جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله نرگس

مشاهده وضعیت هوای قله نرگس در هفت روز آینده
قلل نرگس‌ها برفراز روستای مرتفع پیچ‌بن و شمال‌شرقی الموت قرار دارند. نرگس‌ها بر روی خط‌الراسی قرار گرفته‌اند که از یک سو به قله سیالان و از سوی دیگر به گردنه هزارچم می‌رسد. قله نرگس ۳ با ارتفاع ۳۶۵۰ متر کوتاه‌ترین و قله نرگس ۱ با ارتفاع ۳۷۱۰ بلندترین قله سه‌گانه نرگس‌ها هستند.
پس از طی مسیر شهرهای کرج، آبیک، در 20 کیلومتر مانده به شهر قزوین از اتوبان به سمت شمال تغییر مسیر داده و داخل جاده ای در حال احداث می شویم.‌ (در ابتدای این جاده تابلویی نصب شده که جاده بسته است و علامت ورود ممنوع دارد). راننده که از اهالی بومی منطقه الموت هست اعلام می کند از مسیر انحرافی به الموت وارد شده و حدود 2 ساعت صرفه جویی در وقت خواهیم داشت.
این مسیرحدود 10 کیلومتر ابتدایی آسفالت بوده و سپس در حال زیر سازی توسط ماشین آلات سنگین راه سازی است . لازم به ذکر است کمال احتیاط و سرعت مطمئن را باید در جاده اجرا کرد. با احتیاط کامل مسیر را ادامه داده و در بالاترین نقطه راه که گردنه ایی هست می رسیم ، در سمت چپ جاده ای خاکی است که از راه اصلی جدا شده و در کنار این جاده تابلویی سفید رنگ نصب شده و راه چاله و زردچین را با خطی نازیبا نگارش شده است و علامت گذاری شده است. وارد جاده شده و از روستاهای چاله، زردچین و اکبر آباد عبور کرده و به رودخانه ایی برمی خوریم که انتهای آن از سمت شرق به دره طالقان متصل می شود.
در سمت چپ (غرب) این جاده آسفالت پلی قرار دارد که پس از عبور از آن، در سمت چپ(غرب) تونلی تازه تاسیس مشاهده می شود. با عبور از تونل که در این تاریخ فاقد روشنایی است به دره الموت متصل می شود.
البته لازم به ذکر است که این مسیر انحرافی در این زمان هرگز توصیه نمی شود. زیرا هم اکنون فاقد شانه های خاکی و گارد ریل و دیگر علایم راهنمایی و رانندگی است . ولی درآینده ایی نزدیک از این مسیر می توان بهره برداری کرد. (با عبور از این مسیر که پس از معلم کلایه و رجایی دشت را بریده و راه را 2 ساعت حداقل کمتر می کند).
با ورود به منطقه الموت جاده آسفالت به سمت شرق وارد شده و پس از عبور از شهرهای شهرک محمودآباد، مینودشت، سه راه گازرخان و روستای زوارک که در دو طرف جاده شالیزارهای برنج زیبایی خاصی به مسیر داده است، در نهایت پس از روستای گرمارود در ارتفاع 1800 متری به سمت شمال تغییر جهت داده به مسیر پر پیچ و خم ارتفاع می گیریم و به پیچ بن می رسیم، ارتفاع در ابتدای پیچ بن 2800 متر است.
پیچ بن منطقه ایی زیبا و هموار که در یک دشت پهناور قرار دارد. هم اکنون شرایط اسکان هم با 2 واحد کانکس فراهم است. (در این زمان شبی 80 هزار تومان توسط متصدی کانکس اعلام شد) و فروشگاهی محلی در حد یک بقالی مهیاست. چشم اندازی به سمت شمال، خط الراسی غربی شرقی که به نرگس منتهی می شود؛ قرار دارد.
از مینی بوس پیاده شده و پس از برداشت آب از کنار کانکس ها و استفاده از سرویس های بهداشتی از کنار همین سرویس بهداشتی به سمت شمال شرق با پیمایشی سبک حدود 20 دقیقه ارتفاع گرفته در اولین تپه هموار و در نزدیکی رودی کوچک که دسترسی به آب داشته باشیم، در ارتفاع 2930 متر کمپ را برای شب مانی مستقر می کنیم.
با برپایی چادرها، نظاره گر محیط اطراف با چشم اندازی به سمت جنوب خط الراس سفید قطور، شاه البرز و سات در دیدمان قرار دارد. و در شمال هم خط الراس مملزور به سمت شرق (قله نرگس) نمایی زیبا در جلوی دیدگانمان قرار دارد.
با صرف شام و شرح وظایف صعود فردا در ساعت 10 شب به چادرها رفته و بخواب می رویم.
روزجمعه ساعت 5 صبح بیدار می شویم و پس از صرف صبحانه با انتقال وسایل اضافه به مینی بوس در ساعت 6:30 صبح به سمت شرق حرکت می کنیم. طبق ارزیابی سرپرست و مربی برنامه از قبل مسیر انتخاب شده و در همان مسیر حرکت می کنیم. پس از عبور از دشت زیبا در کنار برکه ها و گل های نرگس وحشی همراه می شویم و در ساعت 8 صبح به ابتدای یال رسیدیم. ارتفاع در این منطقه 3260 متر است.
مسیر از این نقطه تا قله مملزور به سمت شمال تغییر جهت می دهد. شیب کمی تند است و ریتم حرکت را کند می کند.
با حدود 1 ساعت پیمایش به قله مملزور می رسیم (ارتفاع قله 3511 متر). هوای مناسب با کمی باد ملایم، خنکای قله را لمس می کنیم. با 10 دقیقه استراحت جهت به سمت شرق تغییر می یابد. از روی قله مملزور به شرق نگاه می کنیم خط الراسی ایمن را نظاره گر هستیم. قله نرگس در انتهای این خط الراس قد برافراشته و ما را به سمت خود سوق می دهد.
با کم کردن ارتفاع (3360متر) دوباره صعود به سمت قله نرگس را ادامه می دهیم .
بهتر است تیم ها به صورت منسجم حرکت کرده و از ریزش سنگ ها از زیر پا جلوگیری کنند. تیم ما به همین سبک، از پشت سنگ های 10 متری برآمده که بسان ستونی بلند دیده می شود و از سمت راست آن عبور می کنیم.
تا چند قدمی قله، شیب به همین روال بوده و در مکان هایی دست به سنگ هستیم. با احتیاط کامل در ساعت 30 :11 صبح با کلیه نفرات به قله می رسیم.
ارتفاع قله در جی پی اس 3714 متر را نشان می دهد. این اختلاف ارتفاعات که در گزارش ها دیده می شود شاید نشان از خطاهای عمدی ماهواره ها باشد که در ایران انجام می شود.
چشم اندازی زیبا از قلل مرتفع دیده می شود.
در شرق: منطقه علم کوه و تخت سلیمان شامل: خط الراس هزارچم، گردونکوه شمالی و جنوبی، مناره، ستاره و خرسان های شمالی و جنوبی، همچنین خط الراس هفت خوانی در پیش رویمان دیده می شود.
درشمال: ابتدا سیالان و سپس خشچال قد برافراشتند. و در جنوب هم به وضوح خط الراس سفیدقطور(کوتور)، شاه البرز و سات دیده می شوند.
با گرفتن عکس و صرف تنقلات و استراحتی 30 دقیقه ایی همان مسیر صعود را فرود آمده و در ابتدای مسیر فرود از قله، از شکاف یک سنگ با تدبیر سرپرست و مربی طناب 20 متری ریخته و تیم را با احتیاط کامل از این شکاف عبور می دهیم و مسیر شن اسکی خوبی را انتخاب کرده و بلافاصله ارتفاع کم می کنیم. پس از عبور از این مسیر، بر روی خط الراس قرار گرفته به سمت قله مملزور حرکت می کنیم در (جهت غرب) با پیمایشی 1 ساعته در ساعت1:30 بعدازظهر ناهار را صرف کرده و پس از 1 ساعت استراحت ادامه مسیر می دهیم. پس از صعود قله مملزور و ادامه مسیر به جنوب و رسیدن به ابتدای یال ، روستای پیچ بن از دور دست ( غرب متمایل به شمال ) دیده می شود . در سمت جنوب، جاده خاکی قابل مشاهده است . مسیر را به سمت جاده خاکی ادامه داده با ارتفاع کم کردن، سوار بر جاده خاکی شده به سمت غرب حرکت کرده و پس از حدود 1 ساعت پیمایش در ساعت 6 بعدازظهر به ابتدای پیچ بن و مینی بوس می رسیم. با تعویض لباس ها و شستن دست و صورت، سوار بر ماشین به سمت تهران حرکت می کنیم. بعد از حدود 7 ساعت رانندگی به ابتدای میدان آزادی می رسیم و صعود خوبی را به خاطراتمان می سپاریم.
آنتن دهی بر روی قله مملزور و نرگس وجود داشت، اما در بعضی از نقاط فاقد آنتن دهی برای همراه اول بود.

شهرهای نزدیک :
منطقه : الموت شرقی استان قزوین
رشته کوه:
رشته کوه های علم کوه
مسیرهای صعود:
برای صعود قله به طرف گردنه شمالی حرکت میکنیم که با چند زیگزاگ بزرگ به آن میرسد. از خطالرأس به طرف مشرق میرویم که با عبور از یک قله فرعی به مخروطی سنگلاخی و نیمه سنگی که از یال حدود 100متر ارتفاع دارد و یک گُرده سنگی در سمت شمال آن است میرسد. دره سههزار در شمال این کوه و قلل سیالان و علمکوه و غیره از روی قله پیدایند.
ارتفاع قله:
4166
عوارض طبیعی موجود:
قله نرگس در قسمت قله به جهت ریزش شدیدی که دیده می شود، هر چند سال احتمال تغییر آن حدس زده می شود. بنابراین به علایمی که از قبل به حافظه سپردید، زیاد تکیه نکنید.
طول مسیر:
30 کیلومتر(رفت و برگشت)
زمان  مناسب برای صعود به قله:
15 ساعت
وضع آب و هوای منطقه:
قله نرگس به لحاظ شرایط جغرافیایی متاثر از آب و هوای خزری است و هر لحظه امکان پوشیدگی ابرها و مه های منطقه فراهم است، لازم است کوهنوردان عزیز از ترک مسیر و دارا بودن ابزارهایی همچون جی پی اس استفاده کنند تا صعودی ایمن داشته باشند.
بهترین فصل صعود به قله:
خرداد ماه
یخچال ها:
وجود برفچال هایی کوچک در طول مسیر صعود به قله
چالش های موجود در مسیر:
نزدیکی های قله به محدوده ایی می رسیم که از شیب تندی برخوردار و به شکل شن اسکی است.
قله نرگس از تردد کمی برخوردار است، و از پاکوب قابل توجهی برخوردار نیست. در ضمن در مسیر سنگ چینی که به عنوان علایم راه دیده نمی شد، لازم است آگاهی کامل به مسیر داشت.

آبشارها و چشمه های مسیر:
وجود چشمه ای در شمال قله
رودخانه های فصلی

جان پناه ها و محل های تامین آب:
منابع آبی در نهایت روستای پیچ بن پیشنهاد می شود، زیرا در برکه ها و رودهای جاری نمی توان اطمینان کامل کرد.
عدم وجود پناهگاه
باید چادر و وسایل شب مانی به همراه داشت.

پوشش گیاهی منطقه:
دشت زیبا در کنار برکه ها و گل های نرگس وحشی
پوشش جانوری منطقه:
کل و بز، خرس قهوه ای، پلنگ، گرگ، شغال، روباه، کبک دری و معمولی
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر:

متن نظر:

کد امنیتی:

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com