اولین قله غربی خط الرأس دوبراراست این قله از سمت شمال به جاده هراز و شهر پلور، از سمت غرب نیز به جاده هراز و پس از آن به روستای ساه چال و از سمت شرق به وسیله خطالراسی طولانی در نهایت به شهر امینآباد و سلمان منتهی و از سمت جنوب به امامزاده هاشم منتهی میشود. یکی از ویژگیهای این منطقه برخورداری از حجم عظیم برف در زمستان بوده که صعود آن از این جهت برای کوهنوردان بسیار مخاطرهآمیز است.
دماوند آمل فیروزکوه
خط الرأس دوبرار البرز شرقی
مسیرهای صعود به قله از دو مسیر شمالی در منطقه لاسم از کنار دکل مخابرات و مسیر جنوبی از شهر دماوند است. مسیرهای دسترسی به این منطقه از مسیر تهران به شهرستان آمل 5 کیلومتر بعد از روستای پلوپک مسیر انحرافی به سمت شرق جاده هراز 14 کیلومتر است. معمولترین راه پیمایش خط الرأس دوبرار از جهت غرب به شرق و از روستای زیار ، واقع در جاده هراز و بعد از پلور و یا کمی جلوتر از گردنه امامزاده هاشم که سوله ای نیمه تمام در کنار جاده علامت مشخص آن میباشد. جهت رسیدن به جاده هراز باید از شرق تهران خارج شده و در امتداد جاده جاجرود از شهرهای بومهن، رودهن و دماوند گذر کرده و وارد جاده هراز (آمل) شد
3388 متر
به دلیل اینکه در سمت جنوب این خط الراس نشیب دشت فیروز کوه گسترده شده و جبهه ی شمالی آن بر قله دماوند و بخشی از کوه های البرز شرقی مشرف می باشد ، تبادل باد بر روی تیغه ها و خط الرأس بسیار زیاد است .
7 کیلومتر
یک روز
صعود این قله در تمام فصول امکانپذیر بوده و باید توجه داشت که در فصل زمستان باید از تجهیزات و امکانات مناسب برخوردار بود. چراکه در بعضی مسیرها احتیاج به برفکوبی است. این خط الرأس و قلل آن در زمستان صعود سخت و مخاطره انگیزی دارد. ریزش بهمنهای پیدرپی در جناحهای شمالی و جنوبی به شدت در زمستان ادامه مییابد و دنباله آن تا اوایل بهار نیز وجود دارد. بر روی لبه خطالرأس نقابهای برفی بزرگی تشکیل میشود . صعود قلل منطقه به تجربه کافی زمستان و استفاده از وسایل کامل کوهنوردی نیاز دارد.
خردادماه
وجود برفچال
این قله دارای دامنه کوه با شیب نسبتا زیادی که گه گاه با دست به سنگ شدن همراه است.
دریاچه تار و رودخانههای دلی چای و رودخانه نمرود در شمال و شرق و لاسم در شمال آن جریان دارند. دریاچه های کوهستانی تار در جنوب رشته کوه و هویر و جبهه شمالی قله زرین کوه در سمت راست جنوب خط الرأس اشاره کرد.
ندارد. برای ماندن باید چادر به همراه داشت.
گون، اسپرس کوهی ، زرشک، نسترن، قیاق، شقایق، علف قناری، پوآ، کوما، علف پیازی، جو وحشی، چچم، یولافو و بسیار گونه های دارویی و خوراکی شامل ملیس، بومادران، گل گاوزبان، گل بنفشه، بابونه، ترشک، شنگ، والک، کنگر، آویشن، گون، سیرک، نعنا، پونه، گزنه
بز کوهی، کل، خرگوش کوهی، کبک، گراز، گرگ، مار، عقرب
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی