جستجو در قله
سرویس جدید قله: [هواشناسی گردشگری ایران] کلیک کنید جدید

قله شهربانوکشک

مشاهده وضعیت هوای قله شهربانوکشک در هفت روز آینده
قله‌ای واقع در انتهای خط‌الرأس دارآباد، نرسیده به قلۀ سیاه‌بند.
این قله با ارتفاع 3284 متر از سطح دریا در قسمت جنوبی قلۀ سیاه‌بند واقع است. خط‌الرأس دارآباد در این نقطه به پایان می‌رسد و خط‌الرأس توچال از آنجا شکل می‌گیرد و به سمت غرب تا قلۀ توچال ادامه پیدا می‌کند. از سمت غرب این قله که شیب بسیار تندی دارد، انتهای درۀ دارآباد به خوبی دیده می‌شود. منطقۀ صخره‌ای پایین قلۀ شهربانوکشک که به صورت پرتگاههای بلند تا پایین درۀ دارآباد ادامه دارد، در هیچ قسمت از کوهستان توچال دیده نمی‌شود.
بسیاری از کوهنوردان از طریق قلۀ دارآباد و خط‌الرأس آن به این قله می‌رسند و شمار معدودی نیز از طریق جادۀ اوشان ـ فشم از سمت جنوب غربی درۀ آهار ابتدا به قلۀ سیاه‌آب و سپس به قلۀ شهربانوکشک صعود می‌کنند. شیب ناحیۀ شرقی این قله ملایم است و به راحتی می‌توان از آن صعود کرد.
قله ی توچال و کوهستان پیرامون ان به صورت یک خط الراس شرقی ـ غربی در جناح جنوبی رشته کوه های البرز مرکزی قرار دارد. همچنین توچال از شمال به دره ی رودخانه های جاجرود و از غرب به قله های شمالی کوه های کرج متصل است.
توچال از سمت شرق به قله های لزون غربی ، لزون شرقی یا همان پیازچال، بند لارکرور، سیاهبند، داراباد، چنبره بند و شهربانو کشک و از سمت غرب هم به قله های هومند توچال و هومند شاهنشین، شاه نشین، سی و سه چم، بازارک، لوارک، سه سنگ. نودشتک، منار و روستای مورود منتهی می شود. روستای مورود در ۳۵ کیلومتری جاده چالوس در منطقه ی پل خواب واقع است.

شهرهای نزدیک :
تهران
رشته کوه:
البرز
مسیرهای صعود:
بسیاری از کوهنوردان از طریق قلۀ دارآباد و خط‌الرأس آن به این قله می‌رسند و شمار معدودی نیز از طریق جادۀ اوشان ـ فشم از سمت جنوب غربی درۀ آهار ابتدا به قلۀ سیاه‌آب و سپس به قلۀ شهربانوکشک صعود می‌کنند. شیب ناحیۀ شرقی این قله ملایم است و به راحتی می‌توان از آن صعود کرد.
ارتفاع قله:
3284 متر
عوارض طبیعی موجود:
چشمه درازلش
طول مسیر:
9 کیلومتر
زمان  مناسب برای صعود به قله:
5 ساعت
وضع آب و هوای منطقه:
با مراجعه به قسمت هواشناسی کوهستان از سایت www.gholleh.com اطلاعات خود در زمینه هواشناسی قله رامشاهده بفرمایید.
بهترین فصل صعود به قله:
اواخر فصل بهار و تابستان
یخچال ها:

چالش های موجود در مسیر:
منطقۀ صخره‌ای پایین قلۀ شهربانوکشک که به صورت پرتگاههای بلند تا پایین درۀ دارآباد ادامه دارد، در هیچ قسمت از کوهستان توچال دیده نمی‌شود.
به دلیل نزدیک بودن این قله به کلان شهری همچون تهران هر ساله شاهد وقوع اتفاقات و حوادث مختلفی در این کوهستان هستیم. این مشکل تا حدودی با استقرار تیم های امداد و نجات در قسمت های حساس قله برطرف شده است اما باز هم احتمال رخداد هر اتفاقی وجود دارد. از این رو در فصل زمستان با تجهیزات کامل و لباس گرم عازم صعود شوید.

آبشارها و چشمه های مسیر:
چشمه درازلش
جان پناه ها و محل های تامین آب:
دارای جانپناه
پوشش گیاهی منطقه:
شامل پوشش گیاهی متنوع ارتفاعات شمال تهران که عبارتند از ‌ازگیل وحشی، بادام کوهی، سیب وحشی، زالزالک، انواع درختان آلو و درختچه‌هایی مانند زرشک وحشی و تمشک.گیاهان دارویی و خوراکی منطقه نیز مانند والک، زالزالک، سیرک یا تره کوهی، آویشن، ریواس، کاکوتی، مرزه کوهی، کنگر، چای کوهی و بالاخره قارچ وحشی
پوشش جانوری منطقه:
گفته می شود گونه‌های جانوری منطقه به خاطر حضور زیاد گردشگران ‌یا صید غیرمجاز ، برخی دیگر از این گونه‌ها ‌در‌خطر انقراض قرار دارند.‌ دیگر بندرت می‌توان پستاندارانی نظیر قوچ و میش، گرگ، روباه ‌یا خرگوش را در این منطقه مشاهده کرد. پرندگانی همچون ‌شاه بوف یا کبک دری که پرنده‌ای متعلق به ارتفاعات ۲۰۰۰ متری است، به ندرت در منطقه دیده می‌شود.
منابع محتوای ثبتی:
سایت قله
گزارش صعود های قله
برای این قله گزارش صعود ثبت نشده است برای ثبت گزارش صعود خود از این لینک استفاده کنید ( ثبت گزارش صعود به قله)

مقالات علمی و کاربردی

نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر: 

متن نظر: 

کد امنیتی:  

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : [email protected]    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   [email protected]