#دره_زمان #زیبایی‌های_نهفته #جاذبه_طبیعی #معجزه_طبیعت #شهرستان_پلور #سفر_در_زمان #کشف_پنهانی‌ها #طبیعت_ایران #مناظر_زیبا #سفر_آرامشبخش #گذر_از_شهر_پلور #کاوش_در_زیبایی‌های_محیطی #کنجکاوی_سفر #سفر_به_دره_زمان #شگفتی‌های_طبیعت #شهرستان_زیبا #آشنایی_با_زمینه_های_ناشناخته

کشف زمان: سفری به دره‌ای از زیبایی‌های پنهان ایران

در این مقاله از قله، به بررسی تجربه‌های سفر می‌پردازیم و با چشم‌اندازی تازه به مفهوم سفر می‌نگریم. گاهی اوقات، جاذبه‌های دورافتاده و زیبا در نزدیکی ما پنهان می‌مانند و ما از شگفتی‌های اطراف خود بی‌خبریم. در ادامه، با یک نگاه تازه به شهرستان پلور و دره‌ای به نام "زمان"، به دنبال کشف این زیبایی‌های نهفته هستیم. در ادامه با معرفی دره زیبای زمان با قله همراه باشید و از زیبایی های این دره لذت ببرید.
برای اکثریت ما، سفر کردن معمولاً به معنای طی کردن مسافت‌های بلند، هزینه و زمان بر است. اما این دیدگاه همیشه درست نیست. گاهی در اطراف خودمان مناطقی دیدنی وجود دارند که حتی آگاهی از وجود آن‌ها هم نداریم. اغلب مردم تهران در فرصت‌های فراغت و تعطیلات به سفر به شمال کشور تمایل دارند، اما مسافران به قدری بر روی رسیدن به مقصد خود متمرکز می‌شوند که از دیدن مناظر و جاذبه‌های راه عبور غافل می‌مانند. شاید شما نیز چندین بار از شهرستان پلور عبور کرده‌اید، بدون آگاهی از اینکه یکی از زیباترین تنگه‌های طبیعی ایران در این شهرستان قرار دارد. اگر این بار به شهر پلور سفر کردید، لحظه‌ای را برای توقف در نظر بگیرید تا وارد دره زمان شده و از زیبایی‌های آن لذت ببرید.

دره زمان کجاست؟


دره زمان نام تنگه‌ای زیبا و بکر در دل شهرستان پلور استان مازندران است. زمانی که تابلوی ورودی شهرستان پلور را در جاده مشاهده کردید، باید از جاده اصلی خارج شده و عازم جاده فرعی شهرستان پلور شوید. بعد از اینکه کمی مسیر را طی نمودید، در سمت چپ خود یک جاده فرعی دیگر را مشاهده خواهید کرد که شما را به سمت رودخانه لار هدایت می‌کند. شما باید این مسیر را پیش بگیرید تا به یک پل سنگی برسید. دقیقا از همان پل سنگی سفر شما به دره زمان آغاز خواهد شد.
افسانه‌های زیادی درباره این تنگه زیبا گفته می‌شود. افسانه‌هایی در مورد فرار محلیان به این تنگه برای دوره از حمله دشمنان و مخفی کردن گنج‌هایشان در همین منطقه و همچنین تلاشی که نسل‌های بعدی برای یافتن این گنج‌ها کردند. اما نه تنها برای این افسانه‌ها، بلکه برای یافتن هوایی خنک و پاک قطعا باید به این نقطه زیبا از آمل سفر کنید. اما واقعا چرا باید دره زمان را برای سفر انتخاب نمود؟

دره زمان، تفریحی دل‌پذیر در گرمای تابستان


شاید تا به حال نام تنگه واشی به گوش شما خورده باشد یا اینکه حتی یک بار از این تنگه زیبا بازدید کرده باشید. اگر این چنین باشد، باید بدانید که دره زمان شباهت زیادی به تنگه واشی دارد. همانند تنگه واشی، داخل این دره زیبا یک رودخانه خنک و زلال جاری است که می‌توانید داخل آن آب تنی کنید. جالب است بدانید که در برخی مناطق عمق رودخانه به یک و نیم متر نیز می‌رسد و جریان زیادی نیز دارد!
این رودخانه باعث پاکی هوای منطقه شده و البته که هوا را بسیار سردتر کرده. این منطقه به نوعی کوهستانی است و قطعا باید انتظار هوای سردی را داشته باشید. شاید در پاییز و زمستان بازدید از این منطقه آنقدر هم دل‌چسب نباشد، معمولا در این فصل‌ها نیز بازدیدکننده زیادی به سراغ اینجا نمی‌آید. از طرف دیگر فصل‌های گرم سال همانند تابستان، موقعیتی عالی را برای سفر به این منطقه ایجاد می‌کنند. زمانی که از گرمای هوا خسته شده‌اید و دلتان می‌خواهد نفسی تازه کنید، بهتر است همان لحظه به یاد دره زمان بیافتید.

دره زمان ، تنفسی جانانه در طبیعت


تقریبا می‌توان گفت که آلودگی در این منطقه نزدیک به صفر است و جزء مناطقی به شمار می‌آید که می‌توانید در آنجا اکسیژن خالص تنفس کنید. به دلیل جاری بودن رودخانه، هوا اصلا رطوبت زیادی ندارد و می‌توانید حتی در گرمای تابستان و تابش مستقیم آفتاب نیز از نسیم خنکی که بر رودخانه می‌گذرد استفاده نمایید.
مسیر ترکیبی از پیاده‌روی در خشکی و آب است. به این منظور بهتر است لباس مناسبی را انتخاب نمایید تا از خیس شدن آن نگران نشوید! البته همانطور که ذکر کردیم، این مسیر تنها در آب نیست و کمی هم باید در مسیر خشکی پیاده‌روی کنید. همانند هر چیز دیگری، انتهای مسیر برای افرادی که به آخر رسیده‌اند، یک جایزه خاص در نظر گرفته است. در انتهای این مسیر یک آبشار بسیار زیبا قرار دارد که روح و جان انسان را حسابی تازه می‌کند.

تفریح در دره زمان ، رودخانه نوردی


رودخانه نوردی یکی از تفریحات هیجان انگیزی است که می‌تواند در دل گرمای تابستان، عطش و  خستگی را از جان و تن شما دور کند. البته برای رودخانه نوردی در دره زمان، نیاز به آمادگی جسمانی بالایی خواهید داشت. در برخی از قسمت‌های دره زمان، عمق آب به حدود یک و نیم متر می‌رسد و به همین خاطر، راه رفتن در آن تبدیل به یک چالش بزرگ خواهد شد. معمولا افرادی که قصد رودخانه نوردی در این دره را دارند، با یکدیگر قرار می‌گذارند تا به صورت گروهی در این تفریح هیجان‌انگیز شرکت کنند. پس شما نیز بهتر است به تنهایی قصد رودخانه نوردی در دره زمان را نکنید، زیرا در قسمت‌هایی از آن، مسیر می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

جاذبه‌های نزدیک دره زمان


فاصله تا سد لار : ۱۵ کیلومتر
فاصله تا امام زاده هاشم : ۲۰ کیلومتر
فاصله تا پیست آبعلی : ۲۶ کیلومتر

اقامت و کمپینگ در تنگه زمان


باید بدانید که در دره زمان اصلا امکان اقامت در هتل یا حتی اماکن بوم گردی وجود ندارد. نزدیک‌ترین هتل به شما، در شهر آمل خواهد بود. همچنین باید بدانید که کمپینگ در تنگه زمان نیز به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. دلیل آن هم عدم وجود دشت‌های وسیع مناسب برای کمپینگ و همچنین سرمای بی‌حد و اندازه هوا در شب‌ها است. پس بهتر است سفر به تنگه زمان را یک سفر یک روزه بدانید.

بهترین فصل سفر به دره زمان


بهترین فصل سفر به دره زمان را باید تنها و تنها فصل تابستان دانست. البته کسانی که طاقت سرمای بیشتری دارند می‌توانند در فصل بهار به این منطقه زیبا سفر کنند و از سرسبزی طبیعت در فصل بهار نیز لذت ببرند. اما همانطور که انتظار می‌رود، هوای دره زمان بسیار سرد و کوهستانی است و مسیر دسترسی به آن در شش ماه دوم سال کاملا مسدود می‌شود. از اواخر شهریور تا اوایل اردیبهشت ماه به هیچ وجه نباید خیال سفر به دره زمان را داشته باشید. زیرا هوا خیلی سرد است و جاده بسیار خطرناکی انتظار شما را می‌کشد. اما در فصل تابستان می‌توانید از گرمای هوای پایتخت به این دره زیبا پناه ببرید و تا چند روز حتی با تصور آب زلال داخل این دره، احساس سرما کنید!
در نهایت باید گفت که دره زمان یک جاذبه توریستی تازه کشف شده است. البته سالیان سال محلیان از اینجا استفاده می‌کردند، اما توریست از نقاط مختلف برای دیدن اینجا نمی‌آمد. در حال حاضر هنوز هم توریست‌های زیادی در اینجا حضور ندارند، در نتیجه هنوز هم خاصیت بکر و خلوت خود را از دسته نداده. پیش از اینکه اینجا نیز همانند تنگه واشی شلوغ شود، بهتر از آن بازدید نمایید و نفسی تازه کنید.

مسیر دسترسی به دره زمان


تنها مسیر دسترسی به دره زمان از طریق جاده‌ زیبای هراز خواهد بود. اگر از سمت تهران عازم می‌شوید، پس از پلور و ابتدای جاده لار، باید اولین دور برگردان را بپیچید و به سمت تهران بیایید. سپس سمت راست خود یک دو راهی مشاهده خواهید کرد که یک سمتش ما را به جاده لار و سمت دیگر شما را به دره زمان هدایت می‌کند. جاده سمت چپ را انتخاب کنید و بعد از طی کردن حدود پنج کیلومتر وسیله نقلیه خود را پارک کنید و پای پیاده به سمت دره بروید. مسیر اصلا طولانی نیست و از شرق تهران تا دره زمان تنها حدود یک ساعت و ۴۵ دقیقه فاصله است.

هنگام بازدید از دره زمان چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟


زمانی که عازم دره زمان می‌شوید، باید در نظر داشته باشید که در برخی از قسمت‌های مسیر عمق آب تا کمر شما نیز می‌رسد. در نتیجه نباید پول کاغذی، وسایل دیجیتالی و یا لباس‌های گران قیمت بر تن داشته باشید. البته برای اینکه چنین وسایلی را همراه خود ببرید، می‌توانید کیسه‌های ضد آب تهیه نمایید و وسایل خود را درون آن قرار دهید. اگر دسترسی به چنین کسیه‌ای ندارید، می‌توانید از ۳ عدد کیسه زیپ کیپ استفاده کنید.
وسایل خود را درون یک کوله پشتی قرار دهید تا دستانتان آزاد باشد. به این شکل تعادل بهتری خواهید داشت و به راحتی در آب قدم بر می‌دارید. وسایل دیجیتالی و پولی که درون زیپ کیپ قرار دادید را در بالاترین قسمت کوله پشتی قرار دهید. به این ترتیب دیگر نگرانی شما از بابت خیس شدن آنها کمتر می‌شود.
مهم‌ترین چیز پاپوش است. باید از یک پاپوش مناسب استفاده کنید. اگر یک کتانی کهنه دارید که دیگر مثل سابق قابل مصرف نیست، بهترین گزینه برای شما خواهد بود. در غیر این صورت می‌توانید یک صندل پشت دار تهیه کنید تا هم آب از آن عبور کند و هم کف پای شما را پوشش دهد. در قسمت‌هایی که وارد دشت باز می‌شوید، تابش آفتاب به صورت مستقیم خواهد بود. به همین منظور بهتر است کلاه و عینک آفتابی همراه داشته باشید.

منبع : سفرزون

#دره_زمان #زیبایی‌های_نهفته #جاذبه_طبیعی #معجزه_طبیعت #شهرستان_پلور #سفر_در_زمان #کشف_پنهانی‌ها #طبیعت_ایران #مناظر_زیبا #سفر_آرامشبخش #گذر_از_شهر_پلور #کاوش_در_زیبایی‌های_محیطی #کنجکاوی_سفر #سفر_به_دره_زمان #شگفتی‌های_طبیعت #شهرستان_زیبا #آشنایی_با_زمینه_های_ناشناخته


#کوهنوردی#مفاهیم_اولیه#آموزش_کوهنوردی#سفر_به_ارتفاعات#تجهیزات_کوهنوردی#جذابیت_طبیعت#مسیریابی_در_کوهستان#آغاز_ماجرا
آغاز ماجرا: در دل کوهنوردی، راهنمایی در دنیای اصطلاحات و مفاهیم اولیه
در گنجینه طبیعت، کوهنوردی به ما این امکان را می‌دهد که با جلوه‌های بی‌پایان زیبایی و چالش‌های ناتمام آشنا شویم. اما تازه وارد شدن به این دنیای سرسبز و چالش‌انگیز نیازمند یک آشنایی کامل با اصطلاحات و مفاهیم اولیه است. در این مقاله از قله، می‌خواهیم به دنیای جذاب اصطلاحات و مفاهیم اولیه کوهنوردی سفر کنیم. از اصطلاحات امنیتی تا تجهیزات ضروری، این مقاله راهنمای جامعی است برای کسانی که تازه قدم به دنیای کوهنوردی گذاشته‌اند یا می‌خواهند تجربیات خود را بهبود دهند. با قله همراه شوید تا مفاهیم اولیه را به دقت بررسی کرده و به یادگیری این هنر وحشتناک اما فوق‌العاده بپردازیم.
#شادزیستن#رضایتزندگی#زندگی_مثبت#افزایش_شادی#سلامت_روان#ارتباطات_سالم#مدیریت_استرس#زندگی_متعادل
راهکارهای شاد زیستن: از آگاهی زندگی تا هنر و خلاقیت
شادی، به عنوان یکی از اهداف اساسی زندگی، همواره مورد جلب توجه انسان‌ها قرار گرفته است. گاهی اوقات، ما در تلاش برای دستیابی به موفقیت‌ها و تحقق اهداف، از معنا و لذت لحظات کوچک زندگی گذشته و احساسات مثبت را فراموش کرده‌ایم. اما چگونه می‌توانیم با وجود چالش‌ها و فشارهای زندگی، به عنوان انسان‌های شاد و راضی از زندگی بهره‌مند شویم؟ در این مقاله از قله، به بررسی راهکارها و استراتژی‌های مختلفی که می‌توانند به افراد کمک کنند تا شادی را در زندگی یابند، خواهیم پرداخت. از تأثیرات ارتباطات اجتماعی و آگاهی از لحظه حال گرفته تا نقش ورزش، هنر و خلاقیت در افزایش رضایت زندگی، در ادامه با قله همراه باشید.
#غار_سهولان #طبیعت_زیبا #کاوش_گردشگری #معماری_طبیعی #سفر_ماجراجویانه #گردشگری_ایران #آبشار_و_غار #کاوش_زیرزمینی
سفر به عمق زمین: غار سهولان و جذابیت‌های زیرزمینی
غار سَهولان در روستای سهولان، ۴۲ کیلومتری جنوب شرقی شهر مهاباد در مسیر جاده برهان و روستای عیسی کند واقع شده‌است. این غار میان شهرستان مهاباد و شهرستان بوکان قرار گرفته‌است. از سمتِ شهر بوکان تنها ۲۵ کیلومتر فاصله دارد. سهولان در زبان کردی به معنی یخبندان است و مردم محلی، غار را «کونه کفتر» یعنی لانه کبوتر نیز می‌نامند. دلیل این نامگذاری وجود تعداد زیادی لانه کبوتر درون غار است. این غار در فهرست آثار طبیعی ملی ایران قرار دارد. در این مطلب از قله با جاذبه های غار سهولان بیشتر آشنا خواهید شد. در ادامه با قله همراه باشید.
#کوهنوردی#هیمالیا#کریس_بانینگتون#صعود_آناپورنا#اورست#سفر_ماجراجویانه#کوهنورد_معروف#تاریخ_کوهنوردی
کریس بانینگتون: مستند سفر به قله‌های آناپورنا و اورست در دهه هفتاد
کریس بانینگتون یک کوهنورد و سرپرستان برنامه‌های فنی در هیمالیا بوده است. او به خصوص برای سرپرستی در صعود به دیواره جنوبی آناپورنا و تیم صعود به دیواره جنوب غربی اورست شناخته شده است.صعود به دیواره‌های این کوه‌های بلند و خطرناک در هیمالیا نیاز به مهارت‌ها و استعدادهای فوق‌العاده کوهنوردانه دارد، و این دو کوه از جمله بلندترین قله‌های جهان هستند. انجام موفق این صعودها نشان‌دهنده توانمندی و تجربه زیاد کوهنوردی کریس بانینگتون است. در این مطلب از قله با کریس بانینگتون بیشتر آشنا شوید. در ادامه با قله همراه باشید.
 #جهانگردی_دوچرخه‌سواری#سفر_با_دوچرخه#ماجراجویی_دوچرخه‌سواری#دوچرخه_سفرها#آداب_و_رسوم_دوچرخه‌سواری#بهبود_فیزیکی_در_سفرهای_دوچرخه‌سواری#مسئولانه_دوچرخه‌سواری#تجهیزات_جهانگردی_با_دوچرخه
راهنمایی برای جهانگردی فعال با دوچرخه
جهانگردی با دوچرخه، یک تجربه هیجان‌انگیز و فرهنگی است که به شما این امکان را می‌دهد که با زیبایی‌ها و تاریخ‌های مختلف جهان آشنا شوید، همچنین این وسیله نقلیه ساده و پویا، فرصتی فوق‌العاده برای بهره‌مندی از فعالیت‌های ورزشی و محیطی است. با دوچرخه‌سواری، شما به راحتی می‌توانید به مناطق دورافتاده دسترسی یابید و از زیبایی‌های طبیعت و فرهنگ‌های محلی لذت ببرید و با سبک زندگی و مردمان محلی آشنا شوید. این تجربه باعث می‌شود که با واقعیت‌ها و چالش‌های جهان، از جمله مسائل محیطی و اجتماعی، به صورت مستقیم در تماس باشید.در این مقاله از قله با هیجان جهانگردی با دوچرخه بیشتر آشنا خواهید شد. در ادامه با قله همراه باشید.
سایر مقالات مفید
نظرات و پیشنهادات شما عزیزان
نام و نام خانوادگی:

عنوان نظر: 

متن نظر: 

کد امنیتی:  

 
نصب اپلیکشن قله
خانه   درباره ما   ورود   عضویت   حریم خصوصی    قوانین و مقررات
آمار تعداد نفرات بازدید کننده از سایت قله
بازدید امروز: 2749  نفر
بازدید روز گذشته: 856  نفر
بازدید هفته: 19847  نفر
بازدید ماه: 193245  نفر
کل بازدید ها: 3216682  نفر
سایت قله مرجع جامع گردشگری ایران به صورت رایگان و شبانه روزی برای همه عزیزان خدمت رسانی  می کند . ما در گروه قله بسیار خوشحال خواهیم شد تا از نظرات و پیشنهادات سازنده شما کاربران عزیز بهره مند شویم همچنین اگر امکان همکاری با سایت قله را داشته باشید می توانید با استفاده از راه های ارتباطی زیر پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و ما را در ارایه هر چه بهتر خدمات یاری فرمایید.
آدرس ایمیل  مدیریت : info@Gholleh.com    
ایمیل تبلیغات و اسپانسری:   ads@gholleh.com
تلفن :02191692194
نصب اپلیکشن قله قله را دنبال کنید