#666abstract

در منطقه مرگ چه اتفاقی می افتد

بدن انسان تا ارتفاع مشخصی، مثل سطح دریا، عملکرد مناسبی دارد و در این سطح، اکسیژن کافی برای مغز و ریه موجود است. بااین‌حال، کوهنوردان برای صعود به قله‌ای مثل اورست، بلندترین قله‌ی جهان با ارتفاع ۸۸۴۸ متر بالاتر از سطح دریا، باید شجاعت حضور در منطقه‌ی معروف به منطقه‌ی مرگ را داشته باشند. منطقه‌ی مرگ به ارتفاع بیشتر از هشت‌هزار متر گفته می‌شود که اکسیژن کمی در آن وجود دارد. در این نقطه، مرگ بدن آغاز می‌شود و سلول‌ها دقیقه‌به‌دقیقه می‌میرند.
قله اورست اخیرا بیش از حدمعمول شلوغ شده و این شلوغی به قیمت جان تعدادی از کوهنوردان تمام شده است؛ اما عامل اصلی مرگ‌ومیر در این منطقه چیست؟
بدن انسان تا ارتفاع مشخصی، مثل سطح دریا، عملکرد مناسبی دارد و در این سطح، اکسیژن کافی برای مغز و ریه موجود است. بااین‌حال، کوهنوردان برای صعود به قله‌ای مثل اورست، بلندترین قله‌ی جهان با ارتفاع ۸۸۴۸ متر بالاتر از سطح دریا، باید شجاعت حضور در منطقه‌ی معروف به منطقه‌ی مرگ را داشته باشند. منطقه‌ی مرگ به ارتفاع بیشتر از هشت‌هزار متر گفته می‌شود که اکسیژن کمی در آن وجود دارد. در این نقطه، مرگ بدن آغاز می‌شود و سلول‌ها دقیقه‌به‌دقیقه می‌میرند.
در هفته‌ی گذشته،  افزایش جمعیت و شلوغی قله‌ی اورست به مرگ حداقل ۱۱ نفر منجر شد. مغز و ریه‌ی کوهنوردان در منطقه‌ی مرگ به کمبود اکسیژن دچار است. در چنین شرایطی، خطر حمله‌ی قلبی و سکته افزایش می‌یابد و قدرت تصمیم‌گیری مختل می‌شود. درمقابل، احتمال نبود اکسیژن در نوک قله‌ی اورست وجود دارد.
۲۱ درصد از هوای سطح دریا را اکسیژن تشکیل می‌دهد؛ اما بدن انسان در ارتفاع بیشتر از ۳.۵ کیلومتر، جایی که سطح اکسیژن ۴۰ درصد کمتر است، با پیامدهای جدی روبه‌رو خواهد شد. جرمی ویندسور، پزشکی است که در سال ۲۰۰۷ یکی از اعضای هیئت اعزامی کاودل ایکستریم به اورست بود. او می‌گوید:
    براساس نمونه‌های خون کوهنوردان، میزان اکسیژن موجود در منطقه‌ی مرگ فقط یک‌چهارم اکسیژن موردنیاز در سطح دریا است. این نمونه‌ها با نمونه‌ی بیماران در‌حال‌مرگ مقایسه‌شدنی بودند.
شلوغی اورست
ترافیک مرگ‌بار در منطقه‌ی مرگ قله‌ی اورست
هشت کیلومتر بالاتر از سطح دریا اکسیژن اندکی در هوا وجود دارد. به‌گفته‌ی دیوید بریشرز فیلم‌ساز، حتی با وجود مخزن اکسیژن، تنفس چنین ارتفاعی مثل دویدن روی تردمیل و نفس‌کشیدن با نی است. کوهنوردان باید خود را به شرایط نبود اکسیژن عادت دهند؛ اما با این کار درمعرض خطر سکته‌ یا حمله‌ی قلبی قرار می‌گیرند.
مقاله‌های مرتبط:
    پیداشدن اجساد کوهنوردان دراثر ذوب‌ یخچال‌های اورست
    قطب سوم جهان در حال ذوب شدن است
نبود اکسیژن خطرهای عمده‌ای برای سلامت انسان دارد. با کاهش سطح اکسیژن خون تا حد مشخصی، تعداد ضربان قلب به ۱۴۰ تپش در دقیقه می‌رسد و خطر حمله‌ی قلبی افزایش پیدا می‌کند. کوهنوردان هیمالیا باید قبل از رسیدن به قله بدن خود را به شرایط کمبود اکسیژن عادت دهند.
هیئت‌های اعزامی از کمپ ابتدایی، پس از حداقل سه نوبت سفر به قله می‌رسند (کمپ ابتدایی در ارتفاع پنج‌کیلومتری قرار دارد که از تمام کوه‌های اروپا بلندتر است). در طول چند هفته، میزان تولید هموگلوبین در بدن افزایش پیدا می‌کند تا بتواند تغییرات ارتفاع را جبران کند. هموگلوبین پروتئینی در سلول‌های سرخ خون است که به حمل اکسیژن از ریه‌ها به سایر نقاط بدن کمک می‌کند.
مقدار زیاد هموگلوبین ممکن است به افزایش غلظت خون منجر شود و درنتیجه، انتقال و پمپاژ خون از قلب به سایر نقاط بدن دشوار می‌شود. این فرایند درنهایت شاید سکته یا انباشته‌شدن جریان خون در ریه‌ها را باعث شود. با آزمایش ساده‌ی استتوسکوپ (گوشی پزشکی) می‌توان تراکم مایعات داخل ریه‌ها را حس کرد. به این عارضه آماس یا ورم ریوی در ارتفاعات بالا (HAPE) گفته می‌شود.
نشانه‌های کمبود اکسیژن عبارت‌اند از: خستگی، حس خفگی لحظه‌ای هنگام شب، ضعف و سرفه‌‌های پی‌درپی که به بیرون‌آمدن مایعی آبکی و سفید و کف‌دار از دهان منجر می‌شود. گاهی اوقات سرفه به‌قدری شدید است که دنده‌ها از یکدیگر جدا می‌شوند یا روی آن‌ها ترک ایجاد می‌شود. کوهنوردان مبتلا به ورم ریوی حتی هنگام استراحت هم به مشکل تنفسی مبتلا هستند.
صعود به اورست
کوهنوردان با صعود سریع و یک‌روزه به منطقه‌ی مرگ جان سالم به‌در می‌برند؛ اما در‌حال‌حاضر به‌دلیل شلوغی، ساعت‌ها منتظر می‌مانند و همین انتظار کشنده است. یکی از بزرگ‌ترین خطرها در ارتفاع هشت‌کیلومتری، هیپوکسیا (کاهش اکسیژن در بافت‌های مغز) است. به‌اعتقاد پیتر هاکت، کارشناس و پزشک، نمی‌توان بدن را به هوای منطقه‌ی مرگ عادت داد.
اگر اکسیژن کافی به مغز نرسد، مغز در ارتفاعات بالا (HACE) ورم می‌کند. HACE هم مانند HAPE (ورم ریوی) است، با این تفاوت که برای مغز رخ می‌دهد. ورم مغز ممکن است به حالت تهوع، استفراغ و کاهش قدرت استدلال و تفکر منجر شود. براثر این ضایعه، کوهنوردان موقعیت مکانی خود را فراموش می‌کنند؛ به‌همین‌دلیل به‌عقیده‌ی کارشناسان، دچار نوعی جنون می‌شوند و شروع به هذیان‌گویی می‌کنند.
در چنین شرایطی، قدرت تصمیم‌گیری کوهنوردان مختل می‌شود و دست ‌به‌ کارهای عجیبی مثل درآوردن لباس‌ها یا صحبت با دوستان خیالی می‌زنند. خطر‌های دیگر موجود در این شرایط عبارت‌اند از: از‌بین‌رفتن اشتها و برف‌کوری (شرایط دردناک چشم که براثر بازتاب شدید نور به‌وجود می‌آید) و استفراغ. کوهنوردان معمولا نگران کمبود تنفس یا اختلال در تصمیم‌گیری در ارتفاعات نیستند. هاکت می‌گوید:
