این قله در شمال شهر فسا قرار دارد و مرتفعترین نقطه این شهرستان محسوب میشود. ارتفاع قله آن در حدود 3116 متر از سطح دریا است. این کوه بزرگ دارای چشمه سارهای فراوان و بینظیر میباشد هم چنین دارای مناظر طبیعی فوقالعادهای میباشد. خرمن کوه یک پدیده گنبدی شکل در راه سروستان به استهبان و در همسایگی دریاچه بختگان استان فارس است.این کوه در شمال شهر فسا قرار دارد و مرتفع ترین نقطه این شهرستان محسوب می شود .برخی پژوهشگران بر این باورند که خرمن کوه یک گنبد نمکی برونزد نیافته است. ریخت ویژه این کوه، راستی این باور را شدنی ساخته است. سنی که میتوانیم برای کوه در نظر بگیریم پالئوسن تا میوسن است ( دوران سنوزوئیک یعنی حدود ۶۵ تا ۱۵ میلیون سال قبل ) با توجه به فسیلهای میکروسکوپی پیدا شده.سازندهای این کوه شامل جهرم – آسماری (پلیوسن میوسن) است.ارتفاع قله آن در حدود ۳۱۸۳ متر از سطح دریا است.برجستگی و چهره ساز بودن آهکهای جهرم که قسمت اصلی کوه را تشکیل می دهد به وضوح مشخص است پیدا کردن فسیل نومولیت در سنگ آهکهای این کوه کار ساده ای است. مرز این کوه با سازندهای اطراف گسله و ناهنجار است . علت این ساختار شبه گنبدی را در اعمال تنشهای اضافی به هنگام چرخش و تغییر روند این ناحیه و همچنین در نفوذ دیاپیرهای زیر سطحی نمک می دانند .خرمن کوه دارای ساختاری شبه گنبدی است .از نظر چینه نگاری جزء پهنه زاگرس بوده و وقتی شما از استهبان عازم شیراز هستید و به کوههای اطراف نگاه می کنید در واقع به طور تقریبی مسیر شما روی محور یک ناودیس حرکت میکنید که این محور از کوه خرمن کوه هم می گذرد . در واقع شیب لایه های دو طرف شما ( شمال و جنوب شما در حین حرکت ) به سمت یکدیگر است. در لغت نامه دهخدا خرمن کوه چنین امده: خرمن کوه . [ خ ِ / خ َ م َ ] (اِخ ) نام کوهی است که کوههای احمری از سمت جنوب به سیاه کوه و این کوه متصل است و از کوههای منطقه ٔ فارس می باشد.)
استان فارس-استهبان-همسایگی دریاچه بختگان شیراز- فسا
زاگرس
1-تیره پهن و خانگردو که از روستای کچویه آغاز می شود 2- تنگ لی آب که در قسمت شرقی کوه قرار گرفته 3-تنگ می که در ناحیه غرب کوه قرار گرفته است .روستای مروجی قابل ذکر است که یک جاده آسفالت با گردنه های زیاد جهت ترابری برای تاسیسات بالای کوه نیز وجود دارد که برای عبور از آن نیاز به مجوز دارد راه دستیابی به این جاده کنار کنار قمپ آاتشکده و در مسیر جاده استهبان می باشد.
3116 متر
در دامنهی کوه بازماندههایی از دژی کهن بهنام «قلعه دختر» دیده میشود که جز اندکی سنگچین و دیوارهای فروریخته چیزی از آن بر جای نمانده است. این دژ، بر هر دو سو، هم بر دشت فسا و هم بر دشت رونیز استهبان اشراف دارد. در چند 10متری پایین دژ و در کنار راه اصلی شیراز به کرمان، بازماندهی آتشکدهی تاریخی فسا بهنام «خُمپ آتشکده» جای دارد که پیش از این، استخری ژرف (:عمیق) در کنار آن بود که خشک شده است.
5 کیلومتر
4 ساعت
این قله در منطقه نیمهخشک گرم قرار گرفتهاست.
اردیبهشت- فصل پاییز
در صورت آشنایی به این منطقه در قسمت ویرایش این قسمت تکمیل گردد.
برای افراد مبتدی قابل صعود است.
در صورت آشنایی به این منطقه در قسمت ویرایش این قسمت تکمیل گردد.
در صورت آشنایی به این منطقه در قسمت ویرایش این قسمت تکمیل گردد.
بطور کلی این نوع پوشش گیاهی در ارتفاعات و نواحی نیمه شمالی شهرستان به وفور دیده می شوند و در اصل نوعی از جنگلهای تنک می باشند که در فواصل درختان درختچه های خاردار فراوانی مشاهده می شود و برخی آن را جنگلهای مناطق خشک نیز می نامند. معروفترین پوشش گیاهی این منطقه حفاظت شده شامل ارس سرو کوهی،کلخنگ،بادام کوهی،تنگرس،ارژن، گون، کلاه میرحسین، کوما باریجه، چای کوهی، لاله وحشی، بومادران، آویشن، درمنه، مریم گلی، بابونه، کنگر، آنزروت، گل گندم، شگر تیغال، بهمن، رعنازیبا می باشند. پوشش گیاهی استپی و نیمه استپی: این نوع پوشش گیاهی منطبق بر منطقه نیمه خشک بوده و به علت دخالت بی رویه انسان، رستنی های طبیعی آن اغلب نابود و علفهای هرز جانشین آنها گردیده است. مهمترین گیاهان این نوع پوشش عبارتند از: کنگر، جاشیر، بومادران، خارشتر، شاطره، اُشنان یا اُشْلـُنگ، دِرمنه، گَون (کتیرا)، اسپند، اسفناج وحشی، شیرین بیان، بوته های گز و درختانی مانند بید، کاج، سرو و… از نظر جنس و پوشش گیاهی کوهها می توان گفت غلبه با سنگهای آهکی و گچی است و درارتفاعات بیش از دو هزار متر درختان اُرسْ (سرو کوهی = وُهلْ ) پوشیده و درکمتر از این ارتفاع، درختان پسته کوهی (بنه)، بادام کوهی (الوک) و زالزالک (کیالک )وجود دارند که از فرسایش خاک و افزایش سرعت آب و ایجاد سیل در ارتفاعات جلوگیری می کند.
گونه هائی از ردههای پستانداران (مثل کل و بز، قوچ و میش، گرگ، روباه، گراز و …) و پرندگان (مثل انواع بازهای شکاری چون شاهین، بحری و بالابان، کلاغ نوک سرخ، باقرقره شکم سیاه و هوبره) و خزندگان (مثل لاک پشتهای مهمیزدار و خزری، انواع مارمولک، سوسمار و مارها) و دوزیستان در این منطقه زندگی میکنند.
سایت قله
|
#قله #کوهستان #کوهپیمایی#صعود#کوهنوردی #هواشناسی_کوهستان #هواشناسی#صعود #گردشگری
#کوهستان #زندگی