بسیاری از مردم که تجربه کوهنوردی ندارد از آن به عنوان ورزش یاد می کنند، برخی از مردم از آن به عنوان عشق و برخی دیگر از کوهنوردی با عنوان شیوه زندگی و برخی دیگر آن را بدترین ورزشی که می توان انتخاب کرد ولی واقعیت این است که کوهنوردی ورزشی است آمیخته با عشق و استقامت و قدرت که تکرار آن آنسان را به شیوه های جدیدی از سبک زندگی سوق می دهد که در طولانی مدت آنچنان تاثیری در فرد در جنبه های مختلف زندگی ایجاد می کند که کوهنوردی در حقیقت تبدیل به بخشی از زندگیش می شود که جدایی بین آنها امری محال و ناممکن است...
|
همیشه دوست داران طبعیت و کوهنوردان عاشق زندگی در جایی هستند که دسترسی سریع به طبیعت و کوهستان داشته باشد ، در ایران یکی از بهترین شهرهایی که این خصلت را در خود جا داده است شهر تهران است. شهر تهران یکی از منحصر به فردترین شهرها از لحاظ موقعیت قرارگیری نسبت به قله ها و کوهستان های ایران است این شهر که در شمال رشته کوه های البرز مرکزی واقع شده است که کمترین فاصله ممکن به بیشترین تعداد قله های مهم و معروف ایران را دارد.
|
ما در سایت قله سعی داریم به معرفی مهمترین باشگاه های کوهنوردی ایران بپردازیم در این بین باشگاه هایی که معرفی می شوند هم از قدمت بالایی برخوردار هستند و هم دانش و تجربه بالایی در ضمینه کوهنوردی را دارا می باشند در بین این باشگاه ها باشگاه کوهنوردی و اسکی دماوند با سابقه ترین باشگاه کوهنوردی در ایران است که در این مقاله سعی داریم به تاریخچه و افتخارات این باشگاه بپردازیم.
سایت قله در این مقاله به صورت کامل به بررسی تاریخچه درخشان باشگاه کوه-نوردی و اسکی دماوند پرداخته است از شما دعوت می کنیم در ادامه تاریخچه این باشگاه را مطالعه بفرمایید.
|
همه کوهنوردان می دانند که دیدن تابلو قله بعد از یک صعود سنگین چقدر آرامش بخش و انرژی بخش است و شاید بتوان گفت یکی از شیرین ترین لحظات در یک کوهنوردی لحظه ای است که یک کوهنورد تابلوی قله را مشاهده می کند در آن لحظه تمام انرژی از دست رفته بازیابی می شود و مغز آدرنالین زیادی را ترشح می کند که باعث حس سرخوشی و شادی در کوهنورد می شود در این لحظه کوهنورد به حس پیروزی در نبرد با کوهستان دست خواهد یافت . و احساس سرخوشی توام با انرژی زیاد بدست می آورد برای رسیدن به این حس در یک صعود لازم است تا اصولی رعایت شود..
|
کوهنوردی یک سبک زندگی است شاید این جمله را چندین بار شنیده باشید آری این جمله کاملا درست است، کوهنوردی نه تنها یک سبک زندگی است بلکه مدرسه آموزش شیوه درست زندگی کردن نیز هست. خیلی از تجربیاتی که ما در زندگی روزمره با آنها مواجه می شویم در کوهنوردی به یک شکل خاص در هر صعود تجربه می شوند و این کوهنورد است که با تجربه خود می تواند مشخص کند که چه تصمیمی درباره آن باید گرفته شود..
|
ویروس کرونا به یکباره آمد و جهان را تحت تاثیر خود قرار داد. کرونا وجود دارد و این مهم ترین حقیقتی است که باید آن را قبول کنیم. موردی که مشخص است بحران این بیماری گاهی کم و گاهی زیاد می شود اما تا زمان کشف و توزیع جهانی واکسن ریشه کن نخواهد شد و این بدان معنی است که ما مجبور به سازگاری با شرایط موجود و تغییر سبک سفرهای خود در کوهنوردی و طبیعت گردی هستیم.
|
کوهنوردی در مناطق کوهستانی می تواند تجربه ای لذت بخش و مهیج باشد، اما بدون شک خطرات آسیب دیدگی نیز در آن وجود دارد . در صورت بروز حادثه در این مناطق، به دلیل در دسترس نبودن اورژانس و کمک های پزشکی ، خودتان باید دست به کار شوید . حتی اگر دکتر نیز نباشید ،تعجب می کنید که چه تعداد افراد کوهنورد می توانند به خودشان یا شما در این سوانح کمک کنند . در این مطلب قصد داریم به شما نکاتی مختصر راجع به رسیدگی به این آسیب دیدگی ها، بیان کنیم .
|
در پی انتشار عکس های زباله و بنر های تبلیغاتی رها شده در دماوند واکنشهای زیادی از سوی کوهنوردان و مردم و دوستداران طبیعت صورت گرفت. این واکنش به گونهای بود که حتی معاون فرهنگی سفارت اتریش خواستار رسیدگی به فاضلاب و زبالههای کوه دماوند شد. معاون فرهنگی سفارت اتریش گفته بود که درباره انواع اقامتگاههایی که در اطراف دماوند لازم است، بهتر است متخصصان پاسخگو باشند اما به عنوان یک گردشگر معتقدم بازیافت فاضلاب و نوع دفع زباله در دماوند باید مورد توجه قرار گیرد.
|
به منظور جلوگیری از گسترش ویروس کرونا، نپال صعود به قله اورست را به مدت بیش از یک ماه ممنوع کرد.به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسپوتنیک، نپال که از یک سو با چین، مرکز شیوع ویروس کرونا و از سوی دیگر با هند که ۷۵ مورد ابتلا به این ویروس را گزارش کرده، هم مرز است، به تازگی اولین مورد ابتلا به ویروس کووید ۱۹ را ثبت کرد.
|
بدن انسان تا ارتفاع مشخصی، مثل سطح دریا، عملکرد مناسبی دارد و در این سطح، اکسیژن کافی برای مغز و ریه موجود است. بااینحال، کوهنوردان برای صعود به قلهای مثل اورست، بلندترین قلهی جهان با ارتفاع ۸۸۴۸ متر بالاتر از سطح دریا، باید شجاعت حضور در منطقهی معروف به منطقهی مرگ را داشته باشند. منطقهی مرگ به ارتفاع بیشتر از هشتهزار متر گفته میشود که اکسیژن کمی در آن وجود دارد. در این نقطه، مرگ بدن آغاز میشود و سلولها دقیقهبهدقیقه میمیرند.
|
به گزارش روز سه شنبه شبکه خبری "ان دی تی وی"، بسیاری از زمین شناسان معتقدند که زلزله ۷.۶ ریشتری نپال در ماه آوریل سال ۲۰۱۵، ارتفاع قله اورست را تا سه سانتیمتر کاهش داده است.
بررسی های پیشین، ارتفاع قله اورست را هشت هزار و ۸۴۸ متر تعیین کرده بود.تصمیم برای اندازی گیری دوباره ارتفاع قله اورست پس از پایان سفر دو روزه شی جین پینگ رئیس جمهوری چین به نپال گرفته شد.
|