    در این ارتفاع، نابودی و زوال انسان شروع و خوابیدن مشکل می‌شود. همچنین، از‌بین‌رفتن ماهیچه‌ها و کاهش وزن آغاز می‌شود.
تهوع و استفراغ ناشی از بیماری‌های ارتفاع (HAPE و HACE) به کاهش اشتها منجر می‌شود. انعکاس بی‌انتهای نور از برف و یخ شاید به برف‌کوری (از بین رفتن موقتی بینایی یا پاره شدن رگ‌های خونی داخل چشم) منجر شود.
برخی کوهنوردان زخمی می‌شوند یا به‌دلیل آثار غیرمستقیم و مشکلات سلامتی جان خود را از دست می‌دهند. ضعف فیزیکی و اختلال بینایی می‌تواند به سقوط اتفاقی کوهنوردان منجر شود. تصمیم‌گیری نادرست ناشی از خستگی یا کمبود اکسیژن پیامدهایی مثل فراموشی گرفتن طناب ایمنی یا انحراف از مسیر یا آماده‌‌نکردن تجهیزات حیاتی مثل مخزن‌های مکمل اکسیژن را به‌دنبال دارد.
ورم مغز و ورم ریه و دچارشدن به جنون از پیامدهای کمبود اکسیژن در ارتفاعات هستند
دیوید کارتر، یکی از اعضای هیئت اعزامی NOVA در سال ۱۹۹۸، صعود از منطقه‌ی مرگ را به جهنمی زنده تشبیه می‌کند. کوهنوردان معمولا سعی می‌کنند در یک روز به قله برسند و زمان کمی در منطقه‌ی مرگ بگذرانند و سپس وارد ارتفاعات امن شوند؛ اما جنون تمام‌کردن مسیر در آخرین هفته‌های صعودی و در یکی از دشوارترین مسیرها افزایش پیدا می‌کند.
لاکپا شرپا زنی است که ۹ مرتبه به اورست صعود کرده؛ یعنی بیش از هر زنی روی کره‌ی زمین. به‌گفته‌ی وی، روز صعود به قله سخت‌ترین بخش سفر است. برای صعود موفقیت‌آمیز به قله، همه‌چیز باید خوب پیش رود. تقریبا ساعت ۱۰ شب، صعودکنندگان کمپ شماره‌ی چهار را در ارتفاع هشت‌کیلومتری ترک می‌کنند؛ کمپی که درست در مرز منطقه‌ی مرگ قرار دارد. اولین تلاش‌های صعود در تاریکی کامل و با وجود نور کم ستاره‌ها و کلاه‌های نورافکن رخ می‌دهد. هفت ساعت بعد، صعودکنندگان به قله می‌رسند و پس از استراحت کوتاهی مملو از شادی و عکس، هیئت اعزامی بازمی‌گردد و بازگشت آن ۱۲ ساعت طول می‌کشد (به‌صورت ایده‌آل).
باوجوداین به‌نقل از شرکت‌های اعزامی، اخیرا قله‌ی اورست مملو از کوهنوردانی شده که سعی می‌کنند در مناسب‌ترین بازه‌های آب‌وهوایی به قله برسند. به‌دلیل شلوغی بیش‌ازحد، برخی کوهنوردان گاهی چهار ساعت در منطقه‌ی مرگ منتظر می‌مانند و این مسئله به خستگی و حتی مرگ آن‌ها منجر می‌شود. به‌گزارش تاماندو پست، ۲۲مه ۲۵۰ کوهنورد عازم قله شدند و به‌دلیل جمعیت زیاد، بسیاری از کوهنوردان باید مدت‌های زیادی در صف‌های طولانی منتظر می‌ماندند. گذراندن زمان زیاد و بدون برنامه‌ریزی در منطقه‌ی مرگ تنها در هفته‌ی گذشته به قیمت جهان ۱۱ نفر از کوهنوردان تمام شد.

#666abstract


# تغذیه_سالم #سلامتی_و_تغذیه #رژیم_غذایی_صحیح #میوه_و_سبزیجات #پروتئین_سالم #قند_و_شکر_سالم #روغن_سالم #سبک_زندگی_سالم
معجزه تغذیه در بهبود کیفیت زندگی
تغذیه مناسب و سلامتی بدن اهمیتی فراگیر در زندگی ما دارد. رژیم غذایی صحیح و متوازن نه تنها به ما انرژی و قدرت جسمی می‌بخشد، بلکه به ما کمک می‌کند در برابر بیماری‌ها مقاومت بهتری داشته باشیم و زندگی سالم‌تری را تجربه کنیم. اما گاهی اوقات، در میان فراوانی اطلاعات درباره تغذیه و سلامتی، سردرگم می‌شویم و نمی‌دانیم کدام راهکارها و روش‌ها برای بهبود سلامتی بدنمان موثرتر هستند. به خوشبختی، در این مقاله از قله، به بررسی راهکارها و روش‌های ساده برای بهبود سلامتی از طریق تغذیه می‌پردازیم. برای آشنایی بیشتر با رژیم غذایی مناسب در ادامه این مقاله با قله همراه باشید.
#  کوهنوردی #طبیعت #هیجان #ماجراجویی #خودشکوفایی #تحمل_استرس #رشد_شخصی #اراده #تصمیم‌گیری #مدیریت_ریسک
کوهنوردی، هیجان و رشد شخصی در قله‌ها
کوهنوردی هنر و علم فراگیری فعالیتی است که در آن افراد به تسلط بر محیط‌های کوهستانی و صعود به قله‌ها پرداخته و از زیبایی‌ها و چالش‌های طبیعت بهره می‌برند. این ورزش و ماجراجویی متنوع در سطوح مختلفی از تجربه قرار می‌گیرد، از کوه‌های محلی و کوهچه‌ها تا قله‌های مرتفع و معروف جهان. به طور کلی، کوهنوردی نیازمند ترکیبی از استعداد فیزیکی، تکنیک‌های صعود و فرود، تجربه و مهارت است. در این مقاله از قله به هنر کوهنوردی پرداخته شده است. با خواندن این مقاله درک درست و بهتری از کوهنوردی خواهید داشت. برای آشنایی بیشتر با هنر کوهنوردی در ادامه با قله همراه باشید.
#سفر_تابستانی #جاهای_دیدنی #مقصد_گردشگری #طبیعت_زیبا #مناظر_خیره_کننده #سفر_به_اردبیل #کوه_گل_دنا #جهان_نما_گرگان #کوهرنگ_بهشتی سفید #فیروزکوه_تهران #آلاشت_مازندران #کردستان #لرستان #کهگیلویه و بویراحمد #چهارمحال_بختیاری
تابستان، به کجای ایران سفر کنیم؟ جاذبه‌هایی که همیشه پنهان مانده‌اند!
اگر در امسال نیز قصد دارید به سنت گذشته پایبند شده و تعطیلات تابستانی خود را در شمال کشور، در شهرهای ساحلی و دریایی سپری کنید، لحظه‌ای صبر کنید! در ادامه، با ما همراه باشید تا بهترین مقاصد سفر در تابستان را برای شما معرفی کنیم. ممکن است تا به حال به این مقاصد فکر نکرده باشید.این سرزمین چهارفصل، دارای مقاصد گردشگری بسیار جذابی است که بسیاری از ما به آنها غافل هستیم یا به درستی بررسی نکرده‌ایم. در سفرهای تابستانیمان، بیشتر ما تمایل داریم به شهرهایی سفر کنیم که معتدل‌تر هستند و از داغی تیر و مرداد فراری داشته باشیم. اما به نظر شما کدام شهرهای ایران برای سفر در تابستان بهترین انتخاب هستند؟ اگر می خواهید با این شهرها آشنا شوید در ادامه با قله همراه باشید.
#لکنت_زبان #مدیریت_لکنت_زبان #افزایش_مهارت_صحبت_کردن #ارتباط_مؤثر #تقویت_تلفظ #مشکلات_صحبت_کردن #لکنت_زبان_و_روابط_اجتماعی #راهکارهای_مدیریت_لکنت_زبان #مهارت_صحبت_کردن #افزایش_اعتماد_به_نفس
لکنت زبان و راهکارهای عملی برای بهبود مهارت صحبت کردن
لکنت زبان یکی از مشکلاتی است که برخی افراد در بیان و صحبت کردن با آن روبرو می‌شوند. این مشکل می‌تواند تأثیرات متعددی بر روی زندگی روزمره و روابط اجتماعی شخص داشته باشد. لکنت زبان باعث می‌شود که فرد در بیان کلمات و جملات به مشکل برخورده و ناتوانی در انتقال اطلاعات و ارتباط مؤثر با مخاطبین را تجربه کند. در این مقاله از قله، به بررسی انواع لکنت زبان، علل و عوامل آن، تأثیرات آن بر روابط اجتماعی و راهکارهای مدیریت و درمان آن خواهیم پرداخت. با خواندن این مقاله، شما با مفهوم لکنت زبان آشنا خواهید شد و روش‌های کاربردی برای مقابله با آن را به دست خواهید آورد. در ادامه با قله همراه باشید.
#کفش_کوهنوردی #مواد_ساخت_کفش_کوهنوردی #تکنولوژی_کفش_کوهنوردی #طراحی_کفش_کوهنوردی #انواع_کفش_کوهنوردی #راحتی_کفش_کوهنوردی #پشتیبانی_کفش_کوهنوردی #امنیت_کفش_کوهنوردی
رازهای کفش‌های کوهنوردی: آسودگی، امنیت و خلاقیت در هر قدم
کفش‌های کوهنوردی، یکی از اجزای حیاتی تجهیزات کوهنوردی هستند که برای ماجراجویی‌های در طبیعت و صعودهای کوهستانی طراحی شده‌اند. این کفش‌ها با ترکیبی از عناصر مانند راحتی، پشتیبانی، مقاومت و طراحی منحصر به فرد، به کوهنوردان امکان می‌دهند تا در مسیرهای غیرمسطح، زمین‌های سخت و شرایط متغیر طبیعت، با اطمینان بیشتری حرکت کنند. کفش‌های کوهنوردی با استفاده از فناوری‌های پیشرفته و مواد با کیفیت ساخته می‌شوند. در این مقاله از قله با ساختار کفش های کوهنوردی بیشتر آشنا خواهید شد. در ادامه با قله همراه باشید.
سایر مقالات مفید
نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر: 

متن نظر: 

کد امنیتی:  

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
آمار تعداد نفرات بازدید کننده از سایت قله
بازدید امروز: 8711  نفر
بازدید روز گذشته: 8774  نفر
بازدید هفته: 57135  نفر
بازدید ماه: 245822  نفر
کل بازدید ها: 1888176  نفر
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com
تلفن :02191692194
نصب اپلیکشن قله قله را دنبال کنید