جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله نر کوه

مشاهده وضعیت هوای قله نر کوه در هفت روز آینده
کوه تفتان دارای 4 قله به شرخ زیر است:
قله شمالی که مرتع تر می باشد و به نام کوه زیارت معروف است.
قله جنوبی که کوتاه تر و آتشفشانی است مادر کوه نامیده می شود.
قله شمال شرقی که صبح کوه نام دارد.
قله ای که در مغرب مادر کوه قرار گرفته نرکوه نامیده می شود.
نرکوه با ۳۰۱۲ متر ارتفاع از سطح دریا در ۵ کیلومتری جنوب جوزم از توابع شهربابک در استان کرمان قرار دارد. این کوه منفرد که جاده ی ترانزیتی شمال – جنوب از کنار آن عبور می کند از دوردست به زیبایی خودنمایی می کند. دور تا دور کوه با واریزه های دامنه ای پوشیده شده است که حاصل فرسایش کوه در طول زمان است. در دامنه ی خاوری جریان واریزه ای از بالا تا پایین دامنه شکل گرفته است. علت بلندی قابل توجه این کوه نسبت به اطراف، جنس توده ی داسیتی – آندزیتی آن است. در راستای شمال شمال باختر نیز برونزدهای دیگری از توده های داسیتی – آندزیتی در یک راستا دیده می شوند که ارتفاع و استحکام “نرکوه” را ندارند. در بخش خاوری پهنه ای از توف های تراکی بازالتی و تراکی آندزیتی و جریان های گدازه ائوسن و در بخش باختری آگلومراهای آندزیتی نئوژن این کوه را احاطه کرده اند. دایک ها و نفوذی های متعددی هم در سنگ های اطراف نفوذ کرده اند که نشان از رژیم کششی منطقه در زمان تشکیل آنها بوده است. این کوه در بلوک یزد در پهنه ساختاری رسوبی ایران مرکزی قرار می گیرد.
قدیمترین دهانة آتشفشانی و دهانه فعال جدید بر روی نرکوه قرار دارد.

شهرهای نزدیک :
زاهدان دهستان کوشه روستای خم چین
زاهدان شهر خاش

رشته کوه:
جزو قلل منفرد به حساب می آید.
مسیرهای صعود:
1-مسیر پناهگاه در جبهه غربی
2-روستای ترشاب از سمت شرقی
3-روستای تمین در شمال
4-دو راهی سنگان و روستای خنجک در شمال شرقی
مناسبترین مسیر برای صعود کوهنوردان به تفتان از ده‌کوچک کوهستان کوشه است. از آنجا می‌توان مسیر را در امتداد رودخانه کوچک به سمت شمال ادامه داد و با عبور از کنار برج سنگی عظیم "پیر بی‌بکر" خود را به بند گلو رساند.
گروههای کوهنورد شب را در این مکان مجهز و آماده بسر می‌برند و روز بعد از طریق دره ترش‌آب و عبور از سینه کش تند زیر قله تفتان خود را به گردنه، در حد فاصل نرکوه و ماده‌کوه می‌رسانند.
مسیر تنگ گلو سنگ های ریزشی فراوانی دارد و در بعضی از نقاط درگیری مختصری با سنگ های مسیر نیاز است.

ارتفاع قله:
3914 متر
عوارض طبیعی موجود:
در قلل کوه تفتان سه دریاچه وجود دارد که به دریاسر معروف اند دو دریاچه در قسمت شمال واقع اند که عمق آن ها کم و اغلب دارای آب گورا می باشند و دیگری نسبتا بزرگ تر است دارای آب شور دایمی است.
در پیرامون کوه تفتان دره های متعددی است که آب های قسمت شمال و شرق آن به صورت به صورت رودخانه لادیز و گزد به رود میرجاوه که در اامتداد تالاب یا تلخ آب است می ریزد.

طول مسیر:
15 کیلومتر
زمان  مناسب برای صعود به قله:
2 روز
وضع آب و هوای منطقه:
در فصل زمستان احتمال وزش بادهای سهمگین در این منطقه وجود دارد.
بهترین فصل صعود به قله:
فصل بهار
یخچال ها:
کمی برف در ارتفاعات
چالش های موجود در مسیر:
در فصل زمستان احتمال وزش بادهای سهمگین در این منطقه وجود دارد.
قدیمی ترین دهانه آتشفشان کوه تفتان است که در شمال غربی قله ورودی« نرکوه» قرار دارد آثار آن در حال حاضر به صورت پستی و بلندیهایی مشاهده می شود.
چشمه های آب چند رنگی بود که با رنگهای زرد ، حنایی و سفید از زمین جوشش میکردند وحتی در بعضی از جاها این چشمه های چند رنگ در کنار هم از زمین بیرون میزدند.
در بلوچستان کوهنوردی از کارهای مشکل است و کوه مستور از خاکستر سفیدی ست که از دور برنگ برف شباهت دارد و از همین روی اشخاص تصور می کنند که این کوه دائما پوشیده از برف است.

آبشارها و چشمه های مسیر:
در قلل کوه تفتان سه دریاچه وجود دارد که به دریاسر معروف اند دو دریاچه در قسمت شمال واقع اند که عمق آن ها کم و اغلب دارای آب گورا می باشند و دیگری نسبتا بزرگ تر است دارای آب شور دایمی است.
در پیرامون کوه تفتان دره های متعددی است که آب های قسمت شمال و شرق آن به صورت به صورت رودخانه لادیز و گزد به رود میرجاوه که در اامتداد تالاب یا تلخ آب است می ریزد و ب دره های جنوبی کوه تفتان داخل دره خاش سرازیر می شود. به سبب ارتفاع بسیار و دره‌های پرآبی که این کوه در آن منطقة گرم و سوزان دارد، در فصل تابستان ییلاق مردم طایفة ریگی و دیگر عشایر بلوچ ساکن پیرامون شهرستان خاش است.

جان پناه ها و محل های تامین آب:
آب این دره دارای املاح گوگردی است و قابل استفاده نمی باشد بنابراین باید از چشمه ای موسوم به خوش که در نزدیکی تنگ گلو قرار دارد و دارای آب سالمی است استفاده نمایند.
پناهگاه تازه ساز تفتان هنوز نیمه کاره است ودر اطراف هردو کوه چشمه های آب معدنی بسیاری یافت می شود.
پناهگاه دره گل
پناهگاه صُبح در ارتفاع ۳۲۰۰
در کنار پناهگاه چشمه آب گرمی قرار دارد. در ابتدای مسیر و در کنار اردوگاه دره گل نیز چشمه آب آشامیدنی وجود دارد. آب رودخانه حاوی گوگرد و املاح دیگر است و آشامیدن آن برای سلامتی مضراست.

پوشش گیاهی منطقه:
بنه یا پسته کوهی، بادام کوهی، پونه وحشی، ارژن، سیاه چوب، گز، تاگز
قسمت عمده ای از جنگلهای منطقة بلوچستان در اطراف این کوه قرار دارد و به سبب هوای معتدل ، دامنه های تفتان دارای درختان هلو و زردآلو و انار است . رستنیهای دامنة آن مشتمل است بر دِرمَنِه و بومادران و کلپوره که کاربرد دارویی دارند.

پوشش جانوری منطقه:
روباه، شغال، گرگ، خرگوش و کبک
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر: 

متن نظر: 

کد امنیتی:  

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com