اصول کوهنوردی در برف و یخ

دانستن اینکه چگونه می‌توانید با خیال راحت و کارآمد به کوهنوردی در یخ و برف بپردازید، مهارت اساسی است که در مقدمه کوهنوردی خواهید آموخت. خواه قصد عبور از مسیرهای برفی گاه‌به‌گاه را داشته باشید، یا آرزو داشته باشید که بر فراز قله‌ای یخچالی که اکثر ماه‌های سال را پوشیده از یخ است بایستید، روش مناسب پیاده‌روی و کوهپیمایی اولین اصول لازم شما برای بالا رفتن از کوه است. در این مقاله، چندین روش مختلف برای بالا رفتن و پایین آمدن از دامنه‌های برفی بدون استفاده از کرامپون را توصیف خواهیم کرد. در ادامه با قله همراه باشید.
قدم زدن روی برف


صعود در زمستان در دامنه‌های برفی بدون استفاده از کرامپون، نیاز به لگد زدن دارد ( لگد زدن به این مفهوم که از بوت خود برای بریدن برف استفاده نموده و یک سکوی مسطح ایجاد می‌کنید تا در تعادل باقی بمانید ).
حرکت بر روی برف را می‌توان به سه روش انجام داد. اینکه شما از کدام روش استفاده می‌کنید به زاویه شیب و شرایط برف بستگی دارد. شما کار خود را با تغییر ارتفاع از سطح زمین، تغییر میزان راحتی و تعادل انجام می‌دهید. وقتی دچار عدم تعادل شدید، تغییر روش استفاده از پا را در نظر بگیرید.
در شرایطی که برف محکم‌تر و گاه عمیق‌تر است و ممکن است که پای شما در آن فرو برود، مراحل لگد زدن نیز سخت‌تر می‌شود. در چنین مواردی، بهتر است با دیگر اعضای گروه خود برای این صعود و چگونگی گام برداری به هماهنگی لازم برسید.
در چنین شرایطی بهتر آن است که در مسیرهایی که از پیش توسط نفرات صعودکننده قبلی کوبیده شده و یا بخشهای شکسته شده برف برای پیمایش بهره ببرید.
راه بهتر آن است که فردی که تجربه کافی در این زمینه را دارد به عنوان سرپرست گروه از یک شیب بالا برود و بقیه همنوردان نیز در همان پاکوب‌های مشخص شده حرکت کنند. از مناطق مطمئن و امن عبور کنید به طوری که در معرض خطرات بالای سر مثل ریزش سنگ یا بهمن یا خطرات سقوط قرار نگیرید.
مستقیم قدم زدن در برف


این تکنیک و روش پایه صعود بر روی برف‌هایی با زاویه کم و نرم است. شما نحوه لگد زدن به برف را هنگامی که زاویه شیب و قوام برف تغییر می‌‌کند تنظیم می‌کنید.
    از بوت خود برای برش مستقیم برف استفاده کنید تا یک سکوی مسطح ایجاد کنید.
    اطمینان حاصل کنید که کل پای شما با برف در تماس است.
    صاف بایستید و وزن خود را بر روی پا متمرکز کنید.
    از فشار بر روی انگشتان پا به سمت سربالایی یا پایین رفتن که می‌تواند تعادل شما را از بین ببرد، خودداری کنید.
پای اردک


با افزایش زاویه شیب یا سفت شدن برف، ممکن است صعود دشوارتر باشد و یا اینکه متوجه می‌شوید که باید بیشتر لگد بزنید تا کل بوت خود را با برف در تماس قرار دهید. پیاده‌روی به روش پای اردک می‌تواند به شما کمک کند تا هنگام صعود در مناطقی که شیب تندتری دارند تعادل خود را حفظ کنید.
    مانند یک بالِریَن بایستید و هنگام بالا رفتن پاهایتان را به حالت V باز کنید.
    اطمینان حاصل کنید که بیشتر سطح زیر بوت شما با برف در تماس است.
کراس اور ( Crossover Step )

با افزایش شیب شما می‌توانید ضمن استفاده از تکنیک پای اردک، برای حرکت با ایمنی بیشتر و حفظ تعادل، روش کراس اوور را انجام دهید.
    زمانی که در حال صعود هستید با خط شیب که منجر به سقوط می‌شود روبرو شوید.
    پایی که به سمت سراشیبی است را از روی پای دیگر عبور داده و بصورت مورب بالا روید.
    پای دیگر را به اطراف بیاورید و حرکت را تکرار کنید.
استراحت
مرحله استراحت برای صرفه‌جویی در انرژی هنگام بالا رفتن یا پیاده‌روی در سربالایی ضروری است. این تکنیک شما را به ریتمی ثابت می‌رساند که به شما کمک می‌کند تا با بازدهی بالاتر صعود کرده و از خستگی عضلات جلوگیری کنید. با حرکت در هر مرحله، لحظه‌ای بین گام‌ها استراحت کنید و وزن خود را بر روی پای عقب خود بیندازید.
چگونگی مراحل استراحت

 
  یک پا را جلوتر ( بالاتر ) بگذارید.
    در حالی که پای پایینی خود را صاف کرده و زانو را قفل می‌کنید، صاف بایستید.
    لحظه‌ای روی پای عقب استراحت کنید.
    قدم بعدی را بردارید.
نکته: قدم‌های کوچک بردارید.
فرود در برف
بیشتر حوادث کوهنوردی در هنگام پایین آمدن از کوه زمانی اتفاق می‌افتد که احتمالا بیش از حد خسته شده باشید. مهارتهای کوهنوردی در یخ و برف و روش‌های مختلف برای پایین آمدن در چنین شرایطی را بیاموزید.
شیرجه رفتن


این مرحله یک روش مفید برای حفظ تعادل و کمک به پایین آمدن سریع از کوه است. در این روش:
    پائین بیایید و پاشنه خود را مستقیم به داخل برف بکوبید. از حفر پاشنه پا به سمت شیب جلوگیری کنید.
    زانوها را کمی خم کرده و حالت گسترده‌تری را حفظ کنید.
    انگشتان پا را رو به سمت بالا و بیرون از برف نگه دارید.
    بازوها را مقابل خود نگه دارید و از خم شدن به عقب خودداری کنید.
Glissading
Glissading روشی سریع و مهیج برای پایین آمدن از کوه است. چندین حالت گلایسینگ وجود دارد، چه شما ایستاده باشید و چه نشسته:
    این کار را با بستن کرامپون انجام ندهید.
    این کار را روی یخچال انجام ندهید.
    در حالی که با همنوردان دیگرتان هم طناب شده‌اید این کار را نکنید.
اگر از روش glissading استفاده می‌کنید، شما به این نیاز دارید که بدانید چه چیزی در پایین‌تر از شما قرار دارد. اگر نمی‌توانید آنچه در پایین‌تر از شما قرار دارد را ببینید، پس ایده بدی است که گلایسید کنید. همیشه آماده باشید و اگر کنترل خود را از دست دادید به وسیله تیر یخ سرعت خود را کنترل کرده و خود را متوقف کنید.
پیاده‌روی به صورت نشسته

Glissading در حالی که نشسته‌اید آسان است. شما در حالی که از تبر یخ خود استفاده می‌کنید تا کنترل خود را حفظ کنید، اساساً در حال سقوط روی سراشیبی هستید.
نکاتی برای فرود نشسته:
    پاها را جلوتر از بدن خود قرار دهید و زانوها را کمی خم کنید.
    تبر یخ خود را با دو دست نگه دارید ( یک دست خود را روی ماسوره قرار دهید، دست دیگر آن را روی شفت قرار دهید ) و سنبله را به عنوان سکان به سمت برف در کنار خود فرو کنید تا سرعت خود را کنترل ( کم یا متوقف ) کنید.
نکته: توجه فرمایید که این روش خطرات زیادی را در بر دارد و متأسفانه برخی کوهنوردان از این روش صرفا برای مهیج بودن آن استفاده می‌کنند.
وجود موانعی همچون سنگ، یخ، تیغ و خار بوته‌ها و … باعث بروز آسیب در بدن و یا پوشاک فرد خصوصا در قسمت تحتانی شلوار خواهد شد. همچنین این امکان وجود دارد که فرد تعادل خود را از دست داده و خدایی ناکرده دچار حادثه گردد. در کل استفاده از این روش برای فرود پیشنهاد نمی‌گردد.
پیاده‌روی ایستاده ( اسکی بوت )


مهارت اسکی بوت که به عنوان یک گلایسید ایستاده نیز شناخته می‌شود، می‌تواند روشی سریع، کارآمد ( و خشک‌تر ) برای پایین آمدن از کوه باشد.
شما در حالت اسکی در سرازیری هستید که از کف چکمه‌های خود ( به جای چوب اسکی ) برای سر خوردن استفاده می‌کنید. این روش مدت زمان بیشتری نسبت به پیاده‌روی نشسته دارد اما شما را خشک‌تر نگه می‌دارد.
نکاتی برای روش اسکی بوت:
    در حالت اسکی بایستید و زانوها را کمی خم کرده و پاها را به هم نزدیک کنید.
    شروع به سر خوردن در سرازیری کنید و بدن خود را به جلو نگه دارید ( بینی شما جلوتر از انگشتان پا باشد ).
همیشه این نکته را در نظر داشته باشید که مسئولیت کوهنوردی و سلامت شما به عهده خودتان است. این امر مهم فقط با توجه به یادگیری مهارت‌های لازم کوهنوردی و کسب تجربیات کوهنوردان مجرب به دست می‌آید. هیچ مقاله یا ویدیویی نمی‌تواند جایگزین دستورالعمل‌ها و تجربیات واجد شرایط شود.
منبع: snow travel techniques for mountaineering


