قله سیاه سنگ به ارتفاع 3007 متر در غرب رشته کوه البرز مرکزی واقع شده که از نظر جغرافیایی در استان تهران - شهر تهران - منطقه کن (غرب شهر تهران ) - دهستان سولقان ( شمال کن ) - روستای سنگان بالا قرار دارد که از طریق جاده امامزاده داوود قابل دسترسی می باشد . سیاه سنگ از جنوب به دره وسیع مرجی کش مشرف است ودرشرق این قله دامنه های پلکانی صخره ای ان به یخچال قلل تنگ گلی که تا جاده حصار چال پایین امده است دیده میشود. در سمت غرب هم شاخک ها ، علم کوه و خرسان ها نمایان هستند. قله سیاه سنگ از طریق صعود به قلل سیاه کمان و چالون قابل دسترسی است .ونیز میتوان از کل بزان و کلاچبند وچالون ها به قله صعود کرد .همواره در تابستان کوهنوردانی که گرده آلمانها ویا دیواره علم کوه را صعود میکنند مسیر سیاه سنگ را برای بازگشت انتخاب میکنند .اما زمستان مستعدد بهمن میباشد وباید برای فرود از یخچال نگین و مسیر غربی انجام شود. مسیرهای صعود به قلل دوشاخ و سیاه سنگ کمی طولانی تر و سخت تر از قله چین کلاغ هستند مگر اینکه در فصل تابستان و از سمت دره فرحزاد صعود انجام شود و تا آخرین نقطه جاده خاکی نیز مسیر با ماشین طی شود. بنابراین درجه سختی برنامه متوسط تا سخت و مناسب برای افراد با توانایی پیمایش در طبیعت از 10 کیلومتر تا 15 کیلومتر در مسیرهای ناهموار طبیعت مانند پاکوب و مسیرهای دارای شیب است. افراد عادی و گردشگران نیز می توانند بخشی از مسیرهای صعود در دره بیدستان یا درکه و یا فرحزاد را بصورت رفت و برگشت طی کنند و به طور کلی صعود قلل دوشاخ و سیاه سنگ بسیار ساده تر از صعود به قلل بلندتری مانند پلنگچال و توچال است. قلل مهم و هم جوار قله سیاه سنگ در شمال غربی : قله منار در غرب : قله شاه دژ در جنوب غربی : قله پهنه سار در شرق : قله لوارک و خط الراس توچال در جنوب شرقی : قله بند عیش
تهران
البرز مرکزی
1-جاده امامزاده داوود – روستای سنگان بالا ( ارتفاع 2075 متر ) 2-جاده امامزاده داوود – روستای رندان - روستای تالون ( ارتفاع 2150 متر ) 3- جاده چالوس – منطقه پل خواب – روستای مورود ( ارتفاع 2160 متر ) 4-مسیر جنوبی از شهرک بام تهران و بوعلی در ابتدای دره بیدستان با ارتفاع تقریبی 1800 متر شروع می شود و مسیر اصلی صعود به قله چین کلاغ نیز محسوب می شود که بر روی خط الراس ادامه پیدا می کند و به ترتیب به قله دوشاخ و پس از آن به قله سیاه سنگ می رسید. برای صعود از مسیر دره بیدستان باید حدود 1400 متر ارتفاع را در حدود 7.5 کیلومتر مسیر(رفت و برگشت 15 کیلومتر) طی نمایید. 5-مسیر دوم از طریق دره درکه و یال پالیسار در نزدیکی جنگل کارا است. با صعود از این مسیر دیگر از قله چین کلاغ عبور نمی کنید اما در عوض نیازی به کاهش ارتفاع 200 متری به خاطر گردنه کارا روی خط الراس نیز ندارید. طول مسیر یال پالیسار تا قله سیاه سنگ نیز حدود 7.5 کیلومتر است و می توان گفت سختی مسیرش تقریبا معادل با مسیر اول است. صعود از این دو مسیر نیاز به بیش از 1300 متر افزایش ارتفاع دارد. 6-از دره فرحزاد و یونجه زار نیز می توان از طریق گردنه کارا در فصول غیر زمستان به قله دوشاخ صعود کرد. گردنه کارا مابین قلل چین کلاغ و دوشاخ قرار دارد و مسیر چندان رایجی نیست اما به عنوان یکی از مسیرهای دسترسی در این برنامه معرفی شده است. مزیت این مسیر صعود تا ارتفاع حدود 2200 متری با وسیله نقلیه در جاده خاکی است که سبب می شود ادامه ی صعود به طول حدود 4 کیلومتر بخصوص در گرمای تابستان ساده تر شود زیرا تنها افزایش ارتفاعی حدود 800 متر در پیش دارید. در صورت مساعد بودن هوا همچنین در شرق قله دماوند و در شمال شرقی قله آزاد کوه دره درکه و شهرک بام تهران قابل مشاهده است.
3007 متر
دره زیبای درکه، دره بیدستان و چشمه یونجه زار از سمت دره فرحزاد
بسته به انتخاب مسیر صعود دارد. به طور میانگین 10 کیلومتر
6 ساعت
بستگی به فصل دارد.
آب و هوای قلل دوشاخ و سیاه سنگ در فصول بهار، پاییز و تابستان برای صعود مناسب است.
سیاه سنگ از اوایل پاییز تا اواسط بهار قابلیت صعود خود را به دلیل یخ زدگی بستر صخره ها وسنگ ها وبرف های پرحجم مسیر ، بهمن ها، کولاک و باد شدیداز دست میدهند .این نکته که در تابستان از کف یخچال علم چال تا قله آبی و چشمه ایی یافت نمیشود .بیشترین بهمن هارا دامنه غربی چالون وزیر قله سیاه سنگ دارد.یال های سیاه سنگ همه طرفه پراکنده است .لذا بیم نیافتن مسیر در هنگام بارش و بعد بارش بسیار وجود دارد .
در طول مسیر حرکت داخل دره ، شاهد سقوط بهمن در اواخر زمستان و اوایل بهار آنتن دهی تلفن همراه بعد از روستا در کل مسیر وجود ندارد.
چشمه بیدستان چشمه سبز گلمکان
برای صعود نیازی به اقامت شبانه وجود ندارد اما امکان چادر زدن و کمپینگ در دره های سرسبز مسیر شامل بیدستان و درکه و یا فرحزاد در فصول گرم و معتدل وجود دارد. دسترسی به آب آشامیدنی در امامزاده و دو چشمه داخل دره امکان دارد.
ازگیل وحشی، بادام کوهی، سیب وحشی، زالزالک، انواع درختان آلو و درختچههایی مانند زرشک وحشی و تمشک.گیاهان دارویی و خوراکی منطقه نیز مانند والک، زالزالک، سیرک یا تره کوهی، آویشن، ریواس، کاکوتی، مرزه کوهی، کنگر، چای کوهی و بالاخره قارچ وحشی
پستاندارانی نظیر قوچ و میش، گرگ، روباه یا خرگوش
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی