روش صحیح بستن کوله پشتی

کوله پشتی نقش مهمی در بین لوازم کوهنوردی دارد و توجه به نکات آن نیز ضروری است. امروزه کوله پشتی ها با گذشته تفاوت زیادی دارند و دارای دسترسی ها، جیب ها و ویژگی هایی هستند که به شما کمک می کند مدیریت بهتری روی لوازم داشته باشید. اما همچنان هم مهم است که کوله خود را به درستی ببندید. شاید بیرون رفتن با یک کوله نه چندان مرتب برای گشت و گذار در کنار دریا دردسرساز نشود اما کوهنوردی با یک کوله نامنظم مشکلات زیادی ایجاد می کند. از جمله آنها هم بایست به فشار بیش از حد به کمر، خستگی زودرس و حتی آسیب دیدگی و به هم ریختن تعادل اشاره کرد. یک کوله پشتی که به خوبی بسته شده باشد به شما کمک خواهد کرد تا بهتر و اقتصادی تر حرکت کنید. در این مقاله با نحوه ی بستن صحیح کوله پشتی بیشتر آشنا شوید. در ادامه با قله همراه باشید.
چگونه کوله پشتی خود را به بهترین شکل ممکن ببندیم؟
سابقه استفاده از کوله پشتی برای سفر به اوایل دهه ۷۰ میلادی می‌رسد. زمانی که کوهنوردان از چارچوب‌های بزرگ و سنگین فلزی و چوبی برای جا به جایی وسایل و اقلام سفر استفاده می‌کردند. این چارچوب‌ها وزن بسیار بالایی داشتند و فشار زیادی به اسکلت بدنی کوهنوردان وارد می‌کردند و عملا برای مسیرهای طولانی کاربردی نبودند.
امروزه کوله پشتی‌ها در انواع سایزها با کاربردهای مختلف ارائه می‌شوند و افراد متناسب با مدت زمان سفر، نوع اسکلت بدنی و میزان وسایلی که به همراه دارند کوله پشتی مناسب انتخاب می‌کنند. از مهمترین نکات در داشتن یک سفر راحت نحوه بستن کوله پشتی و ترتیب قرار دادن وسایل در کوله پشتی است. روش صحیح بستن کوله پشتی و نحوه چیدمان  وسایل درون کوله پشتی علاوه بر آنکه باید از وسایل حفاظت کند، باید به شکلی باشد که دسترسی به وسایل به راحتی و در حداقل زمان صورت پذیرد و به اندام‌ها و اسکلت بدنی فشار و آسیبی وارد نکند.
کوله پشتی‌ها در قالب کلی به دو دسته تقسیم می‌شوند، کوله پشتی با اسکلت داخلی و کوله پشتی با اسکلت خارجی.
کوله پشتی با اسکلت داخلی:
اخیر این نوع از کوله پشتی‌ها رواج زیادی داشته اند. در استفاده از این نوع از کوله‌ها به یاد داشته باشید که بیشترین وزن باید در قسمت میانی، نزدیک به کمر و بین دو شانه قرار بگیرد. به این ترتیب وزن بر روی عضلات باسن متمرکز شده و مرکز ثقل بدن در قسمت پایین تر قرار خواهد گرفت. این کوله پشتی‌ها بهتر است در سفرهایی که مدت زمان پیاده‌روی شما در زمین‌های سفت بیشتر است استفاده شود.
کوله پشتی با اسکلت خارجی:
کوله‌ها با اسکلت خارجی امروزه کمتر رواج دارند. در استفاده از این کوله‌ها به یاد داشته باشید که اگر وسایل سنگین هستند باید در قسمت بالایی کوله قرار بگیرند تا وزن روی عضلات باسن متمرکز شود و به حفظ تعادل بدن کمک کند.
در هر دو مدل کوله پشتی وسایل با وزن متوسط باید در قسمت پایین و دور از کمر قرار بگیرند.
اولین نکته در زمان بستن کوله پشتی سفر این است که نوع سفر خود را بشناسید


اگر سفر شما یک سفر تفریحی به همراه دوستان یا خانواده است و در هتل، مهمانسرا و… اقامت خواهید داشت ترتیب و نحوه چیدمان وسایل در کوله پشتی اهمیت چندانی ندارد. چرا که مدت زمانی که در راه هستید احتمالا کوتاه است و نیاز چندانی به وسایل پک شده نخواهید داشت. و به محض رسیدن شما وسایل را از چمدان یا کوله پشتی خارج خواهید کرد و در پایان سفر مجدد آنها را در چمدان یا کوله خود قرار خواهید داد.
اما اگر سفر شما یک سفر ماجراجویانانه و اکتشافی است، قصد کمپ کردن در طبیعت را دارید و یا مسیری طولانی برای رسیدن به مقصد در پیش دارید که باید در ایم مدت کوله پشتی خود را حمل کنید و اصطلاحا کوله‌کشی دارید ( مقداری از مسافت را باید پیاده طی کنید تا به محل اصلی اقامت یا کمپ برسید) روش صحیح بستن کوله پشتی و نحوه چیدمان وسایل در کوله پشتی و تقسیم بار در آن اهمیت بالایی دارد. نحوه بستن کوله پشتی و ترتیب چیدن وسایل می‌تواند حافظ سلامتی و امنیت شما باشد.
 به عنوان مثال اگر نحوه تقسیم بار صحیح نباشد در مسیرهای سخت و ناهموار باعث بر هم خوردن تعادل، لیز خوردن و سقوط خواهد شد؛ علاوه بر آن عدم تقسیم فشار به عضلات کمر، کتف، باسن، شانه و زانو آسیب‌های زیادی وارد خواهید کرد.
به طور کلی فضا یک کوله پشتی به ۵ قسمت تقسیم می‌شود و نحوه چیدمان وسایل در کوله پشتی بر این اساس است:
    قسمت پایینی: برای قرار دادن وسایل بزرگ و حجیم، وسایلی که تا مقصد اصلی مورد نیاز نیستند.
    قسمت اصلی: مناسب برای قرار دادن وسایل متراکم و نسبتا سنگین.
    قسمت بالایی: مناسب برای وسایلی که وزن بالایی ندارند و ممکن است در طی مسیر مورد نیاز باشند.
    جیب‌های لوازم جانبی: برای قرار دادن اقلام ضروری و دم دستی.
    حلقه‌های ابزار و تسمه‌ها: برای حمل وسایل بسیار بزرگ یا بسیار بلند.
روش صحیح بستن کوله پشتی

قسمت پایینی:
قسمتی که وسایل حجیم و غیر ضروری در طی مسیر را در آن قرار می‌دهید، از جمله:
    کیسه خواب( بعضی از کوله‌ها یک قسمت جداگانه برای این کار دارند)
    زیرانداز(بخصوص زمانی که زیرانداز شما به صورت رول شده باشد)
    سایر وسایل غیر‌ضروری مانند لباس‌های زخیم، لباس‌های راحتی و…
    کفش‌های راحتی و کمپینگ
قرار داردن وسایل سبک و نرم در قسمت پایینی علاوه بر آنکه فشار کمتری به کمر و عضلات باسن وارد می‌کند، یک محافظ فشار داخلی برای حفاظت از عضلات تحتانی بدن ایجاد می‌کند.
قسمت مرکزی:
    ذخیزه غذا
    وسایل آشپزی
    کپسول گاز
    بطری ذخیره آب
    قوطی‌های ذخیره سازی
قرار دادن وسایل سنگین در این قسمت به ایجاد یک مرکز ثقل کمک کرده و وزن کوله پشتی را به سمت عقب هدایت می‌کند. قرار دادن وسایل بیش از اندازه سبک سبب خمیدگی در این قسمت شده و فشار زیادی را به عضلات کمر وارد می‌کند.
در زمان قرار بستن کوله پشتی به این چند نکته توجه داشته باشید:

    اگر سوخت مایع به همراه دارید حتما از محکم بودن درپوش آن اطمینان کسب کنید و آن را به صورت ایستاده در کوله خود قرار دهید.
    برای جلوگیری از جا به جایی وسایل در کوله پشتی وسایل نرم‌تر و سبک‌تر را بین وسایل بزرگ‌تر قرار دهید. وسایلی مانند:
    لباس‌های اضافه
    بدنه چادر
    سایه بان
    محافظ ضد آب چادر
    پیش از قرار دادن مخازن(آب یا غذا) در کوله پشتی بهتر است اول آنها را پر کنید.
قسمت بالایی:
وسایلی که در زمان پیاده‌روی مورد نیاز هستند را در این قسمت قرار دهید. وسایلس مانند:
    لباس گرم
    لباس ضد آب
    پانچو
    جعبه کمک‌های اولیه
    فیلتر آب
    لوازم بهداشتی
توجه داشته باشید که بعضی از افراد که در هوای ابری سفر خود را شروع میکنند تمایل دارند تا چادر را در این قسمت قرار دهند تا به سادگی و راحتی به آن دسترسی داشته باشند. نحوه چیدمان وسایل در کوله پشتی تا حدی می‌تواند سلیقه‌ای باشد، البته تا حدی که روش صحیح بستن کوله پشتی رعایت شود.
جیب‌های لوازم جانبی:
کوله پشتی‌ها به شکل‌های مختلف طراحی شده‌اند برخی از آن‌ها دارای جیب‌ بغل، جیب لبه‌دار، زیپ دار و یا جیب‌هایی هستند که درونشان جیب‌های کوچکتری قرار دارد. جیب‌های کوله پشتی‌ها به شما برای مرتب‌کردن و قرار دادن وسایل کوچک کمک می‌کنند وسایلی مانند:
    نقشه
    جی‌پی‌اس
    قطب نما
    عینک آفتابی
    ضد آفتاب
    بالم لب
    هدلایت
    اسپری دافع حشرات
    بطری آب
    خوراکی‌های دم دستی
    پوشش ضد آب کوله‌پشتی
    کلید و سویچ ماشین
    کارت شناسایی و پول نقد
به یاد داشته باشید که هر جیب با توجه به محل قرارگیری آن برای قرار دادن یکسری از وسایل موقعیت بهتری دارد.
جیب‌های جلویی:
جیب‌های جلویی به کیسه کانگرو معروف هستند. معمولا این جیب‌ها حالت کشسانی دارند و راحتی بیشتری برای دسترسی به وسایل دارند. این جیب‌ها برای قرار دادن پانچو و بارانی‌های خیس بسیار مناسب هستند. در بعضی از کوله پشتی‌ها این جیب‌ها بجای حالت کشسانی، زیپ دارند اما عملا در نحوه استفاده از آنها تغییری ایجاد نمی‌کنند. از قرار دادن وسایل بسیار سنگین در این جیب‌ها خودداری کنید زیرا وزن زیادی را به عقب هدایت خواهد کرد و منجر به بر هم خوردن تعادل شما خواهد شد.
روش صحیح بستن کوله پشتی و نحوه چیدمان وسایل در کوله پشتی علاوه بر آنکه دسترسی به وسایل را راحت می‌کند در سلامت شما نیز تاثیرگذار است.
جیب‌های کمربندی:
جیب‌هایی هستند که در قسمت بند مهار وزن بر شکم، قرار گرفته‌اند. این جیب‌ها برای قرار دادن وسایل ضروری بسیار مناسب هستند. وسایلی مانند: خوراکی، چاقو، چراغ قوه و… .
یکی از دلایل پرطرفدار بودن این جیب‌ها این  است که برای دسترسی به آن‌ها نیازی ندارید که کوله پشتی خود را زمین بگذارید.
جیب مخصوص بطری آب:
جیب‌هایی هستند که در دو طرف کوله پشتی شما قرار گرفته‌اند. بسیار قابل دسترس هستند و برای نگهداری بطری آب به صورت ایستاده محل مناسبی دارند.
حلقه‌های ابزار و تسمه‌ها:
برخی از وسایلی که امکان قرار گرفتن در قسمت‌های خارجی کوله پشتی شما را دارند در این قسمت قرار می‌گیرند، وسایلی مانند:
    عصاهای کوهنوردی
    دیرک‌های چادر
    زیرانداز بزرگ
    چهارپایه یا صندلی کمپینگ
    چکش یخ شکن
    یخ شکن
    طناب کوهنودی
تسمه‌ها و قلاب‌های جانبی در حمل وسایل بزرگ و بلند به شما بسیار کمک خواهند کرد. تنها به یاد داشته باشید که این وسایل امکان جا‌به‌جایی و چرخش دارند که گاها سبب بر هم خوردن تعادل خواهند شد.
هر بند و تسمه‌ کاربردی جدا گانه دارد:

بند بار کشی:
بندی که در بالاترین قسمت کوله پشتی قرار گرفته و قابلیت تنظیم شدن دارد. این بند وزن کوله را نزدیک به کمر نگه می‌دارد. بند بارکشی را باید بعد از تنظیم بند شانه تنظیم کرد.
بند یا حلقه بلند کننده:
بندی که به شکل حلقه در قسمت پشتی کوله قرار گرفته است. از این بند برای بلند کردن کوله استفاده کنید تا از کش آوردن و کشیده شدن درزها جلوگیری شود.
بند سینه:
باید به اندازه‌ای محکم بسته شود که به سینه فشار وارد نکند و از کشیده شدن و شل شدن سایر بندها جلوگیری کند. بیش از اندازه محکم بستن بند سینه می‌تواند سبب فشار به قلب و انسداد رگ‌های خونی شود.
بند کمربند:
این بند باید بالای استخوان لگن قرار گیرد و بهتر است در ابتدا و پیش از سایر بندها بسته شود.
بند تثبیت کننده بند کمربند:
برای تنظیم بند کمربند از این بند استفاده می‌شود.
بندهای فشرده سازی:
بندهایی که در پهلوها یا قسمت رویی کوله پشتی قرار گرفته‌اند و معمولا برای فشرده کردن حجم کوله پشتی استفاده می‌شوند.
در زمان بستن کوله‌پشتی و محکم کردن بندها به این نکته توجه داشته باشیدکه زیپ‌هایی که در قسمت پهلو کوله قرار گرفته‌اند و به فضا اصلی کوله پشتی دسترسی دارند، به منظور دسترسی سریع و راحت به اقلامی است که در بخش میانی قرار گرفته‌اند پس با زیاد محکم کردن بندها مانع از این دسترسی‌ها نشوید.
چگونه بعد از بستن کوله پشتی آن را جا‌به ‌جا کنیم؟
اشتباهی که بسیاری در بلند کردن کوله پشتی خود دارند، حمل آن با یک دست و بر روی یک شانه است. این کار علاوه بر آنکه تعادل شما را بر هم خواهد زد به شدت به شانه و کتف شما آسیب خواهد رساند و سبب افتادگی شانه و کوتاه شدن طول عضلات آن در بلند مدت خواهد شد.
بهتر است به جای بلند کردن کوله با یک دست، مراحل زیر را به ترتیب برای بلند کردن کوله‌ی خود اجرا کنید:
    تمام بندهای مهار وزن کوله پشتی را شل کنید تا راحت‌تر بالا بیایند.
    کوله پشتی را در حالت ایستاده قرار دهید.
    رو به روی کوله‌پشتی قرار بگیرید و پاها را به عرض شانه باز کنید، زانوها را تا حدی خمیده کنید.
    بند( حلقه) بلند کننده را بگیرید.( بندی که قسمت بالای کوله قرار دارد)
    آن را تا نزدیک کمر بالا بکشید.
    یک دست و شانه را از بیان بند شانه رد کنید.
    به سمت جلو خم شوید و کوله پشتی را به سمت عقب بچرخانید. حال دست و شانه دیگر را از بند شانه دیگر رد کنید.
    کوله را بر روی کمر فیکس کنید و بندهای مهار وزن شانه، سینه و شکم را محکم کنید.
پیش از شروع سفر چندین بار با کوله پشتی خود تمرین بلند کردن و راه بروید. به یاد داشته باشید که در طول مسیر حتما چند بار کوله پشتی خود را پایین بگذارید و هر بار بعد از پایین گذاشتن کوله پشتی خود با چند حرکت کشیشی به عضلات خود استراحت دهید.
چطور وزن کوله پشتی خود را کم کنید؟

برای این کار ابتدا تمام وسایل را از کوله پشتی خود خارج کنید.
وسایلی که جزء وسایل ضروری هستند را جدا کنید. منظور از وسایل ضروری وسایلی است که ادامه سفر بدون داشتن آنها امکان پذیر نباشد. مانند: چادر، زیرانداز، کفش ضروری و… .
حال اقلام سفر شما به دو دسته تقسیم شده است. وسایل ضروری و وسایل غیر ضروری یا لوکس. ابتدا وسایل ضروری را در کوله پشتی خود بچینید. حال در صورت داشتن فضا خالی اضافی از بین وسایل غیر ضروری، وسایلی را که تمایل دارید در طول سفر حتما به همراه داشته باشید را انتخاب کنید.
کوله پشتی در طول سفر قسمتی از بدن شما خواهد بود و وزن آن به بدن شما اضافه خواهد شد. به یاد داشته باشید که کوله پشتی سنگین علاوه بر آنکه سرعت شما رو کند می‌کند هزینه بار را در سفر افزایش خواهد داد. در این مرحله است که راهکارهای بستن کوله پشتی و نحوه چیدمان صحیح وسایل در کوله پشتی اهمیت پیدا می‌کند.
استفاده از کیسه‌های فشرده کننده
هر اندازه که در بستن کوله پشتی و نحوه چیدمان صحیح وسایل در کوله پشتی دقت به خرج دهید گاهی دسترسی و تقسیم بار با مشکل مواجه خواهد بود. در برخی از موارد بهتر است برای دسته بندی صحیح وسایل از کیسه‌های فشرده کننده استفاده کنید.
    این کیسه‌ها بدون هرگونه فضا غیر کاربردی هستند و بیشترین استفاده را از فضا می‌کنند.
    اجازه دسته‌بندی اقلام سفر رار به شما می‌دهند.
    معمولا از جنس ضد آب تهیه شده اند.
اما استفاده از این کیسه‌ها نیز بدون مشکل نیست.
معمولا شکل جمع شده و فشرده شده آنها به شکل مستطیل است که پس از چیدمان آنها در کوله پشتی فضای استفاده نشده زیادی وجود خواهد داشت. برای جلوگیری از جا به جایی این کیسه‌ها در طول سفر باید از اقلام نرم‌تر در فضاهای میانی استفاده کنید.
به یاد داشته باشید که هیچ‌گاه کیسه خواب خود را در کیسه‌های فشرده کننده قرار ندهید چرا که در طول زمان سبب تغییر شکل آن خواهد شد.
بستن کوله پشتی در مواقع بارانی:

باید خود را برای هرگونه آب و هوای احتمالی در سفر آماده کنید. سعی کنید تجهیزات سفر خود را با توجه به شرایط آب و هوایی مقصد انتخاب کنید.
نحوه چیدمان وسایل در کوله پشتی در آب و هوای بارانی بسیار مهم است، بهتر است به این چند نکته توجه کنید:
    برای کوله پشتی خود حتما یک کاور ضد آب تهیه کنید. این کاورها اولین لایه محافظ برای محافظت از تجهیزات شما در برابر رطوبت هستند. قیمت کاور ضد آب بسیار به صرفه است و در برابر قطرات باران بسیار مقاوم هستند.
کاور ضد آب کوله پشتی خود را در قسمت‌های قابل دسترس کوله قرار دهید( جیب‌های جلویی، قسمت بالایی و…).
    می‌توانید از کیسه‌های فشرده کننده ضد آب نیز برای جلوگیری از خیس شدن وسایلتان استفاده کنید. این کیسه‌ها علاوه بر آنکه حجم تجهیزات همراه شما را کاهش می‌دهند از نفوذ رطوبت نیز جلوگیری خواهند کرد.
    از کیسه‌های پلاستیکی بزرگ برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به تجهیزات می‌توان استفاده کرد. وسایل خود را درون کیسه‌ پلاستیکی قرار دهید و با دمیدن باد، آن را نسبتا حجیم کنید. در کیسه را با گره شل یا یک گیره ببندید.
راهکارهای بستن کوله پشتی و چند توصیه ضروری :
 
  از ضد آب بودن تجهیزات خود اطمینان کسب کنید. نیازی نیست تمام تجهیزات شما ضدآب باشند اما مواردی مانند کیسه خواب، زیرانداز، لباس و… باید حتما ضد آب باشند.
    در زمان خرید کوله پشتی دقت کنید که زیپ‌ها و درزهای کوله پشتی شما عایق باشند.
    پک کردن وسایل را از کیسه خواب و زیرانداز شروع کنید. کیسه خواب را در قسمت زیرین کوله قرار دهید. اگر کوله پشتی شما قسمت مخصوص برای کیسه خواب دارد از آن استفاده کنید.
    فاصله بین کیسه خواب و زیر انداز را با لباس پر کنید. به خاطر داشته باشید که حتما یک ژاکت گرم در قسمت بالایی کوله پشتی قرار دهید تا در زمان نیاز به راحتی به آن دسترسی داشته باشید.
    وسایل سنگین را در قسمت میانی و نزدیک به کمر قرار دهید. این کار به پایین آمدن مرکز ثقل بدن و بالا رفتن میزان پایداری بخصوص در زمان پیاده‌روی در زمین‌های ناهموار کمک می‌کند.
    ذخیره آب را بهتر است در کیسه‌های مخصوص ذخیره‌سازی آب نگه دارید(Camelbak Unbottle). بطری‌ها فضای زیادی را اشغال می‌کنند و انعطاف پذیر نیستند.
    بهترین مکان برای نگهداری مواد غذایی نزدیک به ذخایر آب و کمی بالاتر از قسمت کمری است.
    بهتر است چادر آخرین آیتم برای پک کردن باشد. معمولا چادر اولین وسیله‌ای است که استفاده می‌شود و آخرین آیتمی است که جمع می‌شود. اگر کوله پشتی شما فضایی برای نگهداری چادر ندارد، چادر را در قسمت بالایی کوله پشتی و
روی ذخیره آب و غذا قرار دهید.
آخرین وسیله ای که در بخش اصلی کوله قرار می‌گیرد یک ژاکت گرم خواهد بود. در هر فصلی که سفر می‌کنید همیشه یک ژاکت گرم به همراه داشته باشید.
بعد از پر شدن قسمت اصلی کوله پشتی، در قسمت بالایی کوله که به شکل یک جیب بزرگ است و روی قسمت مرکزی قرار می‌گیرد وسایلی مانند پانچو، کاور ضد آب، جعبه کمک‌های اولیه و خوراکی‌های سبک قرار دهید.
پیش از شروع سفر و ترک منزل کوله پشتی خود را وزن کنید. کوله پشتی شما نباید بیش از یک چهارم یا یک سوم وزن شما، وزن داشته باشد.
حتما از بندهای فشرده سازی استفاده کنید تا کوله به بدن شما نزدیکتر و فیکس شود.
اگر به صورت گروهی سفر می‌کنید تجهیزات سنگین را در گروه تقسیم کنید تا فشار کمتری به افراد وارد شود و سرعت پیمایش افزایش پیدا کند.
اگر میزان پیاده‌روی شما در زمین‌های سفت و محکم بیشتر است حتما وسایل سنگین را در قسمت‌های پایین‌تر قرار دهید این کار به حفظ تعادل شما کمک خواهد کرد.
از کیسه‌ها پلاستیکی یا پارچه‌ای برای جداسازی وسایل استفاده کنید. برخی از افراد از کیسه‌های رنگی با رنگ‌های مختلف برای جداسازی و دسته‌بندی وسایل مختلف استفاده می‌کنند. کیسه‌ها را زیاد پر نکنید در غیر این صورت با وارد شدن فشار کیسه‌ها پاره شده یا نشتی خواهد داشت.
چک لیست لوازم ضروری برای بستن کوله پشتی:


هر سفر شرایط خاص خود را دارد. پیش از سفر حتما لیست اقلام ضروری را چک کنید. اگر قصد پیاده‌روی در زمین‌های گل آلود را دارید بهتر است یک کوله پشتی سبک به همراه داشته باشید.
اگر در سرزمین‌های برفی قصد کمپینگ دارید یک چکش یخ شکن حتما به همراه داشته باشید و اگر قصد کمپ در مناطق گرم و مرطوب را دارید برای رهایی از نیش حشرات یک محافظ توری بسیار ایده آل خواهد بود.
تجهیزات کمپینگ و آشپزی:
    کوله پشتی
    چادر و تجهیزات برپایی چادر
    کیسه خواب
    زیرانداز
    کپسول گاز و سر شعله
    ظروف پخت و پز
    ظروف سرو غذا
    فیلتر یا وسایل تصفیه آب
    بطری آب و مخزن ذخیره آب
    غذا و نوشیدنی مناسب
    کبریت ضد آب یا هر وسیله ایجاد کننده شعله
    طناب سبک و محکم
لوازم ضروری و ایمنی:
    جعبه کمک‌های اولیه
    چاقو
    سوت
    کیت تعمیر و ابزار
    راهنما مسیر
    جی‌پی‌اس و قطب نما
    چراغ قوه و باطری
    ضد آفتاب
    عینک آفتابی
لباس‌های شرایط گرم:
    تیشرت
    پیراهن آستین بلند
    شلوار یا شلوارک
    لباس راحتی
    کلاه آفتابی
    جوراب پنبه‌ای
    کفش کوهنوردی
لباس ‌های شرایط سرد و مرطوب:
    ژاکت
    شلوار
    لباس‌های محافظ بالا تنه و پایین تنه
    کلاه گرم
    دستکش
    پوشش روی کفش‌ها
لوازم شخصی:
    عصا کوهنوردی
    لوازم بهداشتی
    دستمال توالت
    شوینده
    حوله
    دستگاه ارتباطی
    توری محافظ حشرات
    صندل و کفش مناسب
    اسپری دفع حشرات
    دوربین دو چشمی
    دوربین عکاسی
    داروهای شخصی
    وسایل دوخت
فهرست وسایل ضروری برای بستن کوله‌پشتی، راهکارهای بستن کوله پشتی و توصیه‌ها برای نحوه چیدمان وسایل در کوله پشتی بسیار متنوع است؛ در این بین باید توجه داشته باشید که مهم‌ترین اصل رعایت تقسیم وزن بر اسکلت بدنی است.
وسایل ضروری برای افراد مختلف می‌تواند متفاوت باشد، وسایلی انتخاب کنید که هم فضای کمی اشغال کنند و هم نیاز مهمی را برای شما برطرف کنند.
منبع : radar361


#معرفی قله #سماسوس #کوهنوردی #قله
معرفی قله سماسوس
قله سماموس یا قله سمام نام قله‌ایست که، مرتفع‌ترین قلهٔ مشرف به دریای خزر و بلندترین قلهٔ گیلان است. در این بخش از قله به معرفی قله سماسوس خواهیم پرداخت. در ادامه با قله همراه باشید.
#آسیب در کوهنوردی #آسیب مفاصل در کوهنوردی #آسیب زانو در کوهنوردی #آسیب شناسی در کوهنوردی
آسیب های شایع در کوهنوردی
کوهنوردی یک ورزش مفرح است که در تمام گروه های سنی بخصوص افراد میانسال طرفداران بسیار زیادی دارد. یکی از مزایای این ورزش این است که نیاز به مهارت خاصی ندارد و هر کسی در هر سنی قادر به انجام آن است. با این حال، کوهنوردی می‌تواند باعث آسیب های جدی در عضلات و مفاصل شود. در این مقاله شما را با آسیب های شایع در کوهنوردی آشنا می‌کنیم. در ادامه با قله همراه باشید.
#روستای سوباتان #گیلان #جاذبه های گردشگری سوباتان #گردشگری در گیلان #جاذبه های زیبای تالش
معرفی روستای زیبای سوباتان
سوباتان از روستاهای بی نظیر و زیبا در گیلان است که جاذبه های بسیاری برای گردشگران دارد همچنین گیاهان دارویی و غذاهای محلی خوشمزه ای را دارا می باشد. در فاصله ای نه چندان دور از تالش روستایی زیبا و چشم نواز که گویا تا به حال دست هیچ بشری به آن نخورده به نام سوباتان قرار دارد مسیر این روستا بسیار زیبا و چشم نواز است که دل هر رهگذر و بیننده ای را می رباید؛ شروع مقصد از تالش می باشد ،سوباتان در شمال غربی تالش قرار دارد. برای آشنایی بیشتر با این روستای زیبا و رویایی در ادامه با قله همراه باشید.
#آرامش در زندگی زناشویی #مهارت های زندگی زناشویی #رفتار صحیح زندگی زناشویی #موفقیت در زندگی زناشویی
رمز و راز آرامش در زندگی زناشویی چیست؟
برای داشتن یک ازدواج موفق فقط عشق کافی نیست! شاید از دید جوانان عشق و علاقه و دوست داشتن بیش از حد دلیل بر یک زندگی موفق باشد اما کافی نخواهد بود. شاید عشق و علاقه چند ماه اول زندگی به کارتان بیاید ولی زمانی که زندگی در روال عادی خود قرار گرفت و همه چیز برای شما تکراری و یکنواخت شد آن وقت مشکلات جدید شروع خواهند شد. اما نگران نباشید چرا که شما با داشتن مهارت های کافی خواهید توانست بر مشکلات غلبه کنید و زندگی شاد و پر از آرامش را تجربه نمایید. در این مطلب مهارت های لازم برای داشتن یک زندگی سرشار از آرامش و شادی در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است. برای کسب مهارت های آرامش در زندگی در ادامه با قله همراه باشید.
#پنیرپیتزا #مزایای پنیرپیتزا #مضرات پنیرپیتزا #انواع پنیرپیتزا
مزایا و مضرات پنیرپیتزا
با شنیدن نام پنیرپیتزا یاد انواع فست فودهای خوش مزه در ذهنمان تداعی می شود! کمتر کسی پیدا می شود که عاشق فست فود و طعم لذیذ پنیرپیتزا نباشد. بیشتر مردم به ویژه کودکان عاشق این خوش مزه ی کش دار هستند. با توجه به این که پنیرپیتزا از شیر تهیه می شود و حاوی کلسیم و انواع ویتامین ها می باشد در کنار این مزیت ها، حاوی چربی بسیار بالایی می باشد به طوری که خوردن بیش از حد آن باعث مشکلات گوارشی و مشکلات قلبی - عروقی خواهد شد. شاید برای شما هم سوال باشد که آیا خوردن پنیرپیتزا مفید است یا مضر؟ در این مطلب در مورد مزایا و مضرات پنیرپیتزا صحبت خواهیم کرد. در ادامه با قله همراه باشید.
#بدنسازی #عضله سازی #غذاهای عضله ساز #بهترین غذاها در بدنسازی
بهترین غذاهای عضله ساز در بدنسازی کدام غذاها هستند؟
اکثر افرادی که در رشته بدنسازی فعالیت می کنند در تلاش هستند تا خیلی سریع بتوانند عضله سازی کنند. برخی از افراد تمرین های بیش از حد، روزانه و پی در پی انجام می دهند تا بتوانند زودتر نتیجه بگیرند و برخی دیگر علاوه بر تمرین های روزانه و سخت، استفاده کردن از مکمل ها را راهکاری برای عضله سازی سریع تر می دانند. اما در کنار این ها باید بدانید که تغذیه صحیح و اصولی کمک زیادی به شما خواهد کرد تا سریع تر به هدفتان برسید. برای ترمیم بدن خود و عضله سازی سریع دانستن اینکه چه غذاهایی برایتان مفید است، بسیار مهم و حائز اهیمت می باشد. در این مطلب فهرستی از غذاهای مفید برای عضله سازی را معرفی خواهیم کرد. قرار دادن این مواد غذایی در رژیم غذاییتان و کسب اطلاعات در این رابطه چیزیست که می تواند نتایج تمرینات شما را به شکل چشمگیری تغییر دهد. برای آشنایی با فهرست غذاهای مفید برای عضله سازی در ادامه با قله همراه باشید.
#سنگنوردی #نداشتن توان لازم برای سنگنوردی #کمبود انرژی بدن
دلایل کمبود انرژی در سنگنوردی
در برخی از روزها هنگامی که از خواب بیدار می شوید احساس کمبود انرژی شدید، ضعف و بی حالی می کنید. احساس می کنید که بدنتان نای انجام هیچ کاری را ندارد و پاهایتان توان تحمل وزن بدنتان را ندارد! چه عواملی باعث چنین اتفاقی در بدنتان شده است؟ اولین چیزی که به ذهنتان می رسد این است که شاید بدنتان درگیر بیماری خاصی شده باشد؟ حال اگر شما در رشته سنگنوردی فعالیت کنید و با چنین حالاتی روبه رو شوید قطعا نخواهید توانست سنگنوردی را با مهارت و انرژی کافی انجام دهید. در این مطلب به دلایل کمبود انرژی بدن و در واقع نداشتن انرژی و توان لازم برای سنگنوردی خواهیم پرداخت. در ادامه با قله همراه باشید.
#غار برفی #ساختن غار برفی #فواید غار برفی #شب مانی در غار برفی #کوهنوردی در برف
غار برفی چیست و چگونه ساخته می شود؟
یکی از کاربردی ترین آموزش های کوهنوردی، آموزش و یادگیری ساختن غار برفی می باشد. کوهنوردانی که علاقه زیادی به کوهنوردی در فصل زمستان دارند حتما باید ساختن یک پناهگاه برفی را یاد بگیرند تا در مواقع ضروری بتوانند برای خود جان پناه برفی دست و پا کنند. یکی از تکنیکهای شبمانی در کوهنوردی و البته بیواک به معنای شبمانی برنامه ریزی نشده برای بقا استفاده از غار برفی است که در صورت اجرای درست می تواند کاملا مفید و نجات دهنده باشد. در این مقاله به ویژگی های لازم برای حفر، گامهای ایجاد، روش استفاده، نکات و همچنین نقاط ضعف غار برفی اشاره کرده ایم. در ادامه با قله همراه باشید.
#پوکی استخوان #وزرش #تناسب اندام #ورزش مضر
ورزش های مضر برای کسانی که پوکی استخوان دارند
پوکی استخوان که امروزه با رژیم غذایی نامناسب و عدم تحرک کافی به شدت میان مردم رواج یافته است و تبدیل به معضلی بزرگ شده است ، این بیماری محدودیت هایی در ورزش ایجاد می کند که در صورت ابتلا به آن باید به آن ها توجه داشته باشید. ورزش های مضر برای پوکی استخوان می توانند یکی از این محدودیت ها باشند که باید رعایت کنید. در این مطلب به معرفی چند ورزش مضر برای پوکی استخوان خواهیم پرداخت. در ادامه با قله همراه باشید.
#پارک جنگلی #النگدره #گرگان #گردشگری #طبیعت گردی #تفریحی
معرفی پارک جنگلی النگدره
پارک جنگلی اَلَنْگْدَره یکی از پارک‌های جنگلی و معروف شمال کشور است. این پارک جنگلی از مناطق نمونه گردشگری ایران و مکان های دیدنی استان گلستان محسوب می‌شود که در پنج کیلومتری جنوب غرب شهر گرگان قرار دارد. پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، پیک‌نیک و دورهمی‌های خانوادگی و دوستانه از جمله تفریحاتی است که می‌توانید در این پارک جنگلی انجام دهید. جاده سلامتی، ایستگاه دوچرخه، خودروهای برقی، زمین‌های بازی و ورزش نیز از جمله امکانات این پارک است. برای آشنایی بیشتر با زیبایی های النگدره در ادامه با قله همراه باشید.
12345678910...
سایر مقالات مفید
نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر: 

متن نظر: 

کد امنیتی:  

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی
آمار تعداد نفرات بازدید کننده از سایت قله
بازدید امروز: 3350  نفر
بازدید روز گذشته: 6925  نفر
بازدید هفته: 44386  نفر
بازدید ماه: 187051  نفر
کل بازدید ها: 1352586  نفر
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل : info@Gholleh.com    
تلفن تماس:   09960990748،   91692194-021
اینستاگرام: Gholleh_com@
نصب اپلیکشن قله قله را دنبال کنید