#کوهنوردی #زمستانه #ایمن #موفق #قله

نکات مهم و کلیدی برای صعودهای زمستانی ایمن و موفق

کوهنوردی در فصول سرد و به ویژه در زمستان با کوهنوردی در فصل گرم بسیار متفاوت می باشد. کوهنوردان حرفه ای و کسانی که تجربه ی زیادی در این زمینه دارند می دانند که در صعودهای زمستانی باید به نکات ایمنی و سلامتی افراد توجه ویژه ای شود. درست است که نکات ایمنی در تمامی صعودها باید مد نظر باشد اما این نکته در زمستان بیشتر حائز اهمیت می باشد. در این مطلب شما با نکات مهم و کلیدی صعودهای زمستانی بیشتر آشنا خواهید شد. در ادامه با قله همراه باشید.
صعود زمستانی – کوهنوردی در فصول سرد
تفاوت‌های زیادی در اصول و برنامه‌ریزی‌های مربوط به اجرای یک صعود زمستانی و شبیه به همان برنامه در فصل گرم وجود دارد. این تفاوت‌ها به ویژه در مواردی از قبیل تجهیزات و وسایل کوهنوردی، آب و هوای نامتعادل، وجود مشکل‌سازترین عارضه طبیعی بر سر راه تیم‌های اعزامی، یعنی بهمن، حجم سنگین برف و تدارکات، هر یک به خودی خود مانعی بزرگ بر سر راه کوهنوردان به هنگام اجرای یک صعود زمستانی به شمار می‌روند.
غالباً پس از طی یک دوره چندساله از ابتدای فعالیت‌های حرفه‌ای کوهنوردی، تفکر اجرای همان برنامه‌ها در زمستان به وجود می‌آید و بر این اساس برنامه‌ریزی‌های دشوار صعود زمستانی آغاز می‌گردد. برای اجرای هرچه موفق‌تر یک برنامه صعود زمستانی نیاز به پیش‌بینی‌هایی است که به صورت مشروح بیان می‌گردد.
انتخاب قله

همانطور که اشاره شد، افراد و یا جمع کوهنوردان معمولاً پس از طی یک دوره فعالیت ممتد و طولانی به فکر صعود زمستانی می‌افتند. از یکسو انتخاب قله در شرایط اولیه بسیار مهم است و از سوی دیگر، تنوع ارتفاعات در ایران نکته‌ای است که نیاز به بررسی‌های بیشتری دارد.
به طور معمول ارتفاعات زیر ۲۰۰۰ متر در ایران مشکلات زیادی برای صعود ندارند. شبیه همین وضعیت تا حدود ارتفاع ۳۰۰۰ متر نیز تقریباً حفظ می‌گردد. اگرچه قلل زیر خط ۳۰۰۰ متر غالباً صخره‌ای هستند و از این نظر صعود به آنها در زمستان با دشواری‌هایی روبرو است، اما وجود حدود ۱۵ هزار قله بالای ۳۰۰۰ متر در ایران، انگیزه صعود به قلل زیر این خط را از گروه‌های صعودکننده خواهد گرفت.
بنابراین کوهنوردان به نوبه خود به این خط ارتفاع عادت کرده و برای آن برنامه‌ریزی می‌نمایند. شرایط صعود زمستانی در همه جای دنیا تقریباً مشابه هم است. مثلاً صعود به قلل زیرخط ۶۰۰۰ متر در بیشتر موارد دشوار است. این قلل غالباً صعود نشده باقی مانده‌اند. ۷۰۰۰ متری‌ها، یکی پس از دیگری فتح شده‌اند و تاکنون تعداد نسبتاً کمی از برج‌های ۷۰۰۰ متری و قلل فرعی آن صعود نشده هستند.
انتخاب قله برای صعود زمستانی از آن روی مهم است که طول مسیر و ارتفاع بیشتر باعث افزایش تدارکات و افزایش تجهیزات کوهنوردی می‌شود. از صعود انفرادی به ارتفاعات که بگذریم برای صعود زمستانی به قله ۳۵۰۰ متری در ایران (به جز مواردی که این اتفاقات در قلب مجموعه قلل قرار داشته باشند) به طور کلی یک برنامه حداکثر دو تا سه روزه باید طرح‌ریزی شود.
در صعودهای دو تا سه روزه به دلیل سرعت صعود، نزدیکی قله به کمپ اول و یا آبادی و باقی نماندن وسایل و امکانات در روزهای متوالی در کوه از عهده اجرای برنامه به خوبی بر خواهید آمد. اما برای صعود به قلل بالای خط ۴۰۰۰ متر در ایران به طور کلی مشکلات مهمی وجود دارد که برخی از آنان عبارتند از:
۱ – عمقی بودن ۴۰۰۰ متری‌ها در قلب مجموعه قلل به طوری که غالباً می‌باید دو تا سه روز مسیری را طی کرد تا به کمپ ۲ و یا ۳ آن قله رسید و در این حال وسایل کوهنوردی می‌باید به طور مرتب، تر و خشک شده و آماده برای کارایی بهتر شوند.
۲ – هوای نامساعد جوی یکی دیگر از مشکلات صعودهای ۴۰۰۰ متری‌ها به شمار می‌رود. شدت وزش باد در ارتفاعات بالای ۴۵۰۰ متر افزایش چشمگیری می‌یابد. در برخی از نقاط مهم و مشهور ایران همچون دماوند، علم کوه و سبلان این مشکل شدیدتر است.
۳ – قلل بالای ۴۰۰۰ متر همچون ۳۰۰۰ متری‌ها در معرض خطر ریزش بهمن قرار دارند.
مسیرها می‌بایست در فصول گرم سال شناسایی شوند و معمولا بهتر است تدارکات موردنیاز در فصل‌های گرم قبلاً به کوهستان حمل گردد. بنابراین انتخاب درجه سختی ارتفاعات عنوان یکی از عوامل موثر در صعود کوهنوردان قرار دارد.
شناسایی مسیر

معمولاً به دشواری می‌توان صعود زمستانی را از مسیرهای تابستانی اجرا کرد. به همین دلیل برای انجام صعود زمستانی نیازمندیم که مسیر صعود را بشناسیم. در این گونه شناسایی‌ها مسیر مورد نظر از قبیل یال یا خط‌الرأس و مسیر دستیابی به نقطه اولیه به خوبی در طی یک برنامه به خصوص در فصل بهار شناسایی می‌شوند.
در اوایل بهار هرسال بهمن‌های زیادی فرو می‌ریزد. این زمان برای شناسایی محل ریزش بهمن‌ها و شکل و فرم زمستانی قله برای انجام یک برنامه در سال بعد بسیار مناسب است. کوهنوردان و اندک طراحان مسیرهای صعود در ایران به طور معمول در این فصل به بررسی دقیق راه‌های صعود می‌پردازند.
مدت زمان رسیدن از نقطه‌ای به نقطه دیگر، مکان‌های مناسب برای کمپ زدن و نقاطی که برای بارگذاری مناسب هستند، همچنین راه‌های فرعی در ارتفاع برای خروج اضطراری گروه به هنگام حادثه به خوبی مورد بررسی قرار می‌گیرند.
برنامه تمرینی و بارگذاری برای ارتفاعات بالای ۴۵۰۰ متر در ایران


پس از انتخاب و شناسایی مسیر صعود زمستانی توسط کوهنوردان زبده و متخصص، بنا بر وضعیت قله و مدت زمان صعود، میزان بار، مواد غذایی و وسایل گروهی از قبیل لوازم پخت و پز و روشنایی و سوخت برآورد می‌گردد. (به جز موارد صعودهای کم تعداد به روش آلپی)
چون حمل اینگونه بارها به هنگام اجرای برنامه اصلی نیازمند دو تا سه روز زمان اضافی برای حمل بار به کمپ‌های بالاتر و ناگزیر، اتلاف وقت و انرژی افراد و از دست دادن احتمالی وضعیت‌های هوایی بسیار مناسب در برنامه خواهد شد، به هنگام اجرای یک برنامه تدارکاتی و تمرینی صعود بر روی قله مورد نظر (که نیم‌نگاهی نیز به مبحث انتخاب افراد در آن وجود دارد) بارهای گروه در فصول معتدل سال به محل از قبل تعیین شده حمل و در بشکه‌های غیرقابل نفوذ در خاک و یا در لابه‌لای صخره‌ها دفع می‌گردد.
بسیار مناسب خواهد بود که اجرای اینگونه برنامه‌ها در فاصله نسبتاً نزدیک به زمستان یعنی اوایل پاییز اجرا گردد. در این نوع برنامه تمرینی و تدارکاتی، افراد ضمن آشنایی با مسیر صعود در فصل پاییز و باد سرد هنگام همراه با برف احتمالی، مهارت‌های خود را در مواجهه با قله محک خواهند زد. دفن بارها، علامتگذاری محل و آشنایی دستکم چهار نفر از اعضای گروه با محل ضروری به نظر می‌رسد.
انتخاب افراد

از جمله مهمترین بخش‌های مربوط به کوهنوردی در زمستان انتخاب افراد است. اینگونه انتخاب‌ها همواره می‌باید در هنگام اجرای برنامه‌های تمرینی و تدارکاتی و مرور برنامه‌های زمستانی پیشین مورد نظر متخصصان قرار گیرد. صرف نظر از تکنیک‌های انفرادی و تمرینات کوهنوردی، حالات روحی و روانی و جسارت افراد در خلال برنامه‌ها باید مد نظر واقع شود.
چه بسیار برنامه‌های زمستانی که از نیمه راه دچار مشکل و یا در خلال اجرا درگیر مسائل روانی و روحی بسیاری شده‌اند که این امر می‌تواند تأثیر نامساعدی بر جو حاکم بر یک تیم کوهنوردی بزرگ در صعود زمستانی بگذارد.
انتخاب افراد در دو مرحله عملی و تئوری و در خلال برنامه‌های تمرینی و با در نظر گرفتن توانایی‌های آنها در مقابله با فشارهای گوناگون روحی و جسمی به نتیجه نهایی خواهد رسید. درستی این انتخاب می‌تواند تأثیر شایسته‌ای در توان اجرایی یک گروه و یا یک تیم برای موفقیت در برنامه موردنظر بگذارد.
شکل برنامه‌های تمرینی برای صعود زمستانی


در مورد چگونگی اجرای برنامه‌های تمرینی نظریات گوناگونی وجود دارد. برخی معتقد به اجرای برنامه زمستانی، یا به قولی پیش برنامه‌های زمستانی بر روی ارتفاعات کوتاه‌تر و یا بلندتر نزدیک به آبادی‌ها در زمان‌هایی کمتر و یا حتی بر روی خود قله اصلی در اوایل فصل سرما هستند.
برخی نیز به تمرینات صعود بر روی یک قله نسبتا مرتفع در نزدیکی هر شهر برای یک صعود بزرگ قناعت می‌کنند. طبیعی است که نسبت به اهمیت انجام برنامه اصلی لزوم به خطر نینداختن افراد در طی برنامه‌های تمرینی یک اصل مهم و اجتناب‌ناپذیر است که باید مورد توجه قرار گیرد.
البته به نظر می‌رسد صعود به قلل در دسترس‌تر و یا حتی تکراری در هوای نامساعد نیز می‌تواند کارگشا باشد. به هنگام اجرای برنامه‌های تمرینی، حتی یک روزه، لزوم صعود به قله و منصرف شدن از آن حتی در هوای خراب، بیواک یا شب‌مانی بر روی قله یا در خلال راه و جمع و جور کردن تیم صعودکننده، نقش مهمی در موفقیت نهایی تیم‌های اعزامی خواهد داشت.
سرپرستی صعود زمستانی

از مهم‌ترین بخش‌های صعودهای زمستانی تجربه سرپرستی برنامه است. برای اجرای یک صعود زمستانی موفق به صورت کم تعداد و یا گروهی، باید یک شخص آشنا به راه‌ها و با تجربه در زمینه مسائل و مشکلات کوهنوردی به عنوان رهبر و یا سرپرست گروه صعود انتخاب شود.
سرپرست گروه مسئولیت اجرای برنامه را بر عهده می‌گیرد. بنابراین موفقیت و شکست هر برنامه ارتباط مستقیمی با سرپرستی او خواهد داشت. گاه مشکلات زیادی به هنگام اجرای برنامه‌های کوهنوردی به خصوص در زمستان پیش می‌آید که اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.
توجه به راهنمایی‌ها و فرامین سرپرست برنامه حتی در هوای مساعد، نظیر بازگشت به دلیل خاص و یا صعود مجدد و یا صعود در هوای نامساعد، بازگشت از نزدیکی قله، اقامت اجباری، امداد و نجات و فرود سریع، مسئله‌ای است که می‌باید هر کوهنورد قبل از پذیرفتن شرکت در برنامه تحت سرپرستی فردی خاص آن را مد نظر قرار داده و سپس در آن برنامه شرکت کند.
طبیعی است در خلال اجرای هر برنامه زمستانی مشکلاتی به وجود می‌آید که سرپرست گروه با استفاده از دیدگاه‌های افراد گروه به بررسی و رفع آنها خواهد پرداخت. در برخی از برنامه‌های کوهنوردی تصمیم‌گیری‌های افراد متفاوت از یکدیگر و با نظارت عالیه یک سرپرست انجام می‌گردد.
مثلاً شخصی به عنوان سرپرستی صعود انتخاب می‌شود که در واقع با نظر سرپرست اصلی برنامه اجرای نقطه نهایی صعود را برعهده می‌گیرد. شاید بخش‌های دیگری نیز به این ترتیب به صورت اتصال حلقه‌های کمک به گروه صعودکننده و تا حدودی مستقل در یک برنامه شرکت داشته باشند.
از جمله مهمترین تقسیم‌بندی‌ها و وظایف به هنگام اجرای یک برنامه عبارتند از:
    سرپرستی صعود
    کمک سرپرست و مسئولین تدارکات
    روابط عمومی
    بی سیم
    دوربین
    فیلمبرداری
    امداد و نجات
پشتیبانی گروه در شهر
به دنبال کلیه پیش‌بینی‌های ضروری برای موفقیت هرچه بهتر برنامه زمستانی می‌بایست به فکر تدابیری بود که در صورت بروز حوادثی خاص در کوهستان، با ارتباط سریع اعضای امداد هر چه زودتر خود را به تیم برسانند. برای انجام این مهم معمولاً پس از اتمام کارهای تمرینی و تدارکاتی و تعیین مسیر حرکت دقیق، با دوستانی در شهر مشورت شده و تعدادی از افراد، برای انجام هر گونه کمکی در این زمینه آماده می‌شوند.
بدیهی است در صورت بروز حادثه و یا درخواست کمک، اعضای پشتیبانی به دلیل آمادگی قبلی، بسیار سریعتر از موارد عادی خود را به منطقه رسانده و کمک‌های لازم را انجام خواهند داد.
استفاده از جانپناه و پناهگاه

کوهنوردان فقط در صورت داشتن وسایل کافی و مناسب زمستانی و خصوصا چادرهای خوب باید به اجرای برنامه اقدام نمایند. استفاده و اتکا به وسایل امانی و پشتیبانی جانپناه به طور کلی امری غیرعادی به شمار می‌رود اما به دلایل خاصی بسیاری از کوهنوردان مایلند از جانپناه و پناهگاه استفاده کنند زیرا در آنجا می‌توانند برای مدتی طولانی و تا بهتر شدن هوا از سرمای زمستان محفوظ بمانند.
صعود در هوای نامساعد

برای کوهنوردان باتجربه و تکنیکی امر صعود به قله و دستیابی به هدف آرزوی بزرگ به شمار می‌آید. اگرچه صعود به قله در شرایط بسیار خطرناک، امری غیرعقلانی است اما بسیاری از کوهنوردان با تکیه بر تجارب شخصی خویش و تمرینات مداوم در صعودهای طولانی به این مهم دست یافتند که با روش‌های دقیق و سنجیده، کمپ به کمپ، حتی با ارتفاع گرفتن حداقل نیز می‌توان در هوای خراب پیشروی کرد.
بدیهی است که صعود در هوای نامساعد بستگی کاملی به فرامین سرپرست دارد.
پیشگیری برنامه جایگزین برنامه اصلی

با توجه به اینکه هر کدام از افراد شرکت‌کننده در صعودهای بلند زمستانی دارای مشکلات و برنامه‌ریزی‌های اجتماعی اقتصادی خاص خود هستند، لزوم توجه به زمان‌بندی در اجرای یک برنامه موفق اهمیت ویژه‌ای دارد. در این زمان‌بندی شخص باید با پیش‌بینی احتمال صرف زمان برای یک یا دو روز بیشتر به واسطه مشکلات راه‌ها و جاده‌ها، بهمن و بروز مشکلات دیگر امور روزمره خود را در شهر یا خانواده تنظیم می‌کند.
زمانی که تیم‌های کوهنوردی به یکی از مشکلات فوق برخورد می‌کنند از زمان اصلی آنها برای اجرای برنامه کاسته خواهد شد، طبیعی است در زمانی که بیشترین تلاش‌ها در طی حداقل سه ماه برای انجام یک برنامه زمستانی برنامه‌های تمرینی و تدارکاتی انجام پذیرفته، در شرایطی که موقعیت زمانی به نفع گروه نیست لزوم پیش‌بینی برنامه جایگزین امری حساس و بسیار مهم است.
از یک سو تغبیر برنامه، آرامش روحی و روانی تیم را تا اندازه‌ای به هم می‌ریزد و از سوی دیگر این تغییر مسیر یا برنامه حتما می‌باید به اطلاع تیم پشتیبان در شهر برسد. در اینگونه موارد بسیار نادر از قبل می‌بایست پیش‌بینی لازم انجام پذیرد و به تمامی افراد شرکت‌کننده در برنامه تفهیم می‌شود.
گزارش صعود زمستانی

پس از اتمام کار هر صعود زمستانی ضروری است به منظور اطلاع از سایر همنوردان و استفاده گروه‌های بعدی گزارشی مستند از کل برنامه به صورت مکتوب به همراه عکس و کروکی و فیلم تهیه شود در گزارش برنامه، درج وضعیت‌های مخلوط آب و هوایی و بهمن و نقاط بهمن گیر و مسیر صعود، به همراه ضمانتی کردن آن و سایر مسائل و مشکلات موجود ضروری است.
منبع: “کوهنوردی در ایران”

#کوهنوردی #زمستانه #ایمن #موفق #قله


#معرفی قله #سماسوس #کوهنوردی #قله
معرفی قله سماسوس
قله سماموس یا قله سمام نام قله‌ایست که، مرتفع‌ترین قلهٔ مشرف به دریای خزر و بلندترین قلهٔ گیلان است. در این بخش از قله به معرفی قله سماسوس خواهیم پرداخت. در ادامه با قله همراه باشید.
#آسیب در کوهنوردی #آسیب مفاصل در کوهنوردی #آسیب زانو در کوهنوردی #آسیب شناسی در کوهنوردی
آسیب های شایع در کوهنوردی
کوهنوردی یک ورزش مفرح است که در تمام گروه های سنی بخصوص افراد میانسال طرفداران بسیار زیادی دارد. یکی از مزایای این ورزش این است که نیاز به مهارت خاصی ندارد و هر کسی در هر سنی قادر به انجام آن است. با این حال، کوهنوردی می‌تواند باعث آسیب های جدی در عضلات و مفاصل شود. در این مقاله شما را با آسیب های شایع در کوهنوردی آشنا می‌کنیم. در ادامه با قله همراه باشید.
#روستای سوباتان #گیلان #جاذبه های گردشگری سوباتان #گردشگری در گیلان #جاذبه های زیبای تالش
معرفی روستای زیبای سوباتان
سوباتان از روستاهای بی نظیر و زیبا در گیلان است که جاذبه های بسیاری برای گردشگران دارد همچنین گیاهان دارویی و غذاهای محلی خوشمزه ای را دارا می باشد. در فاصله ای نه چندان دور از تالش روستایی زیبا و چشم نواز که گویا تا به حال دست هیچ بشری به آن نخورده به نام سوباتان قرار دارد مسیر این روستا بسیار زیبا و چشم نواز است که دل هر رهگذر و بیننده ای را می رباید؛ شروع مقصد از تالش می باشد ،سوباتان در شمال غربی تالش قرار دارد. برای آشنایی بیشتر با این روستای زیبا و رویایی در ادامه با قله همراه باشید.
#آرامش در زندگی زناشویی #مهارت های زندگی زناشویی #رفتار صحیح زندگی زناشویی #موفقیت در زندگی زناشویی
رمز و راز آرامش در زندگی زناشویی چیست؟
برای داشتن یک ازدواج موفق فقط عشق کافی نیست! شاید از دید جوانان عشق و علاقه و دوست داشتن بیش از حد دلیل بر یک زندگی موفق باشد اما کافی نخواهد بود. شاید عشق و علاقه چند ماه اول زندگی به کارتان بیاید ولی زمانی که زندگی در روال عادی خود قرار گرفت و همه چیز برای شما تکراری و یکنواخت شد آن وقت مشکلات جدید شروع خواهند شد. اما نگران نباشید چرا که شما با داشتن مهارت های کافی خواهید توانست بر مشکلات غلبه کنید و زندگی شاد و پر از آرامش را تجربه نمایید. در این مطلب مهارت های لازم برای داشتن یک زندگی سرشار از آرامش و شادی در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است. برای کسب مهارت های آرامش در زندگی در ادامه با قله همراه باشید.
#پنیرپیتزا #مزایای پنیرپیتزا #مضرات پنیرپیتزا #انواع پنیرپیتزا
مزایا و مضرات پنیرپیتزا
با شنیدن نام پنیرپیتزا یاد انواع فست فودهای خوش مزه در ذهنمان تداعی می شود! کمتر کسی پیدا می شود که عاشق فست فود و طعم لذیذ پنیرپیتزا نباشد. بیشتر مردم به ویژه کودکان عاشق این خوش مزه ی کش دار هستند. با توجه به این که پنیرپیتزا از شیر تهیه می شود و حاوی کلسیم و انواع ویتامین ها می باشد در کنار این مزیت ها، حاوی چربی بسیار بالایی می باشد به طوری که خوردن بیش از حد آن باعث مشکلات گوارشی و مشکلات قلبی - عروقی خواهد شد. شاید برای شما هم سوال باشد که آیا خوردن پنیرپیتزا مفید است یا مضر؟ در این مطلب در مورد مزایا و مضرات پنیرپیتزا صحبت خواهیم کرد. در ادامه با قله همراه باشید.
#بدنسازی #عضله سازی #غذاهای عضله ساز #بهترین غذاها در بدنسازی
بهترین غذاهای عضله ساز در بدنسازی کدام غذاها هستند؟
اکثر افرادی که در رشته بدنسازی فعالیت می کنند در تلاش هستند تا خیلی سریع بتوانند عضله سازی کنند. برخی از افراد تمرین های بیش از حد، روزانه و پی در پی انجام می دهند تا بتوانند زودتر نتیجه بگیرند و برخی دیگر علاوه بر تمرین های روزانه و سخت، استفاده کردن از مکمل ها را راهکاری برای عضله سازی سریع تر می دانند. اما در کنار این ها باید بدانید که تغذیه صحیح و اصولی کمک زیادی به شما خواهد کرد تا سریع تر به هدفتان برسید. برای ترمیم بدن خود و عضله سازی سریع دانستن اینکه چه غذاهایی برایتان مفید است، بسیار مهم و حائز اهیمت می باشد. در این مطلب فهرستی از غذاهای مفید برای عضله سازی را معرفی خواهیم کرد. قرار دادن این مواد غذایی در رژیم غذاییتان و کسب اطلاعات در این رابطه چیزیست که می تواند نتایج تمرینات شما را به شکل چشمگیری تغییر دهد. برای آشنایی با فهرست غذاهای مفید برای عضله سازی در ادامه با قله همراه باشید.
#سنگنوردی #نداشتن توان لازم برای سنگنوردی #کمبود انرژی بدن
دلایل کمبود انرژی در سنگنوردی
در برخی از روزها هنگامی که از خواب بیدار می شوید احساس کمبود انرژی شدید، ضعف و بی حالی می کنید. احساس می کنید که بدنتان نای انجام هیچ کاری را ندارد و پاهایتان توان تحمل وزن بدنتان را ندارد! چه عواملی باعث چنین اتفاقی در بدنتان شده است؟ اولین چیزی که به ذهنتان می رسد این است که شاید بدنتان درگیر بیماری خاصی شده باشد؟ حال اگر شما در رشته سنگنوردی فعالیت کنید و با چنین حالاتی روبه رو شوید قطعا نخواهید توانست سنگنوردی را با مهارت و انرژی کافی انجام دهید. در این مطلب به دلایل کمبود انرژی بدن و در واقع نداشتن انرژی و توان لازم برای سنگنوردی خواهیم پرداخت. در ادامه با قله همراه باشید.
#غار برفی #ساختن غار برفی #فواید غار برفی #شب مانی در غار برفی #کوهنوردی در برف
غار برفی چیست و چگونه ساخته می شود؟
یکی از کاربردی ترین آموزش های کوهنوردی، آموزش و یادگیری ساختن غار برفی می باشد. کوهنوردانی که علاقه زیادی به کوهنوردی در فصل زمستان دارند حتما باید ساختن یک پناهگاه برفی را یاد بگیرند تا در مواقع ضروری بتوانند برای خود جان پناه برفی دست و پا کنند. یکی از تکنیکهای شبمانی در کوهنوردی و البته بیواک به معنای شبمانی برنامه ریزی نشده برای بقا استفاده از غار برفی است که در صورت اجرای درست می تواند کاملا مفید و نجات دهنده باشد. در این مقاله به ویژگی های لازم برای حفر، گامهای ایجاد، روش استفاده، نکات و همچنین نقاط ضعف غار برفی اشاره کرده ایم. در ادامه با قله همراه باشید.
#پوکی استخوان #وزرش #تناسب اندام #ورزش مضر
ورزش های مضر برای کسانی که پوکی استخوان دارند
پوکی استخوان که امروزه با رژیم غذایی نامناسب و عدم تحرک کافی به شدت میان مردم رواج یافته است و تبدیل به معضلی بزرگ شده است ، این بیماری محدودیت هایی در ورزش ایجاد می کند که در صورت ابتلا به آن باید به آن ها توجه داشته باشید. ورزش های مضر برای پوکی استخوان می توانند یکی از این محدودیت ها باشند که باید رعایت کنید. در این مطلب به معرفی چند ورزش مضر برای پوکی استخوان خواهیم پرداخت. در ادامه با قله همراه باشید.
#پارک جنگلی #النگدره #گرگان #گردشگری #طبیعت گردی #تفریحی
معرفی پارک جنگلی النگدره
پارک جنگلی اَلَنْگْدَره یکی از پارک‌های جنگلی و معروف شمال کشور است. این پارک جنگلی از مناطق نمونه گردشگری ایران و مکان های دیدنی استان گلستان محسوب می‌شود که در پنج کیلومتری جنوب غرب شهر گرگان قرار دارد. پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، پیک‌نیک و دورهمی‌های خانوادگی و دوستانه از جمله تفریحاتی است که می‌توانید در این پارک جنگلی انجام دهید. جاده سلامتی، ایستگاه دوچرخه، خودروهای برقی، زمین‌های بازی و ورزش نیز از جمله امکانات این پارک است. برای آشنایی بیشتر با زیبایی های النگدره در ادامه با قله همراه باشید.
12345678910...
سایر مقالات مفید
نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر: 

متن نظر: 

کد امنیتی:  

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی
آمار تعداد نفرات بازدید کننده از سایت قله
بازدید امروز: 3292  نفر
بازدید روز گذشته: 6925  نفر
بازدید هفته: 44328  نفر
بازدید ماه: 186993  نفر
کل بازدید ها: 1352528  نفر
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل : info@Gholleh.com    
تلفن تماس:   09960990748،   91692194-021
اینستاگرام: Gholleh_com@
نصب اپلیکشن قله قله را دنبال کنید