جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله حوی خانی(شاهو)

مشاهده وضعیت هوای قله حوی خانی(شاهو) در هفت روز آینده
قله شاهو نام کوهستانی در شمال غرب استان کرمانشاه و جنوب استان کردستان بلندترین قله این کوهستان به زبان کردی حەوێ خانی نام دارد که در شمال شرقی دهستان شمشیر به ارتفاع۳۳۹۰متر واقع گردیده است. این رشته کوه از شرق سلیمانیه تا شمال شهر روانسر امتداد یافته‌است. ازدیگر قلل این رشته کوه زاولی ۳۲۰۵، پیرخدر۳۰۹۰ نور ۳۱۱۰ تخت ۲۹۵۰ را می‌توان نام برد. رشته کوه شاهو بخشی از رشته کوه‌های زاگرس بوده و در مرز دو استان کردستان و استان کرمانشاه و نزدیک به رودخانه سیروان قرار دارد. کوهستان شاهو به طول حدود ۲۵ کیلومتر به شکل شمال غربی – جنوب شرقی در مرز دو استان کرد نشین کشور یعنی کرمانشاه و کردستان قرار گرفته است.
این کوه را می توان بلندترین چکاد استان کرمانشاه و همچنین استان های هم جوار خود یعنی کردستان و ایلام نیز قلمداد کرد.
شاهو جزئی از رشته کوه عظیم زاگرس می باشد که به دلیل ساختار آهکی ، دارای بستری صخره ای و سنگی‌ست .
این کوهستان زیبا و کمتر پا خورده دارای طبیعتی بکر و منحصر به فرد است .
وجه تسمیه : شا ” در بعضی گویش‌های کردی به معنی دیدن و تماشا کردن است. و ” هو ” برای توصیف صفاتی همچون بلند ،طولانی، دور و دراز و … به کار می‌رود.

شهرهای نزدیک :
استان کرمانشاه -نوکان
کردستان و ایلام
شهر روانسر

رشته کوه:
زاگرس
مسیرهای صعود:
مسیر غربی با شروع از روستای شمشیر یا تازه آباد که مسیر رایج و کوتاه صعود است.
مسیر شرقی با شروع از روستای پالنگان یا روستای دیوزناو که به علت مسافت زیاد با شیب کمتری همراه است و در نهایت مسیر خط الراسی که مسیر طولانی است و در راه صعود ییلاقات روستای دیوزناو نمای جالب توجه و زیبایی به کوهستان شاهو داده اند؛
و همچنین مسیر شهر پاوه به سمت قله زاولی و منطقه زیبا و برف گیر پیاز دول

ارتفاع قله:
3490 متر
عوارض طبیعی موجود:
این کوهستان به دلیل آهکی بودن دارای حفره ها و غارهای فراوانی‌ست که مشهورترین آن غار آبی (افقی)غوری قلعه است که گویا پرآب ترین غار کشور محسوب می شود.
این کوه از سنگ‌های آهکی تشکیل یافته و کارستی می‌باشد به همین دلیل حفره و غارهای زیادی بر اثر انحلال همین مواد آهکی در آن به وجود آمده است که غار قوری قلعه و کاوات نمونه‌هایی از آن‌ها می‌باشد.
غار قوری قلعه

طول مسیر:
20 کیلومتر
زمان  مناسب برای صعود به قله:
یک روز
وضع آب و هوای منطقه:
بستگی به فصل
بهترین فصل صعود به قله:
فصل بهار
یخچال ها:
وجود برف در داخل دره و با نزدیک شدن به سر قله
چالش های موجود در مسیر:
باید در ابتدای صعود آب به همراه داشت.
شیب سرسبز دامنه جنوبی قله شاهو در ابتدای قیف پرشیب و صخره ای و سنگلاخی

آبشارها و چشمه های مسیر:
رودخانه سیروان
چشمه خروشان زیر جاده
و رودخانه های فصلی کوچک

جان پناه ها و محل های تامین آب:
غار کوچکی که نام جانپناه بر آن نهاده بودند و غیرقابل سکونت بود،
پوشش گیاهی منطقه:
چنور، بوژانه، هلاله برم، قه‌قڵه‌بازی، وه‌رکه‌مه‌ر، به‌رزه ڵنگ، از گیاهان خوراکی آویشن کوهی، پیاز، تره، کنگر، پیچک، غاز، قارچ، شنگ، سووره‌بنه، گه‌وڵه، پیژۆکی، قاڵاوقن، هاله‌کوک، که‌دارای غده‌ای مانند سیب زمینی یا شلغم شیرازی بوده، نینۆر (گنۆر) که شباهت به ریواس داشته و غیره اشاره کرد. برخی از این گیاهان علوفه‌ای برخی خوراکی برخی معطر و خوشبو و تعدادی سمی و تعدادی نیز دارای خواص درمانی هستند و پوشش گیاهی آن از لحاظ درختان (شرو، کیکف) و درختچه‌های به نام‌های بادام کوهی یا به‌زبان اورامی چغاله، ته‌نگه‌ز، گون از انواع متفاوت منیژه که از آن کتیرای با کیفیت عالی برداشت می‌شود. زالزالک، و برالوک یا آلبالوی وحشی که در اواسط تابستان میوه آن به رنگ‌های سیاه و قرمز و زرد و نارنجی بوده و از لحاظ درمانی هسته آن ضد انگل آسکاریس می‌باشد.
پوشش جانوری منطقه:
خرس، روباه، شغال، گرگ و پلنگ خرگوش و بز کوهی که بنا به علت شکار بی‌رویه نزدیک به انقراض بوده، و از پرندگان کبک و تیهو، از جمله جانوران موجود در شاهو هستند.
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com