جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله اورین

مشاهده وضعیت هوای قله اورین در هفت روز آینده
قله اورین در فاصله ۳۵ کیلومتری غرب شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی بین دشت الند و دره قطور مشرف بر جلگه خوی واقع گردیده است. این کوه در عرف محلی به نامهای ذکی داغ و ملامحمد داغ نیز معروف است و در ۱۵ کیلومتری مرز ایران و ترکیه واقع شده است. این کوه از طرف مشرق به شهرستان خوی منتهی می شود و جاده آسفالت تا روستای پسک ادامه داشته که از آنجا به بعد جاده خاکی بوده ولی تا روستای بدلان و حصار ماشین رو است.روستای بدلان آخرین روستای ماشین رو است. اهالی روستای بدلان ترک زبان و روستای حصار کرد زبان می باشند. ــ پناهگاه خانه کوه اورین در روستای حصار قرار داردو گنجایش آن حدود ۷۰ تا ۸۰ نفر است و برق دار می باشد. ــ در صعود به کوه اورین مشکل درگیری با سنگ و صخره وجود نداشته و صعود به سهولت انجام می پذیرد.
موقعیت تاریخی جغرافیایی
گویند که این کوه منتهی الیه غربی قشون شاه اسماعیل در جنگ چالدران بود؛ و جنگ چالدران از آن به این طرف تر صورت نگرفت. بعد از کوه آرارات، این کوه بلندترین کوه این منطقه محسوب می‌شود. از وجود برخی چشمه‌های آب گرم در دامنه این کوه، و سنگ‌های گدازه بیرونی اطراف کوه، کاملاً واضح است که این کوه آتش فشانی خاموش است که هنوز درون گدازه‌هایی در آن در حال فعالیت جزئی هستند. این کوه از زیبایی و وقار خاصی برخوردار است؛ که دور نمایی بسیار زیبا داشته و از کیلومترها دور نماد شهر خوی است. بیش از نود درصد ابرهای باران زا، بویژه در فصل بهار از پشت کوه اورین پدیدار می‌شوند؛ و تا میانه تابستان همیشه برف‌های قله آن، این کوه را در چشم مردم شهرش روسفید و سر بلند می‌کند. این کوه آخرین کوه مرتفع مرز ایران با کشور ترکیه است که ۱۵ کیلومتر با مرز فاصله داشته و از شهر بندری بند ماهی در شرق دریاچه وان ترکیه، نیز به همین زیبایی قابل دیدن است. این کوه بین دشت الند و دره قطور قرار دارد؛ که از ۲ قله اورین کوچک ۳۴۱۷ متر و اورین بزرگ۳۷۰۲ متر تشکیل شده‌است. اورین کوچک به حالت تپه ماهور است اما اورین بزرگ حالت قله‌ای و نماد زیبا تری دارد. فاصله بین اورین کوچک و بزرگ دو کیلومتر است. طبق اندازه‌گیری دقیق فدراسیون کوهنوردی ایران ارتفاع دقیق کوه اورین خوی بام استان آذربایجان غربی ۳۷۰۲متر می‌باشد تعویض و اصلاح تابلوی این کوه در مورخ ۱۳۹۶/۷/۲۱در آستانه هفته تربیت بدنی و روز کوهنورد توسط گروه کوهنوردی جهان پهلوان پوریای ولی و همراهی رئیس محترم هیئت کوهنوردی شهرستان خوی برراس این قله نصب گردید کوه اورین قبلاً با ارتفاع ۳۶۵۰متر به بیست و یکمین کوه ایران معروف بود که با این تلاشها به جایگاه واقعی خود بازگشت اکنون نام این کوه در طرح سیمرغ کوه‌های ایران در جایگاه هیجدهم سرافشانی می‌کند.
وجه تسمیه : بیش از نود درصد ابرهای باران زا، بویژه در فصل بهار از پشت کوه اورین پدیدار می‌شوند؛ به همین دلیل به زبان محلی اَورین به معنای ابری نام گرفته است.

شهرهای نزدیک :
استان آذربایجان غربی شهرستان خوی
رشته کوه:
کوه های آذربایجان غربی
مسیرهای صعود:

• مسیر اول
در این مسیر که در سمت شرق قله قرار دارد، از طریق روستای حصار است. پس از این روستا یه دشت حصار می‌رسیم. پس از پشت سر گذاشتن ایم دشت به آبگیر گللر می‌رسید که بعد از این آبگیر به قله اورین خواهید رسید.
• مسیر دوم
این مسیر را از سمت غربی قله اورین به شما معرفی می‌کنیم. در این راه باید خود را به روستای شریف آباد برستانید. از این روستا می‌توانید از سمت یال غربی به قله برسید.
• مسیر سوم
این مسیر جنوبی قله اورین است که از یال جنوبی قله شما را به صعود کوه می‌رساند. در این مسیر باید به روستای گوگرد آمده و از آنجا به سمت قله رهسپار شوید
• مسیر چهارم
مسیری که قرار است به شما معرفی شود از سمت یال شمالی قله است. در این مسیر روستای کوچک مقصد شما خواهد بود که از ان به قله اورین می‌رسید.

ارتفاع قله:
3702 متر
عوارض طبیعی موجود:
مسیر پیچ تند و سنگلاخی به نام گچی قیران(بز کشنده) وجود دارد، که صعب العبورترین پیچ مسیر است.
طول مسیر:
حدودا 15 کیلومتر
زمان  مناسب برای صعود به قله:
9 ساعت
وضع آب و هوای منطقه:
بستگی به فصل
بهترین فصل صعود به قله:
اواخر فصل بهار
یخچال ها:
اورین سرسفید تا اواسط فصل تابستان بر روی قله برف دارد و هوای دامنه های آن معتدل و مطبوع است.
چالش های موجود در مسیر:
در برنامه صعود اورین نباید فراموش کنید گرفتن مجوز از هیئت کوهنوردان شهرستان خوی است.
مسیر پیچ تند و سنگلاخی به نام گچی قیران(بز کشنده) وجود دارد، که صعب العبورترین پیچ مسیر است.

آبشارها و چشمه های مسیر:
تا ارتفاع حدود ۲۸۰۰ متری چشمه ها وجویبارهای فراوانی دارد
جان پناه ها و محل های تامین آب:
پناهگاه اورین
پوشش گیاهی منطقه:
چمن زار طبیعی – خار- تیزک- گلهای وحشی رنگارنگ
پوشش جانوری منطقه:
پرندگان و خزندگان کوچک
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
ارتفاع
نوشته شده توسط  بهزاد
 
بعد از اورین قله چیغی دره که در شمال غرب پیرانشهر و مرز ایران و عراق قرار گرفته است ۳۶۱۱ متر ارتفاع دارد. همچنین قله چال در منطقه ترگور ارومیه با ۳۶۰۹ متر سه قله بلند این استان هستند که بالای ۳۶۰۰ متر ارتفاع دارند. شهیدان با ۳۵۸۸، بُزمِرگه سیر(بلندترین قله کوهستان قندیل) ۳۵۸۳، سیاه کوه ۳۴۹۷، بوزسینه(بزسینا) ۳۴۷۵، هاراویل(اَرَویل) در مرز سلماس و ترکیه ۳۴۶۲ ، دالامپر ۳۴۵۲ و سپی ریز با ۳۳۸۵ متر مشهورترین و بلندترین کوهستانهای این استان بشمار میروند. تمام ارتفاع قله ها از روی نقشه های سازمان نقشه برداری نوشته شده که دقیق ترین منابع موجود در کشور میباشند. مراجعه شود به کتاب کوههای آذربایجان نوشته بهزاد زادغلامحسین
ارتفاع
نوشته شده توسط  بهزاد
 
ارتفاع دقیق اورین طبق نقشه های پوششی مقیاس ۱.۲۵۰۰۰ سازمان نقشه برداری کشوری ۳۶۲۳ متر میباشد؛ در تماسی که با مسئول آن زمان هیات خوی داشتم گفتند که کاغد آ ۴ که طرح سیمرغ را بصورت جدول بندی و ارتفاع قله ها را روی آن نوشته بود و اورین را ۳۷۰۲ متر ذکر کرده اند؛ گفتند ماهم همان ارتفاع را نوشتیم، هیچ اندازه گیری دقیقی انجام نشده است. بنده سال قبل با جی پی اس گارمین کالیبره شده یک و نیم ساعت روی قله نشستم و ۳۶۲۴ متر اندازه گرفتم که تنها یک متر اختلاف با نقشه داشتم. همچنین این قله در نقشه های توپوگرافی نیروهای مسلح ۳۶۲۲ متر ارتفاع دارد. و ذاتا قله ای با ۳۷۰۲ متر ارتفاع در استان آ.غربی وجود ندارد.
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com