#کوهنوردی#مفاهیم_اولیه#آموزش_کوهنوردی#سفر_به_ارتفاعات#تجهیزات_کوهنوردی#جذابیت_طبیعت#مسیریابی_در_کوهستان#آغاز_ماجرا
آغاز ماجرا: در دل کوهنوردی، راهنمایی در دنیای اصطلاحات و مفاهیم اولیه
در گنجینه طبیعت، کوهنوردی به ما این امکان را می‌دهد که با جلوه‌های بی‌پایان زیبایی و چالش‌های ناتمام آشنا شویم. اما تازه وارد شدن به این دنیای سرسبز و چالش‌انگیز نیازمند یک آشنایی کامل با اصطلاحات و مفاهیم اولیه است. در این مقاله از قله، می‌خواهیم به دنیای جذاب اصطلاحات و مفاهیم اولیه کوهنوردی سفر کنیم. از اصطلاحات امنیتی تا تجهیزات ضروری، این مقاله راهنمای جامعی است برای کسانی که تازه قدم به دنیای کوهنوردی گذاشته‌اند یا می‌خواهند تجربیات خود را بهبود دهند. با قله همراه شوید تا مفاهیم اولیه را به دقت بررسی کرده و به یادگیری این هنر وحشتناک اما فوق‌العاده بپردازیم.
#شادزیستن#رضایتزندگی#زندگی_مثبت#افزایش_شادی#سلامت_روان#ارتباطات_سالم#مدیریت_استرس#زندگی_متعادل
راهکارهای شاد زیستن: از آگاهی زندگی تا هنر و خلاقیت
شادی، به عنوان یکی از اهداف اساسی زندگی، همواره مورد جلب توجه انسان‌ها قرار گرفته است. گاهی اوقات، ما در تلاش برای دستیابی به موفقیت‌ها و تحقق اهداف، از معنا و لذت لحظات کوچک زندگی گذشته و احساسات مثبت را فراموش کرده‌ایم. اما چگونه می‌توانیم با وجود چالش‌ها و فشارهای زندگی، به عنوان انسان‌های شاد و راضی از زندگی بهره‌مند شویم؟ در این مقاله از قله، به بررسی راهکارها و استراتژی‌های مختلفی که می‌توانند به افراد کمک کنند تا شادی را در زندگی یابند، خواهیم پرداخت. از تأثیرات ارتباطات اجتماعی و آگاهی از لحظه حال گرفته تا نقش ورزش، هنر و خلاقیت در افزایش رضایت زندگی، در ادامه با قله همراه باشید.
#غار_سهولان #طبیعت_زیبا #کاوش_گردشگری #معماری_طبیعی #سفر_ماجراجویانه #گردشگری_ایران #آبشار_و_غار #کاوش_زیرزمینی
سفر به عمق زمین: غار سهولان و جذابیت‌های زیرزمینی
غار سَهولان در روستای سهولان، ۴۲ کیلومتری جنوب شرقی شهر مهاباد در مسیر جاده برهان و روستای عیسی کند واقع شده‌است. این غار میان شهرستان مهاباد و شهرستان بوکان قرار گرفته‌است. از سمتِ شهر بوکان تنها ۲۵ کیلومتر فاصله دارد. سهولان در زبان کردی به معنی یخبندان است و مردم محلی، غار را «کونه کفتر» یعنی لانه کبوتر نیز می‌نامند. دلیل این نامگذاری وجود تعداد زیادی لانه کبوتر درون غار است. این غار در فهرست آثار طبیعی ملی ایران قرار دارد. در این مطلب از قله با جاذبه های غار سهولان بیشتر آشنا خواهید شد. در ادامه با قله همراه باشید.
#کوهنوردی#هیمالیا#کریس_بانینگتون#صعود_آناپورنا#اورست#سفر_ماجراجویانه#کوهنورد_معروف#تاریخ_کوهنوردی
کریس بانینگتون: مستند سفر به قله‌های آناپورنا و اورست در دهه هفتاد
کریس بانینگتون یک کوهنورد و سرپرستان برنامه‌های فنی در هیمالیا بوده است. او به خصوص برای سرپرستی در صعود به دیواره جنوبی آناپورنا و تیم صعود به دیواره جنوب غربی اورست شناخته شده است.صعود به دیواره‌های این کوه‌های بلند و خطرناک در هیمالیا نیاز به مهارت‌ها و استعدادهای فوق‌العاده کوهنوردانه دارد، و این دو کوه از جمله بلندترین قله‌های جهان هستند. انجام موفق این صعودها نشان‌دهنده توانمندی و تجربه زیاد کوهنوردی کریس بانینگتون است. در این مطلب از قله با کریس بانینگتون بیشتر آشنا شوید. در ادامه با قله همراه باشید.
 #جهانگردی_دوچرخه‌سواری#سفر_با_دوچرخه#ماجراجویی_دوچرخه‌سواری#دوچرخه_سفرها#آداب_و_رسوم_دوچرخه‌سواری#بهبود_فیزیکی_در_سفرهای_دوچرخه‌سواری#مسئولانه_دوچرخه‌سواری#تجهیزات_جهانگردی_با_دوچرخه
راهنمایی برای جهانگردی فعال با دوچرخه
جهانگردی با دوچرخه، یک تجربه هیجان‌انگیز و فرهنگی است که به شما این امکان را می‌دهد که با زیبایی‌ها و تاریخ‌های مختلف جهان آشنا شوید، همچنین این وسیله نقلیه ساده و پویا، فرصتی فوق‌العاده برای بهره‌مندی از فعالیت‌های ورزشی و محیطی است. با دوچرخه‌سواری، شما به راحتی می‌توانید به مناطق دورافتاده دسترسی یابید و از زیبایی‌های طبیعت و فرهنگ‌های محلی لذت ببرید و با سبک زندگی و مردمان محلی آشنا شوید. این تجربه باعث می‌شود که با واقعیت‌ها و چالش‌های جهان، از جمله مسائل محیطی و اجتماعی، به صورت مستقیم در تماس باشید.در این مقاله از قله با هیجان جهانگردی با دوچرخه بیشتر آشنا خواهید شد. در ادامه با قله همراه باشید.
سایر مقالات مفید
نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر: 

متن نظر: 

کد امنیتی:  

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
آمار تعداد نفرات بازدید کننده از سایت قله
بازدید امروز: 2715  نفر
بازدید روز گذشته: 856  نفر
بازدید هفته: 19813  نفر
بازدید ماه: 193211  نفر
کل بازدید ها: 3216648  نفر
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com
تلفن :02191692194
نصب اپلیکشن قله قله را دنبال کنید