار از راه تونل آب برکلان به تهران فرستاده می‌شود.

جان پناه ها و محل های تامین آب:
ابتدای دره سودر محلی برای استراحت و ماندن وجود دارد.
پوشش گیاهی منطقه:
وجود گل های لاله و سایر گیاهان کوچک در طول مسیر صعود
پوشش جانوری منطقه:
پرندگان و خزندگان کوچک
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر: 

متن نظر: 

کد امنیتی:  

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com