جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله مرجیکش

مشاهده وضعیت هوای قله مرجیکش در هفت روز آینده
مرجیکش
[ گویش مازنی ] /mar jikash/ قله ای به ارتفاع ۴۵۸۰متر در جوار جنوبی علم کوه کلاردشت مرجیکش با ارتفاع 4580 متر در شمال فلات مرتفع حصارچال واقع شده است و فقط از شمال به خط الراس علم کوه متصل است.
منطقه علم‏ کوه و تخت سلیمان با بیش از 40 قله ‏ی بالای 4000 متر یکی از مناطق حائز اهمیت از لحاظ کوه‏نوردی محسوب می‏شود. علم ‏کوه با ارتفاع 4850 متر دومین قله بلند کشورمان ، با دیواره مشهور خود در این منطقه واقع شده است. صعود به علم کوه همیشه زیبا ، و به دلیل آب و هوای ناپایدار منطقه هیجان انگیز است. زیرا از زمانی که عزم این قله را میکنی ، تا آن هنگام که بر بلندایش بایستی ، هر آن ممکن است که این بانوی زیبای البرز از دیدار تو امتناء کند . از قله های مشهور این کوهستان میتوان به علم کوه ، تخت سلیمان، خرسانها ، مرجی کش ، سیاه سنگ، چالون، سیاه کمان، هفتخوان، پسندکوه، لشکرک، منار، ستاره، گردونکوه، شانه کوه، کالاهو، شاخکهای شرقی و غربی، لنکریو.... اشاره کرد که اکثر قلل فوق الذکر از طریق خط الراس به قله اصلی علم کوه متصل هستند.از یخچالها هم که در بین این قلل محصور اند میتوان به یخچالهای علم چال، خرسان، مرجی کش، هفتخوان، اسپیلت، چالونو.... اشاره کرد.شایان ذکر است که جنس سنگهای این کوه بیشتر از گرانیت میباشد و این موضوع باعث شده که در این کوه غارکمتر بوجود آید.

شهرهای نزدیک :
مسیر(های) دسترسی :
1-از منطقه کلاردشت در جاده چالوس مرزن‌آباد
2-از منطقه دلیر و الیت در جاده چالوس (دزدبند)
3-از منطقه تنکابن و عباس‌آباد (دره سه‌هزار)
4-ازمنطقه طالقان (البرز) ـ روستای پراچان

رشته کوه:
علم کوه
مسیرهای صعود:
از منطقه کلاردشت در جاده چالوس مرزن‌آباد
از منطقه دلیر و الیت در جاده چالوس (دزدبند)
از منطقه تنکابن و عباس‌آباد (دره سه‌هزار)
ازمنطقه طالقان (البرز) ـ روستای پراچان

ارتفاع قله:
4580متر
عوارض طبیعی موجود:
یخچال ها و دیواره های سنگی
طول مسیر:

زمان  مناسب برای صعود به قله:

وضع آب و هوای منطقه:
آب و هوای کاملا ناپایدار
بهترین فصل صعود به قله:
بهترین زمان صعود به علم کوه نیمه دوم تیر است. پاییز و زمستان علم کوه با برف سنگین، طوفان و ریزش متوالی بهمن‌های سنگین همراه است بهار هر سال نیز این وضعیت ادامه دارد
یخچال ها:
یخچال مرجیکش این یخچال در زیر دامنه های جنوبی قلل سیاه سنگ، شاخک های علم کوه و دامنه شمالی قله مرجیکَش (Marjikash) واقع شده. حد بالا یا زبانه های آن تا ارتفاع ۴۵۰۰ متر امتداد یافته و حد پایین آن به ارتفاع ۴۳۵۰ متر ختم میشود. طول حداکثر این یخچال ۲/۵ کیلومتر و عرض آن ۷۰۰ متر می باشد که به سمت تنگ گلی در حرکت است و مساحت آن ۰/۸ کیلومتر مربع می باشد.سطح یخچال پوشیده از سنگلاخ است و ریزش مدوام سنگ از سمت قله مرجیکش بر روی آن جریان دارد.
چالش های موجود در مسیر:
با توجه به نوع پوشش منطقه جز مسیرهای سخت می باشد
آبشارها و چشمه های مسیر:
با توجه به وجود یخچال های متعدد چشمه های زیادی در منطقه وجود دارد
جان پناه ها و محل های تامین آب:
جان پناه سرچال ،جان پناه سیاه سنگ ، جان پناه خرسان
پوشش گیاهی منطقه:
پوشش گیاهی این منطقه گیاهان دارویی و مرتعی‌است. ازگونه های گیاهی میتوان به ار سخزنده،گیاهان بالشتکی نظیر کلاه میرحسن، چوبکوگون اشاره کرد. اما در مناطقی همچون دشت حصارچال، به لحاظ ارتفاع بالا و وجود برف‌های پراکنده، گیاهان مرتعی کمتر رشد می‌کنند و محل رشد گیاهان دارویی و قارچ‌های خوراکی است
پوشش جانوری منطقه:
از گونه های جانوری این منطقه می توان کل و بز،خرس قهوه ای ، پلنگ، گرگ، شغال، روباه، کبک دری و معمولی را برشمرد.
منابع محتوای ثبتی:

گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر: 

متن نظر: 

کد امنیتی:  

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : [email protected]    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   [email protected]